-
72.000 ευρώ θα κοστίζει στη Γερμανία η basic Giulia QV. 90.000 θα κοστίζει η φορτωμένη με εξτρά εκ των οποίων ξεχωρίζουν τα διάφορα carbon που ρίχνουν το βάρος της στα εντυπωσιακά επίπεδα που έχουν ανακοινωθεί (
-
Μπαίνεις στο bmw.de και βλέπεις. Αλλά αφού έχουν ίδια τιμή στην Ιταλία, κάπου εκεί θα είναι και στις άλλες αγορές.
Nokia 730 & Tapatalk -
Ευχαριστώ φίλε. Ναι, είναι λογικό αυτό που λες.
-
Η απλή έκδοση της Alfa Romeo Giulia θα παρουσιαστεί στη Γενεύη
Ο χρήστης Το autoblog.gr έγραψε:
Στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον περασμένο μήνα είδαμε και επίσημα την Alfa Romeo Giulia QV, αλλά οι βασικές εκδόσεις του νέου ιταλικού sedan θα παρουσιαστούν στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2016. Οι απλές Giulia σαφώς και θα έχουν πιο ήπια σχεδίαση από την κορυφαία QV, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν το φθινόπωρο του 2016. Η Giulia θα εξοπλίζεται με τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, που θα στέλνουν την κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς μέσω μηχανικών και αυτόματων κιβωτίων.Σύμφωνα με τον CEO της Alfa Romeo Harald Wester, η Giulia θα διαφοροποιείται από τους Γερμανούς ανταγωνιστές της:
'Οι premium αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν τα ίδια πράγματα. Είναι απαράλλακτα. Αν υπερβάλουμε, θα μπορούσαμε να τα πούμε και βαρετά. Η νέα Alfa βάζει ξανά τον οδηγό στο επίκεντρο. Αυτή η επιλογή σημαίνει πως ο οδηγός βρίσκεται στην καρδιά της μάρκας'.
Η Alfa Romeo ετοιμάζει συνολικά 8 νέα μοντέλα έως το 2018, θέλοντας έως τότε, να πουλά ετησίως 400.000 αυτοκίνητα.
Rendering της απλής έκδοσης:
-
Η απλή έκδοση μαλλον θα εχει πιο ήπια πρόσοψη (και από το rendering και από την QV). Μικρότερες εισαγωγές, φώτα ομίχλης χαμηλά κλπ.
Πάντως, αν κάθε χρονο στην Γενεύη παρουσιάζει και μια έκδοση ... σε μια 10ετια.θα ολοκληρώσει την γκάμα της....
From my SMO72HD via Tapatalk
-
Συμφωνώ με τον Cosneo αλλά σε όλα.
Νομίζω ότι η απλή θα είναι πιο καλαίσθητη από την QV και εμένα προσωπικά που μου αρέσει η QV πιστεύω ότι η απλή θα με τρελαίνει απλά. Ελπίζω μόνο να έχουν κάποια λογική τιμή και να αντέξει το αμάξι μου ακόμη 1-1,5 χρόνο γιατί θέλω να την πάρω. Και θα την πάρω (είτε 1.4 λτ. ή 1,75) ότι και να γράψει ο 'ειδικός τύπος' για τα ελαττώματά της.
Ακόμα μετά από τόσα χρόνια χαζεύω όπου πετύχω τις 159, 147 και Giulietta. -
Η μικρότερη έκδοση θα είναι δίλιτρη.
-
Για μένα πάντως αφου audi καταδέχεται 1.4 τούρμπο με 140 hp και bmw-merc καταδέχονται βασική έκδοση 1.6 με ακόμα λιγότερη ιπποδύναμη θα ειναι ανεξήγητο η Alfa να το παίξει τόσο υπεράνω και να μην βγάλει και αυτή 1.4 τούρμπο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η μικρότερη έκδοση θα είναι δίλιτρη.Ας ελπίσουμε όχι. Και η λογική λέει όχι.
Για μένα πάντως αφου audi καταδέχεται 1.4 τούρμπο με 140 hp και bmw-merc καταδέχονται βασική έκδοση 1.6 με ακόμα λιγότερη ιπποδύναμη θα ειναι ανεξήγητο η Alfa να το παίξει τόσο υπεράνω και να μην βγάλει και αυτή 1.4 τούρμπο.
Η BMW πλέον 1.5 τούρμπο! Οπότε θα είναι τραγικό fail η Alfa να το παίξει πιο πρήμιουμ από τις πρήμιουμ και να κατέβει μόνο με 2λιτρο. Ίσως και ο 1.75 σα μικρότερος να ήταν στρατηγικό σφάλμα, όχι ο 2λιτρος. Αυτό θα ήταν αυτοκτονία.
-
Φαίνεται fail όσο υπάρχουν η Mito και η Giulietta. Με την κατάργηση τους παύει και ως μαζικός πλέον κατασκευαστής. Και τοτε θα φανεί αν είναι καλή ή κακή επιλογή.
Εξάλλου δεν παραπονιέται κανένας που πχ η Jag ή η Lexus δεν έχουν 1400 κυβικά.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί σαν η σπορ εναλλακτική της ΧΕ. Επίσης δεν κοιτανε την πεθαμένη Ελληνική αγορά. Ο διλιτρος θα βγει σε τρεις ιπποδυνάμεις. 180, 240 και 330 άλογα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί σαν η σπορ εναλλακτική της ΧΕ. Επίσης δεν κοιτανε την πεθαμένη Ελληνική αγορά. Ο διλιτρος θα βγει σε τρεις ιπποδυνάμεις. 180, 240 και 330 άλογα.ποια XE; Αφού οι ίδιοι έχουν δηλώσει ότι κυνηγάνε πωλήσεις από την BMW.
Επίσης δεν είμαστε μόνο εμείς στην Ελλάδα, όλες οι Μεσογειακές χώρες (πλέον και οι Βορειότερες) προτιμούν downsized κινητήρες για θέματα ρύπων και φορολογίας.
Απόδειξη σε αυτό είναι όπως είπαμε παραπάνω οι κινητήρες BMW & Mercedes στα 1,5 και 1,6 αντίστοιχα.
Φυσικά όμως και μπορεί να ισχύσει τελικά αυτό που λες αλλά εγώ θεωρώ ότι θα είναι στρατηγικό λάθος. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Φαίνεται fail όσο υπάρχουν η Mito και η Giulietta. Με την κατάργηση τους παύει και ως μαζικός πλέον κατασκευαστής. Και τοτε θα φανεί αν είναι καλή ή κακή επιλογή.
Εξάλλου δεν παραπονιέται κανένας που πχ η Jag ή η Lexus δεν έχουν 1400 κυβικά.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η άλφα σε διαφορα όμως με αυτές τις εταιρείες εχει ήδη έτοιμο τον 1.4 τούρμπο, γιατι να μην τον χρησιμοποιήσει.
Bmw,merc και audi δεν ειναι κρετινοι που έχουν τούρμπο μικρού κυβισμού, άλλοι θα αποδειχτουν κρετινοι αν δεν κάνουν την αντίστοιχη κίνηση. -
Details are scarce for what engines might end up under the bonnet but it seems likely that the petrol range will start with either Alfa’s 1.4 or 1.75-litre turbo four-cylinders moving up to six-cylinder turbo models. Diesels could use 2.0 and 3.0-litre units already found in Alfa Romeo, Jeep and Chrysler’s ranges.
*The 1.4-litre turbo petrol from the Alfa Romeo Giulietta and the 1.75-litre turbo petrol from the Alfa Romeo 4C are also likely to be available when the car goes on sale in 2016. Diesels should prove to be popular in the Giulia, too, as it takes on established company-car favourites like the BMW 3 Series and Audi A4. *
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Για μένα πάντως αφου audi καταδέχεται 1.4 τούρμπο με 140 hp και bmw-merc καταδέχονται βασική έκδοση 1.6 με ακόμα λιγότερη ιπποδύναμη θα ειναι ανεξήγητο η Alfa να το παίξει τόσο υπεράνω και να μην βγάλει και αυτή 1.4 τούρμπο.Kατσε ρε bill μου πηρες φορα. c class c180 (1600cc) με 156 αλογα. Ποια λιγοτερη ιπποδυναμη; Εκτος αν εχει βγει μοντελο με λιγοτερα αλογα.
http://www.autoblog.gr/2014/09/24/test-drive-mercedes-benz-c-class-c180/5/
Δες επιδοσεις. Δεν μετρανε αυτες; Μια χαρα παει και ας ειναι 1.6. Αν μπεις δεν θα θες να βγεις. Θα σε χωρισει η γυναικα σου που δεν θα πατας σπιτι. Στο αμαξι θα την βγαζεις Ενταξει θα πηγαινεις για μαμ και μετα ξανα στην αγκαλια της αστερατης θα πεφτεις γεματος ηδονη και ακορευστη ευχαριστηση.
Γιατι η merc δεν κατεβαινε κυβικα τοσα χρονια; Μονον για να παιζει στην μεγαλη κατηγορια ή και γιατι ηθελε και αξιοπρεπεις επιδοσεις; Νομιζω και για το δευτερο. Και τωρα που η τεχνολογια της δινει σε χαμηλοτερα κυβικα επιδοσεις αρχιζει και παιζει σε αυτα. Ολοι πανε προς τα κατω στα κυβικα, η merc, bmw, audi να μην πανε; Να τις καψεις θες τις εταιριες αυτες Αν και η merc εβγαλε την A class το 1997 με 1.400 κ.εκ και 82 αλογακια και τα πηγε μια χαρα στις πωλησεις. Ενταξει τουμπαρε στο τεστ του ταρανδου Το προβλημα ομως διορθωθηκε αμεσως. Θεμα για εμενα σε αυτες τις μαρκες θα υπηρχε αν εκοβαν απο την ποιοτητα κατασκευης. Στην Audi κοψανε απο τους ρυπους (στα diesel για να μην ειμαι αδικος) -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Kατσε ρε bill μου πηρες φορα. c class c180 (1600cc) με 156 αλογα. Ποια λιγοτερη ιπποδυναμη; Εκτος αν εχει βγει μοντελο με λιγοτερα αλογα.
http://www.autoblog.gr/2014/09/24/test-drive-mercedes-benz-c-class-c180/5/
Δες επιδοσεις. Δεν μετρανε αυτες; Μια χαρα παει και ας ειναι 1.6. Αν μπεις δεν θα θες να βγεις. Θα σε χωρισει η γυναικα σου που δεν θα πατας σπιτι. Στο αμαξι θα την βγαζεις Ενταξει θα πηγαινεις για μαμ και μετα ξανα στην αγκαλια της αστερατης θα πεφτεις γεματος ηδονη και ακορευστη ευχαριστηση.
Γιατι η merc δεν κατεβαινε κυβικα τοσα χρονια; Μονον για να παιζει στην μεγαλη κατηγορια ή και γιατι ηθελε και αξιοπρεπεις επιδοσεις; Νομιζω και για το δευτερο. Και τωρα που η τεχνολογια της δινει σε χαμηλοτερα κυβικα επιδοσεις αρχιζει και παιζει σε αυτα. Ολοι πανε προς τα κατω στα κυβικα, η merc, bmw, audi να μην πανε; Να τις καψεις θες τις εταιριες αυτες Αν και η merc εβγαλε την A class το 1997 με 1.400 κ.εκ και 82 αλογακια και τα πηγε μια χαρα στις πωλησεις. Ενταξει τουμπαρε στο τεστ του ταρανδου Το προβλημα ομως διορθωθηκε αμεσως. Θεμα για εμενα σε αυτες τις μαρκες θα υπηρχε αν εκοβαν απο την ποιοτητα κατασκευης. Στην Audi κοψανε απο τους ρυπους (στα diesel για να μην ειμαι αδικος)Ζητώ ταπεινά συγνωμη μάλλον εχω μείνει μια δεκαετία πισω στις εξελίξεις της premium κατηγοριας(φτώχεια καταραμενη)
Οι επιδόσεις ενός σύγχρονου 1.4-1.5-1.6 τούρμπο ειναι μια χαρά
Για αυτόν τον λόγο μου φαίνεται ανεξήγητη επιλογη στην άλφα να σνομπάρουν τον 1.4 τουρμπο -
Αν η Alfa Romeo θέλει να επιβιώσει σαν μάρκα (μάλλον αν το fiat-chrysler group θέλει η Alfa Romeo να επιβιώσει σαν μάρκα). Πρέπει η Giulia να έχει ως βασικό κινητήρα τον 1.4 multiair ακόμα και από την έκδοση των 120 ίππων (μπας και μπορέσουμε και εμείς να πάρουμε ένα τέτοιο αμάξι. Επίσης πρέπει να έχει αρκετά πιο ανταγωνιστική τιμή με αντίστοιχα επίπεδα εξοπλισμού.
Λέω πρέπει και όχι θέλω γιατί αντικειμενικά αν πάει να παίξει αυστηρά με τους premium κατασκευαστές είναι χαμένη από χέρι. -
Είναι premium κατασκευή και με τους αντίστοιχους θα παίξει. Πίσω κίνηση κλπ μόνο η BMW, η Jag και η Merc προσφέρουν σε αυτή την κατηγορία.
-
Είναι ειδική κατασκευή ναι, premium από ότι έχω δει και έχω διαβάσει δεν είναι. Μην τα μπερδεύουμε. Βέβαια μπορεί να έχουμε διαφορετική αντίληψη του τι είναι premium (για μένα είναι η πολυτέλεια και το πρεστίζ που δεν τα θέλω στο αυτοκίνητο) .
Αν πάει να παίξει αυστηρά με τους premium κατασκευαστές είναι χαμένη από χέρι. Όσο κάλο αυτοκίνητο και να είναι. Τα στερεότυπα στο χώρο του αυτοκινήτου είναι πολύ ισχυρά και δεν είναι υπέρ της.
Δυστυχώς.Για μένα ο ρόλος της Alfa Romeo στο group πρέπει να είναι αυτός του σπορτιφ κατασκευαστή μαζικής παραγωγής. Η Μito Giulietta παίζουν πολύ καλά αυτό το ρόλο, ας το συνεχίσει και η Giulia.
-
Premium σημαίνει κάτι καλύτερο σε χαρακτηριστικά από τις απλές μαζικές κατασκευές. Είτε αυτό είναι μηχανολογικά, είτε σε επιδόσεις και οδική συμπεριφορά, είτε σε ποιότητα και πολυτέλεια. Φυσικά λοιπόν η Giulia είναι premium μοντέλο λόγω των μηχανολογικών λύσεών της και της οδηγικής εμπειρίας που θα προσφέρει και θα τιμολογηθεί ανάλογα. Ήδη στην Ιταλία ανακοινώθηκε η τιμή της QV και είναι ακριβώς ίδια με αυτήν της Μ3. Και λογικά θα είναι καλύτερη από την Μ3. Δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι στα μικρότερα μοτέρ θα τιμολογηθεί φθηνότερα από τις αντίστοιχες BMW. Δεν έχει μικρότερη ιστορία άλλωστε η Alfa, ακριβώς το αντίθετο! Όσο για τα πλαστικά, ε ας είναι και 1 κλικ χειρότερα από των Γερμανών. Θα ρεφάρει με τις άλλες αρετές της. Αν θα είναι επιτυχημένο εμπορικά το τόλμημα είναι άλλο θέμα. Το προϊόν όμως φαίνεται να δικαιολογεί πλήρως την τοποθέτησή του ως αντίπαλο των κορυφαίων ανταγωνιστών.
ALFA ROMEO GIULIA