Oct 25, 2014, 8:10 PM

Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Έχοντας διανύσει πλέον 11000 χλμ από τον Ιούλιο, μπορώ να γράψω με σχετική ασφάλεια τα ακόλουθα:

1. Στην πόλη κινείται αξιοπρεπώς. Δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις δυσκίνητο αλλά σίγουρα το 'σταμάτα - ξεκίνα' δεν του πάει.
  2. Στην Αττική οδό έχεις την αίσθηση πως είσαι σε airbus και πραγματικά εάν κινηθείς εντός ορίων ταχύτητας η κατανάλωση είναι της πλάκας (4,9 - 5,3). Το ECO πάντως δεν μπήκα στον πειρασμό να το χρησιμοποιήσω.
    3)Εκτός δρόμου. Σε σημεία που άλλα suv θα τα βρουν λίγο σκούρα, κινείται με χαρακτηριστική άνεση. Στα δύσκολα θα πάει αξιοπρεπώς (4χ2 1.5 dci βλεπεις...)
    4)Η ποιότητα των υλικών είναι κάτι σχετικό. Κραδασμοί συντονισμοί κλπ δεν υπάρχουν ούτε για αστείο. Καλή λοιπόν η συναρμογή.
  3. Φρένα. Παρόλο που έχει abs και που όπως όλοι κάποια στιγμή το χρειάστηκα και λειτούργησε αποτελεσματικά, εντούτοις σαν την alfa που είχα δεν σταματά. Τα φρένα στο Ιταλικό ήταν άγκυρες. Στο duster δεν είναι κορυφαία αλλά είναι αξιοπρεπή.
  4. Πλοηγός, μουσική κλπ. Το συστηματάκι είναι μια χαρά στην πλοήγηση ενώ λειτουργεί άψογα η σύνδεση καμέσω bleutooth με το κινητό για κλήσεις και αναπαραγωγή μουσικής από την κάρτα μνήμης. Το usb ασχετο,τι νουμερο λαδι βαζουμε;εχω το 4χ2diesel επίσης με έχει βολέψει στην ακρόαση μουσικής.
  5. Καθίσματα και θέση οδήγησης. Αριστη θέση οδήγησης αρκεί να μην υπερβαίνεις το 1,85μ σε ύψος και 110 κιλά. Η πλευρική στήριξη των καθισματων μέτρια αλλά η θέαση του δρόμου μπρος πίσω και πλαγίως είναι σαν να βλέπεις τα πάντα σε σινεμά.
    Α... μπορεί να ταξιδέψεις 2 ώρες δίχως να νιώσεις την ανάγκη να σταματήσεις. Για όποιον δεν κατάλαβε είναι ακριβώς το αντίθετο από το ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη με seat leon cupra.
    Τελικά γνωρίζει κάποιος εάν χρειάζεται για ένα τέτοιο κινητήρα να τσεκάρεις στάθμη λαδιού; Πάντως δεν χρειάστηκε να συμπληρώσω ούτε γραμμάριο. Στα Ιταλικά που είχα κατα καιρούς, όλα τσίμπαγαν. Μου θυμίζει περισσότερο το πρώτο μου αυτοκίνητο (corolla 1.6 LB GLi). Ελπίζω να βγει το ίδιο αξιόπιστο.
  6. Απόκριση γκαζιού. Αν κάποιος έχει οδηγήσει το opel astra 1,4 πρώτης γενιάς θα καταλάβει πως είναι ακριβώς το ίδιο σε 3η,4η και 5η. Στην πρώτη είπαμε... Μόνο όσοι έχουν οδηγήσει καρτ.
  7. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Καλημέρα!