-
ευχαριστω πολυ αγαπητε για το χρονο,τον κοπο,το ενδιαφερον,την αμεσοτητα,ειλικρινα με εξεπληξες.θα αξιοποιησω ολες τις πληροφοριες που μου εδωσες.μακαρι να ηταν η πατριδα γεματη με ανθρωπους της κλασης σου.οσο για την πωληση του ουτε κατα διανοια,ειναι πληρωμενο 13.000 ευρω........
-
Ο χρήστης antouan64 έγραψε:
Πόσο να το δώσω ρε παιδια??ξέρει κανείς???full extra αδούλευτο αλλα ψάχνω για μεγαλύτερο (mazda,bmw,audi)...Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ???σε κάποιες αντιπροσωπείες πηγαν να μου το φανε για ενα κομματι ψωμί!!και μπορεί να αγορασθεί σύμφωνα με το νόμο και με απόσυρση ενω έχει και χαμηλα τέλη κυκλοφορίας...ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ...Αυτοί δίνουν για το 1.6 16V Classic 7487 € με τιμή αγοράς καινούριο τα 15800.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πόσο να το δώσω ρε παιδια??ξέρει κανείς???full extra αδούλευτο αλλα ψάχνω για μεγαλύτερο (mazda,bmw,audi)...Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ???σε κάποιες αντιπροσωπείες πηγαν να μου το φανε για ενα κομματι ψωμί!!και μπορεί να αγορασθεί σύμφωνα με το νόμο και με απόσυρση ενω έχει και χαμηλα τέλη κυκλοφορίας...ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ...
Αυτοί δίνουν για το 1.6 16V Classic 7487 € με τιμή αγοράς καινούριο τα 15800.
Αυτοί όμως χρησιμοποιούν έναν στάνταρ αλγόριθμο που δεν υπολογίζει την απαξίωση στην αγορά της συγκεκριμένης μάρκας. Και ένα Skoda Fabia με τα ίδια στοιχεία (2005, 20000 χλμ, 15000 ευρώ αρχική τιμή) ίδια τιμή σου το βγάζει. Το σύστημα δεν λαμβάνει υπ'όψη του τα 'ιδιαίτερα' χαρακτηριστικά της αγοράς...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Αυτοί όμως χρησιμοποιούν έναν στάνταρ αλγόριθμο που δεν υπολογίζει την απαξίωση στην αγορά της συγκεκριμένης μάρκας. Και ένα Skoda Fabia με τα ίδια στοιχεία (2005, 20000 χλμ, 15000 ευρώ αρχική τιμή) ίδια τιμή σου το βγάζει. Το σύστημα δεν λαμβάνει υπ'όψη του τα 'ιδιαίτερα' χαρακτηριστικά της αγοράς...
το δοκίμασες ή το υποθέτεις?
Γιατί σε βάζει να διαλέξεις μάρκα μοντέλο, ειδική έκδοση (πχ στο Α3 έχει ειδική έκδοση για τα αμάξια που φοράνε Sline ), κυβικά κτλ.
Οπότε μάλλον λαμβάνει αρκετούς παράγοντες περαν από το κάνει χ€, κάθε χρόνο χάνει 10% της αξίας του, άρα μπουμπλε-μπούμπλε...τόσα ευρώπουλα κάνει τώρα. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
το δοκίμασες ή το υποθέτεις?
Γιατί σε βάζει να διαλέξεις μάρκα μοντέλο, ειδική έκδοση (πχ στο Α3 έχει ειδική έκδοση για τα αμάξια που φοράνε Sline ), κυβικά κτλ.
Οπότε μάλλον λαμβάνει αρκετούς παράγοντες περαν από το κάνει χ€, κάθε χρόνο χάνει 10% της αξίας του, άρα μπουμπλε-μπούμπλε...τόσα ευρώπουλα κάνει τώρα.Το δοκίμασα ρε συ, τι στην τύχη θα το έλεγα;
Skoda Fabia 101hp Elegance 2005 20000χλμ 15090 ευρώ τιμή αγοράς
αποτέλεσμα: 7480 € τιμή πώλησηςΜην ψαρώνεις που βλέπεις ειδικές εκδόσεις κλπ. Πρέπει να έχεις δουλέψει στην κατασκευή τέτοιων αλγορίθμων για να καταλάβεις τι σημαίνει 'ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ'
Τέλος να πω ότι παρόμοιο Fabia κατάφερε να πουλήσει με ζόρι φίλος πριν μερικούς μήνες... 5000 ευρώ Και είχε πάνω επιπλέον ξένον, φιμέ.
Οπότε... 'Δείτε πόσο κοστίζει το αυτοκινητό σας' my ass Η αγορά δεν μπορεί να προσεγγιστεί από έναν αλγόριθμο κονσέρβα. -
Neos,
Στο car.gr έτσι και βάλεις τα στοιχεία που λες για Φάμπια, κανένα δεν βρίσκεις με κάτω από 6500 ευρώ.... -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Neos,
Στο car.gr έτσι και βάλεις τα στοιχεία που λες για Φάμπια, κανένα δεν βρίσκεις με κάτω από 6500 ευρώ....Άλλο τα λεφτά που ζητάνε όμως και άλλο η συμφωνία που καταλήγουν. Τα περισσότερα κλείνουν στα -1000 ευρώ από αυτά που ζητάει η αγγελία αν δεν υπάρχουν άλλες προσφορες.
Έχει να κάνει και με το πόσο καιρό μπορείς να περιμένεις μέχρι να το δώσεις. Ο φίλος μου έψαχνε πάνω από 2 μήνες να το πουλήσει και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Τελικά η μόνη προσφορά ήταν στα 5000 ευρώ και το έδωσε, καθώς είχε έρθει το νέο του αμάξι. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Το δοκίμασα ρε συ, τι στην τύχη θα το έλεγα;γιατί κι εγώ είχα αυτή την υποψία (ότι είναι ψιλο-μάπα το 'καρπούζι') αλλά έτσι γρήγορα που απάντησες, μου φάνηκε ότι ήταν απάντηση εκ πεποιθήσεως γιατί όπως είπες κι εσύ...κανείς αλγόριθμος δεν μπορεί να ακολουθεί σταθερά την αγορά του αυτοκινήτου
Όσο για τις αγγελίες,επειδή ΟΛΟΙ ξέρουν (και κυρίως οι πωλητές ) πως ό,τι τιμή και να γράψουν, ένα παζάρι θα το έχουν με τον αγοραστή (κανείς δεν αγοράζει με στυλ 'πόσο κάνει?πάρτα' στα μεταχειρισμένα), φουσκώνουν γύρω στα 1000€ την τιμή για να πάρουν τελικά αυτά που θέλουν.
(το έχω κάνει κι εγώ αλλά για ανταλλαγή σε μάντρα-αντιπροσωπεία ) -
Ενδεικτικό είναι ρε μάγκες, όχι ευαγγέλιο.
σιγά μην βάλουν αλγόριθμο skoda=sucks audi=premium ...
-
Ε όχι κι ενδεικτικό, να ζητάς 7500 και να το δίνεις με 6 χιλιάρικα. Ίσα-ίσα που έτσι και του πεις του πωλητή ότι ζητάει πολλά, θα σου πει ότι όλοι τόσα ζητάνε. Και δεν μιλάω εκ του αέρος, αλλά εδώ κι ένα μήνα ψάχνω συγκεκριμένο αυτοκίνητο και από τις τιμές που ανεβάζουν στο car.gr, να σου κόψουν ένα 500ρικο.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ε όχι κι ενδεικτικό, να ζητάς 7500 και να το δίνεις με 6 χιλιάρικα. Ίσα-ίσα που έτσι και του πεις του πωλητή ότι ζητάει πολλά, θα σου πει ότι όλοι τόσα ζητάνε. Και δεν μιλάω εκ του αέρος, αλλά εδώ κι ένα μήνα ψάχνω συγκεκριμένο αυτοκίνητο και από τις τιμές που ανεβάζουν στο car.gr, να σου κόψουν ένα 500ρικο.Η πλειοψηφία των αγγελιών μένει μήνες αναρτημένη μέχρι που κάποια στιγμή απελπίζονται και το δίνουν στον πρώτο που θα ενδιαφερθεί και θα κάνει μια λογική προσφορά.
Από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα, ότι βάζουν μια παράλογη τιμή στην αρχή μήπως και πετύχουν κανένα θύμα, χάνουν ενδιάμεσα τις λογικές προσφορές και τελικά καταλήγουν να το δίνουν ψίχουλαΚάποιος φίλος εδώ (ο Storm) είχε δώσει ένα πρακτικά καινούριο Hyundai Coupe με 10000χλμ προς 9000 ευρώ αν θυμάμαι καλά ενώ το είχε πάρει 20 περίπου. Δλδ χαζός είναι αυτός που το πούλησε στο 40% της αξίας του 2 χρόνια μετά, ενώ ο κάθε κερδοσκόπος με το Polo/Fabia ζητάει 8000 4 χρόνια μετά, ενώ το είχε πάρει 12-13;
Και σαφώς έπρεπε να υπάρχει αλγόριθμος που να αλλάζει την απαξίωση με βάση το μοντέλο Δεν μπορεί να έχεις τα ίδια ποσοστά απαξίωσης για το Rover και για το Audi αν θες να λες ότι δίνεις σοβαρές εκτιμήσεις.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ε όχι κι ενδεικτικό, να ζητάς 7500 και να το δίνεις με 6 χιλιάρικα. Ίσα-ίσα που έτσι και του πεις του πωλητή ότι ζητάει πολλά, θα σου πει ότι όλοι τόσα ζητάνε. Και δεν μιλάω εκ του αέρος, αλλά εδώ κι ένα μήνα ψάχνω συγκεκριμένο αυτοκίνητο και από τις τιμές που ανεβάζουν στο car.gr, να σου κόψουν ένα 500ρικο.καλά εσύ είσαι αλλού....ενδεικτικό το λινκ που έβαλα πάνω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ε όχι κι ενδεικτικό, να ζητάς 7500 και να το δίνεις με 6 χιλιάρικα. Ίσα-ίσα που έτσι και του πεις του πωλητή ότι ζητάει πολλά, θα σου πει ότι όλοι τόσα ζητάνε. Και δεν μιλάω εκ του αέρος, αλλά εδώ κι ένα μήνα ψάχνω συγκεκριμένο αυτοκίνητο και από τις τιμές που ανεβάζουν στο car.gr, να σου κόψουν ένα 500ρικο.
καλά εσύ είσαι αλλού....ενδεικτικό το λινκ που έβαλα πάνω.
Εδώ είμαι
Δεν βλέπω καποιο λινκ στη προηγουμενη σου δημοσίευση, ούτε στην πιο προηγούμενη. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
καλά εσύ είσαι αλλού....ενδεικτικό το λινκ που έβαλα πάνω.
Εδώ είμαι
Δεν βλέπω καποιο λινκ στη προηγουμενη σου δημοσίευση, ούτε στην πιο προηγούμενη.Πόσο να το δώσω ρε παιδια??ξέρει κανείς???full extra αδούλευτο αλλα ψάχνω για μεγαλύτερο (mazda,bmw,audi)...Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ???σε κάποιες αντιπροσωπείες πηγαν να μου το φανε για ενα κομματι ψωμί!!και μπορεί να αγορασθεί σύμφωνα με το νόμο και με απόσυρση ενω έχει και χαμηλα τέλη κυκλοφορίας...ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ...
Αυτοί δίνουν για το 1.6 16V Classic 7487 € με τιμή αγοράς καινούριο τα 15800.
-
Διαβάζουμε όλο το θέμα .... όχι μόνο την τελευταία σελίδα. Ειδικά όταν πιάνεσαι από δικά μου λόγια για να απαντήσεις κάτι.
viewtopic.php?p=1619181#p1619181
-
Ευχαριστώ Μοδεράτορα. Η ευγένεια τελικά υποχρεώνει
-
Υπερέβαλλα ολίγο στην αντίδρασή μου αλλά κι εσύ πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτικός στο που απαντάς.
-
Έχω ένα rover 414 gsi από το 1992 το έχει ο φάδερ μου δηλαδή και έχει βγει σκυλί αλλά τους επόμενους 1-2 μήνες πάει για απόσυρση. Τα λεφτά του τα έβγαλε με το παραπάνω μιας και δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα εκτός από τη φλάτζα στα 60.000 χλμ το 1995. Την άλλαξα και από τότε ουδέν πρόβλημα μέχρι σήμερα που έχει στο κοντέρ 205.000 χλμ!!! Σκυλί το αμάξι αλλά όλα αυτά τα χρόνια ήταν και προσεγμένο με πολύ σωστά σέρβις στου Λούρμπα. 18 χρόνια αμάξι, μια ζωή ολόκληρη και πολύ ευχαριστημένοι όλοι μας από αυτό. Δυστυχώς σύντομα πάει στην πρέσα γιατί χρειάζομαι νέο αμάξι αλλά και γιατί το να πληρώνεις 352 ευρώ (202 + 150 τα μαμησιάτικα περί περιβάλλοντος και μ@αλακίες) στα τέλη κυκλοφορίας με τις εξυπνάδες της ΝΔ, ε πάει πολύ.... Όποιος ενδιαφέρεται να το σώσει από την πρέσα, να στάξει παρακαλώ 35.000 ευρώ. Είναι αγρατζούνιστο και συλλεκτικό!
-
Χαιρετε κυριοι,εχοντας διαβασει πολυ προσεκτικα οσα εχετε γραψει,σας λεω πως το κακο με τα ROVER (45) ειναι πως δεν τα παιρνει καμμια αντιπροσωπεια,για ανταλλαγη,ουτε καν για ενα κομματι ψωμι....προσπαθησα γυρνωντας ως υποψηφιος ενδιφερομενος να το σπρωξω εστω κ 5.500 ευρω (μοδελο 8/2006)αλλα παντου κλειστες πορτες....αποφασισα λοιπον να αγορασω ενα ολοιδιο για να εχω οσα ανταλλακτικα χρειαστω κ να γερασω μαζι του......ουτε καν στο κιλκις δεν καταφερα να δελεασω καποιον....μα ουτε κ στο παζαρι στον περειφερειακο θεσσαλονικης......
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Η πλειοψηφία των αγγελιών μένει μήνες αναρτημένη μέχρι που κάποια στιγμή απελπίζονται και το δίνουν στον πρώτο που θα ενδιαφερθεί και θα κάνει μια λογική προσφορά.
Από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα, ότι βάζουν μια παράλογη τιμή στην αρχή μήπως και πετύχουν κανένα θύμα, χάνουν ενδιάμεσα τις λογικές προσφορές και τελικά καταλήγουν να το δίνουν ψίχουλαΣυμφωνώ. Η πρακτική είναι:ζητάμε παραπάνω (αρκετά παραπάνω) μην τυχόν βρούμε κάποιον όχι καλά ενημερωμένο (δεν λέω κορόιδο). Πχ. βλ.κλασσικό παράδειγμα με αγγελία συνάδελφου για Μerc A160
viewtopic.php?f=9&t=37172
Αυτός ζητούσε 9.500 και το έδωσε μόνον 6.500. Αν ζητούσε π.χ. 8.000 θα είχε ίσως βάλει περισσότερα λεφτά στην τσέπη...
Sos!!!Rover 45 2005 με 20000 xlm.