-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τον οδηγό συντήρησης του Duster όπως μου τον προώθησε ο surudos:https://rapidshare.com/files/3769517482/Gmail.zip
Είναι αρχείο zip με 3 pdf!
Ωραίος!!!! Βέβαια νομίζω ότι λάδια κάθε 30.000χλμ είναι πολλά όπως επίσης και ο ιμάντας χρονισμού στις 160.000χλμ λίγο παρακινδυνευμένο άσχετα αν το προτείνει ο κατασκευαστής
Σε γενικές γραμμές από τα αρχεία που έστειλες φαίνεται ότι το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου είναι σχετικά χαμηλό -
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Σωστος alexis5 πρεπει παντα να φοραμε ζωνη ειτε στην πολη ειτε στο ταξιδι.Εγω μιλαω για καποιες στιγμες που ειμαι στην μεση του πουθενα και σταματαω ξεκιναω καθε 50-100 μετρα και ειναι εκνευριστικο το μπιπ μπιπ.Κατα τα αλλα παντα ζωνη!!!Κοιτα... με βαση το clio αν δεν περασεις τα 20χλμ δεν βαραει... και εγω οταν θελω να κινηθω καπου κοντα χωρις ζωνη κοιταζω να μην περασω τα 20χλμ ή αν ξεκινησει να βαραει παταω μια το κουμπωμα και σταματαει... αλλα φυσικα θα ξανα ξεκινησει σε λιγο....
-
Σερβις στα 30.000
Αλλαγή λαδιών (Solaris dpf 5w30) ===>50,40 E
Αλλαγή φίλτρο λαδιού ===>4,24 E
Αλλαγή φίλτρου A/C ===>16,96 E
Εργασία ====>60,00 Ε
Σύνολο 161,87 Ε -
Ο χρήστης kriti40 έγραψε:
Σερβις στα 30.000Αλλαγή λαδιών (Solaris dpf 5w30) ===>50,40 E
Εργασία ====>60,00 Ε
Σύνολο 161,87 ΕΜια χαρά! Με μια ενδιάμεση αλλαγή λαδιών - φίλτρου το κόστος για 30.000χλμ είναι περιπού στα 230€ - 250€. Πολύ καλά
-
Ο χρήστης kriti40 έγραψε:
Σερβις στα 30.000Αλλαγή λαδιών (Solaris dpf 5w30) ===>50,40 E
Εργασία ====>60,00 Ε
Σύνολο 161,87 ΕΠολυ εργασια για μισης ωρας δουλεια χρεωσανε..
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Σερβις στα 30.000
Αλλαγή λαδιών (Solaris dpf 5w30) ===>50,40 E
Εργασία ====>60,00 Ε
Σύνολο 161,87 ΕΠολυ εργασια για μισης ωρας δουλεια χρεωσανε..
+1
-
ευχαριστούμε όλους για την ενημέρωση και φυσικά τον surudos
-
Πράγματι τα ανταλλακτίκα είναι σε απόλυτα λογικές τιμές.
Εχουν κοπανήσει όμως αρκετή εργατοώρα. Αν σκεφτεί κανεις ότι η ώρα χρεώνται 40-45 euro έχουν χρεώσει 1μιση ώρα που το βρίσκω πολύ για αυτές τις εργασίες. Θεωρώ ότι υπάρχουν και αντιπροσωπείες με καλύτερη αντιμετώπιση σε αυτό το θέμα. Θα ήταν ακόμη καλύτερα τα κόστη συντήρησης. -
Tην πέμπτη πήγα για αλλαγή καντράν και φλοτερ,σε 20 λεπτά το είχαν αλλάξει είχα 25000χιλ.και μετά 1χιλ(όταν το αγόρασα είχε 30)κατά τα αλλά ευχαριστημένος και με το αμάξι αλλά και στην εξυπηρέτηση της αντιπροσωπείας. στο βιβλίο δεν έγραψαν τίποτα όταν τους ρώτησα μου είπαν ότι φαίνεται στο σύστημα η αλλαγή. Καλά χιλιόμετρα στους καινούργιους κατόχους των duster!
-
Παιδια δεν ειμαι κατοχος dacia duster,απλα εχω παρακολουθησει τα γραφομενα σας και θελω να σας πω καποια πραγματα για το αυτοκινητο που εχετε επιλεξει.Το 2008 οταν πρωτοκυκλοφορησε το vw τιγκουαν ημουν απο τους πρωτους που ετρεξαν να το αγορασουν,μαλιστα ημουν ο ενας απο τους 15 πρωτους πανελλαδικα που ειχαν αγορασει το 2λιτρο με τους 200ιππους.Το συγκεκριμενο αυτοκινητο μου στοιχισε περιπου 33000 ευρω με ικανοποιητικο εξοπλισμο ανεσης και πληρες πακετο ασφαλειας.Οι εντυπωσεις που μου αφησε στα 3,5 χρονια συμβιωσης μαζι του ηταν εξαιρετικες,ποιοτητα κατασκευης φοβερη με εκτος δρομου δυσκολες διαδρομες δεν ακουστηκε ποτε το παραμικρο τσικ,ταμπλο και πορτες ντυμενες απο μαλακο υλικο ,κινητηρας φοβερος με διπλο τουρμο και αφθονη ροπη,παρολ'αυτα ομως το αυτοκινητο ηταν ασυμφορο οσο αφορα το κοστος λειτουργιας του.Με την τιμη της βενζινης στο 1.70+ και την καταναλωση που τις περισσοτερες φορες ηταν πανω απο τα 10 και 11 λιτρα/100 χλμ,τον φορο πολυτελειας και τα ακριβα σερβις,αναγκαστηκα να το πουλησω και να στραφω στην παραγγελια ενος clio,105 dci.Οσον αφορα τωρα το duster,πιστευω οτι μπορει το αυτοκινητο να εχει καποια ψεγαδια ως προς την ποιοτητα των υλικων του,να βγαζει καποια προβληματα παιδικων ασθενειων,να εχει καποιους μικροτριγμους ομως δεν παυει να ειναι ενα τιμιο και σκληρο εργαλειο,για τα λεφτα του.Αλλωστε πιστευω οτι οι περισσοτεροι απο εσας που το αγορασατε το πηρατε οντως συνειδητοποιημενοι,οτι για σημα δεν φερει ουτε ρομβο ουτε αστερι,αλλα ενα σημα μιας εταιρειας που μεσα απο την ρενω,προσπαθει να μπει δυναμικα στον χωρο του ευρωπαικου αυτοκινητου και ειμαι σιγουρος οτι θα τα καταφερει.Το duster,πιστευω οτι συγκεντρωνει πολλα περισσοτερα πλεονεκτηματα απο τα μειονεκτηματα του και προκειται για εναν πολυ καλο εργατη που θα αναλαβει να σας παει παντου με ασφαλεια και με μικρο κοστος....
-
Και εγω είμαι πολύ θετικός ... στην ύπαρξη του!
Ακόμα είναι βεβαια νωρίς διότι όλα είναι εντός εγγύησης και δεν υπάρχει εικόνα τιμών aftersales σε σέρβις και ανταλλακτικά.
Θα μπορούσε κάποιος κάτοχος να πει κάτι γι' αυτά?
Ποσο κοστίζει ένας μηχανισμός ηλεκτρικού παραθυρου? Ποσο βγαίνει η αλλαγη ιμαντα χρονισμού? Πόσο κοστίζει ένα φαναρι ομίχλης?
Πρότερος 'εντιμος' βίος σ' αυτά στην Renault δεν υπήρχε. Στην Dacia τι παίζει?Ιδιαίτερα όμορφη η πρόσοψη του βραζιλιάνικου Renault Duster με το bull bar και τα έξτρα φανάρια που είναι ...επιπλέον προβολείς? (Δεν είναι φωτα ομίχλης, ούτε πορείας κλπ).
http://www.noticiasautomotivas.com.br/renault-duster-por-49-990-reais-e-o-que-informa-comercial-do-modelo/ -
Αυτά τα φωτάκια δεν ξέρω τι είναι αλλα το εσωτερικό που έχω δει στα dacia(renault) της νοτίου Αμερικής πρέπει στα Facelift να περάσουν και στα δικά μας
Πολύ βελτιωμένα κατα την γνώμη μου σε σχέση με τα ρουμάνικα
Τώρα για τις τιμές στα παραπάνω Κώστα μάλλον ίδιες θα είναι οι τιμές αν και πλέον δεν υπάρχει θέμα με τα παράθυρα
Οι εξουσιοδοτημένοι στην Ελλάδα με 50 ευρώ την ώρα εργατικά μια ζωή θα μας γδέρνουν
Το μόνο που σώζει την κατάσταση είναι τα μεγαλύτερα διαστήματα αλλαγής σε σχέση με πριν -
Δεν μου αρέσει η εσωτερική κονσόλα των Λατινοαμερικάνικων. Προτιμώ την απλότητα σε σχεδίαση και εμφάνιση των 'δικό μας'.
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
... αν και πλέον δεν υπάρχει θέμα με τα παράθυραΣταμάτησε η Bosch να βαζει πλαστικά πιαστράκια/στηρίγματα για τα παραθυρα που αν έσπαγαν (που έπσαγαν) χρειαζόταν ... ολική αντικατασταση του μηχανισμού?
Τα μεγαλύτερα διαστήματα σύμφωνα με χιλιόμετρα δεν πολυ παίζουν σημασία όταν έχουν εναλλακτικά και τον -υποχρεωτικά- χρονικό 'ετησιο' όρο.
Και εκεί υπάρχει αναγκαστικά η δαπανη συντήρησης πέρα απο κάποια αναλώσιμα που όπως και να έχει θα πρέπει να αλλαχθούν.
Στην Suzuki ύπηρχε μεν επιλογή σε χιλιομετρα (κάθε 7500 χλμ μια επίσκεψη) ή 'ετος', το έτος όμως δεν το θεωρούσαν δεδομένο. (Στο πρώτο χρόνο του το Splash είχε περίπου τα 6.000 χλμ και πήγε όταν έκανε τα 7.500 περίπου στους 17 μήνες). Αντιθετα στην Nissan επιλέγεις υποχρεωτικά όποιο 'κατσει' πρώτο. -
Έχουν αλλάξει (βελτιωθεί) οι μηχανισμοί όμως δεν είναι ίδιοι
Και τα χρονικά όρια έχουν ανέβει.
Οι ιμάντες είναι στα 6 χρόνια.Τα λάδια-service κάθε 2 (δεν το δοκιμάζω όμως) μπουζί κάθε 4 και πάει λέγωντας
Έχει βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση -
Ωραία!
-
η μαμα renault,τα τελευταια 4-5 χρονια εχει βελτιωσει αισθητα την ποιοτητα των αυτοκινητων της οπως επισης και την συνεργασια με τους προμηθευτες της οι οποιοι ειναι πλεον πιο αξιοπιστοι....η βελτιωση αυτη εχει θετικο αντικτυπο και στα αυτοκινητα της dacia τα οποια πλεον εχουν απαλλαχτει απο πολλες παλιες αμαρτιες....η βελτιωση βεβαια δεν σταματα ποτε και παντα τα αυτοκινητα που εχουν λιγο χρονο απο την ημ/νια παρουσιασης τους λογικο ειναι να εμφανιζουν καποιες παιδικες ασθενειες....
-
Και εγώ αντιμετώπισα το πρόβλημα με το δείκτη καυσίμου. Για την ακρίβεια μετά από μια έντονη ανηφόρα με κλίση πρός την πλευρά του οδηγού εμφανίστικε η ρεζέρβα και ταυτόχρονα εξαφανίστικαν όλες οι παύλες στην ένδειξη του ρεζερβουάρ παρόλο που υπύρχαν 35 λίτρα μέσα. Έκτοτε τι σε ισωμα πήγα τι το κλειδί έβγαλα τι πέρασε μια ολόκληρη μέρα, αυτό επιμένει. Δεν καταλαβένω γιατί αλλαζουν φλοτέρ και κατράν ταυτόχρονα. Μπορείς κάποιος να μου το εξηγήσει?
Πάντος εκτός δρόμου σε γρασίδι με λάσπή και κλίση 15% καθώς και στο παραπάνω ανηφορικό κομάτι (20%) που ανέφερα το οποίο ήταν σάρα (κομένες πέτρες οι οποίες ολισθαίνουν) το αμάξι με άφησε άφωνο παρόλο που έχω δει τους τελευταίους 13 μήνες όλα τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο. Στην εθνική μέχρι τα 130 που πήγα ταξιδευεις άνετα χωρίς θορύβους και με την αίσθηση οτι το αμάξι πατάει καλά ατα πόδια του χωρίς πλεύσεις με άλλα λόγια δεν απαιτούνται ασπιρίνες και δραμαμίνες.
-
Ο χρήστης PozPilot έγραψε:
Και εγώ αντιμετώπισα το πρόβλημα με το δείκτη καυσίμου. Για την ακρίβεια μετά από μια έντονη ανηφόρα με κλίση πρός την πλευρά του οδηγού εμφανίστικε η ρεζέρβα και ταυτόχρονα εξαφανίστικαν όλες οι παύλες στην ένδειξη του ρεζερβουάρ παρόλο που υπύρχαν 35 λίτρα μέσα. Έκτοτε τι σε ισωμα πήγα τι το κλειδί έβγαλα τι πέρασε μια ολόκληρη μέρα, αυτό επιμένει. Δεν καταλαβένω γιατί αλλαζουν φλοτέρ και κατράν ταυτόχρονα. Μπορείς κάποιος να μου το εξηγήσει?Η απάντηση που μου έδωσε ο μηχανικός της Renault: 'Δεν συνεργάζεται το φλοτέρ με το καντράν και η οδηγία είναι να αλλαχθούν και τα δύο'..... Γιατί και πως δεν ρώτησα
-
http://www.youtube.com/watch?v=IvKOO7bZgdc
http://www.youtube.com/watch?v=ycW86OK6 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=AlMD4tV1 ... re=related -
Ο χρήστης PozPilot έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=IvKOO7bZgdc
http://www.youtube.com/watch?v=ycW86OK6 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=AlMD4tV1 ... re=relatedπαιδια sorry αν ρωταω κατι που εσεις ηδη ξερετε, αλλα η renault το ειχε ηδη σαν μοντελο και το εδωσε στην dacia ή αυτο ειναι λατινοαμερικανικη 'πατεντα'?
απ' εξω φαινεται καρμπον αλλα απο μεσα εχω την εντυπωση (χωρις να γνωριζω ακριβως το dacia), πως εκτος του οτι ειναι διαφορετικο, ειναι και καλυτερο ποιοτικα.
φυσικα δεν σχολιαζω το ταμπελακι 2.0 που εχει πισω.. !!
Dacia Duster