-
Καλοριζικο το εργαλειο!Θα το καταευχαριστηθεις,να εισαι σιγουρος.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Να λοιπόν μια λίστα μέχρι νεωτέρας.
ELLOBO
SPI_DUSTER
THEOHUNTER
RIVERAEL1
Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
kostas 1976
Μέχρι νεωτέρας προτείνω να την παρακολουθούμε και όποιος θέλει να προσθέτει το όνομα του.Μηπως θα ηταν σκοπιμο να γινει μια ξεχωριστη ενοτητα με ονομασια Ομαδικη Παραγγελια Για Duster? Με τον τροπο αυτον θα φαινεται σε περισσοτερους πιθανους ενδειαφερομενους.
-
Ευχαριστω πολυ Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ,θελω κ εγω κ τα δυο σετ στιν παραγγελια σας...
-
Λίγο ακόμη θέλουμε....
-
Ας ελπισουμε να τα καταφερουμε...
-
Να προτεινω κατι...καλο θα ειναι να φαινεται μαζι κ το λιγκ με τις φωτο ωστε αμεσα ο ενδιαφερομενος να το βλεπει...γνωμη μου!
-
Μετα από 2500 χιλιόμετρα, τα οποία περιελάμβαναν βουνό, θάλασσα και πολύ εθνική, επιβεβαιώνονται τα γραφόμενα όλων εδώ μέσα ότι το αυτοκίνητο είναι χάρισμα για τα λεφτά που ζητάει. Το στρώσιμο του έγινε ευλαβικά με 100 χλμ max (έχω κόλλημα με το σωστό στρώσιμο) για τα πρώτα 2000 χλμ. Η οδήγηση του στην εθνική είναι καλή για τα δεδομένα της κατηγορίας, με καλή ηχομόνωση και ελάχιστους αεροδυναμικούς θορύβους. Ο κινητήρας είναι διαμάντι, ροπατος και με κατανάλωση 5,2-5,5. Τα υπόλοιπα τα έχετε ξαναδιαβάσει οπότε δεν σας κουράζω.
Το ΣΚ που μας πέρασε το δοκίμασα και στο τερέν για το οποίο αγοράστηκε… Βουνό- παραλία. Μπορώ να πω ότι τα πήγε περίφημα, δεδομένων των ασφαλτινων ελαστικών που φοράει ( τα επόμενα θα είναι φυσικά τα BF). Το κεντρικό μπλόκε σε συνδυασμό με την απενεργοποίηση του traction δούλεψε μια χαρά στη συγκεκριμένη περίπτωση (χιαστί με 1 τροχό στον αέρα).
Τι θα το έκανε τέλειο? Λίγο ποιοτικότερα πλαστικά σε ότι αφορά την ανθεκτικότητα τους σε γρατζουνιές. Να είχε τη ρεζέρβα στην πίσω πόρτα (βίτσιο?). Δυνατότητα -έστω και σαν έξτρα- πίσω μπλοκέ διαφορικού ή ενός offroad mode όπως έχει η Subaru που κάνει πιο επιθετική τη χρίση των φρένων στο μπλοκάρισμα του τροχού που δεν πατάει…. -
Ευτυχώς που έχει το σηματάκι της dacia να λες. Όποιο άλλο να φόραγε ένα τουβλο παραπάνω θα το έδινες για να πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα. Η διαφορά του duster με το qq ας πούμε είναι πως δεν έχει ανάγκη να σου βάλει καλύτερου σχεδιασμού ή αίσθησης υλικά για να μη γκρινιάζεις . Παίρνεις αυτό όμως που πρέπει δίχως φρουφρού και αρώματα και εστιάζεσαι πλέον σε ουσιώδη. Το σύστημα πολυμέσων είναι παρα πάρα πολύ καλό και με άριστη συνδεσιμότητα. Τα ηλεκτρικά του δουλεύουν άψογα και μένεις να το παίζεις τάχα μου παραπονούμενος με θέματα εργονομίας που τα συνηθίζεις όμως σε μια μέρα. Προσωπικά ρύθμισα μια φορά τους καθρέπτες πριν πολύ καιρό και τους άφησα εκεί αδιαφορώντας που το χειριστήριο είναι κάτω από το χειρόφρενο... Αυτοί επίσης δεν μαζεύουν ούτε ανοίγουν γλυκά αλλά είναι και αυτή μια λειτουργία που δεν κάνω συχνά. Παρόμοια ενοχλητικό ίσως είναι στην αρχή το ζήτημα της θέσης της κόρνας. Εμένα ούτε που με απασχολεί ιδιαίτερα και όταν θέλω την χρησιμοποιώ απρόσκοπτα. Θα μπορούσε στις πορτες να υπάρχουν και στο ταμπλό πιο μαλακά υλικά αλλά δεν είναι τόσο σκληρά και ψεύτικα όπως σε άλλα ακριβότερα οχήματα ώστε να με ενοχλούν. Η συναρμογή τους έπειτα από τρία χρόνια παραμένει πολύ καλή και οι μόνη υποψία τριγμών μου έρχεται κάποιες φορές από το τιμόνι σαν συντονισμός. Τίποτα όμως το ιδιαίτερο. Το είχα παρατηρήσει εξαρχής και όταν μπου πρότειναν να το τσεκάρουν τους είπα να το αφήσουν ως έχει. Άλλωστε μόνο στον χωματόδρομο μπορεί να εμφανιστεί κάποιες φορές. Το ύφασμα στα καθίσματα δεν είναι επίσης ιδιαίτερα ποιοτικό αλλά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και μόνο κάποιες ελαφρές τσαλάκες έχει βγάλει στα πλαϊνά του καθίσματος του οδηγού έπειτα από 90000 χλμ. Ούτε ξεθώριασε ούτε γυάλισε ούτε τίποτε άλλο. Το ίδιο και τα εξωτερικά πλαστικά. Μια χαρά είναι σαν καινούργια. Για το χρώμα δεν έχω διαπιστώσει κάτι ανησυχητικό. Μια γρατζουνιά που έχει στο μπροστινό φτερό είναι από την κόρη μου που έπεσε επάνω του με το ποδήλατο της. Γρατζουνιά που μόνο εγώ την βλέπω. Πολύ πρακτικά τα διχτάκια στο πίσω μέρος και στο πλάι των μπροστινών καθισμάτων τα οποία είναι μάλιστα ιδιαίτερα ανθεκτικά. Να έχεις το νου σου μήπως ακούσεις τίποτε τακα τακα από μπροστά. Ισως σημαίνει πως ακόμη δεν σταθεροποιούν σωστά το μαρκούτσι του άερα στο φιλτροκούτι και ίσως χρειαστεί η επέμβαση των τεχνικών με την προσθήκη μιας βίδας. Κατά τα άλλα μην το φοβάσαι. Είναι πραγματικά όχημα για εκτός αλλά και εντός δρόμου βόλτες και με λίγη προσοχή μπορείς να κάνεις αβίαστα μαζί του πολλες δεκάδες χλμ. Αν με τις καταναλώσεις παίζεις από 4,8 έως 5,5 είσαι σε καλό δρόμο.
-
Η κορνα ειναι πλεον στο σωστο σημειο.Δεν ειναι ακομα το κουμπι για τους καθρεπτες και (κυριως) το ροδακι για την ρυθμιση της πλατης των καθισματων,ειδικα αν εχει μπει και τεμπελης.
Στο συστημα πολυμεσων δεν μου αρεσει που δεν μπορω να βαλω σαν προορισμο το 'Κτημα Ορφεας' πχ,ή Σισμανογλειο Νοσοκομειο.Πταισματα φυσικα,σε αντιδιαστολη με ολο το υπολοιπο πακετο που παιρνεις με τα χρηματα που το αγοραζεις. -
Προσωπικα την οθονη θα την ηθελα πιο ψηλα 10cm κ εναν τεμπελη ...
-
Η αληθεια ειναι οτι βρισκεται χαμηλα.Ο τεμπελης ειναι πολυ χρησιμος.
-
Καλοριζικα και καλοταξιδα τα dusterακια ευχομαι στους νεους ιδιοκτητες τους.
dusterix προσπαθησε επισης να μην το ζοριζεις εκτος δρομου μεχρι να το στρωσεις.. -
καλημέρα στη παρέα,
πριν 2 μήνες απέκτησα το Duster στη sportive έκδοση και από τότε σχεδόν δεν έχω κατέβει .
Προσεκτικό στρώσιμο και έχει γράψει 5500χλμ.Οι εντυπώσεις είναι ότι πρόκειται για ένα ξεκούραστο όχημα με άνετους χώρους που καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας.
Ο κινητήρας είναι ροπάτος και η ανάρτηση άνετη με προσανατολισμό στο χώμα χωρίς να κουράζει στην εθνική.Έχω μια παρατήρηση σχετικά με τη κρεμαγιέρα. Σε μανούβρες στο παρκάρισμα κάνει τρέμουλο το τιμόνι και παράλληλα σα να κόβει το γκάζι.Εννοείται ότι δε τερματίζω το τιμόνι. Στην αντιπροσωπία μου είπαν ότι το σύστημα είναι ηλεκτρικό και σε συνδυασμό με τους μεγάλους τροχούς έχει μεγάλες απαιτήσεις σε ρεύμα. Ρεύμα βέβαια που θα πάρει από τη 70αρα μπαταρία. Έκαναν μια φόρτιση τη μπαταρία, το δοκιμάσαμε στο χώρο τους και ήταν εντάξει. Ύστερα από κάποιες μέρες μου το έκανε πάλι.
Έχει προσέξει κάποιος παρόμοια συμπεριφορά?
-
Ναι και στο δικο μου κανει το ιδιο τρεμουλο κοντα στο τερμα της κρεμαγιερας.
Δες στη σελιδα 358,ισως σε ενδειαφερει. -
Κωστα ξαναπηγαινε το τωρα που ειναι φρεσκο. Δεν ειναι φυσιολογικο, θα επρεπε να δουλευει νορμαλ
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτό το τρέμουλο το κάνει Και στο δικό μου όταν ειμαι σε στάση και στρίβω το τιμόνι....
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Κωστα ξαναπηγαινε το τωρα που ειναι φρεσκο. Δεν ειναι φυσιολογικο, θα επρεπε να δουλευει νορμαλΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ευχαριστω Νικο,θα το παω οταν επιστρεψω απο τις διακοπες.
-
Για να δω αν το κάνει και το δικό μου. Πάντως ακούω ένα κροτάλισμα όταν εχω 6η και γκαζωνω λιγο απότομα, μάλλον το φιλτροκουτι φταίει, θα το δω μόλις ανοίξει το σέρβις από βδομάδα.
-
Όσον αφορά το δικό μου επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω το θέμα με το τρέμουλο, μου το έχει κάνει λίγες φορές αλλά ελάχιστες ώστε να παρατηρήσω ότι αυτό συνέβει σε κλειστά παρκιν τύπου leroy Merlin, super market κλπ. Δηλαδή εκεί που το πάτωμα είναι ιδιαίτερα λείο. Αυτό όμως είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Καλό είναι όταν θέλουμε να στρίψουμε το τιμόνι να φροντίζουμε ώστε να μην το τερματίζουμε. Αυτό είναι κάτι που εφαρμόζω συστηματικά σε ότι αυτοκίνητο και να είχα. Ένας ελιγμός παραπάνω δεν βλάπτει.
-
Ενδιαφέρον αυτό που έγραψες Σπύρο για τους χώρους σε συνθήκες αυξημένης τριβής. Στις διακοπές με χώματα κλπ δε το παρατήρησα ενώ μου το έκανε στο σπίτι σε άσφαλτο και τσιμέντο.
Dacia Duster