-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ας μας πει καποιος επιτελους, βασει στατιστικων και πιθανοτητων, ποσες φορες πρεπει να φοραμε ζωνη και ποσες οχι, ωστε να μειωσουμε τη πιθανοτητα να σκοτωθουμε οταν φοραμε ή να σκοτωθουμε οταν δε φοραμε.Φοράς πάντα ζώνη στηριζόμενος στο ότι στο 90% των περιπτώσεων (τυχαίο στατιστικό) θα σε σώσει. Τόσο απλό το πράγμα.
Ευχαριστώ.
-
Επειδη οταν οδηγας παιζει πολυ μεγαλο ρολο ο τομεας τυχη(πχ εισαι γκαντεμης και σκοτώνεσαι με ζωνη η κωλοφαρδος και σωνεσαι χωρις ζωνη)πριν ξεκινησεις θα παιζεις κορωνα-γραμματα.Στο πρωτο θα φορας ζωνη ενω στο δευτερο οχι και μετα οτι γινει.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πρωτη φορα διαβαζω ποστ με τοσες αντιφασεις..
Κραταω μονο το τελευταιο..Παρακαλω.Για κάνε μια διευκρίνιση των αντιφάσεων γιατί δεν τις βλέπω.
Το τελευταίο ήταν απάντηση στην υπογραφή σου. Εφόσον δε θες να χρησιμοποιώ την Κορίνθου - Πατρών όταν είσαι κι εσύ εκεί, θα βγάζω δελτίο ώστε να μην περνάς τις ώρες που περνάω εγώ.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Επειδη οταν οδηγας παιζει πολυ μεγαλο ρολο ο τομεας τυχη(πχ εισαι γκαντεμης και σκοτώνεσαι με ζωνη η κωλοφαρδος και σωνεσαι χωρις ζωνη)πριν ξεκινησεις θα παιζεις κορωνα-γραμματα.Στο πρωτο θα φορας ζωνη ενω στο δευτερο οχι και μετα οτι γινει.Αν οι πιθανότητες να σκοτωθείς με ζώνη είναι 10%, τότε φοράς ζώνη ποντάροντας στο 90% που σώζεσαι με ζώνη. Το κορώνα - γράμματα σε ρίχνει στο 50% να επιλέξεις, άρα ουσιαστικά δε μεταφέρει καθόλου πληροφορία, άρα δε χρειάζεται καν να μπεις στη διαδικασία αυτή.
Ευχαριστώ.
-
Κοιτα να δεις που ημουν ετοιμος να αρχισω να το εφαρμοζω,παλι καλα που μου το πες,μην μπαινω σε τζαμπα κοπο........
-
Επίσης μπορεί να φάει τούμπες το αμάξι, και 1) αν δεν φοράς ζώνη, 2) αν έχεις ανοικτό το παράθυρο μέχρι κάτω, 3) αν δεν είσαι σε κλειστό αυτοκινητόδρομο και 4) αν έχει καφετέρια με διαθέσιμα τραπέζια έξω σε εκείνο το σημείο, μπορεί να καταλήξεις να βλέπεις το αμάξι σου να χωρεύει ταγκό με τις κολώνες του δρόμου ενώ εσύ τραβάς σαν άρχοντας τις ρουφηξιές από την φραπεδούμπα σου.
Και ένας τρελός θα έλεγε ότι μάλλον, πιθανότατα, όχι σίγουρα, θα σκοτωνόσουν.
-
Δεν είναι ακριβώς τόσο μικρές οι πιθανότητες να σωθείς χωρίς ζώνη. Ειδικά στην πόλη και αν σε τρακάρουν από το πλάι, ουσιαστικά η ζώνη ελάχιστα προσφέρει σε προστασία. Αυτό που μετράει είναι αν θα αντέξει η δομή του αυτοκινήτου (κολώνες, μπάρες στις πόρτες, μαρσπιέ κτλ) ή αν το κάθετα ερχόμενο αυτοκίνητο θα εμβολίσει τους επιβάτες. Αντιθέτως, για το εμβολίζον όχημα, η ζώνη είναι απαραίτητη γιατί οι επιβάτες δέχονται διαμήκεις επιταχύνσεις που οι ζώνες και οι αερόσακοι απορροφούν. Σε συνθήκες εκτός πόλης, οι ζώνες είναι δεδομένο ότι προστατεύουν γιατί τα ατυχήματα είναι συνήθως πλαγιομετωπικά, είτε μεταξύ οχημάτων, είτε από έξοδο στο δρόμο. Για τον μικρό αριθμό ατυχημάτων που γίνονται υπό περίεργες συνθήκες, ναι, μπορεί η ζώνη να μην σε προστατεύσει, αλλά δεν το γνωρίζει κανείς εκ των προτέρων, οπότε θεωρούμε ότι με τη ζώνη θα σωθούμε και γι' αυτό και τη φοράμε.
Ευχαριστώ.
-
OFFTOPIC [MOD]
-
Όχι ρε σύ...στο τέλος θα ξεμείνουμε από threads
-
OFFTOPIC [MOD]
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Όχι ρε σύ...στο τέλος θα ξεμείνουμε από threadsnone
-
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Όχι ρε σύ...στο τέλος θα ξεμείνουμε από threadsΓια αυτο το λογο σταματηστε [MOD]
-
MOD ας μας συγχωρείς αλλά μετά από παρακολούθηση σχεδόν όλων των βίντεο που έχει ανεβάσει στο ίντερνετ ο εν λόγω κύριος έχει αναγάγει ως πρώτο μέλημά του τη βιντεοσκόπηση και έπειτα την οδήγηση. Είναι πολύ επικίνδυνος και δε το ξέρει.. ή μάλλον δεν θέλει να το καταλάβει. Είμαστε λίγο ειρωνικοί ( οκ πολύ.. ) αλλά είναι φυσικό..
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
MOD ας μας συγχωρείς αλλά μετά από παρακολούθηση σχεδόν όλων των βίντεο που έχει ανεβάσει στο ίντερνετ ο εν λόγω κύριος έχει αναγάγει ως πρώτο μέλημά του τη βιντεοσκόπηση και έπειτα την οδήγηση. Είναι πολύ επικίνδυνος και δε το ξέρει.. ή μάλλον δεν θέλει να το καταλάβει. Είμαστε λίγο ειρωνικοί ( οκ πολύ.. ) αλλά είναι φυσικό..Εκτος αυτου..ανθρωπος ο οποιος μπαινει και δημιουργει ΤΟ μπαχαλο οπου και να σταθει επισης γραφει με χαρακτηρισμους και δηλωνει οπλοκατοχη(αυτα που εσβησε ο mod) και προκαλει αμεσως μετα νομιζω οτι δεν εχει θεση εδω μεσα..
-
Σημερα ειχαμε με τη παρεα μου μια κουβεντα για τα ατυχηματα.Ειναι ενας συμμαθητης μου και ο πατερας του απο ενα παπακι τι παπακι σκοτωστρα ηταν ενα modenas dinamik 125 φτιαγμενο ιστοριες και ο πατερας του μαντρας μεγαλο ονομα ντεμεκ αλανι του αγορασε ενα smartaki και σουλατσαρει.Πεταγετε ενας φιλος μου λεει μαγκια του ο πατερας του του αγορασε smartaki και σουλατσαρει τη γκομενα.Τον κανω εγω για κατσε λιγο ρε και αμα πεσει ενας απο πισω του τι θα γινει?Ελα ρε σιγα μην γινει στο Αιγιο ειμαστε και κατι τετοιες π!π#ς δεν γινονται αυτα και κατι τετοια.Εγω αμα τον ειχα γιο θα του εδινα το αμαξι κανει.Του κανω εγω μα καλα πας καλα ωραια λεμε προσεχει σε εμενα και σε εσενα γιατι δεν δινουν το αμαξι να σουλατσαρουμε και εμεις τη παρεα μας να βαλουμε τη μουσικουλα μας μεσα να βαλουμε και κανα γκομενακι πισω να της στρωσω μια κουβερνα να ριξω και τα καθισματα και να την κανω ωραια?Γιατι εμεις δε προσεχουμε?Ναι αλλα μου λεει εσυ καθε φορα που παιρνεις το αμαξι το καις.Και του λεω εχεις αποδηξεις να μου πεις πως κυριε τρεχεις να πω να μην το ξαναπαρω το αμαξι.Οχι και αυτος κοιτα τον πως παει σα κυρια και εσυ καθε φορα που παιρνεις το παπι μου του δινεις και καταλαβαινει ειδικα σημερα που εβρεχε που κολωνες στα αμαξια που ηθελαν να στριψουν και κατι τετοια.Του λεω μα καλα σημερα εβρεχε ποτε αλλωτε εχω παρει το μηχανακι με εσενα και ετρεχα σε σημεια που ηξερα πως υπηρχε κινδυνος.Δε μιλησε.Και σημερα πραγματικα μα τη παναγια ειδα για πρωτη φορα live αποδειξη ανθρωπου βεβαια μεσω ιντερνετ που τρεχει χωρις να υπολογιζει.Μα καλα ρε pipine εγω που ειμαι 17 χρονων γουμαρ καθε φορα που μπαινω στο αμαξι και οδηγαω με παρουσια μεγαλυτερου μεσα δενομαι.Εσενα η ριμαδα η ζωνη τι σου εκανε σου κοβει την ανασα 200κιλα πας ανθρωπε μου?Εγω ειμαι κοντα 115 κιλα(πηρα αυτη τη περιοδο )και η κοιλια πεταγετε φοραω ζωνη ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ!!!Εσυ λες για κατι τρελα ποσοστα σωσιματος απο ατυχηματος απο οτι ειδα πριν 5%-10% οπου μου κανει εντυπωση.Αμα ηταν ετσι γιατι να πληρωσω στο παλιοκαροτσερι μου 2000Ε με 2500Ε παραπανω σε αεροσακους ζωνες προεντατηρες μπαρες και αλλα πολλα.Αμα ηταν και ακολουθουσε αυτη τη τακτικη καθε εταιρια να τους πεταγαμε τους αεροσακους(δινουν και βαρος κιολλας) και δε γ@μ!#τα! να γινομασταν οπως το 1950 που οι ανθρωποι πεταγοντουσαν εξω απο τα αμαξια.
Συμβουλη μου.
Βγαλε τους αεροσακους στο opel + μπαρες μπροστα πισω μπας και φτασεις ποτε τα 220 γιατι παντα στα 180 κολλας.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Σημερα ειχαμε με τη παρεα μου μια κουβεντα για τα ατυχηματα.Ειναι ενας συμμαθητης μου και ο πατερας του απο ενα παπακι τι παπακι σκοτωστρα ηταν ενα modenas dinamik 125 φτιαγμενο ιστοριες και ο πατερας του μαντρας μεγαλο ονομα ντεμεκ αλανι του αγορασε ενα smartaki και σουλατσαρει.Πεταγετε ενας φιλος μου λεει μαγκια του ο πατερας του του αγορασε smartaki και σουλατσαρει τη γκομενα.Τον κανω εγω για κατσε λιγο ρε και αμα πεσει ενας απο πισω του τι θα γινει?Ελα ρε σιγα μην γινει στο Αιγιο ειμαστε και κατι τετοιες π!π#ς δεν γινονται αυτα και κατι τετοια.Εγω αμα τον ειχα γιο θα του εδινα το αμαξι κανει.Του κανω εγω μα καλα πας καλα ωραια λεμε προσεχει σε εμενα και σε εσενα γιατι δεν δινουν το αμαξι να σουλατσαρουμε και εμεις τη παρεα μας να βαλουμε τη μουσικουλα μας μεσα να βαλουμε και κανα γκομενακι πισω να της στρωσω μια κουβερνα να ριξω και τα καθισματα και να την κανω ωραια?Γιατι εμεις δε προσεχουμε?Ναι αλλα μου λεει εσυ καθε φορα που παιρνεις το αμαξι το καις.Και του λεω εχεις αποδηξεις να μου πεις πως κυριε τρεχεις να πω να μην το ξαναπαρω το αμαξι.Οχι και αυτος κοιτα τον πως παει σα κυρια και εσυ καθε φορα που παιρνεις το παπι μου του δινεις και καταλαβαινει ειδικα σημερα που εβρεχε που κολωνες στα αμαξια που ηθελαν να στριψουν και κατι τετοια.Του λεω μα καλα σημερα εβρεχε ποτε αλλωτε εχω παρει το μηχανακι με εσενα και ετρεχα σε σημεια που ηξερα πως υπηρχε κινδυνος.Δε μιλησε.Και σημερα πραγματικα μα τη παναγια ειδα για πρωτη φορα live αποδειξη ανθρωπου βεβαια μεσω ιντερνετ που τρεχει χωρις να υπολογιζει.Μα καλα ρε pipine εγω που ειμαι 17 χρονων γουμαρ καθε φορα που μπαινω στο αμαξι και οδηγαω με παρουσια μεγαλυτερου μεσα δενομαι.Εσενα η ριμαδα η ζωνη τι σου εκανε σου κοβει την ανασα 200κιλα πας ανθρωπε μου?Εγω ειμαι κοντα 115 κιλα(πηρα αυτη τη περιοδο )και η κοιλια πεταγετε φοραω ζωνη ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ!!!Εσυ λες για κατι τρελα ποσοστα σωσιματος απο ατυχηματος απο οτι ειδα πριν 5%-10% οπου μου κανει εντυπωση.Αμα ηταν ετσι γιατι να πληρωσω στο παλιοκαροτσερι μου 2000Ε με 2500Ε παραπανω σε αεροσακους ζωνες προεντατηρες μπαρες και αλλα πολλα.Αμα ηταν και ακολουθουσε αυτη τη τακτικη καθε εταιρια να τους πεταγαμε τους αεροσακους(δινουν και βαρος κιολλας) και δε γ@μ!#τα! να γινομασταν οπως το 1950 που οι ανθρωποι πεταγοντουσαν εξω απο τα αμαξια.Συμβουλη μου.
Βγαλε τους αεροσακους στο opel + μπαρες μπροστα πισω μπας και φτασεις ποτε τα 220 γιατι παντα στα 200 κολλας.
Γιωργο ΑΠΛΑ ΕΓΡΑΨΕΣ! Δεν εχω να προσεθσω ατι επ'αυτου του θεματος με καλυψες με την απαντηση σου!
-
GiwrgosFocus βάλε και κανένα κόμμα, ζαλίστηκα...
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
GiwrgosFocus βάλε και κανένα κόμμα, ζαλίστηκα... -
Ο χρήστης doule έγραψε:
GiwrgosFocus βάλε και κανένα κόμμα, ζαλίστηκα...Δεν ειμαι καλος στην εκθεση.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#