-
Εγώ αγόρασα από πρατήριο Shell ένα της Wurth και βάζω ένα-δυο καπάκια σε γεμάτο τεπόζιτο, κάθε εξάμηνο. Η τιμή του ήταν γύρω στα 8€ αν θυμάμαι καλά.
-
Φίλε μου, αν βάζεις κάθε εξάμηνο αντιμυκητιακό (της Wurth όπως λες), δεν κάνεις τίποτα. Θέλει σε κάθε γέμισμα 1ml/lt (πχ για 50 λίτρα βάζεις 50ml) για να μην δημιουργηθεί μυκητιολάσπη κτλ...Ειδικά αν δεν κάνεις πολλά χλμ και κάθετε πολύ καιρό το πετρέλαιο στο τεπόζιτο..Κάθε 5.000 χλμ βάζε και ένα καθαριστικό κυκλώματος..
-
Κάποιο link τεκμηρίωσης για οσα προτείνεις θα ηταν χρήσιμο.
-
Για το Wurth που πήρε ο φίλος και έχω πάρει κι εγώ : http://www.wurth.gr/uploads/infos/P 09 3305-13043.pdf
Τα ίδια ισχύουν και για άλλες μάρκες. -
Σιγά μη βάζω σε κάθε γέμισμα. Να μη σου πω ότι το μισώ πρέπει να έπεσε έξω
Πετρέλαιο βάζω σχεδόν αποκλειστικά Shell V-Power, οπότε δε πιστεύω ότι θα έχω θέμα μελλοντικά.
-
Σε κάθε γέμισμα αν βάζουμε αυτά τα βοηθητικά, τότε πάει περίπατο η οικονομία στο ντιζελ. Μια φορά κάθε 6, 7 γεμίσματα καλά είναι και για τα δύο είδη. Επίσης οι ακριβές ποιότητες πετρελαίου θεωρητικά περιέχουν ήδη τέτοια... πρόσθετα αλλά και μικρή περιεκτικότητα σε βιοντιζελ από ότι έχω τουλάχιστο αντιληφθεί.
-
Και εγώ αυτό γνωρίζω
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Σε κάθε γέμισμα αν βάζουμε αυτά τα βοηθητικά, τότε πάει περίπατο η οικονομία στο ντιζελ. Μια φορά κάθε 6, 7 γεμίσματα καλά είναι και για τα δύο είδη. Επίσης οι ακριβές ποιότητες πετρελαίου θεωρητικά περιέχουν ήδη τέτοια... πρόσθετα αλλά και μικρή περιεκτικότητα σε βιοντιζελ από ότι έχω τουλάχιστο αντιληφθεί.Φίλε μου, αποψη σου... Όλα τα ντίζελ το ίδιο ποσοστό βιοντιζελ έχουν, πώς αντιλήφθηκες ότι κάποια έχουν λιγότερο;;; Ψαξου λίγο καλύτερα... Από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιεις σωστά ένα προϊόν, καλύτερα μην το χρησιμοποιεις καθόλου...ο καθένας μπορεί να κρίνει και να κάνει ότι νομίζει σωστό για το αυτοκίνητο του πάντως...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Και εγώ αυτό γνωρίζωΣε παρακαλώ να παραθέσεις κάποιο λινκ που να λέει ότι το v-power πχ περιέχει λιγότερο βιοντίζελ από το απλό ντίζελ, για να ενημερωθούμε και εμείς...
-
Σιγά μη κρατάω και link για το diesel της Shell. Αν σε ενδιαφέρει τόσο υπάρχει και το Google
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Σιγά μη κρατάω και link για το diesel της Shell. Αν σε ενδιαφέρει τόσο υπάρχει και το GoogleΌχι αλίμονο... Αφού έτσι ήξερες και εσύ (σχετικά με τα πετρέλαια) , σε πιστεύω...
-
Κωστακη επειδή διαπιστωσα μια ειρωνεία θα σου συνιστουσα ενδεικτικά να μπεις σε κάποια sites των εγνωσμένης αξίας εταιρειών της ελληνικής αγορας. Εκεί μέσα γίνεται αναφορά στις ποιότητες πετρελαίου ενώ για εμένα είναι ευδιάκριτα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τις ανώτερες από τις κατώτερες. Αν έχεις διαφορετική πληροφόρηση δεν έχεις παρα να ειρωνευτεις κι εκείνους. Από εκεί και μετά ως κάτοχος ντίζελ οχήματος και μεγαλωμένος στην επαρχία ανάμεσα σε αγροτικά μηχανήματα και φορτηγά ντίζελ, μπορώ να σου πω πως όταν βάζω καλό καυσιμο η ανταπόδοση από τον κινητήρα είναι συγκινητική αλλά και η αυτονομία αυξάνεται έως και 10% στην περίπτωση μου (τρόπος οδήγησης και συνθήκες). Εντός 2 ετών κι έχω διανύσει 52000 χλμ με το αμαξακι μου. Επέτρεψε μου να γνωρίζω κι εγώ κάτι...
-
Κι εγώ έχω κάνει 40χιλ χλμ σε δύο χρόνια και μιλάω με επιχειρήματα. Στον φίλο που χρησιμοποιούσε λάθος το προϊόν της wurth παρεθεσα λινκ, οπότε αυτά που έλεγα δεν ήταν λόγια του αέρα που κάπου άκουσα...Τα υποκοριστικά κράτα τα για τον εαυτό σου... Και απόδειξέ μας αφού είσαι τόσο σίγουρος και γνωστης ότι τα ''πριμιουμ '' πετρελαια έχουν λιγότερο βιοντιζελ.. Απλά τα πράγματα...το τι άκουσες στο χωριό σου και τι βάζουν εκεί στα τρακτέρ, δεν νομίζω ότι μας ενδιαφέρει..
-
Σου συνέστησα πρωτίστως να δεις κάποια sites για να δεις πως έρχονται σε αντίθεση με αυτά που γράφεις . Φυσικά και είμαι από χωριο όπως κι εσύ. Από ότι βλέπω κάποια χωριατικα τα κρατάς όμως πολύ καλά...
-
Ποια είναι αυτά τα sites δεν μας λες όμως για να δούμε πως έρχονται σε αντίθεση με αυτά που λέω... Γιατί; ούτε shell ούτε bp λένε για λιγότερο βιοντιζελ...μόνο για καθαριστικά πρόσθετα...άρα να βάζω το μυκιτιοκτονο κάθε 6-7 γεμίσματα επειδή μας το λες εσύ;;; ακούστηκες φίλε.... Ο αναγνώστης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του...
-
-
-
Τι έγινε βρε παιδιά, καμμιά φωτογραφία δίπλα σε κελαριστή πηγούλα, με κοκορέτσι και αρνί κάτω από το πλατάνι και το γιαούρτι να στραγγίζει σε σακούλα κρεμασμένη από το κλαρί δεν υπάρχει; Που το πήγατε στις διακοπές;
Εμάς μας πήγε και έφερε ο υιός μου και καθόμουν για πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή μου στο πίσω κάθισμα. Πρέπει να μου το φέρουν γιατί δεν αντέχεται αυτή η κατάσταση για πολύ.Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτή μονο
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
πολύ 'μάχιμος' ο συνδυασμός.
Dacia Duster