-
Ο χρήστης stathis1980 έγραψε:
Έκανα το service στα 15000χιλ.κοστισε 55 euro λάδια και φίλτρο λαδιού και έβαλαν τα τα εμπρός λάστιχα πίσω γιατί μου είπαν έχουν αυτή την οδηγία από την εταιρία .τους είπα για την ένδειξη καύσιμου και θα παραγγείλουν φλοτέρ και καντράν για αλλαγη.Το θόρυβο που έκανε στο ταμπλό το έφτιαξε ακουμπούσε το σωληνάκι από το ac και έτριζε. Τώρα από θέμα κατανάλωσης που είπε ο φίλος σε εμένα δεν ξεπερνάει τα 5,9 μέσω όρο, μερικές φορές όταν το ζορίζω φτάνει τα 6,5 έως 7 και μετά αρχίζει και κατεβαίνει.Για τους κατόχους αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται μπορείτε να επισκευθείτε απλά ή και να ανοίξετε λογαριασμό σε αυτό το site. Κρατά ιστορικό καταναλώσεών και οδηγικών συνθηκών και σας δίνει πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο σας ή http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2 ένα μέσο όρο του μοντέλου. Εγώ το βρίκω ένα πολύ καλό εργαλείο.
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
-
Επιτέλους ήλθε!!! Το περιμένω στα χέρια μου προς το τέλος της εβδομάδας.
Ψάχνοντας για μια όμορφη λύση για θερμόμετρο βρήκα το παρακάτω :
'http://www.speedup.it/index.php?fuseaction=home.1157227'Συνδιάζει Parking sensor, Θερμόμετρο Μέσα / Έξω και Ημερολόγιο με κόστος 120 Ευρώ (με τα μεταφορικά με UPS)
Την τοποθέτηση την προσφέρει ο αντιπρόσωπος.Στο Ιταλικό Dacia Forum, γράφουν για κάποιο (φυσιολογικό??!!!) θόρυβο που κάνει το ABS (self-test) μετά από κάθε εκκίνηση της μηχανής και ξεκίνημα του αυτοκινήτου. Το έχει παρατηρήσει κανείς αυτο;
Γράφουν επίσης ότι ο υπολογιστής ταξιδίου κάνει reset από μόνος του όταν γεμίσει η μνήμη του, ίσως αυτό να εξηγεί το αντίστοιχο πρόβλημα που ανέφερε ο kriti40.
Νεότερα από βδομάδα με το καλό!!!
-
Ο χρήστης ikarus έγραψε:
Επιτέλους ήλθε!!! Το περιμένω στα χέρια μου προς το τέλος της εβδομάδας.Ψάχνοντας για μια όμορφη λύση για θερμόμετρο βρήκα το παρακάτω :
'http://www.speedup.it/index.php?fuseaction=home.1157227'Συνδιάζει Parking sensor, Θερμόμετρο Μέσα / Έξω και Ημερολόγιο με κόστος 120 Ευρώ (με τα μεταφορικά με UPS)
Την τοποθέτηση την προσφέρει ο αντιπρόσωπος.Στο Ιταλικό Dacia Forum, γράφουν για κάποιο (φυσιολογικό??!!!) θόρυβο που κάνει το ABS (self-test) μετά από κάθε εκκίνηση της μηχανής και ξεκίνημα του αυτοκινήτου. Το έχει παρατηρήσει κανείς αυτο;
Γράφουν επίσης ότι ο υπολογιστής ταξιδίου κάνει reset από μόνος του όταν γεμίσει η μνήμη του, ίσως αυτό να εξηγεί το αντίστοιχο πρόβλημα που ανέφερε ο kriti40.
Νεότερα από βδομάδα με το καλό!!!
Φιλε ikarus γεια σου. Θα ηθελα να σε ρωτησω αν εκανες χρηση του μετρου της αποσυρσης και σε ποιο μερος εισαι και παραλαμβανεις τελος εβδομαδας???Πιθανον Αθηνα.
-
Φίλοι μου παρακολουθώ τη συζήτηση εδώ και 6 τουλάχιστον μήνες,χωρίς να παρεμβαίνω αν και πολλες φορές το ήθελα,αφού δεν είμαι εξοικιωμένος με τον υπολογιστή.Φαντάζομαι πολλοι θάναι σαν εμένα και δεν μπορούν να τοποθετηθούν,αν και θα το ήθελαν πολύ.Συγχαρητήρια στον Κρητη40 και στον ikarus που μοιράστηκαν ακομπλάρηστα τα προβλήματα πού προέκυψαν με το Duster τους.Εγώ το παρήγγειλα (δίνοντας προκαταβολή 1000 ευρώ) στις 8/4/2011.Σε μια βδομάδα πράγματι θα τόχω.Από το 1976 έχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα.Ηταν όνειρο ζωής να ταξειδέψω με ένα αυτοκίνητο σαν το Duster σε εδάφη που δεν μπορώ με την μοτοσυκλέτα μου(Tiger Triumth 900).Μετά από την δική σας εμπειρία δεν τρελαίνομαι και κρατάω επιφυλάξεις. Οπως και νάχει θα μάθετε όλη την αλήθεια όταν θάχω την εμπειρία μαζί του.Είμαι από Βόλο.Με βοηθήσατε πολύ.Σας ευχαριστώ.Παρέλειψα να πώ οτι παρείγγηλα το Laureate 1.5 dci110 basalte με ESB και ASR.Και έκανα εικονική απόσειρση.Από τα 2 δώρα που διαθέτει ο εισαγωγέας (Σφακιανάκης)θεωρώ ποιο χρηστικό την κουκούλα(από το συναγερμό και τους αισθητήρες πίσω).Καληνύχτα.
-
Προς Dusterοφυλο και Λοιπούς.
Βλέπω παραγγείλαμε ακριβώς το ίδιο αμάξι κάτι σαν δίδυμα να πώ. Και έγω δεν ξέρω πόσες ώρες έχω αφιερώσει σε ιντερνετ και φορουμ για το duster, έχω χάσει το λογαριασμό. Στην αρχή το εξέτασα σαν μια περίπτωση που άξιζε προσοχής. Με τον καιρό έβρισκα χαρακτηριστικά, βίντεο, άρθρα και εντυπώσεις που μόνο αδιάφορο δεν μπορούσαν να σε αφήσουν και στο τέλος έγινα μανιακός με το αυτοκίνητο. Τώρα με αυτά που αναφέρουν ο Kriti40 και ο ikarus είναι μεν προβλήματα αλλά επειδή σε αντιπροσωπεία δούλευα επί 12 συναπτά έτη (6χρόνια Τεχνικός, 4 χρόνια στις Εγγυήσεις, 2 χρόνια πωλήσεις) και τα γνωρίζω από μέσα θα πώ τα εξής:- Όλες οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και αρκετές από της Ευρώπης που είδα το πρώτο πράγμα που περιμένουν να δουν είτε πουλάνε μίξερ είτε αεροπλάνο είναι ΠΩΛΗΣΕΙΣ!!!
- Εάν δούνε ΠΩΛΕΙΣΕΙΣ ξεκινάνε να κάνουν εκπαιδεύσεις στου τεχνικούς τους και μετά στους Dealer. (Έχει και αυτό κόστος βλέπετε)
- Αφού περάσει ένας χρόνος τουλάχιστον από το λανσάρισμα και πουλάει πράγμα, ξεκινάνε να κάνουν μια στοιχειώδη αποθήκη ανταλλακτικών πάντα με την εμπειρία των απαιτούμενων ανταλλακτικών που αποκόμισαν τον χρόνο που πέρασε.
- Ποτέ δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για τίποτα όταν βλέπεις μόνο το δέντρο και όχι το δάσος. Και εξηγώ με την εμπειρία των 12 χρόνων και 3 θέσεων. Σαν τεχνικός εύκολα χαρακτήριζα κάτι προβληματικό ή 'πατάτα'. Σαν υπέυθυνος εγγυήσεων είδα ότι μεγάλη συμετοχή σε προβληματικές καταστάσεις έχουν οι dealers, οι τεχνικοί, ιδιοκτήτες, και πολύ λιγότερο από ότι φανταζόμουνα τα εργοστάσια. Προς θεου δεν λέω ότι δεν υπήρχαν θέματα στα οποία τα εργοστάσια είχαν την ευθύνη.
- Είναι απαραίτητο κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα κατά το λανσάριμα ενός μοντέλου μέχρι να δούνε τα εργοστάσια την αξιοπιστία του μοντέλου τους. Δηλαδή πέρα από τον σχεδιασμό τους και όποιες ευθύνες φέρουν, και αυτά με την σειρά τους είναι πελάτες σε εταιρείες που παράγουν πχ. μοτερ παραθύρων, ABS, συστήματα ψεκασμού κλπ. Με την εμπειρία αυτή μαζί με τους προμήθευτές τους επανασχεδιάζουν ή ακόμα αλλάζουν προμηθευτές όταν αυτό είναι αναγκαίο.
- Και τέλος από την εμπειρία των πωλήσεων είδα οτι μόνο όταν έχεις στατιστικά στοιχεία του πηλίκου ΠΩΛΗΣΕΙΣ/ΒΛΑΒΕΣ μπορείς να αποφανθείς αν ένα προιον είναι πατάτα ή διαμάντι.
Να θυμάστε στην αρχή προβλήματα υπάρχουν και στις καλύτερες οικογένειες...
Τελικό Συμπέρασμα: Όλοι οι κάτοχοι πρέπει να φέρνουμε στην επιφάνεια τα προβλήματα που μας προκύπτουν και όχι να τα αποσιωπούμε. Να περιγράφουμε όσο καλήτερα μπορούμε το πρόβλημά ή τις συνθήκες του προβλήματος μας ώστε οι ευθήνες να καταμερίζονται-επιρρίπτονται εκεί και όπου πρέπει. (Εργοστασιο,Προμηθευτές,Αντιπροσωπεία,Δικτυο Αντιπροσώπων,Κατοχοι)
@Ikarus. Ναι είναι φισιολογικός ο θόρυβος του ABS. Είναι ένα είδους τέστ που κάνει.
-
Η επικοινωνία είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Internet, δεν μένει παρά να το αξιοποιήσουμε πλήρως!
Για να επανέλθω σε μια παλαιότερη ερώτηση : Έχει κάποιος αξιόπιστες πληροφορίες για χρήση BioDiesel στον 1.5 110 Dci αλλά και γενικότερα στη Ελλάδα;
Υ.Γ. Φίλε TEOHUNTER έκανα χρήση της απόσυρσης και η αντιπροσωπεία είναι στην Αθήνα.
-
Ο χρήστης ikarus έγραψε:
Η επικοινωνία είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Internet, δεν μένει παρά να το αξιοποιήσουμε πλήρως!Για να επανέλθω σε μια παλαιότερη ερώτηση : Έχει κάποιος αξιόπιστες πληροφορίες για χρήση BioDiesel στον 1.5 110 Dci αλλά και γενικότερα στη Ελλάδα;
Υ.Γ. Φίλε TEOHUNTER έκανα χρήση της απόσυρσης και η αντιπροσωπία είναι στην Αθήνα.
Για εξολοκληρου χρηση βιοντιζελ ή για ανάμιξη του με ντιζελ;
Το super diesel που εχουν τα πρατηρια εχει σε ενα ποσοστο του βιοντιζελ μεσα(νομιζω 4% ).Σε πολλα ομως αμαξια δεν επιτρεπεται απο τον κατασκευαστη η χρηση αμιγως βιοντιζελ . -
Κύριοι κάτοχοι μια χαρά είναι το αυτοκίνητο που έχετε πάρει.Μην τρελένεστε και μην απογοητεύεστε δεν υπάρχει κάνενας λόγος
Εμένα εξ αρχής η μόνη αμφιβολία μου ήταν ο 110dci κι αυτό γιατί έχει κάποιες αλλαγες σε σχέση με τον 105 dci και πρώτη φορά μπηκε στο Duster.Εγώ προσωπικά όσο περίεργο και να φανεί το 1.6 θα επέλεγα -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Εγώ προσωπικά όσο περίεργο και να φανεί το 1.6 θα επέλεγαΈτσι! Να στροφάρουμε λίγο!
-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
Εγώ προσωπικά όσο περίεργο και να φανεί το 1.6 θα επέλεγα
Έτσι! Να στροφάρουμε λίγο!
όχι καμία σχέση.Σε επίπεδο αξιοπιστίας του έχω περισσοτερη εμπιστοσύνη
Και όπως και να το κάνεις κάτι είναι και το στροφάρισμα -
Για του κύριους δημοσιογράφους από τα περιοδικά που αμφισβητούν τις εκτός δρόμου ικανότητες του duster, αφιερωμένα τα 2 επόμενα βιντεακια με από το Transylvania trophy. Διαδρομή με λάσπη, ανηφορική με χαντάκι ενός μέτρου
Defender, Mercedes G και λοιπά……
Youtube Videoduster N1
http://www.youtube.com/watch?v=oGvjqz0MW2c&feature=related
duster N2
Youtube Video -
Παρέλαβε κανείς?
Επίσης τι γίνετε με τις νέες τιμές των τελών?? -
Ο χρήστης duster έγραψε:
Παρέλαβε κανείς?
Επίσης τι γίνετε με τις νέες τιμές των τελών??Ηρθε την προηγούμενη Πέμπτη.θα το παραλάβω με αριθμό κ.λ.π. την Πέμπτη 4/8,και την επόμενη Τετάρτη,άν κάτι δεν αλλάξει ταξιδεύω για στρώσιμο στην Κέρκυρα.Πρώτο σέρβις στα 2000 κm.Τέλη έχω μείνει στα 217,5.Αλλαξε κάτι στους 4 μήνες;Δεν νομίζω.
-
Ο χρήστης dusterοφυλος έγραψε:
Παρέλαβε κανείς?
Επίσης τι γίνετε με τις νέες τιμές των τελών??Ηρθε την προηγούμενη Πέμπτη.θα το παραλάβω με αριθμό κ.λ.π. την Πέμπτη 4/8,και την επόμενη Τετάρτη,άν κάτι δεν αλλάξει ταξιδεύω για στρώσιμο στην Κέρκυρα.Πρώτο σέρβις στα 2000 κm.Τέλη έχω μείνει στα 217,5.Αλλαξε κάτι στους 4 μήνες;Δεν νομίζω.
Λογικά παρέλαβες χτες,περιμένουμε εντυπώσεις καμιά φώτο και όλα τα σχετικά...
Κάποιος άλλος παρέλαβε? -
Προς Hlias_gr & Teohunder. Μάλλον παραλάβατε και πήρατε τα βουνά και τις ακρογιαλές....γιατί ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Εγώ παραλαμβάνω στις 15Αυγ. λογικά με το αργότερο τις 30. Περιμένω νέα σας και εντιπώσεις.
-
η αλήθεια είναι πως έχω πάρει τα βουνά .......αλλά χωρίς το duster
έχει έρθει Ελλάδα αλλά είναι στο τελωνείο ακόμα. Δεν έχω ακριβή ημερομηνία παράδοσης κι αυτό με κάνει να ελπίζω για το τέλος της άλλης εβδομάδας αν και μάλλον θα πάρει περισσότερο.... θα ενημερώσω μόλις έχω νεότερα
-
Και εγω ειμαι διακοπες χωρις duster.Οπως ειπε ο HLIAS το duster ειναι στο τελωνειο και λογικα αυτη τη βδομαδα θα ερθουν στην αντ/πεια για να ακολουθησει μετα η γραφειοκρατικη δουλεια(τραπεζες μεταβιβασεις κτλ κτλ!).Και σιγουρα θα φαμε κανα 10ημερο.Εμενα η αντιπ/πεια και προς τιμη της μου εδωσε αυτοκινητο εξυπηρετησης γιατι μαζι με τις διακοπες αντιμετωπιζω και ενα σοβαρο οικογενεικο προβλημα και οι καθημερινες μετακινησεις ειναι αναγκαιες.Οταν εχω νεοτερα θα ενημερωσω!!!
-
@ HLIASGR & TEOHUNTER. Δεν έχω πάει διακοπές θα παραλάβω όμως το αυτοκίνητο μέσα σε δέκα μέρες. Και μετά θα πάω διακοπές με το αυτοκίνητο. Σας την έσκασα μάγκες....
-
Ο χρήστης PozPilot έγραψε:
@ HLIASGR & TEOHUNTER. Δεν έχω πάει διακοπές θα παραλάβω όμως το αυτοκίνητο μέσα σε δέκα μέρες. Και μετά θα πάω διακοπές με το αυτοκίνητο. Σας την έσκασα μάγκες....Σωστός ....αν κι εμείς που πήγαμε είναι δύσκολο να αντισταθούμε σε καινούριο αυτοκίνητο οπότε κάτι θα κάνουμε...
Κανένα νεώτερο για την ημερομηνία; Η τελευταία δική μου ενημέρωση είναι της Παρασκευής οπότε και δεν είχε εκτελωνιστεί ακόμα
-
Τα αυτοκινητο ειναι ακομα στο τελωνειο δεν εχουν ερθει στην αντ/πεια. Αυτο θα γινει μαλλον την αλλη εβδομαδα οποτε υπολογισε ενα δεκαημερο ακομη για τα διαδικαστικα αρα καλο Σεμπτεμβρη!!!
Dacia Duster