-
-
Ο Barrichello κέρδισε πάρα πολύ που έκοψε δρόμο εκεί στο μακελιό.
Ο Hamilton μετά την κακή εκκίνηση, πάει προσεκτικά, προσεκτικά, προσεκτικά ... και τον στουκάρουνΠολύ ωραίο βίντεο.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Η Ferrari δεν το χρησιμοποίησε στην Κίνα και η McLaren σε ένα-δεν θυμάμαι που.Σωστός! Η McLaren στο Silverstone ήταν.
-
@Alba
O KR είχε μια κακή χρονιά πέρσυ στην οποία αν θυμάσαι είχε αρκετές κακοτυχίες που έδωσαν την αφορμή στον τύπο να αρχίσει το κράξιμο. Κράξιμο που είχε φάει και μέσα στο 2007 (Monaco) αλλά τελικά εκμεταλλευόμενος και την εσωτερική κόντρα στη McLaren να πάρει τον τίτλο.
Φέτος που ήθελε να ρεφάρει την περσυνή κακή χρονιά έπεσε στον αστερισμό του KERS και τέλειωσε νωρίς το θέμα. Το αν ο Massa παίρνει λιγότερα αυτό είναι άλλο θέμα. Η ομάδα έχει δείξει ότι τους αντιμετωπίζει ισότιμα. End of story.
Καλώς ή κακώς μιλάμε για ένα πιλότο που ο κόσμος και ο τύπος είναι προκατειλημμένοι μαζί του. Ένα παγωτάκι και μια κοκακολίτσα στην Κίνα ήταν αρκετά για να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου... Άσχετο αν δήλωσε μετά η ομάδα ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει. Επικοινωνιακό λάθος αλλά όχι και σταύρωσον αυτόν...
Για μένα όλη αυτή η κατάσταση τον έχει επηρεάσει και φυσικά δεν είναι ο Raikkonen του 2005 που όταν δούλευε η McLaren ισοπέδωνε τα πάντα.
Όπως πολύ σωστά είπες το ατύχημα του Massa τον επηρέασε. Κατάλαβε ότι τώρα η ομάδα βασίζεται ΜΟΝΟ σε αυτόν και άρα πολλά εξαρτώνται από την οδήγηση του. Θεωρούσα ότι μπορούσε να κερδίσει και στη Valencia αλλά δεν ήταν αρκετά γρήγορος για νίκη. Χτες είδα ότι μπορούσε άνετα να τη διεκδικήσει πράγμα που πέτυχε.
Σαφώς και ελπίζω να οδηγεί για τη Ferrari του χρόνου, όπως και ελπίζω ο κομήτης Alonso να μην κάψει την ομάδα όπως πήγε να την καταστρέψει πριν 20 χρόνια ο Prost. Ο Alonso καλώς ή κακώς θέλει teammate-χειροκροτητή για να αποδώσει τα μέγιστα, κοινώς μοντέλο Schumacher. Αν είναι τόσο ηλίθιοι στη Ferrari που πιστεύουν ότι ο Ισπανός θα έρθει να παίξει δεύτερο βιολί στον Massa αν ο ίδιος είχε ατυχίες στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, τότε το 2010 αναμένεται συγκλονιστικά θερμό σε επίπεδο παρασκηνίου... -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
δεν ξερω ποσο θα παραμεινει on lineΓια μένα το βίντεο είναι σαφές και δεν έχω να προσθέσω κάτι στην άποψή μου. Αν συνεχίζουν να υπάρχουν διαφωνίες είναι καθαρά θέμα ερμηνείας του τί βλέπουμε.
(Mε την ευκαιρία, ΠΟΛΥ κρίμα για Button και Lewis, ξαναλέω...)
-
Είναι σαφές ότι η μοναδική περίπτωση που έχεις πλεονέκτημα στη Λα Σορς πηγαίνοντας ανοιχτά είναι στην εκκίνηση, όταν στριμώχνονται εκεί τα μονοθέσια. Και αφού είχε συζητηθεί το θέμα πριν τον αγώνα δε νομίζω ότι έκανε κάτι παράνομο ο Ραικόνεν. Αν και είμαι σίγουρος ότι ήταν προμελετημένο, παρά τα όσα λέει. Και ο Μπαντοέρ έκανε το ίδιο.
Το προσπέρασμα του Σούτιλ πάνω στον Μπαντοέρ, δεν θα συνέβαινε ποτέ, αν στη θέση του Μπαντοέρ ήταν ένας οδηγός με..φυσιολογικές ταχύτητες εξόδων από τις στροφές!
Νομίζω ότι ο Φιζικέλα ήταν πιο γρήγορος από τον Ραϊκόνεν. Και φοβούμενοι στη Ferrari ότι θα έμενε με ανοιχτό δρόμο μπροστά του ο Ιταλός, τραβούσαν τον Ραϊκόνεν στον ίδιο γύρο μέσα. Άλλωστε πριν την εκκίνηση περιμέναμε το Φινλανδό να έχει 3 γύρους περισσότερο καύσιμο. Μου θύμισε κάτι από Μάσα-Φέτελ στην Ισπανία, ενώ η διακύμανση στους χρόνους κάτι από...Σουμάχερ-Χάκινεν στη Σουζούκα 2000!
Επίσης από τη Red Bull, εκτός από αυτούς που καταστρώνουν τη στρατηγική της ομάδας (ήταν πάλι πολύ έξυπνο να ζορίσουν τον κινητήρα του Φέτελ στο τέλος για το τίποτα), πρέπει να απολυθούν και όλοι όσοι εμπλέκονται στα Pit Stops. Χίλιες φορές να το πάρει ο κλάψας, που και πάλι έκανε απίστευτα πράματα σε κάποια φάση.
Νομίζω ότι χωράει πολλή συζήτηση για το Ραϊκόνεν! Μήπως τελικά ρε παιδιά το πρόβλημά του το μεγάλο είναι απλώς οι δοκιμές; Αν δεις το ρυθμό του σε κάθε αγώνα, είναι σχεδόν πάντα πάρα πολύ καλός.
-
Το παγωτό και η coca cola νομίζω ότι ήταν στην Μαλαισία.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο KR από την ώρα που βρέθηκε μόνος στο τιμόνι της Scuderia κάνει πράγματα που δεν είχε κάνει όλη την υπόλοιπη χρονιά.
Καθώς δεν έγινε ξαφνικά να ξύπνησε ο Φιλανδός (μόνος) μάλλον και το μονοθέσιο έχει βελτιωθεί. Δεν θα ήθελα να φανταστώ στην περίπτωση αυτή τι θα γινόταν με τον massa καλά σε Ουγγαρία και Βαλένθια δύο πίστες που βολεύουν τον Βραζιλιάνο πιο πολύ από τον Φιλανδό.
Περί της 1ης στροφής. Ούτε οι αγωνοδίκες ασχολήθηκαν ούτε κανένας οδηγός.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Kαι κανενας απο δω μεσα δεν θα ειχε ασχοληθει αν δεν πετουσε την μπουρδα ο Πουρναρακης.Αληθεια οσοι το ειδαν απο ξενο καναλι εγινε καμια αναφορα για ποινη???
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Kαι κανενας απο δω μεσα δεν θα ειχε ασχοληθει αν δεν πετουσε την μπουρδα ο Πουρναρακης.Αληθεια οσοι το ειδαν απο ξενο καναλι εγινε καμια αναφορα για ποινη???
Ειδικά όταν το ίδιο έπραξε και άλλος οδηγός την ίδια στιγμή.... Αλλά μόνον η Φερράρι έχει unfair advantage το είπαμε.....
ααα ναι έχουμε και τους κύριους στο lonely-planet
http://www.planet-f1.com/story/0,18954, ... 28,00.html
-
Μα ναι, κι εγώ ήμουν από το 2007 ακόμα πολύ αγανακτησμένος με την όλη παρουσία του Ραϊκόνεν μέσα και έξω απ' τις πίστες. Αλλά τελικά δεν ξέρω, είναι τόσο απρόβλεπτος. Και το κυριότερο νομίζω που φαίνεται πια, είναι πως μόνο iceman δεν είναι. Η ψυχολογία του επηρεάζεται και μάλιστα πάρα πολύ, απλώς είναι χαρακτήρας που δε θέλει να το δείχνει καθόλου αυτό.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Μια χαρά ψαγμένο τό 'χω.Ουσιαστικά όσα λες είναι σωστά.Η Ferrari έμεινε πάντα προσηλωμένη και πιστή στην επιλογή της.Η μη χρησιμοποίηση του KERS στη Shangai δεν έγινε για λόγους αναθεώρησης της τακτικής (κάτι που έκαναν BMW και Renault που το 'ξεφορτώθηκαν'),αλλά αποκλειστικά για λόγους ασφαλείας,μετά τα όσα είχαν συμβεί με το KERS στη λίμνη της Μαλαισίας.
@Alba
O KR είχε μια κακή χρονιά πέρσυ στην οποία αν θυμάσαι είχε αρκετές κακοτυχίες που έδωσαν την αφορμή στον τύπο να αρχίσει το κράξιμο. Κράξιμο που είχε φάει και μέσα στο 2007 (Monaco) αλλά τελικά εκμεταλλευόμενος και την εσωτερική κόντρα στη McLaren να πάρει τον τίτλο.Εddie ο Raikkοnen δεν είναι τυχαίος πιλότος.Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του είναι ότι ενώ είναι διαβολικά γρήγορος,δεν μπορεί να συνεισφέρει καθόλου στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και στην 100% εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του.Τα πέρι παγωτού και αναψυκτικού.....ακόμα και το ότι δεν πήρε ένα τηλέφωνο το Massa,είναι για λαϊκή κατανάλωση και δεν απασχολούν ούτε τη Ferrari, ούτε εμένα.
Η αλήθεια είναι ότι ο τύπος δεν του έχει φερθεί με τον καλύτερο τρόπο.Προσπερνώντας το πρωτάθλημα του 2007,για το οποίο δεν επιθυμώ να μιλήσω καθόλου...η ουσία είναι ότι,μολονότι στην F60 δεν υπάρχει πλέον καμία βελτίωση (η εξέλιξη σταμάτησε στην Ουγγαρία),απόντος του Massa οι επιδόσεις του φινλανδού έχουν βελτιωθεί 100%,περνώντας από τις μεσαίες θέσεις της 8άδας στο podium.
Γιατί;Πιθανότατα γιατί είχε ανάγκη απο στοργή και προδέρμ...θέλοντας όλη την ομάδα από πάνω του και τεχνικά και ψυχολογικά (περίπτωση ανάλογη με τον Irvine του99).Ίσως το λάθος της Ferrari την τελευταία 3ετία ήταν ότι δεν τον υποστήριξε σε απόλυτο βαθμό,δίνοντάς του την εμπιστοσύνη και την βοήθεια που προφανώς χρειαζόταν.
Η ευθύνη όμως γι'αυτό βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο το Raikkonen,ο οποιός με τη συμπεριφορά του (έλλειψη επικοινωνίας με την ομάδα,μικρή προσωπικότητα έξω από το αυτοκίνητο,μέτρια αποτελέσματα από τη μέση του 2008 και μετά)ουσιαστικά υποχρέωσε τη Ferrari,να αναγκαστεί (δικαίως) να προτιμήσει το Massa.
Ας πρόσεχε.Ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του σε αυτή την κατάσταση.Δεν μπορώ να εγγυηθώ επιτυχία του Alonso στη Ferrari.....η συνταγή όμως της μιας και αποκλειστικής πριμαντόνας στην ομάδα,έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα μονόδρομος.....και όσο και αν είναι μια φορά δύσκολο να διαχειριστούν το Massa,θα είναι 2 φορές δυσκολότερο να γίνει αυτό με το φινλανδό.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ποιος ασχολείται με τον μπεκρή ρε Eddie;
Συζήτηση επί των ποινών κάνουμε πέρνοντας αφορμή από τον αγώνα.Το πλεονέκτημα που κερδίζεις είναι απειροελάχιστο...
Ποσώς με ενδιαφέρει, όταν βγαίνεις έξω από την πίστα πρέπει να ΧΑΝΕΙΣ.
Μα by default όταν βγαίνεις έξω από τη πίστα, χάνεις
Κερδίζεις αν κόβεις τη πίστα κάθετα.
Μας απαντησε ο Κιμι λοιπον..
Q: At the first corner you were the only driver that went wide. Was that something that you had discussed with the team?
KR: No, first I tried to go the normal way but I think it was Nick or somebody who came a bit too fast inside and pushed Jarno Trulli very wide, so I had nowhere to go. I just needed to turn straight and go all the way around. It worked out but it wasn’t the plan in the first place but there was no space.Q: Were you able to use the KERS perhaps earlier?
KR: No, I mean it is very bumpy there. I ended up there also last year. It doesn’t make much difference. It is a much longer way. If I could go on the circuit I would but if it would be fast I’d try to do it every lap but that was not the case.Παρόμοια πράγματα έγραψα στην αρχή, ότι το μονοθέσιο καλύπτει μεγαλύτερη απόσταση εκεί...άρα χάνεις και ίσως ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ αρκετά την είσοδό σου πίσω στη πίστα. Το KERS νομίζω μπορείς να το βάλεις από κάποια ταχύτητα και πάνω και αν δε προσέξεις, θα χάσεις τον έλεγχο.
Έβλεπα και BBC συγχρόνως, δεν είπαν κάτι.
-
τελικα ο ραικονεν κερδισε θεση μετα τη πρωτη στροφη ασχετα αν διυνησε μεγαλυτερη αποσταση η οχι ??? αν και οπως φαινεται καλυτερα να βγαινεις εκει με την εκκινηση γιατι στριβεις με μεγαλυτερη ταχυτητα(μπορει να το ειχαν μελετησει στη φεραρι μιας και ξεκιναγε απο την εξωτερικη)
και εστω οτι δεν εκανε μικροτερη αποσταση , εκει που μπηκε στη πιστα οπως μπηκε δεν ηταν επικινδυνα αφου εκαναν ολοι διαφορα για να μην συγκρουστουν ???
τελος δεν θα επρεπε να δινεται μια ευκαιρια σε αυτους που συγκρουονται να αλλαζουν αυτοκινητο αν εχουν και να αγωνιζονται εστω και απο τη τελευταια θεση?
-
Θεϊκό το SPA όπως πάντα και τιτανοτεράστιος ο φισικο και η φορσε ινδια φυσικά για το τρομερό αποτέλεσμα. Πολύ καλά και η FERRARI οπού μεθοδικά και σταθερά βλέπει κορυφή εξέλιξε το κερς και αυτό την κάνει όπως πάντα μια μεγάλη ομάδα. Κάπου διάβασα ότι ο αλονσος θα οδηγήσει για τους κόκκινους από την Μοντζα ήδη..... υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο!!
-
Ο χρήστης kostasbmw έγραψε:
τελος δεν θα επρεπε να δινεται μια ευκαιρια σε αυτους που συγκρουονται να αλλαζουν αυτοκινητο αν εχουν και να αγωνιζονται εστω και απο τη τελευταια θεση?
... μονο που για έρθεις απο την Les Combes στα pit θελει μισή ωρα ....
Το πλεονέκτημα που κερδίζεις είναι απειροελάχιστο...
... εκει ειναι το ζουμί της υπόθεσης.
Συμφωνω ότι αυτο πρεπει να γινεται και η λύση ειναι - μαλλον - τα σαμαρακια που προτεινε και ο HellTifo.
Δυστηχως ωρες ωρες μοιάζει να λειπει η κοινη λογικη ( όχι μονο στην ΦΙΑ αλλα γενικότερα στην ζωή μας ).
Στην Ουγγαρία έδωσαν νεα μορφή στο κερμπ του chicane ( ψηλό καμπυλωτό ) και δεν τολμά να κόψει κανεις από εκει .
Tα σαμαρακια τα εχουν εφαρμόσει - επιτυχως - στην Μονζα ( σε όλα τα chicane ) ...
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
... μονο που για έρθεις απο την Les Combes στα pit θελει μισή ωρα ....
Το πλεονέκτημα που κερδίζεις είναι απειροελάχιστο...
... εκει ειναι το ζουμί της υπόθεσης.
Συμφωνω ότι αυτο πρεπει να γινεται και η λύση ειναι - μαλλον - τα σαμαρακια που προτεινε και ο HellTifo.
Δυστηχως ωρες ωρες μοιάζει να λειπει η κοινη λογικη ( όχι μονο στην ΦΙΑ αλλα γενικότερα στην ζωή μας ).
Στην Ουγγαρία έδωσαν νεα μορφή στο κερμπ του chicane ( ψηλό καμπυλωτό ) και δεν τολμά να κόψει κανεις από εκει .
Tα σαμαρακια τα εχουν εφαρμόσει - επιτυχως - στην Μονζα ( σε όλα τα chicane ) ...
Βασικά for the record λάθος quote μου έκανες, δεν είπα 'Ποσώς με ενδιαφέρει, όταν βγαίνεις έξω από την πίστα πρέπει να ΧΑΝΕΙΣ.' ...bug του συστήματος, I know...δε φταις, απλά το λέω.
Επειδή η στροφή είναι τέτοια και στην εκκίνηση θα βγούνε τα ΜΙΣΑ αυτοκίνητα έξω ΧΑΛΑΡΑ, δεν έχει νόημα να μπούνε εκεί kerb. Είναι πρακτικός, ουσιαστικός και για θέμα ασφαλείας ο λόγος που η συγκεκριμένη στροφή είναι έτσι. Άλλωστε, δεν είδα κανένα στη διάρκεια του αγώνα να κόβει βόλτες εκεί.
Για να μη θυμίσω τι γινόταν πέρσι στη Μόνζα που το έβλεπα με τα μάτια μου στη De La Roggia ...όλοι έκοβαν βόλτες εκεί, που είναι και σικέιν.
-
Έλεος ρε πστ μου. Έλεος.
Με το ζόρι να κάνουμε το άσπρο μαύρο.Σε κανονικο ρυθμό αμά πας από έξω στην πρώτη στροφή χάνεις. Ε στην εκκίνηση δεν χάνεις. Όλοι είναι παστωμένοι σαν τις σαρδέλες μέσα στην πίστα και ο άλλος βγαίνει έξω με τέρμα γκάζι και τους παίρνει όλους αμπάριζα. Και δεν αναγκάστηκε να βγει έξω, ήθελε και βγήκε, είναι φανερό από την γραμμή του.
Δεν μπορεί να είναι πίσω από Heidfeld-Trulli χωρίς χώρο να περάσει, να βγαίνει από έξω, να τους περνάει και τους δύο και να λέμε ότι δεν κέρδισε.Βγήκε από έξω για να κερδίσει και πολύ καλά έκανε, αφού αυτό επιτρέπεται και δεν τίθεται θέμα ποινής.
Γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται, τέλος.
Δεν πείραξε κανεις την Ferrari σας. -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Επειδή η στροφή είναι τέτοια και στην εκκίνηση θα βγούνε τα ΜΙΣΑ αυτοκίνητα έξω ΧΑΛΑΡΑ, δεν έχει νόημα να μπούνε εκεί kerb. Είναι πρακτικός, ουσιαστικός και για θέμα ασφαλείας ο λόγος που η συγκεκριμένη στροφή είναι έτσι. Άλλωστε, δεν είδα κανένα στη διάρκεια του αγώνα να κόβει βόλτες εκεί.
Νομιζω ότι ειναι ξεκάθαρο ότι το θεμα εχει συζητηθεί στο briefing των οδηγών και ειναι διαφοριτική η αντιμετωπιση του στον 1ο γυρο από ότι στους υπόλοιπους ....
Για να μη θυμίσω τι γινόταν πέρσι στη Μόνζα που το έβλεπα με τα μάτια μου στη De La Roggia ...όλοι έκοβαν βόλτες εκεί, που είναι και σικέιν.
Η 'βόλτες' ειναι ΟΚ εφόσον τιμωρουν χρονικα και ΔΕΝ δινουν πλεονέκτημα σε αυτον που της κάνει ...
Ειμαι σχεδον σίγουρος ότι και φετος στην Μονζα θα δουμε τα μυρια όσα στα 2 πρωτα chicane ...
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Έλεος ρε πστ μου. Έλεος.
Με το ζόρι να κάνουμε το άσπρο μαύρο.Σε κανονικο ρυθμό αμά πας από έξω στην πρώτη στροφή χάνεις. Ε στην εκκίνηση δεν χάνεις. Όλοι είναι παστωμένοι σαν τις σαρδέλες μέσα στην πίστα και ο άλλος βγαίνει έξω με τέρμα γκάζι και τους παίρνει όλους αμπάριζα. Και δεν αναγκάστηκε να βγει έξω, ήθελε και βγήκε, είναι φανερό από την γραμμή του.
Δεν μπορεί να είναι πίσω από Heidfeld-Trulli χωρίς χώρο να περάσει, να βγαίνει από έξω, να τους περνάει και τους δύο και να λέμε ότι δεν κέρδισε.Βγήκε από έξω για να κερδίσει και πολύ καλά έκανε, αφού αυτό επιτρέπεται και δεν τίθεται θέμα ποινής.
Γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται, τέλος.
Δεν πείραξε κανεις την Ferrari σας.απλά και κατανοητα!!!
-
Ο χρήστης kostasbmw έγραψε:
καποτε υπηρχε εφεδρικο μονοθεσιο,θυμαμαι τον Μοντογια μια χρονια που με την εναρξη του αγωνα συγκρουστηκε,μπηκε αυτοκινητο ασφαλειας και εκανε ενα γερο τρεξιμο μεχρι τα πιτ για να παρει το εφεδρικο.Αυτο ομως νομιζω το απογορευσε η FIA κυριως για μειωση του κοστους των ομαδων.
Έβλεπα και BBC συγχρόνως, δεν είπαν κάτι.
Και σιγα μην ελεγαν.Μονο ο δικος μας ο πανεξυπνος το πεταξε και οι περισσοτεροι εδω μεσα αν και τον κατακρινουν οταν τους συμφερει υοθετουν τις αποψεις του.Δεν ειδα πουθενα να γινεται συζητηση για τον Μπατον,ο οποιος το ιδιο επραξε.Βεβαια εγκατελειψε αλλα κανεις δεν ειπε οτι το επραξε σκοπιμα για να κερδισει θεσεις,ολοι πεσαν στον Ραικκονεν ο οποιος δεν κερδισε καποια θεση.Τριτος θα εβγανε αν δεν ανοιγοταν τριτος βγηκε και που ανοιχτηκε.
2009 ING Belgian Grand Prix-Spa