-
Ο χρήστης kriti40 έγραψε:
Diesel δαγκωτό για επαρχία.
- Ανώτερος τεχνολογικά κινητήρας από τον βενζινοκινητήρα 1.6.
- Χαμηλότερα τέλη.
- Μικρότερη κατανάλωση.
Για αξιοπιστία δοκιμασμένα μέρη Renault έχει για χρόνια. Αρα δεν τίθεται καποιο ιδιαίτερο θέμα.
Κάποιοι μικροτριγμοί έχουν αναφερθεί μετά από χρήση.
Για τα λεφτά του είναι απλά all the money, αρκεί κάποιος να ξέρει τι και γιατί το αγοράζει.
Επιπλέον στα 16.000 χιλ αλλάχτηκε η αντλία νερού
το φλοτέρ καυσίμου είναι προβληματικό (Θα αλλαχθεί λέει, από τον απρίλη περιμένω)
τώρα ο δίσκος δεν ξεκουμπώνει καλά, πρέπει να παω ξανά συνεργείο
Και το τελευταίο: Ο υπολογιστής ταξιδίου έχει 'αυτονομιστικές' τάσεις, μηδενίζει όταν εκείνος γουστάρει, και όχι όταν θέλω εγω!!!!
Α επίσης μην πέσεις σε κανά βενζινά με σκάρτο Diesel, καπνίζει από την εξάτμηση σαν γερμανική φαμπρικα το 1960.Οταν λες οτι δεν ο δισκος δεν ξεκουμπώνει καλά εννοείς αυτόν του συμπλέκτη? Και εν τέλη έχεις μετανιώσει για την αγορά του?
-
Ναι του συμπλέχτη.
Με έχει ταλαιπωρήσει αρκετά το αμάξι και το συνεργείο περισσότερο. Δεν νομίζω να αγοράσω ποτέ πια renault. -
Πιθανότατα έπεσες στην περίπτωση φίλε κριτι40
Αυτό βέβαια με την αποκύρηξη της φίρμας νομίζω είναι λίγο υπερβολικό.Σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο μπορεί να συμβούν αυτά και ειδικά σε κάποιο που είναι και καινούριο στην αγορά (ακόμα και με δοκιμασμένα μέρη σαν το Duster) αλλά σημοντικότατο πρόβλημα είναι η τεχνική υποστήριξη που απ' ότι φαίνεται στην Κρήτη είναι κάκιστη
Ελπίζω ο δίσκος να είναι το τελευταίο πρόβλημα και να μην έχεις άλλα θέματα στο μέλλον
Τον stathis1980 έχουμε χάσει να του πηγαίνουν όλα καλά με το αμάξι άραγε? -
Εμένα για μεμονωμένα προβλήματα σε ένα αμάξι μου φαίνονται που απλώς έπεσαν όλα και πολλά. Τουλάχιστον εκμεταλλεύσου την εγγύηση για τις αλλαγές. Το χειρότερο βεβαια είναι ένα κακό συνεργείο απο ένα κακό αυτοκίνητο.
Σήμερα 'ανακάλυψα' συνάδερφο που το έχει (η γυναίκα του ουσιαστικά που κινείτε απο Ωραιόκαστρο Πολύγυρο και πίσω σχεδόν καθημερινά) το 4κίνητο βενζίνης εδώ και περίπου 1 χρόνο. Το είχε για το πρώτο του σέρβις και οι έως τωρα εντυπώσεις του ήταν πολύ θετικές. Το αυτοκίνητο κάνει πολλά ημερήσια χιλιόμετρα. Μου τόνισε την απουσία τριγμών όταν ανέφερα για τους τριγμούς του QQ ενώ τα μόνα θέματα που είχε ήταν ότι το παρέλαβε με σπασμένη ποδιά πίσω στον προφυλακτήρα που του την ξήλωσαν διότι ο ήχος ήταν πολύ ενοχλητικός, χωρίς ... εσωτερικό θόλο πάνω απο την μία ρόδα και έκαναν 7 μήνες να τον φέρουν και τέλος ... δεν με εξέπληξε όμως ΚΑΘΟΛΟΥ ... το παραθυρο του συνοδηγού που του το άλλαξαν και του πρότεινα πριν την λήξη της εγγύησης ... να αλλαχθούν και τα άλλα!
-
Aν ειναι κακιστη η εξυπηρετηση στην κρητη τοτε αυτος ειναι ενας λογος να το ξανασκεφτουμε,γιατι αρκετα ειχαμε ταλαιπωρηθει ενα διαστημα με τις 'παιδικες ασθενειες' του νιβα μην τρεχουμε παλι σε καινουριο αυτοκινητο.
Παντως επειδη εχουμε ενα renault espace πρεπει να πω οτι ειναι δεν εχει παρουσιασει ποτε προβλημα περα απο την αντλια του υδραυλικου τιμονιου στα 95,000 ,οποτε σαν πελατες της renault ειμαστε ευχαριστημενοι αλλα μπορει να φταιει και στο οτι ειναι και το ακριβοτερο τους αυτοκινητο.
Παντως οπως ειπα και παραπανω δεν θελω να αγορασουμε ενα αυτοκινητο και να αρχιζουν να χαλανε διαφορα,μπορει οντος να ειναι μεμονομενη περιπτωση του kriti40 που σε συνδυασμο με την κακη εξυπηρετηση οπως λετε κανει υπερβολικα ενοχλητικη την κατασταση. -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
... αλλα μπορει να φταιει και στο οτι ειναι και το ακριβοτερο τους αυτοκινητο...Δεν νομίζω να παίζει κάτι τέτοιο ... διότι αν ψάξεις στο Espace θα δεις εξαρτήματα μέχρι και απο το Twingo. Και δεν είναι κατακριταίο αυτό διότι όλοι το κάνουν και για λόγους κόστους.
Μπράβο πάντως για το Espace σας. Δεν ήταν και το ποιο αξιόπιστο σε κάποιες γενιές του!... Εκτός αν εννοείς ότι το καλό aftersales οφειλόταν στο ότι είχαν να κάνουν με ακριβό αυτοκίνητο ... και αυτό τους κάνει χειρότερους διότι απο τα μαζικά αυτοκίνητα ζούσαν!
Αν και κάποτε τα τιμολόγια μιας 530 και ενός Megane 1,4 κάπου έδειχναν ότι κάτι δεν πάει καλά!!! -
To espace παντως ειναι απο τα πιο ζημιαρικα renault..
Στα Χανια πάντως, ενω στον kriti40 λενε οτι δεν κανουν σερβις στα dacia τα logan pickup τα βαζουν μεσα κανονικα και με το νόμο..Απο εκεί και πέρα και γω νομιζω οτι προκειται για τυχαία γεγονότα.. -
Θεωρώ ότι για τη Κρήτη αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο νομό ότι υπάρχει πρόβλημα με τον αντιπρόσωπο. Μην γενικεύουμε και τους παίρνουμε όλους σβάρνα. Νομίζω μιλάμε για τον αντιπρόσωπο των Χανίων. Γιατί ας πούμε για τον αντιπρόσωπο πχ του Ηρακλείου δεν νομίζω να υπάρχει η ίδια εικόνα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με!
-
Το δικο μας παντως ειναι του 2004 με 2.0turbo μηχανη και μεχρι τωρα τουλαχιστον παει στο συνεργειο μονο για τα σερβις του,στο Ηρακλειο Κρητης βεβαια,και δεν ειχαμε κανενα παραπονο.
Παντως επειδη εδω και δυο χρονια ειμαι χανια λογω σπουδων εχω δει παρα πολλα duster να κυκλοφορουν και μου κανει εντυπωση οτι σε ενα αυτοκινητο που εχει μολις κυκλοφορησει να υπαρχει τοσο κακο after sale service,επισης τα περισσοτερα ειναι και πινακιδες ρεθυμνου. -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Θεωρώ ότι για τη Κρήτη αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο νομό ότι υπάρχει πρόβλημα με τον αντιπρόσωπο. Μην γενικεύουμε και τους παίρνουμε όλους σβάρνα. Νομίζω μιλάμε για τον αντιπρόσωπο των Χανίων. Γιατί ας πούμε για τον αντιπρόσωπο πχ του Ηρακλείου δεν νομίζω να υπάρχει η ίδια εικόνα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με!Αν θυμάμαι καλά στο αντιπρόσωπο του Ηρακλείου πάει ο kriti40 κι όχι στα Χανιά
-
Στα Χανιά είναι λίγο περίεργη κατάσταση.
Ο αντιπροσωπος της Renault δεν είναι στους εξουσιοδοτημένους της dacia. Παρ'όλα αυτά φέρνει αυτοκίνητα αλλά δημιουργεί πρόβλημα με το After sales τους. Γι'αυτό από τα Χανιά πάνε στο διπλανό νομό ( Ρέθυμνο ) που είναι εντός δικτύου.
Ας μας διευκρινίσει ο Kriti40 με την αντιπροσωπεία ποιου νομού έχει το πρόβλημα. Να είναι ξεκάθαρο εδω μέσα. -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Ο αντιπροσωπος της Renault δεν είναι στους εξουσιοδοτημένους της dacia.Υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός? Όσοι έχουν καθετες μονάδες/εκθέσεις/συνεργεία (εξουσιοδοτημένα) της Renault δεν είναι ταυτόχρονα και της Dacia?
-
Μικρές είναι οι διαφορές! Ελάχιστοι είναι αυτοί που εμπορευόνται Renault αλλά όχι Dacia! Ενας από αυτούς είναι στα Χανιά!
Πάντως στις επίσημες ιστοσελίδες της κάθε φίρμας φαίνεται ξεκάθαρα το εξουσιοδοτημένο δίκτυο!
-
Νομιζω αυτο το πρωτοφανες, συμβαινει μονο στα Χανια..Ο φιλος kriti40 στο Ρεθυμνο το παει κατα 99% απο οπου και το αγορασε..
Και ξαναλεω οτι εχω δει dacia στο συνεργειο Χανιων παρολο που ο αρχιμηχανικος βαρεθηκε να παει στο σεμιναριο. -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Πιθανότατα έπεσες στην περίπτωση φίλε κριτι40
Αυτό βέβαια με την αποκύρηξη της φίρμας νομίζω είναι λίγο υπερβολικό.Σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο μπορεί να συμβούν αυτά και ειδικά σε κάποιο που είναι και καινούριο στην αγορά (ακόμα και με δοκιμασμένα μέρη σαν το Duster) αλλά σημοντικότατο πρόβλημα είναι η τεχνική υποστήριξη που απ' ότι φαίνεται στην Κρήτη είναι κάκιστη
Ελπίζω ο δίσκος να είναι το τελευταίο πρόβλημα και να μην έχεις άλλα θέματα στο μέλλον
Τον stathis1980 έχουμε χάσει να του πηγαίνουν όλα καλά με το αμάξι άραγε?Συγνώμη που έχω αρκετό καιρό να γράψω αλλά λόγο δουλειάς δεν υπάρχει χρόνος.
Με το αμάξι όλα καλά τριγμό δεν έχω ακούσει ακόμα μόνο μια σκάλα που έχω μέσα λόγο δουλείας ακουγετε!εχω κάνει 13890χιλ,κανενα σοβαρό πρόβλημα δεν έχω ,με το δείκτη καυσίμου κάτι γινετε.Γενικα είναι μια χαρά σε σχέση με το προηγούμενο fabia ησύχασε το κεφάλι μου στα 13890 με τοfabia θα είχα πάει στο συνεργείο τουλάχιστον δύο φορές να σβήσω τα λαμπάκια από το ταμπλό. -
Παντως οσον αφορα το προβλημα που αναφερει ο kriti40,με συμπλεκτη, θα ηθελα να πω για το Jeep Cherokke, ενος γνωστου μου που σε μια ανηφορα με ασφαλτο και με οπισθεν παρακαλω ο συμπλεκτης πηρε 'φωτια', τρελλαθηκε ο γνωστος μου, καπνοι απο παντου και αυτος πανικοβλητος να παιρνει την αντιπροσωπεια και την πυροσβεστικη! Το αυτοκινητο ειχε δεν ειχε τοτε 15000-20000 χλμ!!!
Του αλλαξαν δισκο-πλατο και του ειπανε αστοχια υλικου!! Το παραμυθακι των εταιρειων! -
Ο χρήστης MJT έγραψε:
Του αλλαξαν δισκο-πλατο και του ειπανε αστοχια υλικου!! Το παραμυθακι των εταιρειων!Υπάρχουν και χειρότερα ... άλλοι σου λενε για 'οικολογικό' συμπλέκτη και έχεις 4κίνητο που πρέπει να το κινείς με την 2κινητη επιλογή.
-
Μένω σε αυτό που είπε ο cosneo για τη γυναίκα συναδέρφου που κινείται προς Χαλκιδική καθημερινά. Την ξέρω καλά τη διαδρομή και θεωρώ πως είναι η πιο 'κατάλληλη' για να δοκιμαστεί ένα αυτοκίνητο για τριγμούς. Απορώ πάντως πως δεν επέλεξε diesel από τη στιγμή που κινείται κυρίως επαρχία.
Όσο για τον φίλο τον Kriti40 μάλλον τον μάτιαξε κάποια Σαββατογεννημένη. Αλλιώς δεν εξηγούνται τόσες γκαντεμιές. Μπορεί να φταίει και το συνεργείο, αλλά μαζεύτηκαν πολλά. Υπομονή κι άλλο κακό να μη σε βρει.
Όσο για την απελευθέρωση πετρελαίου στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα μάλλον πλησιάζει η εποχή που θα πάμε προς αυτή την κατεύθυνση. Με τις πωλήσεις να κατρακυλάνε συνεχώς (34% πτώση στις πωλήσεις τον Ιούνιο και 44% στο Α' εξάμηνο, σε σχέση με πέρυσι τον Ιούνιο και το αντίστοιχο εξάμηνο πέρυσι) μάλλον θα πρέπει να δοθεί τονωτική ένεση. Υπάρχει και σχετικό άθρο στην κεντρική σελίδα.
Ευπρόσδεκτες απόψεις και εμπειρίες από ιδιοκτήτες που έχουν γράψει χιλιόμετρα... -
Ο χρήστης Dusterix έγραψε:
.......................φιλε, και γ@μω τα ψευδωνυμα!!!
-
Σχετικα με την γκαντεμια του kriti40,ειμαι της αποψης οτι τα αυτοκινητα που βγαινουν πρωτα απο ενα εργοστασιο εχουν αυξημενες πιθανοτητες να βγαλουν καποιες ζημιες.Μετα απο καποιο χρονικο διαστημα ομαλοποιειται η παραγωγη.Μπορει να κανω και λαθος,αλλα τα περισσοτερα παραπονα εχουν ακουστει για αυτοκινητα που πρωτοκυκλοφορησαν.
Dacia Duster