-
Μπορεί. Το διάβασα στα γρήγορα να πω την αλήθεια. Αν και επειδή το έχω χρησιμοποιήσει όντως δεν πρέπει να βγαίνει μετά από ένα λεπτό
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Επειδη το χρησιμοποιησα πριν απο κανα μηνα, σιγουρα δεν βγαινει μονο του μετα απο ενα λεπτο. Βγαινει πανω απο καποια ταχυτητα (πιθανον τα 60 χλμ που αναφερατε), και αν σβησει το αμαξι, παει αυτοματα στο auto απ' οτι θυμαμαι..
Και σε ορισμενες περιπτωσεις πατας το κουμπι ESP off για να βοηθησει καπως το αμαξι στα διαγωνια (φρεναρει νομιζω τον τροχο που ειναι στον αερα).. -
Υπάρχουν συγκεκριμένα κομμάτια Duster διαθέσιμα ετοιμοπαράδοτα που παίρνουν πλήρες όφελος απόσυρσης και επιπλέον -1.000 euro. Δηλαδή συνολικό όφελος περίπου 2.500 euro. Δεν έχουν όλες οι αντιπροσωπείες ενδεχομένως και κάθεμια έχει πολύ συγκεκριμένα κομμάτια. Δεν θα κρατήσει πολλές μέρες.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πρεπει να ειναι η 2DIN με πλοηγηση κλπ.Θεωρω απαραδεκτο να μην εχει θερμομετρο η πρωτη σειρα.
Βεβαια θερμομετρο δεν ειχε ουτε και το RAV 2ης σειρας.Δεν έχει ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας ούτε στο trip computer?
From my SMO72HD via Tapatalk
Όχι,δεν εχει,προσπαθω να βρω μια αξιοπιστη λυση,αλλα δεν...
-
Το καντράν από το face 2 μπαίνει στο 1?
-
Σιγουρη απαντηση μονο από εξουσιοδοτημενο-εξειδικευμενο συνεργειο.
-
Όχι απαραίτητα. Θα προσπαθήσω να το ψαξω.
-
Καλησπέρα σας.
Είμαι υποψήφιος αγοραστής του Duster.
Θα κάνω μια σύντομη εισαγωγή για να μπορείτε να απαντήσετε στην ερώτησή μου.
Χρησιμοποιώ καθημερινά ένα Hyundai Matrix εδώ και 13 χρόνια. Υπερευχαριστημένος, θα μπορούσα να πεθάνω με αυτό, αλλά πλέον έμαθε να οδηγεί ο γιος μου και διάλεξε αυτό από το Ignis της μάνας του ή την αγορά μεταχειρισμένου (μεγάλωσε εκεί μέσα αλλά η επιλογή του δείχνει και για πόσο ευκολοδήγητο αυτοκίνητο πρόκειται). Δυστυχώς δεν υπάρχει αντικαταστάτης του μοντέλου όπως γνωρίζετε. Η γυναίκα μου λοιπόν βρήκε ευκαιρία να ζητήσει SUV, κάτι που ζητούσε ανέκαθεν, γουστάροντας από Cayenne μέχρι Tucson, ό,τι είναι ψηλό και με ποντίκια. Προτιμώντας να ρίχνουμε ό,τι περισσεύει από χρήματα στην εκπαίδευση των παιδιών και το στεγαστικό της κόρης, αποφασίσαμε να πάρουμε πάλι κάτι φθηνό και αποτελεσματικό, ένα εργαλείο, όπως βλέπαμε πάντοτε όλα μας τα αυτοκίνητα (ούτε φαναρτζή τα πάμε, τα εργαλεία φθείρονται).
Η ίδια μου υπέδειξε το Dacia Duster. Ξεκινώντας από Opel Mokka (εγώ της έλεγα Skoda Yeti αλλά δεν έχει μούσκουλα). Diesel και 4x4.
Όντας Πειραιώτης και γνωρίζοντας τι γίνεται με το πετρέλαιο ναυτιλίας, δεν βλέπω τον λόγο να πληρώσω παραπάνω για να γεμίζω σαβούρες το ντεπόζιτο. Άσε που ανά πάσα στιγμή το Diesel μπορεί να εξισωθεί με τη βενζίνη εδώ που ζούμε. Το 4x4 μου κόβει χώρο, καίει παραπάνω και κάνει το αυτοκίνητο πιο αργό. Οδηγώ εκτός δρόμου 5% (ερασιτέχνης αστρονόμος) και τα έβγαλα πέρα με το Matrix σε χώμα, λάσπη, άμμο και χιόνι με απώλεια μιας μόνο εξάτμισης. Το Duster 4x2 θα είναι σίγουρα καλύτερο εκ κατασκευής.
Οπότε ρωτώ για τον 1.2 TCe. Είναι αξιόπιστος; Αξίζει έναντι του 1.6 και στην πράξη όσο στα χαρτιά;
Με προβληματίζει και το μήκος του, έχοντας συνηθίσει το παρκάρισμα στη φρίκη του Πειραιά με το 4μετρο Matrix. Έτσι σκέπτομαι εναλλακτικές με κοντύτερα αυτοκίνητα (500L, SX4, C3 Picasso, ακόμη και το Sandero) αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δίνεις περισσότερα και παίρνεις ακόμη και λιγότερα ή αμφιβόλου αξίας gadgets. Μου αρέσει να χωράει το μεγάλο τηλεσκόπιο και το μόνο που θα μου λείψει από το Hyundai είναι τα δερμάτινα καθίσματα.
Μερικές ακόμη ερωτήσεις.
Έχει ελαττωθεί ο θόρυβος στο νέο Duster;
Λέει τίποτε το Media Nav; (να αποφύγουμε τα καλώδια για εξωτερικό GPS).
Αντιμετώπισε κανείς σκουριά;
Υπάρχει κάτι άλλο να προσεξω;
Ευχαριστώ και συγνώμη που σας κούρασα. -
Σκουριές είχαν τα δεξιοτίμονα απ όσο ξέρω.
Σχετικά με το 4χ4 αν δεν πάει εκτός μάλλον δεν έχει νόημα. Εκεί όμως εγώ θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να μην πάρω duster αλλά qashqai πχ.
Για τους κινητήρες, ο Κ4Μ που νομίζω πως είναι ο 1.6 είναι πολύ αξιόπιστος. Σε παρά πολλά αυτοκίνητα και αρκετά καλός σε επιδόσεις και καμπύλες για ατμοσφαιρικό 16αρη ειδικά της ηλικίας του. Επισης ο 1.2 tce που ειχε και ή 3η γενιά του κλιο(στα 100 άλογα) δεν έχει ακουστεί να έβγαλε κάποιο πρόβλημα. Αυτός με τα 125 έχει βγει σε αντικατάσταση ουσιαστικά του 1.4 tce που από προσωπική εμπειρία εχει καλό τράβηγμα αλλά μεγάλη κατανάλωση.
Προσωπικά το duster δεν θα το ήθελα με άλλο κινητήρα(1.5 dci) και θα ήταν λάθος αν τελικά δεν ήταν τετρακίνητο.
-
Γιατί θα ήταν λάθος;
Έχοντας κοντή πρώτη και απόσταση 21 εκατοστών περιμένω να περνάω από όπου συνήθως περνάω με μεγάλη άνεση. Δεν μου χρειάζεται μεγαλύτερο βάρος, μικρότερος χώρος και χειρότερες επιδόσεις.
Τώρα θα μου πεις τι το θέλω το Duster. Δεν το θέλω εγώ, το θέλει η γυναίκα μου. Προσωπικά είμαι των πολυμορφικών, δώσε μου Espace, Multipla, Picasso, Zafira και τέτοια. Αλλά η γυναίκα μου χαμογελαστή είναι ομορφότερη από όλα αυτά.
Το Qashqai ξεκινά πάνω από την οροφή του Duster. Αν είναι να ξεπεράσουμε τα 20 υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές (το 500ρακι L σε καλό επίπεδο εξοπλισμού ας πούμε).
Έχει κανείς τη συγκεκριμένη διαμόρφωση, δικίνητο 1.2 TCe; -
Το τελευταίο κομμάτι ξεκινά με την λέξη προσωπικά. Για εμένα
2κινητο με τον tce δύσκολα. Δεν έχει και πολύ καιρό που κυκλοφορεί και συνήθως πωλείται diesel και 4κινητο. Τα περισσότερα που βλέπω στο δρόμο τουλάχιστον.
Είναι καλό αυτοκίνητο, δεν έχει όμως τα gadget και τα υλικά στο ταμπλό ταπετσαρίες κλπ που έχει πχ το qashqai. Τα καθίσματα είναι ανετα, μέχρι τα 110 δεν κάνει φασαρία μέχρι τα 140 ταξιδεύει άνετα με παραχώρηση στον θόρυβο από λάστιχα και αέρα. Δεν τριζει για την ώρα.
Από οδηγική συμπεριφορά το 4κινητο έχει διάφορες με το δικινητο σαν κατασκευή. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα μάλλον ίδιο είναι και είναι πολύ καλό αναλογιζόμενος πάντα ότι οδηγας ψηλό αυτοκίνητο με μαλακές αναρτήσεις.
-
Παρόλο που έχω απαριθμήσει πολλακις τα συν του duster εντούτοις για Πειραιά αλλά και γενικότερα κίνηση μέσα στον αστικό ιστό δεν θα το πρότεινα ούτε στον εχθρο μου. Αν θέλεις να κινηθείς σε χαμηλο budget θα σου συνιστούσα το sandero step way. Η ακριβότερη έκδοση του είναι φθηνότερη από του duster. Το αυτοκίνητο έχει λιγότερο όγκο δίχως να υστερεί σε χώρους. Παράλληλα διατηρεί ένα off road χαρακτήρα. Στην Αγγλία το συγκεκριμένο χαρακτηρίστηκε ως το best value for money της φίρμας. Εγώ θα το προτιμούσα σε diesel. Πολύ καλή πρόταση είναι και το Renault captur το οποίο είναι στα ιδια επίπεδα χόρων με το sandero αλλά με περισσότερη ποιότητα και φινέτσα. Πρόσφατα άρχισα να ασχολούμαι με τα της αστρονομίας. Εκεί στον Πειραιά προμηθεύτηκα από μαγαζι με ιστορία δεκαετιών ένα καινούργιο bresser λύρα... Εσύ με τι παίζεις;
-
Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα τώρα. 12', 8' και 5.1' Νευτώνια Dobson, 6' SCT & 6' Maksutov (με και χωρίς GOTO), διοπτρικά 66ED & 80ST, κιάλια Canon IS 12x36 & 18x50, Zeiss Conquest & Terra 8x42, Nikon Monarch 7 8x30 ED, Φακοί Televue, Explore Scientific και Baader, βάσεις AltAz Vixen, Celestron & Manfrotto και διάφορα ψιλά.
Το Stepway δεν με τράβηξε. 90 ίπποι μου θυμίζουν το Clio που είχα προ 25ετιας.
Σκέφτομαι πως με υψηλή θέση οδήγησης και τα παράθυρα αυτά μπορώ να παρκάρω και φορτηγό. Τι άλλο πρόβλημα μπορεί να έχει; Γιατί να δυσκολεύεται στο σταμάτα ξεκίνα;
Κάτι που αναφέρθηκε στο thread: Οι άσφαλτος στον Πειραιά μοιάζει με κακό Ευρωπαϊκό χωματόδρομο. Δεν λείπει ούτε το χώμα, η λάσπη, οι λακούβες, τα χαντάκια, οι ανηφόρες και φουρκέτες (μένω Καστέλα), τα ποτάμια και οι λίμνες επί νεροποντής, ενώ εμπλουτίζεται και με άλλες πληγές, όπως τα έργα, τα αναγκαστικά καβαλήματα πεζοδρομίων (πολλά από τα οποία γύρω από τον λόφο του Προφήτη Ηλία είναι τόσο ψηλά που δεν ανοίγει η πόρτα του Matrix και βγαίνω από την άλλη, κοντά στην Ευαγγελιστρια μάλιστα που παρκάρω συχνά), τα φαγωμένα λιθόστρωτα, τα υπερυψωμένα καπάκια υπονόμων (2 εξατμίσεις έφαγα από αυτά και έναν άξονα της αρχαίας Cortina) και οι καταραμένες σαγρέ πλάκες στις ανηφόρες της Σηραγγείου, ακόμα και οι σαπουνάδες που αδειάζουν οι κυράδες σε ανηφόρες 30 μοιρών με φαλακρές πέτρες του 1950. Η κατάσταση αυτή σε εμπνέει να πάρεις υψηλό όχημα, αν όχι και 4x4 ακόμη. Πράγματι, υπάρχουν πολλά τέτοια εκεί που μένω. -
Βλέπω πάντως ότι αν πας σε βενζίνη μόνο το 1.2 2κινητο υπάρχει με καλό εξοπλισμό. Με οθόνες κλπ κλπ. Το ambiance που είναι το επίπεδο του 1.6 νομίζω έχει μαύρους προφυλακτήρες κι όλας.
-
Είδα το Captur. Με τον κινητήρα 1.2 έχει παραπλήσια επιτάχυνση με το Duster και καλύτερη αεροδυναμική. Προσφέρει τον ίδιο πάνω κάτω εξοπλισμό σε ένα ομορφότερο περιβάλλον. Το Dynamic πάει 2.5Κ παραπάνω από το Duster.
Σε τι άλλο υπερτερεί για την πόλη πέραν του μήκους του; Εάν μάλιστα έχει τον ίδιο κινητήρα με το Duster;
Όταν δώσαμε το Clio η γυναίκα μου είπε 'ποτέ πια Renault!'. Μας έσπασαν τα νεύρα τα ηλεκτρικά και μας ξήλωσαν τις τσέπες τα ανταλλακτικά (νιοπαντροι που μετρούσαμε και τη δραχμή). Αλλά και το Dacia Renault είναι.
Ξέχασα να πω πως στον αυτοκινητόδρομο μου αρέσει να τα τρέχω, όχι όσο όταν ήμουν νεότερος, με ενδιαφέρει μια τελική γύρω στα 180 και καλές ρεπρίζ. -
Καλά με το duster ξεχνα τέτοιες ταχύτητες. Σχετικά με την αξιοπιστία έχω πολύ διαφορετική άποψη αλλά αν δεν θες να δώσεις τα χρήματα σου κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει.
Όπως τα περιγραφείς κοιτα προς το captur και τους ανταγωνιστές του. Είναι λίγο πιο χαμηλό το captur δεν έχει 4κινηση κλπ αλλά είναι πιο αυτοκίνητο δρόμου. Έχει και 5-6 πολυμορφικά στοιχεία.
Επίσης με λίγο πάνω από 18 το captur με τον 1.2 έχει καλύτερο εξοπλισμό από το duster
-
Αν πάρω το Captur θα πρέπει να φύγω από αυτό το Thread. Πάντως μου φαίνεται πιο οικείο σαν αυτοκίνητο.
-
Άκου τη γυναίκα σου!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Άκου τη γυναίκα σου!- 1 (ειδικά με το budget που έχεις)
και (χωρίς παραξήγηση) ίσως να βόλευε να πάρει κανα πιο νεανικό αμάξι το παιδί ... κριμα είναι νέος άνθρωπος να έχει το αμάξι του οικογενειάρχη όσο ευκολοδηγητικο και να είναι!
- 1 (ειδικά με το budget που έχεις)
-
Το 'παιδί' είναι 48 ετών από την έξω πλευρά. Από την μέσα μην τα ρωτάτε.
Βλέπω πως το Captur πραγματικά θυμίζει το Matrix, καλύτερο σε όλα και πιο σύγχρονο φυσικά. Το Duster θυμίζει το Tucson. Συγνώμη για τις συγκρίσεις με Hyundai αλλά αν και φανατικός αναγνώστης 4Τ στο μακρινό παρελθόν, από τότε που πήρα αυτό το φοβερό αμάξι του λαού δεν ασχολήθηκα ξανά με άλλα αυτοκίνητα, έχασα μια 12ετια εξελίξεων. Σκέπτομαι αναγκαστικά με όρους Hyundai. Όταν είδα την κόρνα του Duster και την εμπρός αριστερά όπισθεν αισθάνθηκα πως γύρισα έναν αιώνα πίσω.
Dacia Duster