-
Δεν ξερωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
-
Οχου τι δουλεια εχεις στο φορουμ!!!Να φυγεις κυριε να πα να μαθεις!!!
-
Καλα αφου δεν με θελετε παω να φυγω
Σιγα μη φυγω εδω θα μεινω ρε
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Καλα αφου δεν με θελετε παω να φυγωΣιγα μη φυγω εδω θα μεινω ρε
Ελα τι ειπες δε σε ακουσα???
-
Εγω το ειπα αυτο?
Ωχ μας εχει πιασει μ@λ@κινση παλι
-
Αυτο δεν το ξερω αλλα επισης ουτε αυτο ειναι αποδειξηΣτη Seat παντως το βαλανε στα καινουργια Cupra και FR.
Ισως ενας αλλος λογος που δεν το εβαλε στα Audi ειναι οτι ειναι premium.Δεν ειναι ωραιο να ακουγεται οτι εχω α6 1400 κυβικαΙδανικός κινητήρας για ένα φθηνό hot Ibiza προσιτό σε νέους και μη-κονομισμένους, με κέφι για ζωή και περιπέτεια.
Όχι για ένα ακριβό οικογενειακό. -
Εγω το ειπα αυτο?Ωχ μας εχει πιασει μ@λ@κινση παλι
Δε σε ακουω ρε παιδακι μου μιλα πιο δυνατα!!!
-
Μιας και το διαβαζα χθες στο Drive ας το γραψω:
Συμφωνα με τον Αντωνιο Βαλδιβιεσιο(Marketing Product Manager της Seat) , τα κριτηρια που επελεξαν τον 1.4 Twnicharger αντι του 1.8TSI ειναι τα εξης:
''Οταν ξεκινησαμε να φτιαχνουμε αυτο το αυτοκινητο , το σκεφτομασταν σαν συνολο , βλεποντας μακρια.Τι θελει η αγορα?Εναν κινητηρα βενζινης που να εχει δυναμη , να καει λιγο και να μην μολυνει το περιβαλλον.Και στον 1.4TSI βρηκαμε τον ιδανικο.Δεν ειναι μονο θεμα ιπποδυναμης.Θα μπορουσαμε να εχουμε 190-200 ιππους ή και περισσοτερους.Στοχος μας δεν ηταν μονο η δυναμη και οι επιδοσεις στην ευθεια , αλλα ενα αυτοκινητο που να αποδιδει συνολικα,Και θελαμε να το κανουμε να ξεχωριζει χωρις ομως να γινει ακριβο.''
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Εγω το ειπα αυτο?
Ωχ μας εχει πιασει μ@λ@κινση παλι
Δε σε ακουω ρε παιδακι μου μιλα πιο δυνατα!!!
Ως θα μας πεταξουν εξω με τις κλοτσιες οι mods
-
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Το υδρογόνο που ακριβώς βρέθηκε ελεύθερο στην φύση
Υπάρχει σίγουρα πολύ στους υδρατμούς και υδρογονάθρακες.
Και μετά?
Ελεύθερο που υπάρχει? Γιατί αν ξέρεις που υπάρχει ελεύθερο έχεις λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα των κυψελών καυσίμου -
Μόρια αερίων που περιέχουν άτομα Η διασπόνται στην επιφάνεια του μετάλλου που λειτουργει σαν καταλύτης της αντίδρασης και στη συνέχει τα άτομα Η διεισδύουν στο μέταλλο. Αυτό ήταν πρόβλημα αλλά όπως έγραψες μπορεί να το εκμεταλευτεί κανείς ανάποδα, για στερεές 'δεξαμενές' αποθήκευσης Η.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Δεν έχει να κάνει αυτό.Πιστεύω οτι απο τη φύση της κατασκευής του (με τις θερμοδυναμικές πιέσεις που ασκούνται) ένας turbo κινητήρας δεν θα είναι το ίδιο αξιόπιστος με ένα ατμοσφαιρικό.Ναι,ακόμα και για
1 μίλι/ώρα/χρήση λιγότερο απο 1 ατμο. Αυτη είναι η δικιά μου άποψη φυσικά.
Α,και η toyota φυσικά και έχει βγάλει turbo μοτέρ καθώς και τουρμπίνες.Δεν αλλάζει τπτα.Σιγουρα αν και στις δυο εφαρμογες χρησιμοποιουσαν τα ιδια υλικα. Ενας τουρμπο κινητηρας ομως ειναι πολυ πιο ενισχυμενος στα διαφορα σημεια στα οποια καταπονειτε σε σχεση με εναν ατμοσφαιρικο για αυτον ακριβως το λογο. Αυτο που λες θα ισχυε μονο αν κατι τετοιο δεν συνεβαινε ή αν οι ατμοσφαιρικοι ηταν αντιστοιχα ενισχυμενοι, πραγμα (κανενα απο τα δυο) που δεν ισχυει.
Νομιζω εχουμε μπερδεψει την εν γενει κατασκευη ενως κινητηρα με μια συγκεκριμενη μεθοδο για συγκεκριμενη αποδοση με δουλειες του μαστρο-Μητσου..
Δες τι αλλαγες υπεστει ο ηδη υπερτροφοδοτουμενος ενισχυμενος T5 (Β5254Τ3) απο τους μηχανικους της Volvo για να φτασει τα 300 αλογα (απο 230) στο RS (Β5254Τ4):- Τα liners των κυλινδρων εχουν επιστρωση αλουμινιου για υψηλοτερη αντοχη σε θερμοκρασιες και πιεσεις.
- Πιστονια, μπιελες και εκκεντροφοροι κατευθειαν απο το S60R (B5254T2) (300hp-σφυρυλατα οπως και στον Β5254Τ3 αλλα για μεγαλυτερες πιεσεις)
- Μεγαλυτερο turbo (Κ16 απο Κ04), intercooler, ψυγειο και εισαγωγη αερα
- Ισχυροτερες βασεις μηχανης
- Ιδιο downpipe αλλα με εναν λιγοτερο καταλυτη
- To μπροστα διαφορικο ειναι ιδιο με αυτο που ειναι διαθεσιμο σαν aftermarket για τα T5/RS με κιβωτιο Μ66W αλλα προσαρμοσμενο για τα ισχυροτερα/χοντροτερα ημιαξονια
- Ιδια ECU με τον T5 (Βοsch ΜΕ9) με αλλη χαρτογραφηση (To ST εχει Denso-αν θυμαμαι καλα).
Πολλοι με ενα προγραμμα/εξατμιση/ΙC/φιλτρο εχουν ακομα και 320 αλογα απο τον Τ5....Να μην πω για κατι Corola/Accent με τουρμπο μετατροπες!
Ετσι λοιπον και ενας ΤSi 1.4 δεν εχει καμια απολυτως σχεση με εναν οποιονδηποτε συμβατικο 1.4
Εδώ βρίσκεται το σημείο που κάνεις λάθος.Το ξανατονίζω λοιπόν,αμφισβητώ την καταξίωση ενος κινητήρα (ατμο ή με υπερπλήρωση) ως αξιόπιστου απο τα ανωτέρω στοιχεία και μόνο(200κ,1 μοτέρ).
Το ότι το κατασκευάζει ένα μοτέρ μια VW ή μια Volvo δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Τι σημαίνει αυτό δηλαδή? Οτι επειδή ισχύει κάτι σε γενικές γραμμές,θα ισχύει για όλες τις περιπτώσεις?Δηλαδη λες οτι και οι καινουριοι VVTi της Toyota πχ δεν ειναι αξιοπιστοι επειδη δεν υπαρχει δειγμα πανω απο 200Κ? Πιστευεις οτι μια εταιρεια συνωνυμο παγκοσμιως της αξιοπιστιας θα παρουσιαζε κατι αναξιοπιστο? Μετα απο ποσα χρονια θα μπορουσαμε να εχουμε αντιπροσωπευτικο και αξιοπιστο δειγμα ωστε να καταληξουμε αν ειναι ή οχι? Μηπως μεχρι τοτε θα ηταν ηδη ξεπερασμενος?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
[- Τα liners των κυλινδρων εχουν επιστρωση αλουμινιου για υψηλοτερη αντοχη σε θερμοκρασιες και πιεσεις.
- :
Γιατι το Al θα αντέχει σε ψηλώτερη θερμοκρασία? Στους 660 Κελσίου λειώνει ! Εντάξει δεν είναι και υδράργυρος αλλα από τα πιό εύτηκτα μέταλλα.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
[
- Τα liners των κυλινδρων εχουν επιστρωση αλουμινιου για υψηλοτερη αντοχη σε θερμοκρασιες και πιεσεις.
- :
Γιατι το Al θα αντέχει σε ψηλώτερη θερμοκρασία? Στους 660 Κελσίου λειώνει ! Εντάξει δεν είναι και υδράργυρος αλλα από τα πιό εύτηκτα μέταλλα.
Λαθος διατυπωση...συνηθως γινετε αυτο:
'Recent automotive engineering developments concerning fuel consumption regulations and decreasing material and manufacturing cost result in an increasing utilization of light metal components for automotive applications. Significant weight savings are obtained by changing the engine block material from cast iron to aluminum. Since all parts of a combustion engine interact as a system, the individual components must sustain the combustion pressure and temperature as well as wear and friction effects of moving surfaces in different environmental and lubrication regimes.The scope is to provide a cylinder block unit casting in which a plurality of cylinder liners made of a non-aluminum alloy are cast in a cylinder block made of an aluminum alloy such that both are firmly combined, and there is no decrease in the engine output and no increase in consumption of lubricant oil even during running of the engine.
The present intention is a cylinder liner unit for use in an internal combustion engine which unit is to be cast in a cylinder block made of an aluminum alloy, the cylinder liner unit comprising a plurality of cylinder liners each made of a non-aluminum alloy such as cast iron or ceramics and uniformly covered with a layer of an aluminum series alloy such that the cylinder liners are integrally combined as a unit.
The integrally combined cylinder liner unit, whose liners are pricisely positioned and easily and integrally combined as a unit, is capable of being precisely positioned in a cylinder block made of an aluminum alloy when being cast.
When the integrally combined cylinder liner unit is cast in the cylinder block made of an aluminum alloy, since material of the outer surroundings of the integrally combined cylinder liner unit is the same series as the material of the cylinder block, both the cylinder liner unit and cylinder block are firmly combined by melting. The outer surroundings of the cylinder liner unit are thus strengthened and no leakage of water and gas occurs.
In addition, the radial wall thickness of the cylinder liner is uniform in all circumferential points thereof and the cylinder liner deforms by thermal expansion in a true circle, incurring no decrease in output of the engine and no increase in consumption of lubricant oil.'Στην περιπτωση του RS τωρα εγινε αυτο:
The Intellectual Property Owners Education Foundation is honoring the inventors patented Plasma Transferred Wire Arc (PTWA) technology used to apply coatings on engine cylinder bores with the 2009 National Inventor of the Year Award
Ford's PTWA thermal spray coating process for aluminum engine blocks replaces heavy cast iron liners which improves an engine’s fuel efficiency by reducing engine weight and internal piston friction losses
Ford has 95 issued and pending patents related to the new PTWA coating technology and will introduce it on its North American powertrain lineup within the next yearCONTEXT / BACKGROUND:
An aluminum engine block offers a substantial weight savings to a vehicle, making it an attractive option for automakers looking for ways to reduce curb weight, and in turn, fuel consumption and CO2 emissions. However, most aluminum engines require heavy cast iron liners because of aluminum’s low wear resistance, somewhat offsetting the block’s initial leaner weight.
A patented thermal spray coating process for cylinder bores replaces these heavy liners with a low-friction, wear-resistant coating that makes the engine lighter and more efficient. This technology has the potential to reduce vehicle weight, increase fuel efficiency and reduce CO2 emissions, which are all key elements to deliver more sustainable solutions that can be applied to millions of cars and trucks in the near term.
The plasma-sprayed coating offers several advantages, including:
-Engine weight reductions – the coating can reduce the weight of a V-6 engine, for instance, by approximately six pounds
-Reduced friction between the piston rings and cylinder bore, which has been shown to deliver measurable friction reduction
-Improved oil and fuel economy
-Improved engine performance due to better heat managementThermal spray coatings have been used for years, popular in the aerospace industry for increasing the durability and performance of aircraft turbine engines.
Sorry για αλλο ενα μακρυ (και κυριως αγγλικο) post...ελπιζω να διευκρυνησα
-
Χαιρετώ τον φίλο Georgetz, όπως επίσης και τον VolvoZeus.Ξεκαθαρίζω από την αρχή, ότι δεν σκοπεύω να εμπλακώ σε ένα θέμα που λέει για SUV και έχει καταλήξει στην αιώνια κόντρα Atmo vs Turbo.Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να έχει και να υποστηρίζει τα δικά του μηχανολογικά νομιζόμενα.Απλώς για την τάξη και επειδή ο VolvoZeus έθεσε ένα ερώτημα, σχετικά με τους VVTi κινητήρες της Toyota και κατά πόσο πρέπει να περιμένουμε για να αποφανθούμε για την αξιοπιστία τους, έχω να πω τα εξής.Η Toyota, πριν τους VVTi που γνωρίζει ο μέσος Έλληνας αγοραστής, έχει φτιάξει ολόκληρες σειρές υψηλόστροφων ατμοσφαιρικών κινητήρων, κυρίως για τις οικογένειες Α και S.Δοκιμασμένες δε στα 4 σημεία του ορίζοντα και σε κάθε είδους χέρια για πάνω από είκοσι χρόνια, έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους με το παραπάνω.Αυτό μάλιστα το έχουν κάνει, αποδίδοντας εργοστασιακά τότε πολύ περισσότερα άλογα απ' ότι αποδίδουν οι σημερινοί VVTi, που τους βρίσκει ο καθένας κάτω από τα καπώ των εγχώριων Corolla Αuris RAV κλπ κλπ.Δεν περιμένει λοιπόν φίλε Volvo Ζeus κανείς να αποφανθεί, για την αξιοπιστία των τωρινών Valvematic της Toyota των 1.6lt και των 132PS/6400rpm, όταν εδώ και 15 χρόνια υπάρχει ο ατμοσφαιρικός 4Α-GE των 1.6lt και των 160PS/7400rpm.Ούτε για τον τωρινό 1.8lt των 147PS/6400rpm όταν εδώ και 12 χρόνια υπάρχει o 3S-GE των 2.0lt και των 210PS/7600rpm.Όταν δεν έσπαγαν οι high performance σειρές οι detuned αν τους εξασφαλίσεις σωστές αλλαγές λαδιών θα βαρεθείς να περιμένεις να βγάλουν πρόβλημα.Καλό απόγευμα σε όλους
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Απλώς για την τάξη και επειδή ο VolvoZeus έθεσε ένα ερώτημα, σχετικά με τους VVTi κινητήρες της Toyota και κατά πόσο πρέπει να περιμένουμε για να αποφανθούμε για την αξιοπιστία τους, έχω να πω τα εξής.Δεν εθεσα ερωτημα ως προς την αξιοπιστια τους αλλα ως πως το πως κρινοντε αξιοπιστοι κατα τον συλλογισμο του georgetz. Και επειδη γενικα δεν γνωριζω για τους κινητηρες της toyota ας αντικαταστησουμε το VVTi με το valvetronic των 3ZR-FAE που παρουσιαστηκε το 2007 και στην ευρωπη το 2009 (τα λεω καλα η το google εβγαλε χαζομαρες?) στο παραπανω παραλληλισμο.
Η Toyota, πριν τους VVTi που γνωρίζει ο μέσος Έλληνας αγοραστής, έχει φτιάξει ολόκληρες σειρές υψηλόστροφων ατμοσφαιρικών κινητήρων, κυρίως για τις οικογένειες Α και S.Δοκιμασμένες δε στα 4 σημεία του ορίζοντα και σε κάθε είδους χέρια για πάνω από είκοσι χρόνια, έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους με το παραπάνω.Αυτό μάλιστα το έχουν κάνει, αποδίδοντας εργοστασιακά τότε πολύ περισσότερα άλογα απ' ότι αποδίδουν οι σημερινοί VVTi, που τους βρίσκει ο καθένας κάτω από τα καπώ των εγχώριων Corolla Αuris RAV κλπ κλπ.Δεν περιμένει λοιπόν φίλε Volvo Ζeus κανείς να αποφανθεί, για την αξιοπιστία των τωρινών Valvematic της Toyota των 1.6lt και των 132PS/6400rpm, όταν εδώ και 15 χρόνια υπάρχει ο ατμοσφαιρικός 4Α-GE των 1.6lt και των 160PS/7400rpm.Ούτε για τον τωρινό 1.8lt των 147PS/6400rpm όταν εδώ και 12 χρόνια υπάρχει o 3S-GE των 2.0lt και των 210PS/7600rpm.Όταν δεν έσπαγαν οι high performance σειρές οι detuned αν τους εξασφαλίσεις σωστές αλλαγές λαδιών θα βαρεθείς να περιμένεις να βγάλουν πρόβλημα.Καλό απόγευμα σε όλους
Ακολουθοντας τωρα το δικο σου σκεπτικο για τους κινητηρες της Toyota και οι τουρμπο του VAG μια χαρα εχουν δοκιμαστει εδω και παρα πολλα χρονια στα 4 σημεια της γης (πριν ενα μηνα με ενα passat 1.8Τ εκανα καποιες απο τις μετακινησεις μου στην Κινα), επομενως δεν θα επρεπε καποιος να περιμενει για να αποφανθει για την αξιοπιστια των νεων!
-
Ήθελα να'ξερα, όλοι εσείς που 'κράζετε' τα TSI, έχετε οδηγήσει ποτέ κανένα? Δοκιμάστε να κάνετε ένα test drive ή έστω και να βρεθείτε συνοδηγοί(εγώ έτσι την έπαθα την πρώτη φορά....)
-
Volvozeus δυστυχώς θα σου γράψω μια τελευταία απάντηση, διότι φεύγω για ταξίδι.Λέω δυστυχώς, γιατί όταν μια συζήτηση διεξάγεται με πολιτισμό και επιχειρημάτα, είναι πάντα ευχαρίστηση να την συνεχίζεις και όχι να την σταματάς.Στο θέμα μας τώρα.Πιο πάνω ο georgetz είπε την κατ'εμέ, ευστοχότερη κουβέντα στη συζήτηση.Αυτή, ήταν εκείνη που αφορούσε την αναφορά σε διανυθέντα χιλιόμετρα, αλλά με την απουσία service record.Tα διανυθέντα χιλιόμετρα από μόνα τους δεν μου λένε τίποτα.Για παράδειγμα θα σου αναφέρω γνωστό μου, ο οποίος θεωρούσε ότι έχει φοβερά αξιόπιστο αυτοκίνητο, διότι δεν τον είχε αφήσει ποτέ.Αυτό όμως ήταν η μισή αλήθεια.Διότι επειδή ήταν ψείρας με τα λογιστικά και κρατούσε πλήρες αρχείο για κάθε επίσκεψή του στο συνεργείο, όταν του ζήτησα να δω αυτά τα τιμολόγια διαπίστωσα με έκπληξη, ότι σε μια επταετία από την αγορά του αυτοκινήτου είχε πληρώσει σε service και ζημιές, ένα πρόσθετο ποσό που πλησίαζε το 45% της αρχικής του αξίας.Μιλάμε όμως για τύπο, που θεωρούσε ότι πράγματα όπως, ημιαξόνια, ακρόμπαρα, αντλίες νερού, intercooler, ψυγεία,κολλάρα κλπ κλπ ανήκουν στα αναλώσιμα!Επειδή λοιπόν όντως δεν τον είχε αφήσει ποτέ, γιατί λόγω τύχης όλες οι ζημιές ανακαλύπτονταν στο συνεργείο κατά την διάρκεια των service, έφτασε να έχει χρυσοπληρώσει ένα καθ'όλα αναξιόπιστο αυτοκίνητο, το οποίο για αυτόν δεν είχε ταίρι στο τομέα της αξιοπιστίας.Μέχρι σήμερα από τα χέρια μου, έχουν περάσει συνολικά 7 αυτοκίνητα.Άλλα είχαν σαλίγκαρο, άλλα όχι.Καταλαβαίνεις ότι ξέρω και τις χάρες των μεν και τις χάρες των δε.Αξιόπιστο για εμένα σήμερα( για τα δικά μου κριτήρια δηλαδή, τα οποία μπορεί να διαφέρουν τελείως από ενός άλλου ανθρώπου) είναι ένα αυτοκίνητο του οποίου οι προδιαγραφές είναι διαθέσιμες 100% σε βάση 24/7/365.Αδιαφορώ αν έχει έξω μείον 20 βαθμούς ή συν 45.Με κατάλληλες συνθήκες δρόμου, θέλω να έχω το 100% του κινητήρα του, των υποσυστημάτων του, των φρένων του, της ανάρτησής του, γιατί θέλω να το ξεζουμίζω και όχι να το φυλάω.Επίσης όταν συμπληρώσω τα απαιτούμενα χιλιόμετρα για τη συντήρησή του, θέλω όταν πάω στο ταμείο για να πληρώσω τα ανταλλακτικά, να πω φεύγωντας 'μόνο τόσα;' και όχι να φύγω παραμιλώντας'πόσα;'Μπορώ να σου πω και άλλα πολλά, αλλά δεν υπάρχει λόγος.Για τον δικό μου τρόπο σκέψης και θεώρησης των πραγμάτων, όσο η φτερωτή του σαλίγκαρου παίρνει κίνηση από τα καυσαέρια του κινητήρα, εγώ χρήματα για αγορά υπερσυμπιεζόμενου αυτοκινήτου το οποίο θα προορίζεται για μακρόχρονη συμβίωση δεν ξαναδίνω.Για κανένα ΣΚ δανεικό, ναι.Ακόμα και αν η τουρμπίνα γράφει επάνω Toyota.Όμως, όταν και αν τα παλικάρια απ'την Nagoya αποφασίσουν οι φτερωτές να μετακομίσουν από τα υπόγεια που βρίσκονται, προς τα ρετιρέ πλησίον της εισαγωγής και να κινούνται με άλλο τρόπο(ο georgetz ελπίζω να καταλαβαίνει) αποκτώντας παράλληλα στενή σχέση με τον τρόπο και την αξιοπιστία που λειτουργούν τα Black&Decker, ο πρώτος που θα τρέξει στο ταμείο για αγορά θα είμαι εγώ.Τελείως λιανά δηλαδή να στο κάνω, ακριβώς επειδή έχω οικογένεια το ενδιαφέρον μου εστιάζεται σε καρότσες μεγέθους Avensis.Δεν θα με χάλαγε καθόλου λοιπόν ένα τέτοιου μεγέθους αυτοκίνητο, με ένα μοτέρ 1.8 lt, ιπποδύναμης κοντά στα 220 αλογάκια, με μια εξέλιξη της ανάρτησης Super Strut που φόραγε η Carina GTi, όλα τα σύγχρονα καλούδια που συνήθως έχουν τα αυτοκίνητα στο εσωτερικό τους και με την αξιοπιστία και το κόστος συντήρησης του σημερινού μου ατμοσφαιρικού Avensis.Θα μου πεις πολλά ζητάς. Μπορεί ακόμα και αν βγει όπως το φαντάζεσαι, να μην σε ικανοποιεί τελικά ή αυτοί να εξελίσουν κάτι άλλο.Δεν διαφωνώ.Εδώ θα είμαστε πάντως να το δούμε και να το συζητήσουμε.Σου εύχομαι καλό ΣΚ και τα ξαναλέμε από Δευτέρα.
-
επειδη τεθηκε θεμα συγκριτικης αξιοπιστιας αναμεσα στ rav4 2,0 και tijuan 1,4, στα 5 χρονια η διαφορα 1000 € που υπαρχει στα τελη κυκλοφοριας ειναι ικανη να χρηματοδοτησει καποιες ενδεχομενες βλαβες
Μπλεξιμο με SUV..