-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Το ασθενοφόρο οφείλει να ελέγξει τον δρόμο και η σειρήνα δεν είναι κάτι που του δίνει προτεραιότητα. Βέβαια σε κάποιες δίκες υπάρχουν διαφορα και αντίθετα ποσοστά ευθύνης.
Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να χρησιμοποιήσουν σειρήνα θα πρέπει να πάρουν εντολή απο το κέντρο,** δεν το κάνουν αυθαίρετα, άρα υπάρχει όντως λόγος. Τα ασθενοφόρα ιδιωτικών κλινικών, νοσοκομείων, ερευνητικών κέντρων (ειδικά) παίρνουν άδεια απο την σημαία...**
Ο φάρος δεν χρειάζεται κάποια άδεια και χρησιμοποιείται απο όλους τους οδηγούς σχεδόν...και έτσι έχει χάσει την αξία του.
Αυτό που απαγορεύεται ρητώς, όσο επείγον και να είναι το περιστατικό, είναι η αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο...Που έχεις διαβάσει κάτι τέτοιο ? Αυτό το κρίνουν αυτοβούλος και πράτουν αναλώγος.
Αυτά που γράφω προέρχονται απο την διετή εμπειρία μου σαν οδηγός ασθενοφόρου σε ιδιωτικό ερευνητικό κέντρο.
Αλλά δεν κατάλαβα, σε ποιό σημείο διαφωνείς?
Αν το ΕΚΑΒ επέτρεπε την χρήση σειρήνας όποτε κρίνει το πλήρωμα...τότε συνεχώς θα είχαν σειρήνα και φάρο τα ασθενοφόρα του.Αν πάλι εννοείς την πρώτη μου παράγραφο, έλα στην θέση κάποιου υπεύθυνου οδηγού: Κατεβαίνεις την Κηφησίας με σειρήνα και φάρο, έχεις μέσα επείγον περιστατικό, τον συνοδό του και τον τραυματιοφορέα. Τι κάνεις στην διασταύρωση με Λ. Αλεξάνδρας??
α) Περνάς και όποιον πάρει ο χάρος, αφού έχεις σειρήνα και είσαι νόμιμος?
β) Κόβεις και ελέγχεις, γιατί στο κάτω κάτω, όσο και αν έχεις προτεραιότητα, παίζεις και 4 ζωές εκ των οποίων η μία είναι η δική σου?
Και επειδή άλλο η θεωρία και άλλο η πρακτική εφαρμογή, θα κάνω και άλλες ερωτήσεις:
α) Πόσες φορές ακούσατε μία σειρήνα και πέρασε αρκετή ώρα μέχρι να εντοπίσετε το όχημα?
β) Πόσες φορές έχετε αισθανθεί ηλίθιοι όταν ξαφνικά καταλάβατε ότι εσείς έχετε δυσκολέψει την πορεία του ασθενοφόρου?
Προσωπικά μου έχουν συμβεί και τα δύο πολλές φορές.Ελπίζω να έγινα σαφής λέγοντας ότι ναι μεν δεν δίνουν κλήση στα ασθενοφόρα-περιπολικά κλπ όταν κινούνται με σειρήνα, αλλά υπάρχει μερίδιο ευθύνης όταν γίνει ατύχημα...και αυτό το λύνουν τα δικαστήρια και πίστεψε με έχουν εκδοθεί πολλές και διαφορετικές αποφάσεις .
Πάω πάσο εφόσον υποκεινται σε ειδικές διατάξεις τις οποίες και δεν γνωρίζω.απλά απάντησα βάσει αυτων που γνωρίζω από τον ΚΟΚ
Εdit: η ένσταση μου ήταν για το κατα πόσο πρέπει να δινετε κάποια έγκριση για την χρήση της φαροσειρήνας. -
Περιμένω να περάσω απέναντι απο διάβαση πεζών και ψιλοβιάζομαι. Δεν σταματάει κανένας όπως έχει υποχρέωση και η υπομονή μου εξαντλείται. Κάνω ένα βήμα μπροστά δείχνοντας την πρόθεση μου να περάσω με πυγμή. Ένας ταρίφας κατεβαίνει σφαιράτος αλλά με τη Merc του σταματάει το αυτοκίνητο και μου κάνει νόημα να περάσω απέναντι. Περνάω κι εγώ αλλά μόλις που έχω κάνει 4-5 βήματα έρχεται απο πίσω απο τη Merc ένα Smart με ταχύτητα και ... ΜΠΑΜ σμπαραλιάζει τον πίσω προφυλακτήρα του ταρίφα. Κατεβαίνουν οι 2 οδηγοί αλλά ο οδηγός του Smart ήταν λίγο αγριεμένος σαν γνήσιος 'πετσαράς'.
'Καλά ρε φίλε έτσι σταματάς' λέει στον ταρίφα.
Πρίν προλάβει να πεί τίποτα ο ταρίφας πετάγομαι εγώ και του λέω
'φίλε αν θες το τηλέφωνο μου σου το δίνω'Κοντοστάθηκε ο Smartάκιας και έκανε τουμπεκί.
Για κοιτάξτε ρε παιδιά, ξύπνησαν τα αγγούρια να .... το μανάβη. -
Είναι κάτι που φοβάμαι όταν είμαι με το αυτοκίνητο. Να σταματήσω σε διάβαση και να με χτυπήσουν από πίσω . Πολύ καλά έπραξες με την κίνησή σου να δώσεις το τηλέφωνό σου .
ΥΓ: για την τελευταία σου πρόταση!
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Είναι κάτι που φοβάμαι όταν είμαι με το αυτοκίνητο. Να σταματήσω σε διάβαση και να με χτυπήσουν από πίσω .Γι'αυτό κι εγώ με τη μηχανή δε σταματάω ποτέ, ενώ με το αμάξι προσπαθώ να σταματάω (ομαλά).
Κρίμα ρε γμτ, έκανε ένας ταρίφας μία καλή πράξη και τιμωρήθηκε!
-
Aπο το Πρωτο Θεμα
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=165005 -
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Aπο το Πρωτο Θεμα
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=165005'Η κυκλοφορία για αρκετή ώρα διακόπηκε, περίπου στις πέντε το απόγευμα, μέχρι να απομακρύνουν από τον δρόμο το ντελαπαρισμένο αυτοκίνητο'
...ντελλλλαπαρισε το αυτοκίνητο, αδειάσανε και τα καρμπυλλλλλατερ...
Πάντως η φωτογραφία που έχει το άρθρο μέσα στην τραγικότητα που έχει για την παθούσα μου φαίνεται...κάπως... με την κυρια να στέκεται όρθια μέσα στο τουμπαρισμενο αυτοκίνητο...
-
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Aπο το Πρωτο Θεμα
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=165005'Η κυκλοφορία για αρκετή ώρα διακόπηκε, περίπου στις πέντε το απόγευμα, μέχρι να απομακρύνουν από τον δρόμο το ντελαπαρισμένο αυτοκίνητο'
...ντελλλλαπαρισε το αυτοκίνητο, αδειάσανε και τα καρμπυλλλλλατερ...
Πάντως η φωτογραφία που έχει το άρθρο μέσα στην τραγικότητα που έχει για την παθούσα μου φαίνεται...κάπως... με την κυρια να στέκεται όρθια μέσα στο τουμπαρισμενο αυτοκίνητο...
Το οποίο είναι Jimny. Τυχαίο; Δεν νομίζω
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το οποίο είναι Jimny. Τυχαίο; Δεν νομίζω
http://www.protothema.gr/files/1/2011/% ... CF%821.jpg
-You're doing it wrong.
Γι'αυτό κι εγώ με τη μηχανή δε σταματάω ποτέ, ενώ με το αμάξι προσπαθώ να σταματάω (ομαλά).
+1
-
http://loutrakiblog.blogspot.com/2011/1 ... _3862.html
-
Πάντως ο κλωβός του αυτοκινήτου έχει παραβιαστεί, αλλά δεν έχει συνθλιβεί εντελώς. Το ότι ήταν το μοντέλο με την υφασμάτινη οροφή δεν πρέπει να έκανε και ιδιαίτερη διαφορά, η οριζόντια δοκός πάνω από το παρμπρίζ έχει διπλώσει στα 2... :
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Είναι κάτι που φοβάμαι όταν είμαι με το αυτοκίνητο. Να σταματήσω σε διάβαση και να με χτυπήσουν από πίσω .Πραγματικα.. +1
-
Με τι ταχύτητα να έγινε άραγε η σύγκρουση;
Τρομακτική η παραμόρφωση του κλωβού. -
Mε φορτηγό τράκαρε το ερμο το smartακι τι θες να σου κάνει, RIP για το θυμα.
-
Σίγουρα πάντως έσκασε πάνω στο φορτηγό με πολλά. Κρίμα την κοπέλα.
Πριν μερικές μέρες στη Φιλοθέη ένας παππούς με ένα παλιό άσπρο Polo έσκασε σε μία κολώνα. Ακριβώς στο ύψος της πλατείας στο δρόμο που ενώνει Ν. Ιωνία με Χαλάνδρι. Ευτυχώς δε φάνηκε να έπαθε κάτι. Αλλά μήπως θα έπρεπε να τους παίρνουν το δίπλωμα...
Σήμερα στη Βουλιαγμένης (ρεύμα προς Γλυφάδα) δε θυμάμαι σε πιο ύψος, αλλά ήταν πριν το Ελληνικό και μετά το metro mall καραμπόλα με 4 περίπου αυτοκίνητα (ίσως και παραπάνω) στην αριστερή. Είχαν αρκετή ζημιά όλα, αλλά δε νομίζω να χτύπησε κανείς.
Γενικά την τελευταία βδομάδα έχω δει πολλά τροχαία (ευτυχώς όχι σοβαρά). Και δεν μπορείς να πεις ότι φταίει ο καιρός (βροχές, γλίστρα κτλ).
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Πριν μερικές μέρες στη Φιλοθέη ένας παππούς με ένα παλιό άσπρο Polo έσκασε σε μία κολώνα. Ακριβώς στο ύψος της πλατείας στο δρόμο που ενώνει Ν. Ιωνία με Χαλάνδρι. Ευτυχώς δε φάνηκε να έπαθε κάτι. Αλλά μήπως θα έπρεπε να τους παίρνουν το δίπλωμα...
Αυτό το συμπέρασμα πως το εξάγεις? γιατι να του παρουν το δίπλωμα?
ΙΜΟ Δεν ειναι σωστό να τα απλουστέυουμε έτσι απλά.
Στον 30χρονο που στελνει sms οταν οδηγεί τι να του παίρνουμε? -
Ο τύπος κατάφερε να βγει από το δρόμο μόνος του. Και μιλάμε για μία πολύ μεγάλη ευθεία. Ούτε αστυνομία δε είχε έρθει (ενώ ήδη σηκώνανε το αμάξι) οπότε σίγουρα δεν το χρέωσε σε άλλον. Και ο παππούς ατάραχος.
Φυσικά και μπορούμε να απλουστεύσουμε κάποια πράγματα. Ο άνθρωπος όταν μεγαλώνει δεν έχει ούτε τα ίδια αντανακλαστικά, ούτε τις ίδιες ικανότητες. Φυσικά και όποιος περνάει τα 50 θα πρέπει κανονικά να επανεξετάζεται από γιατρούς ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Και όχι όπως τώρα, που δίνουν τις βεβαιώσεις χωρίς να σε δουν καν. Και φυσικά μετά τα 60 τέλος η οδήγηση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να κυκλοφορούν στο δρόμο άνθρωποι που ούτε βλέπουν, ούτε ακούν και έχουν και τη νοοτροπία ότι επειδή οδηγούσανε όταν εμείς ήμασταν αγέννητοι, μπορούν να πιάνουν δύο λωρίδες και να πηγαίνουν με 30χλμ/ώρα.
Επίσης αν όταν έπαιρνες το δίπλωμα σε εξετάζανε και σε άλλα θέματα εκτός από το παρκάρισμα και την οπισθογωνία (απαράδεκτο να σε εξετάζουν σε κάτι που απαγορεύεται να κάνεις... ) τότε θα μειονώντουσταν και οι χάροι στο δρόμο. Κανονικά πριν πάρει οποιοσδήποτε δίπλωμα θα έπρεπε να περνάει ψυχολογική αξιολόγηση. Ξέρω άνθρωπο που έχει χαρτί γιατρού ότι είναι τρελός, και όχι απλά οδηγεί κανονικά, αλλά οδηγεί τόσο επικίνδυνα που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές οποιουδήποτε βρεθεί στο δρόμο του. Επίσης έχω βαρεθεί να συναντάω κυράτσες που φοβούνται να οδηγήσουν και οι αντιδράσεις τους βάζουν σε κίνδυνο τους πάντες.
-
[...]Επίσης αν όταν έπαιρνες το δίπλωμα σε εξετάζανε και σε άλλα θέματα εκτός από το παρκάρισμα και την **οπισθογωνία **(απαράδεκτο να σε εξετάζουν σε κάτι που απαγορεύεται να κάνεις... ) [...]Χθες, έκανα την πρώτη μου . Μα είναι τραγικό να σε εξετάζουν σε οπισθογωνία!
-
Σχετικά με το ατύχημα με το smart, πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι έσκασε στο φορτηγό με το πλάι. Γι αυτό δεν άνοιξε ο αερόσακος και γι αυτό παραμορφώθηκε το tridion πάνω από το παρμπρίζ. Πιθανώς δεν έτρεχε η κοπέλα. Και οι στροφές εκεί είναι θανατερές. Άραγε φορούσε ζώνη;
-
φυσικά και μπορούμε να απλουστεύσουμε κάποια πράγματα. Ο άνθρωπος όταν μεγαλώνει δεν έχει ούτε τα ίδια αντανακλαστικά, ούτε τις ίδιες ικανότητες. Φυσικά και όποιος περνάει τα **50 **θα πρέπει κανονικά να επανεξετάζεται από γιατρούς ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Και όχι όπως τώρα, που δίνουν τις βεβαιώσεις χωρίς να σε δουν καν. Και φυσικά μετά τα 60 τέλος η οδήγηση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να κυκλοφορούν στο δρόμο άνθρωποι που ούτε βλέπουν, ούτε ακούν και έχουν και τη νοοτροπία ότι επειδή οδηγούσανε όταν εμείς ήμασταν αγέννητοι, μπορούν να πιάνουν δύο λωρίδες και να πηγαίνουν με 30χλμ/ώρα.
ο γερος που επεσε πισω απο ενα αυτοκινητο και αυτο εν συνεχεια πισω μου πριν κανα μηνα ηταν μολις 74 μαιων!
ο τυπος μετα απο μια ωρα αφου ειχαν ερθει οι ασφαλιστικες κλπ καταλαβε οτι ευθυνεται για 2 αυτοκινητα!!
επισης το κορολλα του ενω ειχε πλεον σε ψυγειο σε σχημα Γ , μουρη λιωμα και καπω καμπυλωτο ειπε οτι δεν εχει τιποτα και θα το παει οδικως στο σπιτι του...
απορω αν σκοτωνε ανθρωπο αν θα πηγαινε φυλακη ο πουστης που του ανανεωσε το διπλωμα.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#