-
Aπο τροχαια με smart στην Ηλεία. Ιδίως το πρώτο
https://www.eleftheriaonline.gr/koinoni ... o-basiliko
http://www.ilialive.gr/επικαιρότητα/item/ζαχάρω-σοβάρα-τραυματισμένος-20χρονος-σε-τροχαίο-τα-ξημερώματα.htmlΣτο ατύχημα το χθεσινο λένε ότι την συγκεκριμμένη στιγμή επικρατούσε μπουρίνι και ίσως ο αέρας έπαιξε ρόλο.
IMO Μακρυα απο smart.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Μα γιατι το λες αυτο?τι δεν σου αρεσει?
Τα κορυφαια φρενα?το εξαιρετικο τιμονι?η κορυφαια ανεση? Το μεταξονιο που εξασφαλιζει τρομερη συμπεριφορα?το διαβολεμενα γρηγορο κιβωτιο?την πρωτη φορα που το οδηγησα τρομαξα.Και τρομαζω πιο πολυ οταν βλεπω να το οδηγουν σε κατι Κηφισσους ,Συγγρου,Παραλιακες κατι κοπελιτσες με 100 χλμ/ωρα.
Και να μου το χαριζαν ,θα το πεταγα.Και πάει στο διάολο για το ποτάμι, εδώ βλέπω τύπους να τα οδηγάνε μεχρι τον κόφτη στην εθνική οδό αθηνών-κορίνθου στην ευθεία πριν τα μέγαρα που θερίζουν οι άνεμοι
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Πιθανολογω οτι η κοπελα δεν φοραγε ζωνη και εγινε μπιλια απο φλιπερακι μεσα στο Smart. Τι να κανουμε, οι μαλακιες πληρωνονται.
Θες να πεις ότι μπορεί και να μη φταίει τελικά η σκοτώστρα zmart;; Απίθανο το βλέπω άλλα οφείλω να το δεχτώ σαν σενάριο.
Μακριά από τα smart παίδες. 666, κίνδυνος θάνατος!Sent from Samsung Mobile
Μην φτάνεις στο άλλο άκρο... Το σμαρτ είναι φτιαγμένο για μέσα στην πόλη και αποκλειστικά για αυτήν...
Αν βγείς εκτός, είναι μακράν ότι χειρότερο μπορείς να αγοράσεις...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μην φτάνεις στο άλλο άκρο... Το σμαρτ είναι φτιαγμένο για μέσα στην πόλη και αποκλειστικά για αυτήν...
Αν βγείς εκτός, είναι μακράν ότι χειρότερο μπορείς να αγοράσεις...Δε διαφωνούμε (αντιθέτως). Ποτέ δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Η δαιμονοποίηση όμως ενός (ιδιαίτερου χαρακτήρα) αυτοκινήτου λόγω κάποιων ατυχημάτων των οποίων τις συνθήκες δε γνωρίζουμε, είναι λίγο αστεία.
Το smart είναι το απόλυτο αγχολυτικό για μέσα στην πόλη (ξέρεις ότι όπου κι αν πας θα βρεις θέση να το αφήσεις) και προσφέρει επίσης οικονομία (σε καύσιμα και φόρους). Από εκεί και πέρα απαιτεί συμβιβασμούς σε πολλούς τομείς (π.χ. άνεση ανάρτησης, ευπάθεια στους ανέμους, 'απότομη' συμπεριφορά στο όριο, ασφάλεια σε σχέση με σύγχρονα αυτοκίνητα 'πόλης' if any) που αν δε λαμβάνεις υπόψη σου, κάθεσαι στον άξονα.
Τα υπόλοιπα περί 'σκοτώστρας', 'μακριά', 'καλά μου τα 'λεγε η μαμά μου', προσφερουν διασκέδαση. Δε είναι δα και 2τροχο....Sent from Samsung Mobile
-
Μεγάλο λάθος των σχεδιαστών/μηχανικών να δώσουν στο κοινό κάτι 'περιορισμένο' (αν ισχύει) και να περιμένουν απο τον τελικό χρήστη να ΜΗΝ το χρησιμοποιήσει με 'λάθος' τρόπο.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μεγάλο λάθος των σχεδιαστών/μηχανικών να δώσουν στο κοινό κάτι 'περιορισμένο' (αν ισχύει) και να περιμένουν απο τον τελικό χρήστη να ΜΗΝ το χρησιμοποιήσει με 'λάθος' τρόπο.Γιατι; Σε ανηλικους με IQ μπανανας απευθυνεται;
Που στην τελικη, σε οποιον και να απευθυνεται, ΓΙΑΤΙ θα επρεπε ο κατασκευαστης να εξαντλησει καθε ενδεχομενο;
Οδηγας, σεβεσαι τη ζωη σου, πραττεις αναλογα.Τη δεκαετια του '80 και '90 θα επρεπε να παιρνουν ολοι φορα και να χτυπανε σαν τις χλαπατσες επειδη τα αυτοκινητα δεν ειχαν ABS ;;
-
Σε ανηλίκους οχι, για το IQ των οδηγών γενικά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος.
Γιατί ως προς τον σχεδιασμό αν θες να είσαι 'σωστός' σχεδιάζεις πάντα για το χειρότερο.
-
Γιατι, εχει βγει ανακοινωση οτι το smart ειναι για αστικη χρηση και δεν το θυμαμαι?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γιατι, εχει βγει ανακοινωση οτι το smart ειναι για αστικη χρηση και δεν το θυμαμαι?οχι, το σμαρτ ειναι για ανοιχτο δρομο και η 750 και η S class για την πολη.....
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γιατι, εχει βγει ανακοινωση οτι το smart ειναι για αστικη χρηση και δεν το θυμαμαι?Τι να ανακοινωσουν το αυτονοητο?? οποιος οδηγος το δοκιμασει για λιγο καταλαβαινει η μαλλον πρεπει να καταλαβει τα ορια του και να το χρησιμοποιησει αναλογα, αν δεν το καταλαβει και το παει αερα πατερα, καποια στιγμη θα το πληρωσει... με σοβαρο η οχι ατυχημα...
-
Η υπερβολικη ταχυτητα θα εφταιγε.....ετσι δεν λεει η τροχαια στις περισσοτερες περιπτωσεις;;;;;;;;Οταν βγηκα απο το δρομο ενω πηγαινα με 40 χαω και πηρα τη κατηφορα στη πλαγια για το ποταμι...εψαχνα τον αναπτηρα στα ποδια μου και μου εφυγε το τιμονι...ολοι μου ελεγαν ακομα και οι πυροσβεστες που ηρθαν..ρε φιλε σε ευθεια ησουν αστα αυτα και πες μας με ποσο ετρεχες..Ειδικα σε δυστυχημα θα επρεπε οι πραγματογνωμονες να εξεταζουν τα περιστατικα οσο δεν παει...ναι μεν τα τελευταια χρονια οι ασφαλιστικες την ψαχνουν πολυ αλλα αμα η εκθεση της τροχαιας λεει τα δικα της τρεχα γυρευε. Μεγαλο θεμα η μη σωστη πραγματογνωμοσυνη εχει καταστρεψει πολλους που δεν φταινε...Για ενα εγκλημα η αστυνομια μπορει να ασχολειται και χρονια.. ενα τροχαιο εγκλημα ομως ειναι μια καθημερινη συνηθεια...
-
Ο χρήστης AndreasDim έγραψε:
Η υπερβολικη ταχυτητα θα εφταιγε.....ετσι δεν λεει η τροχαια στις περισσοτερες περιπτωσεις;;;;;;;;Οταν βγηκα απο το δρομο ενω πηγαινα με 40 χαω και πηρα τη κατηφορα στη πλαγια για το ποταμι...εψαχνα τον αναπτηρα στα ποδια μου και μου εφυγε το τιμονι...ολοι μου ελεγαν ακομα και οι πυροσβεστες που ηρθαν..ρε φιλε σε ευθεια ησουν αστα αυτα και πες μας με ποσο ετρεχες..Ειδικα σε δυστυχημα θα επρεπε οι πραγματογνωμονες να εξεταζουν τα περιστατικα οσο δεν παει...ναι μεν τα τελευταια χρονια οι ασφαλιστικες την ψαχνουν πολυ αλλα αμα η εκθεση της τροχαιας λεει τα δικα της τρεχα γυρευε. Μεγαλο θεμα η μη σωστη πραγματογνωμοσυνη εχει καταστρεψει πολλους που δεν φταινε...Για ενα εγκλημα η αστυνομια μπορει να ασχολειται και χρονια.. ενα τροχαιο εγκλημα ομως ειναι μια καθημερινη συνηθεια...Πραγματικο περιστατικο ....σε αδειο δρομο ευθεια καποιος βγαινει και στουκαρει(ετυχως οχι θανατος)... τροχαια, πυροσβεστικη,ποιος ξερει καποια μαλακια θα εκανε απο μονος του.....φιλος που ετυχε να ειναι παρων βρισκει λιγο πιο περα ενα κουκουναρι.... απο πανω στο υψωμα εχει πευκα...μπορει να επεσε κανενα και να τον τρομαξε...ελα ομως που ο φιλος μου θεωρησε πως δεν επεσε μονο του το κουκουναρι και τον τρομαξε...μετα απο τρεις μερες το πιτσιρικι ομολογησε φυσικα κλαιγοντας....και οταν ρωτησα το φιλο μου πως το καταλαβε...μου λεει κι εγω μικρος απο το ιδιο σημειο πεταγα στα παρπριζ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
-
τουλαχιστον συμφωνει με τον εαυτο του.
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
-
Η εναλλακτική του smart είναι το δίκυκλο. Από εκεί και πέρα μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γινόταν αν στα τροχαία που βάλατε αντί για Smart ήταν ένα σκούτερ ή μια μηχανή. Τα ίδια λένε και οι αμερικάνοι για τα μικρά αυτοκίνητα (Μεγέθους Jazz). Το αυτοκινητάκι μια χαρά είναι και πιο ασφαλές από πολλά μεγαλύτερα. Το πρόβλημα είναι σε αυτούς που δεν έχουν ούτε αίσθηση τι οδηγούνε ούτε σε τι δρόμους και με τι συνθήκες κινούνται.
-
Ακριβως, το προβλημα δεν ειναι το αυτοκινητο (που ειναι τελειο για αυτο που προοριζεται, εκτος απο τη καγκουριστικη* τιμη), αλλα η λαθος χρηση του απο ανθρωπους που δεν καταλαβαινουν τα μειονεκτηματα που εχει για χρηση σε ταξιδια/εκτος πολης/ με μεγαλες ταχυτητες, τα οποια προκαλουνται απο ακριβως εκεινα τα χαρακτηριστικα που το κανουν τοσο καλο για χρηση εντος πολης.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ακριβως, το προβλημα δεν ειναι το αυτοκινητο (που ειναι τελειο για αυτο που προοριζεται, εκτος απο τη καγκουριστικη* τιμη), αλλα η λαθος χρηση του απο ανθρωπους που δεν καταλαβαινουν τα μειονεκτηματα που εχει για χρηση σε ταξιδια/εκτος πολης/ με μεγαλες ταχυτητες, τα οποια προκαλουνται απο ακριβως εκεινα τα χαρακτηριστικα που το κανουν τοσο καλο για χρηση εντος πολης.Περα απο το συγκεκριμενο περιστατικο που μας εκανε ολους μας να στεναχωρηθουμε,και μιας και μιλαμε τωρα γενικοτερα,πολυ σωστα τα λες kacey,τα περι κριτηριων επιλογης αυτοκινητου, γνωσης, παιδειας..
-
Α.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#