-
Στην σχολή μου δεν κάνουμε σχεδιασμό αυτοκινήτου, έχουμε εργαστήρια με θέμα την σχεδίαση αλλά είναι μικρό μέρος των σπουδών μας. Σίγουρα μαθαίνουμε τις αρχές του design και της ιστορίας της τέχνης αλλά σε τέτοιο πρακτικό επίπεδο συμβουλών δεν έχουμε φτάσει ακόμα. Το μεγαλύτερο μέρος των σπουδών είναι θεωρητικό σε σχέση με το design, πάρα πολύ μαθηματικά και πληροφορική (κυρίως λόγω του οτι είμαστε ΑΕΙ)
-
Ο χρήστης Thanas_4 έγραψε:
Στην σχολή μου δεν κάνουμε σχεδιασμό αυτοκινήτου, έχουμε εργαστήρια με θέμα την σχεδίαση αλλά είναι μικρό μέρος των σπουδών μας. Σίγουρα μαθαίνουμε τις αρχές του design και της ιστορίας της τέχνης αλλά σε τέτοιο πρακτικό επίπεδο συμβουλών δεν έχουμε φτάσει ακόμα. Το μεγαλύτερο μέρος των σπουδών είναι θεωρητικό σε σχέση με το design, πάρα πολύ μαθηματικά και πληροφορική (κυρίως λόγω του οτι είμαστε ΑΕΙ)σε λάθος σχολή είσαι
-
Στην σχολή μου δεν κάνουμε σχεδιασμό αυτοκινήτου, έχουμε εργαστήρια με θέμα την σχεδίαση αλλά είναι μικρό μέρος των σπουδών μας. Σίγουρα μαθαίνουμε τις αρχές του design και της ιστορίας της τέχνης αλλά σε τέτοιο πρακτικό επίπεδο συμβουλών δεν έχουμε φτάσει ακόμα. Το μεγαλύτερο μέρος των σπουδών είναι θεωρητικό σε σχέση με το design, πάρα πολύ μαθηματικά και πληροφορική (κυρίως λόγω του οτι είμαστε ΑΕΙ)Σε ποια σχολή είσαι?
-
Μηχανικός Σχεδίασης Προιόντων και Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου - και του χρόνου θα πάρω κατεύθυνση product design
-
Στου Αιγαίου πρέπει να είναι, Μηχ Σχεδιασμού Συστημάτων και Προϊόντων. Τελείως θεωρητική η σχολή, σε σχέση με το ΒΣ στο ΤΕΙ Κοζάνης.
-
Μηχανικός **Σχεδίασης **Προιόντων και Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου - και του χρόνου θα πάρω κατεύθυνση product designΟπότε λογικό να μη διδάσκεται σχεδιασμός
'Στην Ελλάδα είμαστε όλοι τραγικά αυτοδίδακτοι' Ν.Δήμου
-
Ναι! Και εγώ ότι έχω καταφέρει το έκανα μόνος μου θαμπωμένος από εικόνες στα περιοδικά και στη συνέχεια από το internet. Πάντως από αγάπη για το αυτοκίνητο και όνειρα για το μέλλον τα πάμε πολύ καλά στην Ελλάδα!
-
Ναι! Και εγώ ότι έχω καταφέρει το έκανα μόνος μου θαμπωμένος από εικόνες στα περιοδικά και στη συνέχεια από το internet. Πάντως από αγάπη για το αυτοκίνητο και όνειρα για το μέλλον τα πάμε πολύ καλά στην Ελλάδα!αμα δεν πάς πουθενά αλλού -και σύντομα- θα δείς πόσο όνειρα θα μείνουν αυτά που θες να κάνεις
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Στου Αιγαίου πρέπει να είναι, Μηχ Σχεδιασμού Συστημάτων και Προϊόντων. Τελείως θεωρητική η σχολή, σε σχέση με το ΒΣ στο ΤΕΙ Κοζάνης.Όντως...απ ότι ξέρω το συγκεκριμμένο ΤΕΙ είναι μια πάρα πολύ καλή βάσηΙ
Βέβαια στο τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά αυτά και τι επαγγελματική πορεία θα επιτύχουν μετά την έξοδό τους από τη σχολή.....ας το αφήσουμε καλύτερα .. .Ας σχεδιάσουμε λοιπόν!!!!
-
Καλησπέρα κύριοι ,
βρήκα ευκαιρία σήμερα και έκανα ένα σκίτσο λίγο πιο 'φορτωμένο'..
Θα το παρουσιάσω προσθέτοντας κάποια σχόλια για τη μεθοδολογία και πιστεύω ότι κάποιοι από εσάς θα ωφεληθούν.
Παραβλέπω τα στάδια που περιέγραψα εχθές και προχωρώ στο επόμενο στάδιο.
Στάδιο 5
Δουλεύοντας λοιπόν το μοτίβο του 'νέου Bravo' δανείστικα στυλιστικά στοιχεία για το εμπρόσθιο τμήμα από το παρελθόν της εταιρίας. Τα στοιχεία αυτά βέβαια 'μεταφράστηκαν' στη σύγχρονη εκδοχή και εφαρμογή τους.
Η μεγάλη -έως τεράστια- εμπρόσθια εισαγωγή , οι δυο οριζόντιοι δοκοί εκατέρωθεν του σήματος , η κάθετη διάταξη των προβολέων κλπ...είναι στοιχεία που συναντάμε στα μοντέλα που έχω αναρτήσει σε παλαιότερη δημοσίευση.
Το χρώμα του αμαξώματος είναι το μαύρο , το οποίο και δημιουργήθηκε με μάυρο μαρκαδόρο και απλώθηκε στα μέρη του αμαξώματος από τη γραμμή μέσης και κάτω.
Στάδιο 6
Κάνοντας χρήση κιμωλιών παστέλ (τα οποίο χρώματα απλώνουμε με τα δάχτυλα) δημιουργούμε το 'σβήσιμο' του χρώματος χρησιμοποιώντας το μαύρο παστέλ.Καλύπτουμε τις επιφάνειες των κρυστάλων την ακμή του καπώ στο εμπρόσθιο τμήμα της κλπ.
Στάδιο 7
Για να μην είναι το σχέδιό μας 'ασπρόμαυρο' τονίζουμε το φόντο που έχουμε χρησιμοποιήσει βάζοντας ένα δεύτερο χρώμα (στην περίπτωσή μας το κόκκινο)το οποίο αντανακλάται στις επιφάνειες του αμαξώματος που έχουμε σχεδιάσει. -
Με την αναγεννηση του τοπικ εχω αρχισει να μπαινω και εγω στο τρυπακι να αρχισω να προσπαθω σχεδια τα οποια θα αρχισω οταν βρω λιγο χρονο....
Keep up the good works and the useful tips....
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Με την αναγεννηση του τοπικ εχω αρχισει να μπαινω και εγω στο τρυπακι να αρχισω να προσπαθω σχεδια τα οποια θα αρχισω οταν βρω λιγο χρονο....Keep up the good works and the useful tips....
Με το καλό να έρθεις!
-
Κωνσταντίνε μπράβο για τις επισημάνσεις και τα σχόλια σου. Πραγματικά πολύ χρήσιμα και ουσιαστικά.
Από στυλό και μαρκαδόρους τι χρησιμοποιείς;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Κωνσταντίνε μπράβο για τις επισημάνσεις και τα σχόλια σου. Πραγματικά πολύ χρήσιμα και ουσιαστικά.Από στυλό και μαρκαδόρους τι χρησιμοποιείς;
Στυλό Βig από το περίπτερο
Μαρκαδόρους Chartpack (made in USA γράφουν)..αγορασμένοι κάπου στο Τορίνο.
Κάποια στιγμή τους βρήκα και στο Πλαίσιο στη Στουρνάρη. -
Δεν σας βλέπω να συμμετέχεται.....
(πάλι με γκόμενες έχετε μπλέξει? -αυτό καλό είναι-)
Ακόμα ένα σκίτσο (με λίγο χρώμα).
-
αυτό απο μπροστά θυμίζει πολύ
υποθέτω όμως οτι η σχεδιαστική σου αφετηρία είναι κάπου στο ritmo. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αυτό απο μπροστά θυμίζει πολύ
υποθέτω όμως οτι η σχεδιαστική σου αφετηρία είναι κάπου στο ritmo.......
-
Σκέψεις για την πίσω όψη...επιστροφή στα φωτιστικά σώματα του Brava!...(καλά..μη βαράτε!!! )...
-
Καλημέρα!
...κάτι πήρε το αυτί μου περί 'συντηριτισμού' από τα Κεντρικά!
λέτε να εννοούν ότι πρέπει να αλλάξουμε πλεύση και να αρχίσουμε να βλέπουμε όγκους σ αυτό το style?...
-
έχω μια μικρή άσκηση για όσους ασχολούνται
σχεδιάστε μια διαφορετική μάσκα.
μπορεί να αλλάξει η γρίλια του ψυγείου ή να καλύπτει μέρος του καπό ή του προφυλακτήρα ή κ των φώτων
όχι όμως το καπό ή τα φτερά
Σχεδιασμός Αυτοκινήτου