-
Η ουσία παραμένει, ο μέσος ευρωπαίος καταναλωτής έχει μεγάλο κόμπλεξ με έννοιες όπως η μάρκα, ο μύθος, η κληρονομιά (heritage), η 'σχολή' στα αυτοκίνητα που επιλέγει.
Το παρελθόν δε, αποτελεί καίριο σημείο αναφοράς και απασχολεί τους περισσότερους. Στην γηραιά ήπειρο της παρελθοντολογίας ζούμε και όχι στο νέο κόσμο, αυτό είναι εμφανές παντού.
Όλη σχεδόν η βιομηχανία της Γερμανίας που ενδιέφερε το ναζιστικό καθεστώς, έγινε βάσει σχεδίου υποχείριό του, έπρεπε να κλείσουν όλοι μετά γιατί έκαναν φορτηγά ή γεννήτριες ή πλοία ή οτιδήποτε άλλο για το στρατό ενός πολιτικού ηγέτη? Και τι θα έκαναν οι σύμμαχοι οι οποίοι αδημονούσαν να μοιραστούν (και όχι να απαξιώσουν) τα τιμαλφή, το ρίαλ εστέιτ και τα έτοιμα εργοστάσια της Γερμανίας. Απαξίωσαν λοιπόν κάποια πρόσωπα και όχι τα σασί ή τους κινητήρες που παρήγαγαν.
Επίσης στην Ευρώπη πολλάκις παρατηρείται και μία κλίση προς τις αγορές που έχουν και εθνικιστικό αντίκτυπο, πράγμα που συμφωνεί από τις πωλήσεις που τυγχάνει να έχει το Ντάτσια στην Γαλλία.
Τέλος άλλο το φασόν και άλλο το 'φασόν'. -
Ενδιαφέρον το DACIA DUSTER σαν SUV του 'φτωχού'.
Οι ελληνικές τιμές ανακοινώθηκαν εδω
http://www.carzine.gr/index.php?option= ... 1-11-31-29Τις γερμανικές τιμές θα τις βρειτε εδώ
http://www.dacia.de/dacia_duster_preise.phpΑς μας εξηγήσει καποιος γιατι η διαφορά τιμής μεταξυ 4χ2 και 4χ4 ειναι 1.800€ στη Γερμανια και 3.000€ στην Ελλάδα.
Και στη συνέχεια, γιατι η διαφορα τιμής για 4χ4 βενζινοκίνητο και diesel ειναι 2.000€ στη Γερμανια και 2.500€ στην Ελλάδα. -
delete
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Ενδιαφέρον το DACIA DUSTER σαν SUV του 'φτωχού'.
Οι ελληνικές τιμές ανακοινώθηκαν εδω
http://www.carzine.gr/index.php?option= ... 1-11-31-29
Τις γερμανικές τιμές θα τις βρειτε εδώ
http://www.dacia.de/dacia_duster_preise.php
Ας μας εξηγήσει καποιος γιατι η διαφορά τιμής μεταξυ 4χ2 και 4χ4 ειναι 1.800€ στη Γερμανια και 3.000€ στην Ελλάδα.
Και στη συνέχεια, γιατι η διαφορα τιμής για 4χ4 βενζινοκίνητο και diesel ειναι 2.000€ στη Γερμανια και 2.500€ στην Ελλάδα.Το είπε και ο Στρος-Καν: ζούμε σε μη ανταγωνιστική χώρα ...
-
Ας μας εξηγήσει καποιος γιατι η διαφορά τιμής μεταξυ 4χ2 και 4χ4 ειναι 1.800€ στη Γερμανια και 3.000€ στην Ελλάδα.
Και στη συνέχεια, γιατι η διαφορα τιμής για 4χ4 βενζινοκίνητο και diesel ειναι 2.000€ στη Γερμανια και 2.500€ στην Ελλάδα.Μηπως επειδη η αγορα της Γερμανιας ειναι κατα 6-7 φορες(??) μεγαλυτερη απο αυτη της Ελλαδας??
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Μου κίνησε το ενδιαφέρον και το γεγονός ότι στην Ρουμανία οι τιμές ξεκινούν από 10,500 euros.
Απ' την άλλη, ίσως είναι λογικό και αναμενόμενο να είναι φτηνότερο στην χώρα κατασκευής του !Ας μας εξηγήσει καποιος γιατι η διαφορά τιμής μεταξυ 4χ2 και 4χ4 ειναι 1.800€ στη Γερμανια και 3.000€ στην Ελλάδα.
Και στη συνέχεια, γιατι η διαφορα τιμής για 4χ4 βενζινοκίνητο και diesel ειναι 2.000€ στη Γερμανια και 2.500€ στην Ελλάδα.Μηπως επειδη η αγορα της Γερμανιας ειναι κατα 6-7 φορες(??) μεγαλυτερη απο αυτη της Ελλαδας??
εκτος του μεγεθους της αγορας των αλλων χωρων , μαλλον μονο εμεις εχουμε το θλιβερο προνομιο του ενιαιου τελους ταξινομησης
-
Ενδιαφέρον το DACIA DUSTER σαν SUV του 'φτωχού'.Οι ελληνικές τιμές ανακοινώθηκαν εδω
http://www.carzine.gr/index.php?option= ... 1-11-31-29Τις γερμανικές τιμές θα τις βρειτε εδώ
http://www.dacia.de/dacia_duster_preise.phpΑς μας εξηγήσει καποιος γιατι η διαφορά τιμής μεταξυ 4χ2 και 4χ4 ειναι 1.800€ στη Γερμανια και 3.000€ στην Ελλάδα.
Και στη συνέχεια, γιατι η διαφορα τιμής για 4χ4 βενζινοκίνητο και diesel ειναι 2.000€ στη Γερμανια και 2.500€ στην Ελλάδα.Οι τιμές στο carzine ειναι μπερδεμένες. Τελικα κοιτώντας και σε διάφορα άλλα sites φαινεται ότι το 4x4 ειναι 2.300€ ακριβώτερο από το 4x2, οπότε δεν απέχει πολύ από τη διαφορά 2.000€ της Γερμανίας.
-
Τιμές DIESEL δεν μπορούμε να πάρουμε καλές στην Ελλάδα γιατί είναι πολύ μικρό κομμάτι στις πωλήσεις. Όπως σε όλα τα προιόντα οι τιμές εξαρτώνται από τα τεμμάχια που αγοράζεις από τον προμηθευτή. Επίσης με τις πωλήσεις που έχει το αυτοκίνητο στην Γάλλια (τα περισσότερα Diesel) βλέπω τα πετρέλαια να έρχονται στην Ελλάδα με το σταγονόμετρο. Σιγά μην προτιμήσουν να δώσουν τεμμάχια στην Ελλάδα και όχι στην Γαλλία.
-
Ο χρήστης surudos έγραψε:
Τιμές DIESEL δεν μπορούμε να πάρουμε καλές στην Ελλάδα γιατί είναι πολύ μικρό κομμάτι στις πωλήσεις. Όπως σε όλα τα προιόντα οι τιμές εξαρτώνται από τα τεμμάχια που αγοράζεις από τον προμηθευτή. Επίσης με τις πωλήσεις που έχει το αυτοκίνητο στην Γάλλια (τα περισσότερα Diesel) βλέπω τα πετρέλαια να έρχονται στην Ελλάδα με το σταγονόμετρο. Σιγά μην προτιμήσουν να δώσουν τεμμάχια στην Ελλάδα και όχι στην Γαλλία.Ας του βάλει σήμα της Renault στη μάσκα (όπως σε κάποιες άλλες χώρες) και θα σου πω εγώ πόσα θα πουλήσει στο ελλάντα φέτος ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ας του βάλει σήμα της Renault στη μάσκα (όπως σε κάποιες άλλες χώρες) και θα σου πω εγώ πόσα θα πουλήσει στο ελλάντα φέτος ...Μπορεί να γίνει 'παραεισαγωγή' της μάσκας. Χρυσές δουλειές πουλώντας ένα κομμάτι πλαστικό!
Με σήμα Renault ή Nissan θα είχε ένα επιπλέον προσόν στην εικόνα του αλλά δεν ξέρω αν παρέμενε το προσόν της τιμής του!
-
Μην μου βάζεις ιδέες
-
Οι τιμές στο Ελλάντα είναι ακριβότερες αλλά η πολιτική της Ρενώ στην Ελλάντα έχει να κάνει με 'γενναιόδωρες' εκπτώσεις. Είναι 1000% βέβαιο ότι η τελική τιμή θα έχει τουλάχιστον ένα χιλιαρικάκι «έκπτωση» άμα τη εμφανίσει του μοντέλου στην ελληνική αγορά.
-
Το έχω ξαναπέι... αν πάει καλά η δουλειά μου, με κόβω να χτυπάω ένα τέτοιο! 4Χ4 μπλε
Αλλά θέλω κανένα - δυο χρονάκια Δεν πειράζει, το καλό πράγμα, αργεί να γίνει
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Το έχω ξαναπέι... αν πάει καλά η δουλειά μου, με κόβω να χτυπάω ένα τέτοιο! 4Χ4 μπλεΑλλά θέλω κανένα - δυο χρονάκια Δεν πειράζει, το καλό πράγμα, αργεί να γίνει
Ετσι και μεχρι τοτε που ξερεις μπορει και ο ανταγωνισμος( π.χ jimny ) να εχει ακομα πιο ενδιαφερουσες προτασεις
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Το έχω ξαναπέι... αν πάει καλά η δουλειά μου, με κόβω να χτυπάω ένα τέτοιο! 4Χ4 μπλε
Αλλά θέλω κανένα - δυο χρονάκια Δεν πειράζει, το καλό πράγμα, αργεί να γίνει
Ετσι και μεχρι τοτε που ξερεις μπορει και ο ανταγωνισμος( π.χ jimny ) να εχει ακομα πιο ενδιαφερουσες προτασεις
....και καλύτερη τιμή το Duster...
-
Για να δουμε
-
Ξέρουμε αν θα έχει αυτοματο κιβώτιο ως έξτρα; Επίσης πότε αναμένεται στην Ελλάδα;
-
Ελλάδα μέσα στον Ιούνιο!
Προς το παρόν δεν υπάρχει έκδοση με αυτόματο. -
Νομίζω έχουν περιθώριο για μια μικρή βελτίωση στη τιμή. Αν το κάνουν θα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ η καλύτερη αγορά 4χ4 για Έλληνες
Έχει αρκετο χώρο, δεν ειναι βαρυ, δεν καίει πολύ, εδικα το diesel ειναι κατω απο 150 διοξείδιο
Εχει μεγάλη απόσταση απο το έδαφος, το συστημα 4χ4 της Nissan και συμφερει φορολογικα σε σχεση με τα διλιτρα
Το Terios είναι ακριβωτερο 3-4 χιλιαρικα σαν 1.300 και δεν είναι περισσότερο αυτοκίνητο
Το jimny είναι πρακτικα 2-θεσιο ή χωρις αποσκευές
Δεν βαζει φωτια στο δρόμο αλλα θα είναι πιό γρηγορο απο Jimny και παρομοιο με Terios.
Και αν παιρνεις SUV δεν το παίρνεις για να πηγαινεις με 200, γιατι να πας σε διλιτρα?
Θα το λυπάσαι λιγωτερο για να το βαζεις σε χωματόδρομο.
Θα πουλιέται πιό εύκολα σαν μεταχειρισμένο λόγω κυβισμού.
Αρκει να μην χαλάνε καθε 1000 μέτρα! -
... Αρκει να μην χαλάνε καθε 1000 μέτρα!Οι κινητήρες του είναι δοκιμασμένοι εδώ και χρόνια, ηλεκτρικά ελπίζω η Renault να έχει διορθώσει τις όποιες 'Bosche κλπ-ασθένειες', ανταλλακτικά σίγουρα υπάρχουν πολλά.
Εκείνο που ευχομαι είναι να έχει μια λογική Dacia στο aftersales του σκεφτόμενος την αλλαγή ιμάντα στα 90.000 χλμ που όταν το βίωνα στο Megane κάθε 60.000 χλμ με έπιανε ... ανατριχίλα!
Εξοπλιστικά πάντως επιλογή μου η 'ελληνική' βασική Ambience χωρίς μεταλλικό χρώμα σε οποιαδήποτε έκδοχή (4χ2 ή 4χ4, βενζίνη ή diesel) με τα άκρως απαραίτητα και αναγκαία.
Dacia Duster