-
Την προηγούμενη βδομάδα που είχα πάει στην Fiat για το πρόβλημα στο δίσκο, ενώ εξηγούσα την περίπτωση στον υπεύθυνο, κάποιος που ήταν δίπλα και άκουγε την συζήτηση μας είπε ότι και το δικό του SX4 όταν πήγε να ανέβει σε μια ράμπα του παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα. Απορώ πώς με τόσες περιπτώσεις η Fiat και η Suzuki δεν έχουν εκδόσει κάποια οδηγία για την αντικατάσταση του εν λόγω εξαρτήματος. Σκέψου να πάς σε καμιά ερημιά στηριζόμενος στο ότι έχεις τετρακίνητο όχημα και να μείνεις από δίσκο και μετά να ψάχνουν να σε βρουν...
-
Όποιος νομίζει ότι επειδή έχει κίνηση στους 4 τροχούς μπορεί να το παίζει και τζίπ είναι πολύ γελασμένος... Αν μάλιστα η κίνηση του προκύπτει με συμπλέκτη ακόμα χειρότερα...
Από την άλλη βέβαια ξεθαρρεύει κανείς όταν βλέπει ότι σε κάποια αυτοκίνητα λειτουργεί καλά... δυστυχώς το SX4 δεν είναι από αυτά...
Αξίζει να διερευνήσετε αν τυχόν υπάρχει σχετική οδηγία ή ανάκληση που όμως στην Ελλάδα επιλέγουν να αγνοούνε... (δεν θα είναι η πρώτη φορά...) -
Telika shmera to prwi pou phre thl h filh mou sthn antiproswpia ths eipane na mhn anysixoune giati den exei tpt k na paei na to parei. Apla epidi einai kainourgio thelei ligo prosoxh sthn arxh, an emfanistei kati tha to ksanadoune sto service ths eipane. Alla amfivalw an tha anteksei mexri tote o diskos giati kata 99% einai elatwmatikos opos k stis dikes sas martyries....den borei na myrize toso polu gia dyo meres! Tha eprepe na ta kanoune anaklhsh efoson exoun tosa peristatika k talaipwroun ton kosmo.....oi kseftiles.....
-
Τι προσοχή θέλει δλδ; Ταλκ να μην συγκαεί;
-
Φτου φτου μην πάθει τπτ το δικό μου. Πάντως μέχρι σήμερα στα 24000 χλμ πρπ δεν έχει κάνει τπτ ο συμλέκτης και έχει πάει και σε κακοτραχαλα μέρη και αρκετές φορές σε χιόνι και μερικές άμμο.
Μόνο μην δει το thread ο πάσχος ο αχμάκης, αυτή η μαυρόγατα γιατί την κάτσαμε
-
Θα αρχίσουν να φοβούνται και τα ... ξαδερφάκια σε λίγο! Και εγώ με το Splash (από το ίδιο εργοστάσιο βγαίνουν) με 10.000 χλμ πλέον και ένα δύσκολο καλοκαίρι -αν είχε και τερακίνηση θα ήταν απίστευτο- δεν έχω κανένα πρόβλημα.
-
κι εγώ με 30.000χλμ στο SX4 (προχτές έκανα το σχετικό service) κανένα πρόβλημα
έχω βρεθεί κάποιες φορές σε χιόνι και λάσπη και χώμα αλλά δεν έχει τύχει να κολλήσω πουθενά και να το ζορίσω και γενικά ήμουν πάντα πολύ ευγενικός με τον συμπλέκτη σε ότι αμάξι πέρασε από τα χέρια μου.
-
Ξέχασα να αναφέρω οτι δεν έπαιρνε καλά κ τις ταχύτητες και μόλις το είπανε στον αντιπρόσωπο το έβαλε μέσα και κάτι αλλάξανε στον συμπλέκτη. Μην με ρωτήσετε τη γιατι δεν γνωρίζω....Βεβαια δεν πλήρωσε τίποτα, ενοείται είναι στην εγγύηση.
-
από τα όσα διάβασα σχετικά με τα προβλήματα στο συμπλέκτη στα SX4 μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι αυτοί που είχαν αυτό το πρόβλημα είχαν πάρει 'σχετικά κοντά χρονικά' τα αυτοκίνητά τους.
πράγμα που αν συμβαίνει οδηγεί σε υποψία για ελαττωματική παρτίδα συμπλεκτών στο εργοστάσιο οπότε αν είναι έτσι θα πρέπει σίγουρα να καλυφθούν από εγγύησηαν θέλουν όσοι αντιμετώπισαν το πρόβλημα ας μας αναφέρουν πότε αγόρασαν το αυτοκίνητο ή το πότε κατασκευάστηκε αν φαίνεται πουθενά στην άδεια για να δούμε αν βγει καμιά άκρη με αυτό το θέμα.
-
Το δικό μου το αγόρασα στις 28/01/2009 (Sedici). Μήπως ο αριθμός πλαισίου θα βοηθούσε περισσότερο? Πάντως είναι απαράδεκτο να έχεις ένα αυτοκίνητο 8 μήνες και να πρέπει να πληρώσεις 400 ευρώ τουλάχιστον για μια ζημιά για την οποία δεν ευθύνεσαι και στην βαπτίζουν ως 'κακή χρήση'.
-
Θα συμφωνησω με atrias. Ισως να υπαρχει προβληματικη παρτιδα. Εχω ακουσει και εγω απο γνωστους μου αλλα δυο περιστατικα για δισκο με SX4 αλλα δε θυμαμαι περιοδους που τα αγορασαν.
Φανταστητε ποσα περιστατικα υπαρχουν ακομα για τα οποια δε ξερουμε. -
Kαλησπέρα παιδιά... περίμενα 3 μηνες για να δώ μια τέτοια συζήτηση... (και νομιζα οτι ημουν ο μονος)
Εμένα εβγαλε τη 2η μέρα που το πήρα δισκο πλατο.. στα 150 χλμ που του ειχα κανει..
Απο τη 1η στιγμη που μπήκα μυριζε καμμενο.. και το ειπαμε στον αντιπροσωπο και μας λεει ειναι καινούργιο... ετσι μυριζουν στην αρχη...
Την 2η μέρα αρχισε ξαφνικα να πατιναρει και ΤΕΛΟΣ...
Οδικη βοηθεια κτλ...
Μου τα αλλάξανε ολα στην εγγύηση και δε πλήρωσα φράγκο..... αλλά ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ηταν τόσο μεγάλο που ειλικρινα.... δεν εχω ξανανιωσει...
Περαστικα μας....
Υ.Γ ΜΕτά την αλλαγη δισκο πλατο και κατι ρουλεμαν που αλλαξαν προληπτικα καμία μυρωδια... και παω αυριο για service 7.000 xlm λιπανση... οπως φαινεται απλα ειναι η παρτίδα ελλατωματικη,,,
-
Κύριοι καλησπέρα.
Ως ιδιοκτήτης ενός καινούριου sx4 (το παρέλαβα από αντιπροσωπεία νταλιάνη θεσσαλονίκη) 30/07/2009), αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Την πρώτη ημέρα και μόλις το παρέλαβα (λίγα μέτρα μακριά από την αντιπροσωπέια) κάτι μου μύρισε...... Άντε είπα καινούριο αυτοκίνητο είναι μέχρι να στρώσουν το μηχανικά μέρη θα μυρίσει, θα βρωμίσει κτλ. Υπ όψιν μετά από 1 1/2 μήνα που το έχω στη κατοχή μου (μόνο εγώ το έχω οδηγήσει) το αυτοκίνητο έχει 4000 χλμ εκ των οποίων τα 3500 χλμ έχουν γίνει σε εθνική οδό, τα 400 χλμ σε περιφερειακή θεσσαλονίκης και τα 100 βαριά βαριά στο κέντρο. Λοιπόν πριν από κανένα μήνα σε μία ανηφόρα με μεγάλη κλίση και ξεκινώντας το αμάξι μύρισε λίγο πιο έντονα. Μετά από καμία εβδομάδα σε μία ράμπα (μιλάμε για απλά πράγματα....όχι ζόρισμα ξαναμύρισε). Λέω άντε να δούμε πότε θα πάψει να είναι καινούριο. Τελικά και διαβάζοντας αυτό το φόρουμ το έψαξα το θέμα και εχθές ήμουν στο συνεργείο της αντιπροσωπέιας. Να σημειώσω ότι έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση και φυσικά το περιβάλλον (υποδειγματικό συνεργείο) αλλά δυσαρεστημένος από τις απαντήσεις. Ο κύριος Αναστασάκης λοιπόν (αρχιμηχανικός και από ότι φαίνεται εξαίρετος άνθρωπος) από την αρχή έδειξε να κατανοεί το πρόβλημα το οποίο σύμφωνα με αυτόν οφείλεται στα οικολογικά υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένος ο δίσκος του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Μου είπε λοιπόν ότι όντος υπάρχει πρόβλημα και φθείρεται εξαιρετικά εύκολα ο δίσκος. Ο άνθρωπος και προς τιμήν του έφτασε σε τέτοιο βαθμο ειλικρίνειας που μου είπε να είμαι γενικά πολύ ευγενικός με το συμπλέκτη και ότι.......ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΣΤΗ ΜΕΣΟΤΗΤΑ ΑΝΗΦΟΡΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΣΗ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΝΑ ΤΣΟΥΛΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΜΕ ΦΟΡΑ. Φυσικά δε πίστευα στα αυτιά μου και φυσικά γελούσαμε και οι δύο. Το θέμα είναι ότι επειδή ο δίσκος θεωρείται αναλώσιμο υλικό η μαμά εταιρία δεν δικαιολογεί την αλλαγή του εντός εγγυήσεως (δηλαδή δεν παραδέχεται την απουσία ουσιαστικών προδιαγραφών για το συγκεκριμένο εξάρτημα το οποίο όπως φαίνεται δημιουργεί πρόβλημα σε πολύ κόσμο) και το χρεώνεται ο αγοραστείς λίγο μετά την αγορά του κατά τα άλλα εξαιρετικού sx4.
Ο άνθρωπος μου έδωσε λύση στο πρόβλημα αφού μου είπε ότι μπορούμε να βάλουμε υπερενισχυμένο δίσκο ο οποίος κοστίζει ακριβά και τον βάζει σε αγωνιστικά αυτοκίνητα (600 ευρώ - έπαθα εγκεφαλικό κ γι αυτό δεν ρώτησα αν συμπεριλαμβανονται τα εργατικά - μάλλον όχι).
Επιμένω ότι το συνργείο τους είναι καταπληκτικό και οι άνθρωποι δουλεύουν ρολόι και δίνουν λύσεις απλά εγώ δεν μπορώ να δεχτώ το κόστος μιας αστοχίας υλικού την οποία η μαμα εταιρία δεν αποδέχεται επειδή πρόκειται για αναλώσιμο εξάρτημα.
Τέλοσπάντων σήμερα πήγα στην αντιπροσωπεία και αύριο μεθαύριο θα συναντήσω έναν επιθεωρητή από αθήνα (της Suzuki ) συνεπώς μπορώ να μεταφέρω το παράπονο μαζικά.
ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ......ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΤΥΠΩΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.
Δεν ξέρω τί θα καταφέρω αλλά τουλάχιστον θα ακουστούν οι φωνές μας.Με εκτίμηση στην όμορφη κοινότητα
Μυλωνάς Σπύρος -
Ο χρήστης xpirakox έγραψε:
... την οποία η μαμα εταιρία δεν αποδέχεται ...Αυτό ακριβώς θα πρέπει να επιδιώξεται να πάει στη 'μαμά εταιρία' και όχι στην ελληνική μαμά εταιρία. Να φτασει στο εξωτερικό και όχι μόνο στα αυτιά του έλληνα εισαγωγέα που πιθανόν να ιδρώνουν λόγω του κόστους αντικαταστασης αλλά και να μην ιδρώνουν όταν οι πελάτες το αποδέχονται.
ΥΓ 1. Εδώ σε άλλο topic (στο Mitsubishi Outlander) έφτασαν στο εξωτερικό με mails και επιστολες για την αναβάθμιση του προγράμματος του Gps τους και καταφεραν επικοινωνία όχι για κάτι σοβαρότερο και ακριβότερο αναλώσιμο υλικό που έχει σχέση με την κίνηση του αυτοκινήτου!!!
ΥΓ 2. Ούτε στο Splash μου, ούτε στο 3θυρο GV (που έχω δανεικό εδώ και 2 μέρες (με 1000χλμ)) δεν δείχνουν τέτοια σημάδια ο συμπλέκτης τους.
-
Φίλε μου ο ίδιος ο αρχιμηχανικός μου είπε ότι το GV το 3θυρο φοράει ακριβώς την ίδια μηχανή με το sx4 και δυστυχώς διαθέτει τον ίδιο οικολογικό δίσκο!!!! Συνεπώς ......
Το προηγούμενο μοντέλο βέβαια δεν είχε οικολογικό δίσκο όπως και το τωρινό το 5θυρο. Βγάλε άκρη!!!
-
Ο χρήστης xpirakox έγραψε:
Φίλε μου ο ίδιος ο αρχιμηχανικός μου είπε ότι το GV το 3θυρο φοράει ακριβώς την ίδια μηχανή με το sx4 και δυστυχώς διαθέτει τον ίδιο οικολογικό δίσκο!!!! Συνεπώς ...... !!!Το ξέρω και θα το τυραννήσω ιδιαίτερα το ΣΚ με ρυμούλκηση σκάφους και εκτός δρόμου βόλτες και θα το τεστάρω! Φαντάζομαι θα φανεί η ποιότητα του. (Στην αρχή του καλοκαιριού έρειξε το σκάφος στην θάλασσα απο την άμμο και δεν μου έδωσε τέτοια σημάδια ... αλλά δεν κόλλησε κιόλας).
Τον συγκεκριμένο αρχιμηχανικό τον εκτίμησα και εγώ για τους τρόπους του, την ευγένια και την επαγγελματικότητα του!
-
Επειδή πρέπει να λέμε και του στραβού το δίκιο, θεωρήσα πως θα ήταν πρέπων να αναφέρω πως τελικά αφου είδαν οτι το αυτοκίνητο πλέον άρχισε να πατινάρει και δεν είχε πολλή ζωή ο δίσκος, δέχτηκαν τελικά από την FIAT να με καλύψουν στην εγγύηση. Απλά ελπίζω ο νέος δίσκος που θα μου βάλουν να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και να μην είναι ελλάτωματικός όπως ο πρώτος.
-
Το Sedici diesel του πατέρα μου μετά από 11000 km και 9 μήνες δεν έχει μυρίσει καθόλου, ούτε διαμαρτυρήθηκε σε δύσκολες συνθήκες... είμαστε τυχεροί ή είναι λιγότερο 'οικολογικός ' ο δίσκος στα diesel?
-
Άγνωστο. Το δικό μου sx4 βενζίνης έχει φτάσει τα 26.000 χλμ χωρίς κανένα μηχανολογικό πρόβλημα. Παρελήφθη Μάϊο του 07'.
-
Αγόρασα τον Απρίλιο του 2008 ένα SUZUKI SX4 και ήμουνα πολύ ευχαριστμένος. Όταν το πήγα για σερβις στα 14.000 χλμ μου άλλαξαν τακάκια με τη δικαιολογία ότι έφτεγα εγώ. Το αυτοκίνητο αυτό έκανε τα χλμ αυτά στην εθνική οδό και καθόλου δεν το είχα χρησιμοποιήσει στην κίνηση. Πλήρωσα περίπου 340 ευρώ και αφού βεβαίως διαμαρτυρήθηκα μου είπαν ότι ήταν οικολογικά και φθείρονται εύκολα. Τώρα έχει 23.000 χιλ και παρουσιάζει εδώ και πολύ καιρό (από τα 15.000 χιλ) πρόβλημα όταν βάζεις την πρώτη και τη δεύτερη ταχύτητα την οποία δεν παίρνει εύκολα. Η αντιπροσωπεία που το πήγαμε για το σερβις μας είπε ότι είναι εντάξει.. το πρόβλημα όμως παραμένει...Περιμένω τα σχόλιά σας....
SUZUKI SX4 - αλλαγή δίσκου-πλατώ