-
Φαντάζομαι κανένας απο μας δε θέλει να σκοτωθεί και όλοι δίνουμε σημασία στην ασφάλεια του αυτοκινήτου.
Δε κατάλαβα όμως γιατί να αποκλείσεις όλα αυτά τα αυτοκίνητα που αναφέρεις........
Εσύ έχεις αποκλείσει όλα τα αυτοκίνητα σχεδόν!Για την ασφάλεια των επιβατών βρήκα αυτά τα στοιχεία μέσα απο την σελίδα τους.
Είναι τα μοντέλα που προφανώς συμφωνείς ότι είναι πιο ασφαλή.
Lancer: 29 βαθμούς
Civic: 28 βαθμούς
Corolla: 34 βαθμούςΕνώ το Bravo έχει 33 βαθμούς (μια που λες για τα ιταλικά)
Το Golf έχει 35 βαθμούς
Το Focus επίσης 35 βαθμούςΆρα δε καταλαβαίνω!!!!!
Όπως και να έχει εμένα το Bravo μου, μου φαίνεται εξίσου ασφαλές όσο το Golf και ας έχει 2 βαθμούς πιο κάτω!
Αν είναι να μετράω έτσι πόντο πόντο τους βαθμούς δε θα καταλήξω πουθενά, χωρίς αυτό να σημαίνει ξαναλέω ότι δεν με ενδιαφέρει η ασφάλεια.
Αν ήταν 4 αστέρων εννοείται πως δε θα το έβαζα στη λίστα αλλά τώρα......... -
Παρε τουρμπινα κ σιγουρα θα τους θυμηθεις.....Εγω εχω το civic to 1.8 και σε πληροφορω πως ειμαι πληρως ικανοποιημενος κ απο πλευρας επιδοσεων κλπ κλπ το 1 χρονο κ κατι μηνες με αρκετα χλμ . Επισης εχω κ το πασσατ το 2.0 tfsi οπου μονο ευχαριστημενο δεν μ εχει αφησει , 2 φορες εχω αλλαξει αισθητηρα Λ , καιει λαδακι οχι παρα πολυ αλλα καιει , κ προσφατα δεν κραταγε σταθερο ρελαντι κλπ κλπ. Για μενα το Civic ειναι μονοδρομος , γτ εκτος των αλλων ειναι κ αρκετα οικονομικο ( με σκισιμο πανω απο 9 λτ δεν εχω δει ) .
-
btw , αν οντως σε ενδιαφερει η οδικη συμπεριφορα κανε ενα τεστ , αλλα αν βρεις πιο γρηγορο κ αμεσο τιμονι απο το civic στα αλλα 2 προτιμησε τα .
-
Πόσο εύκολα μπαίνει τουρμπίνα σε ένα αυτοκίνητο; Δε μιλάω για καμιά μεγάλη που θα χρειάζεται και αλλαγή μπλοκ.
Ο χρήστης canonis έγραψε:
Φαντάζομαι κανένας απο μας δε θέλει να σκοτωθεί και όλοι δίνουμε σημασία στην ασφάλεια του αυτοκινήτου.
Δε κατάλαβα όμως γιατί να αποκλείσεις όλα αυτά τα αυτοκίνητα που αναφέρεις........
Εσύ έχεις αποκλείσει όλα τα αυτοκίνητα σχεδόν!Για την ασφάλεια των επιβατών βρήκα αυτά τα στοιχεία μέσα απο την σελίδα τους.
Είναι τα μοντέλα που προφανώς συμφωνείς ότι είναι πιο ασφαλή.
Lancer: 29 βαθμούς
Civic: 28 βαθμούς
Corolla: 34 βαθμούςΕνώ το Bravo έχει 33 βαθμούς (μια που λες για τα ιταλικά)
Το Golf έχει 35 βαθμούς
Το Focus επίσης 35 βαθμούςΆρα δε καταλαβαίνω!!!!!
Όπως και να έχει εμένα το Bravo μου, μου φαίνεται εξίσου ασφαλές όσο το Golf και ας έχει 2 βαθμούς πιο κάτω!
Αν είναι να μετράω έτσι πόντο πόντο τους βαθμούς δε θα καταλήξω πουθενά, χωρίς αυτό να σημαίνει ξαναλέω ότι δεν με ενδιαφέρει η ασφάλεια.
Αν ήταν 4 αστέρων εννοείται πως δε θα το έβαζα στη λίστα αλλά τώρα.........Θα προτιμούσα κάποιο που έχει μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ 2 πεντάστερων, αλλά πλέον δε δίνω εφόσον δεν έχουν μεγάλη διαφορά δε δίνω τόση σημασία. Το Bravo όμως είναι και hatchback και είναι και Fiat η οποία δε θυμάμαι να 'χει μεγάλη ιστορία σε μοντέλα επιδόσεων. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το Bravo δεν είναι καλό. Εξ' αποστάσεως το κρίνω όπως και τ' άλλα και μπορεί να πέφτω έξω!
-
Την επιλογή θα την περιόριζα ανάμεσα σε corolla και civic...απλά σε toyota το service και τα ανταλλακτικά θα είναι φθηνότερα.
Εννοείται γιαπωνέζικο για αξιοπιστία και μεγάλη μεταπωλητική αξία και ατμόσφαιρα για φθηνή συντήρηση και επιδόσεις χειμώνα-καλοκαίρι. -
Ο χρήστης eikonikos έγραψε:
Την επιλογή θα την περιόριζα ανάμεσα σε corolla και civic...απλά σε toyota το service και τα ανταλλακτικά θα είναι φθηνότερα.
Εννοείται γιαπωνέζικο για αξιοπιστία και μεγάλη μεταπωλητική αξία και ατμόσφαιρα για φθηνή συντήρηση και επιδόσεις χειμώνα-καλοκαίρι.Το Lancer γιατί το βγάζεις από τη λίστα;
-
Ο χρήστης pusher έγραψε:
Τα ιδια ειναι.Παρε octavia λεμε τη τουρμπινα και θα με θυμηθεις!!!
Ναι σίγουρα ο κινητήρας από επιδόσεις μια χαρά είναι. Με φρενάρουν τα 4 αστέρια που έχει. Δεν έχει αερόσακους κεφαλής και το ESP αν δεν κάνω λάθος είναι έξτρα.
Βαζεις φιλε μου.Προτιμησε το skoda!!!
-
Για να κρατήσεις χαμηλά το κόστος αλλά και για να πάρεις άλογα απο μικρά cc μιάς και δεν σου κάνει το bravo επειδή είναι Η/Β , θα σου έλεγα να δείς την Delta . Εχει χώρους , επιδόσεις ( υπάρχει και η ενεργητική ασφάλεια , είδικά όταν είσα φορτωμένος), Ομορφιά και Στύλ ( που δεν έχει κανένα απο όσα ανέφερες ).
Οσο για το Crash Test δεν τα πήγε άσχημα. http://www.euroncap.com/tests/lancia_delta_2008/328.aspx -
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Τα ιδια ειναι.Παρε octavia λεμε τη τουρμπινα και θα με θυμηθεις!!!
Ναι σίγουρα ο κινητήρας από επιδόσεις μια χαρά είναι. Με φρενάρουν τα 4 αστέρια που έχει. Δεν έχει αερόσακους κεφαλής και το ESP αν δεν κάνω λάθος είναι έξτρα.
Βαζεις φιλε μου.Προτιμησε το skoda!!!
τα 4 ατερια ειναι καλα, αλλα τα 5 ακομα καλυτερα
-
Νομίζω ότι με τον τρόπο που εκλαμβάνονται οι βαθμολογίες του Euroncap σε αυτό το topic, κάτι δεν πάει καλά...
Κανείς δεν εξασφαλίζει ότι σε ενδεχόμενη σύγκρουση θα αναπαραχθούν τα αποτελέσματα των δοκιμών. Άρα άλλο να λαμβάνουμε (και μάλιστα σοβαρά) υπόψη τα αποτελέσματα Euroncap και άλλο να διαλέγουμε αυτοκίνητο βάσει του χρωματικού χάρτη με τις καταπονήσεις του ανδρείκελου της δοκιμής... Πολύ πιο λογικό θα εβρισκα να ψάξεις το θέμα των παραμορφώσεων του αυχένα από οπίσθια σύγκρουση, την ύπαρξη ESP, το τί είδους ESP και πως λειτουργεί σε κάθε όχημα, το ιστορικό βλαβών του μοντέλου που ενδεχομένως σχετίζονται με την ασφάλεια, κλπ κλπ.Εν τοιαύτη περιπτώσει, αφού η μέγιστη δυνατή παθητική ασφάλεια είναι το ζητούμενο, ένα υπερυψωμένο πεντάστερο αμάξωμα θα ήταν προτιμότερο, μιας και εξασφαλίζει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σύγκρουση με τυπικό (χαμηλότερο) όχημα...
-
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Νομίζω ότι με τον τρόπο που εκλαμβάνονται οι βαθμολογίες του Euroncap σε αυτό το topic, κάτι δεν πάει καλά...
Κανείς δεν εξασφαλίζει ότι σε ενδεχόμενη σύγκρουση θα αναπαραχθούν τα αποτελέσματα των δοκιμών. Άρα άλλο να λαμβάνουμε (και μάλιστα σοβαρά) υπόψη τα αποτελέσματα Euroncap και άλλο να διαλέγουμε αυτοκίνητο βάσει του χρωματικού χάρτη με τις καταπονήσεις του ανδρείκελου της δοκιμής... Πολύ πιο λογικό θα εβρισκα να ψάξεις το θέμα των παραμορφώσεων του αυχένα από οπίσθια σύγκρουση, την ύπαρξη ESP, το τί είδους ESP και πως λειτουργεί σε κάθε όχημα, το ιστορικό βλαβών του μοντέλου που ενδεχομένως σχετίζονται με την ασφάλεια, κλπ κλπ.Εν τοιαύτη περιπτώσει, αφού η μέγιστη δυνατή παθητική ασφάλεια είναι το ζητούμενο, ένα υπερυψωμένο πεντάστερο αμάξωμα θα ήταν προτιμότερο, μιας και εξασφαλίζει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σύγκρουση με τυπικό (χαμηλότερο) όχημα...
Όχι. Μιλάμε για αγορά sedan αυτοκινήτου , εν ανάγκη hatchback, με sportif χαρακτήρα. Και δε με απασχολεί μόνο η παθητική ασφάλεια. Με απασχολεί εξίσου και η ενεργητική αλλά δεν είναι εύκολο να βρω συγκριτικές δοκιμές για τη συμπεριφορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, γι' αυτό αναφέρομαι περισσότερο στα tests του Euro NCAP. Γι' αυτό και γιατί κατά τη συζήτηση το ζήτημα της παθητικής ασφάλειας πήρε έκταση.
Τα μοντέλα που ανέφερα έχουν όλα ABS, ESP, EBD, TCS στο βασικό ή στον έξτρα εξοπλισμό. Τώρα αν κάποιο έχει καλύτερα συστήματα από το άλλο προσωπικά δεν έχω ιδέα που μπορώ να ψάξω για να το βρω. Αν κάποιος διαθέτει κάποια πηγή ας την αναφέρει! Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να τη δω!
-
Μια απορία. Στο Euro NCAP δίνονται μετρήσεις για το Octavia.
To Octavia5 είναι face-lift ή έχει διαφορετικό αμάξωμα από το μοντέλο της δοκιμής;
-
Δεν ειναι το facelift.Αλλα δεν εχουνε γινει καποιες αλλαγες στο αμαξι γενικα.Εγω πιστευω το ταμπου που εχει ο φιλος ειναι πολυ πισω γιατι το αμαξι αξιζει πολλα παραπανω γνωμη μου για τα λεφτα που κανει τωρα.Ειδικα ο 1.8tsi εχει πολυ καλες επιδοσεις και σε καταναλωση δεν πινει και πολλα.
-
Δεν ειναι το facelift.Αλλα δεν εχουνε γινει καποιες αλλαγες στο αμαξι γενικα.Εγω πιστευω το ταμπου που εχει ο φιλος ειναι πολυ πισω γιατι το αμαξι αξιζει πολλα παραπανω γνωμη μου για τα λεφτα που κανει τωρα.Ειδικα ο 1.8tsi εχει πολυ καλες επιδοσεις και σε καταναλωση δεν πινει και πολλα.Έχεις απόλυτο δίκιο για τον κινητήρα. Είναι καλύτερος από άποψη επιδόσεων από τους άλλους. Αλλά και το Lancer 13 άλογα πίσω είναι. Βέβαια άλλη η αίσθηση του turbo...
-
Ροπη φιλε μου ροπη.Οχι σκαμπανεβασματα!!Γκαζια και εφυγες.Εγω συνιστω Γερμανο τωρα εσυ κανε οτι θελεις μεν.
-
Δεν ειναι το facelift.Αλλα δεν εχουνε γινει καποιες αλλαγες στο αμαξι γενικα.Εγω πιστευω το ταμπου που εχει ο φιλος ειναι πολυ πισω γιατι το αμαξι αξιζει πολλα παραπανω γνωμη μου για τα λεφτα που κανει τωρα.Ειδικα ο 1.8tsi εχει πολυ καλες επιδοσεις και σε καταναλωση δεν πινει και πολλα.ειναι αλλο πατωμα το οctavia 5 ειναι το golf 5 και το προηγουμενο octavia ειναι το golf 4
o 1.8 τσι ειναι πολυ πιο δυνατο μοτερ απο τα αντιστοιχα ατμοσφαιρικα
-
1 γενιά πίσω τουλάχιστον , μετρια συναρμολόγηση , χωρίς χαρακτήρα. Απλά καλό Value/Μoney.
Για τον κινητήρα +1 Αν και μου αρέσει καλύτερα ο 1,4 του Group -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
1 γενιά πίσω τουλάχιστον , μετρια συναρμολόγηση , χωρίς χαρακτήρα. Απλά καλό Value/Μoney.
Για τον κινητήρα +1 Αν και μου αρέσει καλύτερα ο 1,4 του Groupο 160αρης 1.4 σε σχεση με τον 1.8 tfsi? ή μηπως λες τον αρκετα πιο αδυναμο 122αρη?
-
Γενικα εχω ακουσει πως ειναι ποιοτικο αμαξι.Κοιταξε δεν θα τα εχουμε ολα σε αυτη τη ζωη.Αλλα πιστευω η πιο αρτια επιλογη για turbo και λιγα λεφτα.
-
Το οκταβια 2004 της δοκιμης είναι αυτό που η βιαμαρ αποκαλει οκταβια5.
Μόνο που σήμερα κυκλοφορεί η facelifted έκδοσή του, με μόνη ουσιαστική διαφορά τον νέο κινητήρα 1.4TSI.
Το οκταβια 2001 είναι το παλιό, αποκαλούμενο οκταβια τουρ.Λάβε υπ'όψη σου ότι το οκτάβια2004/οκτάβια5 δοκιμάστηκε ΧΩΡΙΣ αερόσακκους οροφής.
Άρα αν το επιλέξεις ΜΕ τους αερόσακκους οροφής, που δυστυχώς χρεώνονται εξτρά, θα είσαι πολύ κοντύτερα στα 5 αστεράκια... (Αν δεν κάνω λάθος, το γκολφ 2004 τελικά τα έπιασε...)Δυστυχώς και το ESP χρεώνεται εξτρά. Συνολικά και για τα δύο πρέπει να είναι γύρω στα +1300€.
Επιλογή αυτοκινήτου