-
Περα απο το φιλτρο ειδες με τα ματια σου η το μισοκιλο που πηρες πισω εγραφε το κουτι elf evolution full tech fe 5w-30?? Η σου εβαλαν κανα elf dpf 5w-30??Γιατι η τιμη του τελευταιου μαζι με φιλτρο και εργασια στο πενηνταρικο παιζει.Εκτος αν σου εκαναν δωρο την εργασια και πηρες και τα λαδια με τιμη πιατσας 9ευρω το λιτρο!!!!!!
-
Θοδωρή,δεν πιστεύω οτι έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά τα δυο αυτά λάδια για τον κινητήρα.
-
Τι να πω και εγω εχω μπερδευτει.Το ενα ειναι low saps ,SAPS = Sulfated Ash, Phosphorus, Sulfur το αλλο οχι.Λογω dpf μηπως εχουμε προβληματα σε βαθος χρονου με την τεφρα και τον φωσφορο??Η δεν ισχυει κατι τετοιο???Λογικα αυτες οι επικαθισεις δεν μου φαινονται καλες για το dpf.Για να δουμε ποιος θα πληρωσει πρωτος για αλλαγη dpf κανα 1000ρικο.Εγω παντως θα μεινω πιστος στο rn720 και θα δουμε σε βαθος χρονου τι θα γινει.
-
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους Dusterades!
Τελικά το πήρα και γω πριν μια εβδομάδα ακριβώς, και έχω κάνει ήδη περίπου 600χλμ. Είναι το sportive 1.5dci comet grey και είναι κουκλί! Πρώτες εντυπώσεις πολύ θετικές, κατανάλωση (σε στρώσιμο) περίπου 6 λιτρα/100 χλμ, ακριβέστατο και πολύ σταθερό τιμόνι (δεν το έχω πάει πάνω απο 110 βέβαια αλλα μου έκανε εντύπωση πόσο σταθερό είναι - κάποιοι είχαν γράψει οτι σε κάποιες μεγαλύτερες ταχύτητες γίνεται ασαφές... δεν νομίζω) , ροπή τρελλή, φρένα πολύ καλά, ικανοποιητικότατη ποιότητα κατασκευής για τα λεφτά του, πολύ καλό και χρήσιμο το cruise control καθώς και το blue tooth με το κινητό στο media nav, γενικά όλα καλά και νομίζω οτι έκανα μια πολύ καλή επιλογή! Και καταλαβαίνω όλους αυτούς που έλεγαν οτι είναι ερωτεύσιμο αν και εγώ το είχα ερωτευτεί πρίν το πάρω... Το μόνο που δεν δουλεύει είναι κλασσικά το s/s, δλδ το start δουλεύει, αλλά όχι το stop . Θα το δώ στην αντιπροσωπεία, αλλά απο οτι καταλαβαίνω απο το forum, φυσιολογικά στις παρτίδες που παραλήφθηκαν τους τελευταίους 2-3 μήνες σε κανένα δεν δουλεύει, σωστά?? Άρα μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε την Θεά Renault να αποφανθεί τι πήγε στραβά, αρκεί να μας το φτιάξουν κιόλας ε? Αυτά και θα τα ξαναπούμε με νεώτερα!
ΥΓ. Λέτε να αρχίσω και εγώ να βγαίνω βραδυνές βόλτες μόνος μαζί του?? Είναι κολλητικό??
-
Καλορίζικο!Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα σου εύχωμαι!
-
Ο χρήστης michael5 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους Dusterades!Τελικά το πήρα και γω πριν μια εβδομάδα ακριβώς, και έχω κάνει ήδη περίπου 600χλμ. Είναι το sportive 1.5dci comet grey και είναι κουκλί! Πρώτες εντυπώσεις πολύ θετικές, κατανάλωση (σε στρώσιμο) περίπου 6 λιτρα/100 χλμ, ακριβέστατο και πολύ σταθερό τιμόνι (δεν το έχω πάει πάνω απο 110 βέβαια αλλα μου έκανε εντύπωση πόσο σταθερό είναι - κάποιοι είχαν γράψει οτι σε κάποιες μεγαλύτερες ταχύτητες γίνεται ασαφές... δεν νομίζω) , ροπή τρελλή, φρένα πολύ καλά, ικανοποιητικότατη ποιότητα κατασκευής για τα λεφτά του, πολύ καλό και χρήσιμο το cruise control καθώς και το blue tooth με το κινητό στο media nav, γενικά όλα καλά και νομίζω οτι έκανα μια πολύ καλή επιλογή! Και καταλαβαίνω όλους αυτούς που έλεγαν οτι είναι ερωτεύσιμο αν και εγώ το είχα ερωτευτεί πρίν το πάρω... Το μόνο που δεν δουλεύει είναι κλασσικά το s/s, δλδ το start δουλεύει, αλλά όχι το stop . Θα το δώ στην αντιπροσωπεία, αλλά απο οτι καταλαβαίνω απο το forum, φυσιολογικά στις παρτίδες που παραλήφθηκαν τους τελευταίους 2-3 μήνες σε κανένα δεν δουλεύει, σωστά?? Άρα μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε την Θεά Renault να αποφανθεί τι πήγε στραβά, αρκεί να μας το φτιάξουν κιόλας ε? Αυτά και θα τα ξαναπούμε με νεώτερα!
ΥΓ. Λέτε να αρχίσω και εγώ να βγαίνω βραδυνές βόλτες μόνος μαζί του?? Είναι κολλητικό??
καλορίζικο Μιχάλη, στο μέλλον γράψε συγκριτικό με το sportage...και καλού κακού βάλε ένα σλιπινμπαγκ μέσα όπως έκανα εγώ...αν βρώ κλειδωμένα στις βραδυνές εξόδους μου μαζί του να κοιμηθώ στο πορτμπαγκάζ!!!
-
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, και σείς να χαίρεστε τα δικά σας!
Πέτρο, θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου, ποτέ δέν ξέρεις! Εξ άλλου το πορτ μπαγκάζ είναι μεγαλούτσικο, δέν θα έχω πρόβλημα! Και βλέπω οτι θυμάσαι που έγραψα για το προηγούμενο 4χ4 που είχα (Kia Sportage Wagon 2.0 16v). 'Οπως καταλαβαίνεις πραγματικά δεν βλέπω την ώρα να περάσω απο το ανιαρό ροντάρισμα στα εκτός δρόμου γούστα και ιδιαίτερα στην μεγάλη μου αγάπη και πρόκληση την άμμο και τις παραθαλάσσιες διαδρομές... Αλλά και έτσι ήδη βλέπω οτι και στον δρόμο (σε σχέση με το παλιό που ήταν πολύ αξιοπρεπές και στην άσφαλτο) έχω πια περάσει σε ένα σύγχρονο και οικονομικό όχημα, ασφαλές και αξιόπιστο και ιδανικό για ταξίδια. Δλδ ότι ακριβώς ήθελα! Θα τα πούμε!
-
ρε μη μασάς...άκου τι σου λέω...ρίχνεις τα πίσω καθίσματα, βάζεις αυτοφούσκωτο στρώμα και μην τον είδατε...
πράγματι και το κια ήταν δύναμη...αλλά τούτο προσφέρει και μια ευχαρίστηση, ανθρωποκεντρική να την πώ? πάντως την συναντάς την αίσθηση αυτή σε πολλά ρενό ενώ άλλα παρότι αξιόπιστα η αίσθηση θυμίζει ντενεκέ...
-
Καλοριζικα και καλοταξιδα τα dusterακια σε ολους τους νεους ιδιοκτητες..
Το οτι θα το ευχαριστηθητε το αμαξι, τοσο εντος οσο και εκτος δρομου ειναι το μονο σιγουρο σας μιλαω εκ πειρας.. -
Πάντως έχει πέσει τρομερός έρωτας σε αυτό το νήμα.....
Θα μπαίνουν άλλοι φίλοι από άλλα νήματα και θα νομίζουν ότι διαβάζουν δημοσιεύσεις κατόχων McLaren!!!!!
Τέτοια αγάπη και τέτοια διαφήμιση που του κάνουμε, θα νομίζουν ότι μας χαρτζηλικώνει η μαμά Ρενό.Όσο για το σέρβις, παιδιά η τιμή ήταν εξτρά φιλική, ίσως και για το ότι έχω ταλαιπωρηθεί με το S&S. Πάντως από ότι κατάλαβα μέχρι τώρα, στη Χαλκιδική σέβονται τον μεροκαματιάρη κάτοχο, και δε βαράνε τιμές αέρα πατέρα μόνο και μόνο επειδή είναι επίσημοι αντιπρόσωποι. Αυτό το είχα καταλάβει από όταν πήρα τηλ για τιμή την περίοδο που έκανα έρευνα αγοράς.. Κατευθείαν μου είπε ένα 350€ παρακάτω από Θεσ/νίκη χωρίς να παρακαλέσω ή να αρχίσω παζάρια.
Αυτά που είδα να ανοίγουν μπροστά μου ήταν μονόλιτρα full tech. Είχα πάρει και τηλ 2 μέρες πριν πάω και ζήτησα να μου πουν τι βάζουν και μου είπαν ακριβώς τη νόρμα που μου ανέφεραν τα παιδιά πριν λίγες μέρες.
Εργασία δε χρέωσαν λογικά και μάλιστα στο τιμολόγιο είδα μια έκπτωση στα λάδια κοντά στο 5€.
Φίλτρο για να πω την αλήθεια δεν είδα αν άλλαξαν ή όχι γιατί βγήκα κανά δυο φορές εκτός συνεργείου για τηλέφωνο.Μακάρι ο michael5 να είχε μπορέσει να δοκιμάσει το s&s πριν φύγει από την αντιπροσωπεία για να δούμε τι θα του έλεγαν όταν διαπίστωναν τη δυσλειτουργία.
Παρεμπιπτόντως φίλε Μιχάλη καλορίζικο και καλωσόρισες στο μαγικό κόσμο του Duster....
ΥΓ Τελικό το γκρι comet έχει πολλούς οπαδούς ....Κι έλεγα ότι τα άσπρα είναι αυτά που έχουν γεμίσει τον τόπο...
ΥΓ2 Εγω γυρνάω αργά από δουλειά οπότε έχω την τύχη να οδηγάω και μεσημέρι με σχετική κίνηση και αργά το βράδυ που δεν έχει κίνηση... Απόλαυση είναι σε όλες τις συνθήκες... Σήμερα έπιασα τον εαυτό μου να το χαζεύω παρκαρισμένο και να λέω από μέσα μου τι σωστή επιλογή που έκανα...Βρε είναι έρωτας που λένε και οι υπόλοιποι 'κολλημένοι'...
ΥΓ3 Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπω...Είμαστε από τα πιο δραστήρια νήματα και χαίρομαι που αποτελώ ενεργό μέλος...Αυτό δείχνει αγάπη για το Dusterακι μας. Τελικά στην περίπτωση μας κολλάει απόλυτα το ρητό 'τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία'...Αν ξέρεις τι πραγματικά ζητάς τότε τα εφέ και οι χλιδές είναι περιττές.... -
σιγά μην στενοχωριόμουν που δεν είναι πρίμιουμ...σαν τις γκόμενες τις κυριλέ που στο κρεββάτι ξενερώνεις βρε καλύτερα να τρώω προβατίνα μόνος μου παρά αρνάκι με παρέα και κολλάει δεν κολλάει το ντάστερ τα γ@μ@ει
άιντε για να πάει καλά η μέρα, μια και κάποιο καλόπαιδο μου κλεψε το κάλυμα της μπίλιας του κοτσαδώρου (κόστους 1.5 ευρώ)
-
Ναι,αλλα αν είναι καλή η παρέα ωραιότατο είναι το αρνάκι!
-
Ο χρήστης Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:
Ναι,αλλα αν είναι καλή η παρέα ωραιότατο είναι το αρνάκι! -
Ο χρήστης petros3110 έγραψε:
ρε μη μασάς...άκου τι σου λέω...ρίχνεις τα πίσω καθίσματα, βάζεις αυτοφούσκωτο στρώμα και μην τον είδατε...πράγματι και το κια ήταν δύναμη...αλλά τούτο προσφέρει και μια ευχαρίστηση, ανθρωποκεντρική να την πώ? πάντως την συναντάς την αίσθηση αυτή σε πολλά ρενό ενώ άλλα παρότι αξιόπιστα η αίσθηση θυμίζει ντενεκέ...
-
Ωραία φάση!
-
Ευχαριστώ και πάλι όλους τους φίλους για τις ευχές τους!
Το σίγουρο είναι οτι εκτός απο τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που ποστάρουν οι φίλοι Dusterades, πέφτει και πολύ πολύ τρέλλα σ'αυτό το νήμα (ερωτευμένοι, προβατίνες, το βίντεο που ο άλλος έκανε το Duster κρεβατοκάμαρα!!! ) και αυτό μ' αρέσει πιο πολύ απ' ολα! Και θα πρότεινα κάποια στιγμή στο μέλλον και εφόσον βολέψει αρκετούς απο τους φίλους, να κανονίζαμε και καμμιά εκδρομούλα, να μοιραστούμε την τρέλλα μας και απο κοντά. Βλέπω κάτι βίντεο με Τούρκους Dusterades που πάνε κατι εκδρομές ομαδικά με τα Duster και είναι καλή φάση! Αυτοί βέβαια είναι αρκετά οργανωμένοι, το καλοκαίρι βρέθηκα στη Σμύρνη και το πόσα Duster είδα, δεν λέγεται, είναι πολύ διαδεδομένο εκεί τελικά!
Κια φυσικά δέν λέω ο σκοπός να είναι να σπάσουμε τα αυτοκίνητα σε βράχους και 1 μέτρο λάσπη η μέσα σε ποτάμια με snorkels, αλλα απλή εκδρομούλα να γνωριστούμε. Τέλος πάντων, ξέρω οτι είναι δύσκολο, αλλά το ρίχνω σαν ιδέα. Αυτά.Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και καμμια φωτο απο τις εξορμήσεις στα κοντινά της Θεσ/νικης περιμένοντας τις πινακίδες...
άραγε πως γίνεται??Μιχάλης
-
Kαλή ιδέα, ιδικά τώρα που αρχίζουν οι βροχούλες. Υπάρχουν πολύ όμορφες και βατές διαδρομές σε δασικούς δρόμους. Από Πάρνηθα – Αυλώνα, γεράνια όρη, Γκιόνα- Οίτη – Καλλίδρομο - Δρακοσπηλια –πυρά Ηρακλέους, μέχρι και Πελοπόννησο από Ζαρουχλα – φενεό και γύρω. Αυτά είναι όμορφα και κοντινά μέρη για μονοήμερες εξορμήσεις όπου και οι λιγότερο μυημένοι μπορούν να απολαύσουν τη χαρά της εκτός δρόμου κίνησης.
-
Πάντα μου άρεσαν αυτές οι εξορμήσεις...
-
Ο χρήστης advrider έγραψε:
Kαλή ιδέα, ιδικά τώρα που αρχίζουν οι βροχούλες. Υπάρχουν πολύ όμορφες και βατές διαδρομές σε δασικούς δρόμους. Από Πάρνηθα – Αυλώνα, γεράνια όρη, Γκιόνα- Οίτη – Καλλίδρομο - Δρακοσπηλια –πυρά Ηρακλέους, μέχρι και Πελοπόννησο από Ζαρουχλα – φενεό και γύρω. Αυτά είναι όμορφα και κοντινά μέρη για μονοήμερες εξορμήσεις όπου και οι λιγότερο μυημένοι μπορούν να απολαύσουν τη χαρά της εκτός δρόμου κίνησης.+1
Dacia Duster