-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εάν θα προσφέρεται στην ιδια τιμη με τον τρέχοντα βενζινοκινητήρα θα είναι μια χαρά. Μη ξεχνάμε όμως πως υπάρχει και ο 1.2 με τα 125 άλογα ενώ η εταιρεία θα πρέπει να δει και την περίπτωση του 1.6 dci.ζητημα αν θα εχει το παραμικρό εμπορικό ενδιαφέρον ο 1.6 βενζίνης. το μονοπώλιο το εχει -και πολύ σωστα- ο 1.5 dci.
ακόμα και ο 1.6dci μου φαινεται 'υπερβολικος' για το προφίλ του αυτοκινήτου, με το κυριότερο μειονέκτημα την...αναγκαστικά αυξημένη τιμή που θα πρέπει να εχει. -
Συμφωνώ απόλυτα για τον κινητήρα βενζίνης. Στην βενζίνη η έλευση του νέου 1.6 δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο... πλην εκείνων των αγοραστών που θα την επέλεγαν ως low budget αγορά. Στην περίπτωση του 1.6 dci και έχοντας πολύ καλές εντυπώσεις πια τόσο από τον 1.5 dci όσο και από το αυτοκίνητο συνολικά, δεν θα δίσταζα να το αγοράσω εκ νέου δίνοντας κάτι παραπάνω (πχ 1000 ή 2000 ευρωπουλάκια). Πάντως η αλήθεια είναι πως και με τον 1.5 dci το duster κινείται όχι απλά αξιοπρεπώς αλλά και με αρκετή σβελτάδα θα έλεγα. Ο χαρακτήρας της κατασκευής του δεν το προορίζει για μεγάλες τελικές ή σπορτίφ οδήγηση. Εντούτοις σε θέματα ρεπρίζ ή ρυμούλκησης με τον 1.6 dci το duster πιστεύω θα βελτιώνονταν σημαντικά.
-
Καλησπερα σε ολους!!Ειμαι κι εγω κατοχος duster dci 1.5 4x4.. το εφερα καινουριο προσφατα απο γερμανια..
πριν 1 μηνα μου εκαναν επιθεση κατι ποντικια και μου εφαγαν ολο το ηχομονωτικο καλλυμα που βρισκεται κατω απο το καπο..
ρωτησα στην αντιπροσωπεια και μου ειπαν οτι θα μου το φερουν σε 20-25 μερες και κοστιζει 140 ευρω.. φυσικα δεν το πηρα γιατι το συγκεκριμενο καλλυμα ειναι οτι πιο ψευτικο εχω δει ποτε σε αυτοκινητο,καλυτερα να μην εβαζαν καθολου,γι αυτο και το αυτοκινητο εχει ανυπαρκτη ηχομονωση.. πηγα λοιπον σε μαγαζι με μονωτικα και πηρα ενα αυτοκολλητο καλλυμα ειδικο για καπο διαστασεων 120χ100 και παχος 1.8 mm το οποιο ειναι αυτοσβηνομενο..αφου το τοποθετησα νομιζω οτι οδηγαω αλλο αυτοκινητο..ο θορυβος εχει μειωθει στο μισο σε σχεση με το δικο του καλλυμα!!
Το προτεινω σε οποιον παθει κατι παρομοιο με μενα..ειναι κριμα να αγορασει το δικο του.. -
Ελαφρά ανανεωμένο Duster στη Φρανκφούρτη:
http://www.gocar.gr/news/feed/15963,Ana ... ster_.html
-
Ο χρήστης sugar έγραψε:
Καλησπερα σε ολους!!Ειμαι κι εγω κατοχος duster dci 1.5 4x4.. το εφερα καινουριο προσφατα απο γερμανια..
πριν 1 μηνα μου εκαναν επιθεση κατι ποντικια και μου εφαγαν ολο το ηχομονωτικο καλλυμα που βρισκεται κατω απο το καπο..
ρωτησα στην αντιπροσωπεια και μου ειπαν οτι θα μου το φερουν σε 20-25 μερες και κοστιζει 140 ευρω.. φυσικα δεν το πηρα γιατι το συγκεκριμενο καλλυμα ειναι οτι πιο ψευτικο εχω δει ποτε σε αυτοκινητο,καλυτερα να μην εβαζαν καθολου,γι αυτο και το αυτοκινητο εχει ανυπαρκτη ηχομονωση.. πηγα λοιπον σε μαγαζι με μονωτικα και πηρα ενα αυτοκολλητο καλλυμα ειδικο για καπο διαστασεων 120χ100 και παχος 1.8 mm το οποιο ειναι αυτοσβηνομενο..αφου το τοποθετησα νομιζω οτι οδηγαω αλλο αυτοκινητο..ο θορυβος εχει μειωθει στο μισο σε σχεση με το δικο του καλλυμα!!
Το προτεινω σε οποιον παθει κατι παρομοιο με μενα..ειναι κριμα να αγορασει το δικο του..Καλοτάξιδο! Ενδιαφέρον αυτό που γράφεις. Θα το ψάξω...
-
Οντως ενδιαφερουσα πληροφορια. Αν και δεν με ενοχλει ο ηχος του duster, ειναι καλο να ξερεις οτι μπορεις να τον μειωσης κι αλλο. Ευχαριστουμε sugar..
-
Φίλε makwolf καταρχήν χαίρομαι που είσαι ζωντανός! Κάποιοι μας είχαν ξεγραμμένους. Εγώ πλέον έχω φτάσει σχεδόν τα 40000 χλμ και παραμένω ικανοποιημένος από το σκονιστήρι μου . Τα τελευταία 7,5 χιλιάδες χλμ έχω πλέον πέσει στην μέση κατανάλωση 4,8 lt/100Km με χρήση κυρίως εκτός πόλης. Εσένα πως τα πάει το duster? Συνάντησες κάποιο θέμα ώστε να το τσεκάρουμε και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι;
-
Γειας παιδια.Και εγω με το ξεσκονιστηρι μου εχω φτασει τα 67000 χλμ και ολα καλα μεχρι στιγμης.Μονο τα προβλεπομενα απο πλευρας συντηρησης και τιποτε αλλο.Να κανω και μια ερωτηση βαλβολινες σε σασμαν και πισω διαφορικο ποτε αλλαζουν γιατι στα βιβλια service δεν προσεξα κατι???
-
Φίλε TEOHUNTER έχω την εντύπωση πως για να αλλαχθούν θα πρέπει να χρειαστεί αλλαγή δίσκο πλατώ και στην περίπτωση αυτή θέλεις λογικά πολλά χλμ ακόμη με το dusterάκι σου για κάτι τέτοιο. Πάντως καλό είναι να μάθουμε αν υπάρχει κάποιος με περισσότερα χλμ αλλά δεν θα διστάσω να το ρωτήσω και στο συνεργείο την επόμενη φορά που θα πάω για service. .
-
Γεια σας παιδια! Ειμαι ζωντανος και ευχαριστημενος κατοχος σκονηστηρα. Το αμαξακι, κινουμενο κυριως Αθηνα εχει μεσο ορο καταναλωσης 6,2 και δεν εχει παρουσιαση τιποτα ακομα. Χλμ δεν θυμαμαι, αλλα το εχω ενα χρονο και τρεις μηνες. Βαλβολινες νομιζω αλλαζεις ασχετως δισκο πλαττω, καθε 30.000 με 50.000χλμ, αν θυμαμαι καλα απο το suzuki που ειχα πριν, και επειδη ειναι 4χ4 ειναι και πιο ακριβες (λογω ποσοτητας φανταζομαι)
-
Μου κάνει εντύπωση. Τόσα λίγα χλμ για βαλβολινες; Όσον αφορά την κατανάλωση εντός πόλης μια χαρά μου φαίνεται .
-
Φιλε SPI duster, δεν ειμαι σιγουρος για αυτα που γραφω για τα χλμ στις βαλβολινες, απλα γραφω οτι θυμαμαι απο το προηγουμενο αυτοκινητο που ειχα, ενα suzuki ignis 4x4, αν και δεν φημηζομαι για την μνημη μου
-
Σε 5 χιλιάδες χλμ σκοπεύω να πάω για sevice (σε 2 με 3 μήνες βάσει χρήσης), οπότε θα ρωτήσω τι παίζει φίλε.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Φίλε makwolf καταρχήν χαίρομαι που είσαι ζωντανός! Κάποιοι μας είχαν ξεγραμμένους. Εγώ πλέον έχω φτάσει σχεδόν τα 40000 χλμ και παραμένω ικανοποιημένος από το σκονιστήρι μου . Τα τελευταία 7,5 χιλιάδες χλμ έχω πλέον πέσει στην μέση κατανάλωση 4,8 lt/100Km με χρήση κυρίως εκτός πόλης. Εσένα πως τα πάει το duster? Συνάντησες κάποιο θέμα ώστε να το τσεκάρουμε και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι;Φιλέ πολύ μικρή καταναλωση δεν εχεις; εκτός αν πας σταθερά με 80.
Κατα τ αλλά και γω στα 40000 χλμ όλα καλά!
-
Καλημέρα φίλε riverael. Παίζω τόσο χαμηλά νομίζω, για τους ακόλουθους λόγους:
- Εχω την έκδοση dci 4x2. 2) Βάζω πάντα την ανώτερη ποιότητα καυσίμου συγκεκριμένης φίρμας και 3) κινούμαι αποκλειστικά εκτός αστικών περιοχών με το μεγάλο μέρος των χλμ να είναι στην Αττική οδό. Εκεί πηγαίνω κυρίως στα όρια ταχύτητας και λίγο κάτω από αυτά (δηλαδή μεταξύ 90 και 110 χλμ/ώρα). Συνήθως οι στροφές μου με 6η είναι μεταξύ 1800 και 2300. 4) επειδή κάνω πολλά χλμ κάθε μέρα (110 το ελάχιστο) προσέχω τα λάστιχα να είναι πάντα με σωστές πιέσεις. Το αυτοκίνητο με εξαίρεση κάποια ταξίδια στην επαρχία με την οικογένεια, συνήθως είναι άδειο. Με αυτό τον τρόπο κρατιέμαι χαμηλά. 'Δεν το κυνηγώ πολύ το αυτοκίνητο ' αλλά πάλι κι έτσι όμως ειδικά στην Αττική οδό περισσότερους οδηγούς προσπερνώ ως πιο αργούς από αυτούς που με προσπερνούν.
Παρεμπιπτόντως και συγνώμη για το αδίακριτο είδα το sprintmonitor του δικού σου και είδα όπως θα έχεις διαπιστώσει και εσύ στον μεγάλο αυτοκινητόδρομο πως μπορείς να πέσεις και ακόμη πιο κάτω σε μέση κατανάλωση. Απλά από ότι κατάλαβα εσύ είσαι αναγκασμένος να κινείσαι αρκετά και εντός πόλης. Σωστά;
- Εχω την έκδοση dci 4x2. 2) Βάζω πάντα την ανώτερη ποιότητα καυσίμου συγκεκριμένης φίρμας και 3) κινούμαι αποκλειστικά εκτός αστικών περιοχών με το μεγάλο μέρος των χλμ να είναι στην Αττική οδό. Εκεί πηγαίνω κυρίως στα όρια ταχύτητας και λίγο κάτω από αυτά (δηλαδή μεταξύ 90 και 110 χλμ/ώρα). Συνήθως οι στροφές μου με 6η είναι μεταξύ 1800 και 2300. 4) επειδή κάνω πολλά χλμ κάθε μέρα (110 το ελάχιστο) προσέχω τα λάστιχα να είναι πάντα με σωστές πιέσεις. Το αυτοκίνητο με εξαίρεση κάποια ταξίδια στην επαρχία με την οικογένεια, συνήθως είναι άδειο. Με αυτό τον τρόπο κρατιέμαι χαμηλά. 'Δεν το κυνηγώ πολύ το αυτοκίνητο ' αλλά πάλι κι έτσι όμως ειδικά στην Αττική οδό περισσότερους οδηγούς προσπερνώ ως πιο αργούς από αυτούς που με προσπερνούν.
-
Λόγω του ότι το qq και το duster μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα μπαίνω συχνά στο αντίστοιχο νήμα του qq και διαβάζω για τυχόν προβλήματα που έχει παρουσιάσει με την ελπίδα βέβαια να μην μου παρουσιαστούν στο duster. Εντούτοις εδώ και δύο ημέρες μου παρουσίασε μια μικρή βέβαια... εντούτοις ενοχλητική δυσλειτουργία που εν ολίγοις μοιάζει με του φίλου iceman. Συγκεκριμένα μου βγάζει κάποια τικ τακ από το φιλτροκούτι όταν κινούμαι με χαμηλή σχέση ταχύτητας και στροφές κοντά στις 2000 σαλ. Το επιβεβαίωσα με γνωστό μου μηχανικό ότι τα τικ τακ από εκεί προέρχονται. Με διαβεβαίωσε πως δεν είναι κάτι που δημουργεί ουσιαστικό πρόβλημα. Εντούτοις πρέπει να το δω στο επίσημο. Εχει τύχει κάτι παρόμοιο σε άλλον; Ο θόρυβος δεν περνά στην καμπίνα αλλά γίνεται αισθητός με κατεβασμένο παράθυρο. Επίσης παρατήρησα ότι και το μαρκούτσι που συνδέεται στο φιλτροκούτι είναι χαλαρό και εν ολίγοις 'παίζει' στην μεταξύ τους επαφή .
-
Μακάρι να είναι αυτό το πρόβλημα. Με μια βιδούλα διορθώνεται, ενός λεπτού δουλειά είναι.
http://www.qashqaiownersclub.co.uk/forum/nissans-air-box-rattle-fix_topic2280_page1.html -
Φίλε axel12p ειλικρινά σε ευχαριστώ από καρδιάς!
-
Να σου πω την αλήθεια βέβαια, στην θέση σου θα πήγαινα πρώτα στην αντιπροσωπεία ώστε να βεβαιωθώ ότι αυτό είναι το πρόβλημα, και μόνο στην περίπτωση όπου δεν το αντιμετώπιζαν θα προχωρούσα μόνος μου στην τοποθέτηση της βίδας.
-
Εννοείται πως θα λειτουργήσω κατά αυτόν τον τρόπο.
Dacia Duster