-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Γιατι πετατε συνεχως μια αερολογια ;
Πλουτιζει ,γραφεις.
Που το ξερεις οτι πλουτιζει;
Επειδη φοροδιαφευγει;
Οποιος φοροδιαφευγει πλουτιζει;
Και τοτε γιατι κλεινουν χιλιαδες καταστηματα ;
Επειδη ηταν νομιμοι και δεν φοροδιεφευγαν;Εχετε καταστηματα κανενας απο εσας εδω που παριστανετε τους αριστους πολιτες ;
Εχετε ιδεα τι θα πει,νοικι,εξοδα επιχειρησης και προσωπικου,κεφαλαιο για αγορα ή στησιμο επιχειρησης;Αποσβεση κεφαλαιου.
Ζημιες.
Ανταγωνισμος.
Αγχος.Εχετε ιδεα απο αυτα ή απλα μιλατε για να πειτε κατι;
Αν εχετε ,να τα βαλουμε κατω με χαρτι και μολυβι να δουμε ποιος πλουτιζει και ποιος μπορει να επιβιωσει χωρις να φοροδιαφυγει.
Οχι λογια του αερα,παρακαλω.Εξω οι ξενοι.
Δουλεια στους ελληνες.Ξερεις γιατι ειχαμε γεμισει τοσα πολλα μαγαζια καθε ειδους ?
Γιατι πονταραν σε 2 πραγματα οι μαγαζατορες, 1ον φοροδιαφυγη , 2ον μεταχρονολογημενες επιταγες.
Σε εμενα που δεν κλεβω αυτοι εκαναν μεγαλυτερη ζημια απο την κριση την ιδια, χρονια πριν αυτη προκυψη.
Εκαναν το μαγκα με 6μηνες και 8μηνες επιταγες και οταν ζορισαν τα πραγματα, αρχισαν να κλεινουν ο ενας πισω απο τον αλλο. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Με τον κατακλυσμό πλημμύρισε η βεράντα στο σπίτι της μάνας μου στα βάθη της Κυψέλης. Φώναξα υδραυλικό. Με ένα γάντι παραμέρισε τα ξερόκλαδα που είχαν φράξει το σιφόνι (το σπίτι δεν κατοικείται) και το νερό έφυγε μέσα σε δέκα λεπτά. 'Τί σου χρωστάω;' ρώτησα. 'Σαράντα ευρώ' μου απάντησε, χωρίς να κάνει την παραμικρή νύξη για απόδειξη. 'Σαράντα ευρώ είναι εξωφρενική αμοιβή' του είπα. 'Εκτιμώ την εργασία σου το πολύ σε είκοσι ευρώ.' Έβγαλα ένα εικοσάρικο να του δώσω. 'Άσε ρε φίλε!' είπε κι έκανε να φύγει. Νόμιζε ότι θα με φέρει στο φιλότιμο. Δεν με έφερε. Δεν πήρε φράγκο....
Μήπως να εφαρμόσουμε σύστημα Χωμενίδη;
Γιατι δεν το εκανε μονος του ο Χωμενιδης;Απο την στιγμη που δεν εδωσε λεφτα πως ηξερε οτι δεν θα του κοψει αποδειξη;
Γιατι δεν του ζητησε αποδειξη αλλα του ειπε οτι τα θεωρει πολλα τα 40€ .
Ειναι ο κυριος με το κονιακ;Συστημα το εχει να μην πληρωνει ή να κοστολογει οσο του αρεσει;Εγω αν ημουν ο υδραυλικος θα ξαναεριχνα τα σκουπιδια στο σιφωνι
Το 'εκτιμω την εργασια σου τοσο' ΑΦΟΥ εχει γινει και δε μπορει να ξεγινει, ειναι η καλυτερη αφορμη για επισκεψη στον οδοντιατρο... μου ανεβαζει το αιμα στο κεφαλι. Ειναι ωμος εκβιασμος. Της μανας του η γκαρσονιερα.
-
αν ημουν ο υδραυλικος θα φραζα το σιφονι με σιλικονη.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
αν ημουν ο υδραυλικος θα φραζα το σιφονι με σιλικονη.και θα τον χρεωνες με 50€ (10€ η σιλικονη...)
-
Μην ξεχνατε οτι οι ελευθεροι επαγγελματιες τεχνιτες δεν χρεωνουν μονο την εργασια τους, αλλα την επισκεψη. Δηλαδη τη μεταβαση στο τοπο της εργασιας. Φαντασου να φωναζεις εναν υδραυλικο καθε τρεις+λιγο για δουλεια του 5λεπτου κ να εχεις την απαιτηση να τον πληρωσεις 10ε γιατι '5 λεπτα δουλεψες'. Τη δευτερη φορα δεν θα ερθει κ εσυ θα μεινεις με την εργασια στο χερι...
Σε καθε περιπτωση, το προβλημα στο παραπανω σκηνικο (κ κλασσικο παραδειγμα παρεξηγησης) ειναι οτι το ειδος κ το μεγεθος της εργασιας εκτιμαται ΑΠΟ ΠΡΙΝ, κ οριζεται κ η αμοιβη.
-
Ο Χωμενιδης δηλωνει συγγραφεας,φανταστειτε λοιπον καποιος να διαβασει το βιβλιο του και να του πει εκτιμω την δουλεια σου στα 2 ευρωλεπτα και αυτο μονο για το χαρτι που τυπωθηκε...
Σε οτι αφορα τους υδραυλικους,στις περισσοτερες χωρες του πλανητη δεν δινουν αποδειξεις,ειδικα για τετοιες δουλιτσες -
Ερχεται τύπος στο σπίτι για αλλαγή του φίλτρου του νερού στην κουζίνα, κατά παραγγελία της μητέρας μου.
Αφήνοντας ασχολίαστο το ότι αυτό κόστισε 55 ευρώ (ΟΚ, τα βρίσκουν και τα κάνουν και χρεώνουν τόσο), θα σχολιάσω τη λαμογιά με τη δήθεν απόδειξη...
Λέει ο τύπος 'μισό λεπτό να σας γράψω απόδειξη', βγάζει ένα μπλοκάκι γράφει εκεί σε ένα ροζ χαρτάκι διάφορα, μετά το διπλώνει και το δίνει (στη μητέρα μου).
Όταν έπεσε το χαρτί αυτό στα χέρια μου, ήταν μία 'δωροεπιταγή' (wtf), που έμοιαζε πάρα πολύ με απόδειξη, αλλά φυσικά καμμία σχέση...
Και όταν το είδα, ο τύπος είχε ανέβει ήδη στη μοτοσυκλέτα του και πήγαινε στο επόμενο κορόιδο.
Δεν είναι ο πρώτος που δίνει τέτοια 'χαρτάκια' για αποδείξεις. Έχω λάβει κι άλλα τέτοια από τη μητέρα μου, την οποία τη βλέπουν 80 ετών και την κοροϊδεύουν όσο δεν πάει. Μα τι λέω, και σε μένα έχει γίνει το ίδιο, όταν ζήτησα απόδειξη από ένα εστιατόριο...
Πόσο γύφτοι.
-
ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ
Συνέλαβαν τον γνωστό επιχειρηματία Βλ. Σταθοκωστόπουλο για φοροδιαφυγή
Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 65χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και διασκέδασης, για φοροδιαφυγή. Πρόκειται για τον γνωστό επιχειρηματία - ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων και εστιατορίων, Βλ. Σταθοκωστόπουλο.
Από τον έλεγχο στην εταιρεία που είναι διαχειριστής, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μηχανισμός, ο οποίος λειτουργούσε με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα μέσω υπολογιστή, με δυνατότητα να εκδίδει αποδείξεις «κλώνους». Συνολικά εντοπίστηκαν (13.671) επανεκδόσεις αποδείξεων, συνολικής καθαρής αξίας πάνω από (79.000) ευρώ και αναλογούντα Φ.Π.Α. που υπερβαίνει τις (18.000) ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται τέτοιος παράνομος μηχανισμός επανέκδοσης αποδείξεων. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Συνελήφθη σήμερα (22-11-2013) το πρωί, στη Γλυφάδα, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 65χρονος ημεδαπός, διαχειριστής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και διασκέδασης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για φοροδιαφυγή, η οποία όπως προέκυψε πραγματοποιούνταν με τη μέθοδο της «κλωνοποίησης–αντιγραφής αποδείξεων». Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στους χώρους της εταιρείας, στα νότια προάστια, όπου εντοπίστηκε μηχανισμός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε τη δυνατότητα να επανεκδίδει αποδείξεις, που είχαν ήδη εκδοθεί στο παρελθόν. Για τη λειτουργία του παράνομου μηχανισμού χρησιμοποιείτο ηλεκτρονικός υπολογιστής, με κατάλληλο λογισμικό υποστήριξης και δυνατότητες επικοινωνίας με τον κεντρικό μηχανισμό έκδοσης αποδείξεων. Μέσω της διασύνδεσης αυτής υπήρχε η δυνατότητα επανέκδοσης παραστατικών «κλώνων». Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία που δημιουργούνται από το λογισμικό υποστήριξης του μηχανισμού, για την διαχειριστική χρήση του 2012, προέκυψε ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός αποδείξεων με κοινό αύξοντα αριθμό (Α/Α) και διαφορετική Συμβολοσειρά Σήμανσης. Διαπιστώθηκε ακόμα, ότι οι επανεκδοθείσες αποδείξεις δεν καταχωρούνταν στα βιβλία της επιχείρησης. Κατά τη διαδικασία του ελέγχου, εντοπίστηκαν συνολικά (13.671) επανεκδόσεις αποδείξεων, συνολικής καθαρής αξίας (79.793,30) ευρώ και αναλογούντα Φ.Π.Α. (18.352,60) ευρώ. Από τις διασταυρώσεις των στοιχείων, προέκυψε ότι σκοπός της επανέκδοσης των αποδείξεων, ήταν η μη έκδοση των προβλεπόμενων από το νόμο αντίστοιχων αποδείξεων, με αποτέλεσμα την απόκρυψη των συναλλαγών, την υποβολή ανακριβών φορολογικών δηλώσεων και την μη απόδοση των φόρων που αναλογούν. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα, θα ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ -
ωραιος ο παικτης ... !!
-
μικρο ακουγεται το ποσό...για να στησει τετοια διαδικασια για ΦΠΑ 18 Κ + τον φορο επι των κερδων...
εκτος εαν το εκανε καποιος για να καρπωνεται τον τζιρο (ολο το ποσο) απο τους συνεταιρους του. -
- οτι δεν εχει μονο ενα μαγαζι...
-
Θα κέρδιζε τουλάχιστον το ΦΠΑ, αλλά και σαν είσπραξη πιθανόν να μη φαίνεται πουθενά αν το POS είναι συνδεδεμένο π.χ. με λογαριασμό εξωτερικού. Υπάρχει επιχείρηση που δεν υποχρεούται σε ταμειακή μηχανή; μέχρι και στη λαϊκή έβαζαν διάβαζα. Πιθανόν να είναι ένα απλό χαρτί αυτό που σου έδωσε...
-
εβαλα φωτο στο προηγουμενο ποστ
-
παρκινγκ κοντα στο κουρκουλειο ιδρυμα
τον πληρωνω με καρτα και μου δινει μονο το χαρτι που δειχνει τη συναλλαγη με pos και ΟΧΙ αποδειξη!
του λεω δωσμου αποδειξη κι αρχιζει βαριεστημενα και δυσαρεστημενος να γραφει ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ (!!!) αποδειξη!!ελπιζοντας να του πω αστο μεγαλε σιγα μην περιμενω να γραψεις αποδειξη με το χερι
τι κωλογυφτοι δεν θα με ξαναδουνε.
ξερει κανεις τι θα κερδιζε ο γιουφτος αν δεν επεμενα να ζητησω αποδειξη?αφου η συναλλαγη ειχε καταγραφει απο το pos και μου χε δωσει και το χαρτακι της συναλλαγης
η υποτιθεμενη απόδειξη (ο θεος να την κανει)
-
Δεν τα ξέρω καλά, αλλά χωρίς διάτρηση απ την εφορία, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει...
-
νομιζω εχουν καταργηθει οι διατρητες
πως μου τη σπανε αυτα.
τα της εφοριας υπνο βαθυ
γυρισανε φιλοι μου απο κεφαλονια.εκει εχουν κανει καρτελ τα μαγαζια και σε αναγκαζουν να πληρωνεις μονο μετρητα. Η αποδειξη ειναι κατι το ανυπαρκτο. αν επιμεινεις να πληρωσεις με καρτα σε χρεωνουν εξτρα!! για τη χρεωση της τραπεζας!!!ΟΛΑ τα μαγαζια ειναι συνενοημενοι
οι τουριστες την πρωτη μερα το καταλαβανε η εφορια μηνες τωρα δεν πηρε χαμπαρι.....
-
Ποιά διάτρηση μωρέ;
Ε τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα.
Η απόδειξη του πάρκινκ που ακριβώς χρησιμεύει;
-
οπου και η οποιαδηποτε άλλη αποδειξη
-
Ένα άλλο που διαπίστωσα και μου είπε φίλος που ασχολείται. Πρόσφατα καταργήθηκε η χρέωση κουβερ στα εστιατόρια. Οπότε μόλις καθίσεις, πριν καν παραγγείλεις, φέρνουν ψωμί στο τραπέζι, το οποίο χρεώνεται ανά άτομο. Μικρή χρέωση φυσικά, αλλά η αθάνατη ελληνική καραγκιοζιά έλαμψε πάλι...
-
Σε επαγγελματικές μετακινήσεις απαιτείται η προσκόμιση των αποδείξεων (βενζίνη/πάρκινγκ) για να πληρωθεί ο εργαζόμενος για τα κόστη μετακίνησης. Πολλοί εργαζόμενοι γυρνάνε όλη την ημέρα (όπως και εγώ αρκετές φορές) με τα προσωπικά τους οχήματα για να πηγαίνουν π.χ. σε πελάτες για εξυπηρέτηση/παρουσιάσεις/πωλήσεις/υποστήριξη/εγκαταστάσεις/έργα κλπ... Κάπως πρέπει να καλυφθούν αυτά τα κόστη μετακίνησης. Συνάδελφός μου που διαρκώς είναι στο δρόμο με το αυτοκίνητό του θέλει κάθε μήνα 300euro για κόστη μετακίνησης. Και φυσικά μαζεύει τις αποδείξεις για ευνόητους λόγους.
Νομιμες αποδειξεις, κολπακια και λαμογιες