-
Μια χαρα πωλησηεις εχει το κασκαι στη Γερμανια, αλλα τοποθετειται στην κατηγορια των μικρομεσαιων, γιαυτο και δε βρισκεται στις λιστες αυτες.. Το rav4 δεν τα παει και πολύ καλα παντως..
-
δε θα το λεγα π.χ στο καλύτερη του θεση σε συνολικές πωλήσεις ειναι αυτο το 3 μηνο θεση 21 που ειναι κ η καλύτερη θεση που εχει φτάσει! Πέρσι επεζε σε θέσεις 40-30 σε ολο το έτος:
http://www.kfz-auskunft.de/kfz/zulassungen.html
**τωρα που το ξαναβλέπω στο φετινό 3μηνο εχει την καλύτερη θεση μη γερμανικού οποτε πλέων πουλάει καλα **
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Μάλλον παίζουν ρόλο το πως διαχωρίζονται σε κατηγορίες αυτού του είδους τα αυτοκίνητα!
Οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει το RAV4? Το XTrail, το Qashqai, τα Jeep κλπ?
Ότι να' ναι top10 είναι αυτά!Στις αγορές του ειναι ακόμα απίστευτα πατριωτικοί (με την κακη έννοια πάντα)! Πρεπει να κάποιο μοντελο να κανει απιστευτω μπαμ για να πουλησει καλα, κατι που καταφερε το duster! Rav4 βλέπεις αρκετα στους δρόμους αν κ τωρα τελευτεα εχουν πεσει οι πωλήσεις (κ εγω δεν θα το επερνα το τωρινο) του! Qashqai αδικείτε κ δεν μπορω να καταλάβω γιατι δεν πουλάει !! Xtrail χάλια κ τα jeep παιζουν χαμηλα σε πωλησεις γενικα ολα!
1 VW Tiguan 38.687
2 BMW X1 26.634
3 Audi Q5 23.148
4 Ford Kuga 14.056
5 Skoda Yeti 13.817
6 Mercedes-Benz GLK-Klasse 12.588
7 Dacia Duster 11.396
8 BMW X5 10.830
9 Hyundai ix35 10.703
10 BMW X3 10.440Κάτι τότε πρέπει να παίχτηκε το φθινόπωρο του 2010 με το QQ ...
Διότι μέχρι τον Αύγουστο ...*Tα δημοφιλέστερα SUV στη Γερμανία
Τα πέντε δημοφιλέστερα SUV στο στίβο των πωλήσεων της γερμανικής αγοράς, στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε, είναι τα εξής:- Volkswagen Tiguan
- BMW X1
- Audi Q5
- Nissan Qashqai
- Skoda Yeti
Για το VW Tiguan αυτή είναι η συνέχεια μιας ήδη επιτυχημένης πορείας, ενώ για τη BMW X1 και το Skoda Yeti πρόκειται για ένα πολύ ενθαρρυντικό ξεκίνημα. Όσο για τα Αudi Q5 και Nissan Qashqai, είναι η επιβεβαίωση της εμπορικότητας και της δυναμικής τους._Σπ.Χατ*
Από εδώ!
-
Γενικότερα με τις λίστες παίζονται πολλά παιχνίδια από τις εταιρίες...
-
Ο χρήστης duster έγραψε:
Γενικότερα με τις λίστες παίζονται πολλά παιχνίδια από τις εταιρίες...Οι διαχωρισμοί ανα κατηγορία είναι . Οι γενικές λίστες όμως πωλήσεων δίνουν μια εικόνα όσο πιο πραγματική γίνεται.
Στο κάτω κάτω και αν κάποιο πουλάει πολύ σαν ταξί ή σαν ενοικιαζόμενο ή σαν leasing εταιρικό κλπ ακόμα και αυτό και 'πωλήσεις' είναι και δείχνει τις προτιμήσεις του κόσμου. -
Γεια σε όλους,
Επειδή έχω μπερδευτεί με τόσες σελίδες που έχω διαβάσει. Μπορούμε να οργανοθούμε και να δούμε από την αρχή πόσοι από εμάς έχουν ήδη στην κατοχή τους Duster ή είναι σε φάση αναμονής της παραγελείας τους. Και Ξεκινάω πρώτος.
- Laurete 4*4 dci Basalte ESP
- Laurete 4*4 dci Λευκό
-
Και τα δύο δικά σου είναι?
-
Ο χρήστης PozPilot έγραψε:
Γεια σε όλους,Επειδή έχω μπερδευτεί με τόσες σελίδες που έχω διαβάσει. Μπορούμε να οργανοθούμε και να δούμε από την αρχή πόσοι από εμάς έχουν ήδη στην κατοχή τους Duster ή είναι σε φάση αναμονής της παραγελείας τους. Και Ξεκινάω πρώτος.
- Laurete 4*4 dci Basalte ESP
- Laurete 4*4 dci Λευκό
Εγώ έχω ένα duster 4x4dci laurete cris basalte με 8000 χιλ.και είμαι ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο με μέση κατανάλωση από 5,7 εως6,1και δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα εκτός από αυτό που έχω αναφέρει(για αυτό που κάτι συντονίζει μιλάω)και το πρόβλημα του ρεζερβουάρ που μάλλον ισχύει γιατί όταν γεμίζει ο δείκτης για να κατέβει πρέπει να κάνει γύρο στα 300 χιλ.μια και μιλάω για κατανάλωση 46 λίτρα και έκανε 790 χιλ.αυτα!
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
:yikes: Και τα δύο δικά σου είναι?Καλό θα ήταν να χα δύο Ορέστη. Οχι το basalte είναι δικό μου. έβαλα πραγγελεία 15/3 και μου λένε για παράδοση τέλη Σεπτέμβρη. Απίστευτο. Αν είναι έτσι τότε να το πάρω από το νέο έτος. Το λευκό είναι μιας φίλης που δεν γράφει στο Forum.
- Laurete 4*4 dci Basalte ESP (Pozpilot)
- Laurete 4*4 dci Λευκό (Dimtaz)
- Laurete 4*4 dci Basalte (Stathis 1980)
-
Και ας ανοίξω ένα θέμα προς συζήτηση.
Στην ετήσια έκδοση του περιοδικού Drive 4x4, έκαναν ένα τεστ το βενζινοκίνητο 4χ4 στην ειδική πίστα για τετρακίνητα της Αθήνσς Deradura που βρίσκετε στα διόδια των Αφιδνών. Ο δημοσιογράφος λοιπόν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το αυτοκίνητο δεν είναι σαφέστατα το θηρίο που θα σε πάει εκτός δρόμου όπως Niva, Jimny μίας και δεν διαθέτει κοντές ή σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα όπως traction control σαν τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα αλλά ούτε και περπατάει καλά στο δρόμο μιας και βυθίζεται, μεταφέρει το βάρος του απότομα, γέρνει, το τιμόνι είναι ασαφές και δεν είναι σβέλτο, και φρενάρει άσχημα. Τελικά λοιπόν λέει: αφού δεν είναι καθαρά εκτός δρόμου όπως τα προαναφερθέντα και εντός δρόμου δεν είναι σαν ένα σύγχρονο SUV όπως SX4 ή Seidici άρα είναι πατάτα σαν ιδέα και υλοποίηση. Τον παίρνω λοιπόν τηλέφωνο και μιλώ μαζί του. Του θέτω λοιπόν την εξής ερώτηση. Εάν το αυτοικινητάκι ήταν diesel, μιας και λές ότι ο κινητήρας είναι αδύνατος χωρίς ροπές αναγκάζοντάσε να πηγαίνεις με φόρα σε δύσκολα σημεία καταπονώντας το πλαίσιο το οποίο δεν έχει διαπιστευτήρια αντοχής και διάθετει Antispin για να μην σε προδώσουν οι διαγώνοι τροχοί, τότε τι βαθμό θα έβαζες. Και απο δώ τα έφερε από εκεί τα πήγε μου κατέληξε σε jimny ή SX4/Seidici. Τι για χώρους του είπα, τι για πορτ παγκάζ μιας και πάω για οικογένεια, ανένδοτος ο τύπος.
Εσείς τι λέτε? Ειδικά οι κάτοχοι με χιλιομέτρα στα κατράν τους. Σε σχέση πάντα με ανταγωνιστές και οδηγική εμπειρία που πιθανά να είχατε με αυτούς ή την ευκαιρία να συμβιώσετε μαζί τους.
-
:yikes: Και τα δύο δικά σου είναι?
Καλό θα ήταν να χα δύο Ορέστη. Οχι το basalte είναι δικό μου. έβαλα πραγγελεία 15/3 και μου λένε για παράδοση τέλη Σεπτέμβρη. Απίστευτο. Αν είναι έτσι τότε να το πάρω από το νέο έτος. Το λευκό είναι μιας φίλης που δεν γράφει στο Forum.
Μήπως κάνεις κάποιο λάθος για τη παράδοση;
Γιατί εγώ έκανα παραγγελεία 31/3/11 και μου είπαν αρχές Ιουλίου
Κάτι δεν πάει καλά;- Laurete 4*4 dci Basalte ESP (Pozpilot)
- Laurete 4x4 dci black (tetradusterios)
-
Και ας ανοίξω ένα θέμα προς συζήτηση.Στην ετήσια έκδοση του περιοδικού Drive 4x4, έκαναν ένα τεστ το βενζινοκίνητο 4χ4 στην ειδική πίστα για τετρακίνητα της Αθήνσς Deradura που βρίσκετε στα διόδια των Αφιδνών. Ο δημοσιογράφος λοιπόν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το αυτοκίνητο δεν είναι σαφέστατα το θηρίο που θα σε πάει εκτός δρόμου όπως Niva, Jimny μίας και δεν διαθέτει κοντές ή σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα όπως traction control σαν τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα αλλά ούτε και περπατάει καλά στο δρόμο μιας και βυθίζεται, μεταφέρει το βάρος του απότομα, γέρνει, το τιμόνι είναι ασαφές και δεν είναι σβέλτο, και φρενάρει άσχημα. Τελικά λοιπόν λέει: αφού δεν είναι καθαρά εκτός δρόμου όπως τα προαναφερθέντα και εντός δρόμου δεν είναι σαν ένα σύγχρονο SUV όπως SX4 ή Seidici άρα είναι πατάτα σαν ιδέα και υλοποίηση. Τον παίρνω λοιπόν τηλέφωνο και μιλώ μαζί του. Του θέτω λοιπόν την εξής ερώτηση. Εάν το αυτοικινητάκι ήταν diesel, μιας και λές ότι ο κινητήρας είναι αδύνατος χωρίς ροπές αναγκάζοντάσε να πηγαίνεις με φόρα σε δύσκολα σημεία καταπονώντας το πλαίσιο το οποίο δεν έχει διαπιστευτήρια αντοχής και διάθετει Antispin για να μην σε προδώσουν οι διαγώνοι τροχοί, τότε τι βαθμό θα έβαζες. Και απο δώ τα έφερε από εκεί τα πήγε μου κατέληξε σε jimny ή SX4/Seidici. Τι για χώρους του είπα, τι για πορτ παγκάζ μιας και πάω για οικογένεια, ανένδοτος ο τύπος.
Εσείς τι λέτε? Ειδικά οι κάτοχοι με χιλιομέτρα στα κατράν τους. Σε σχέση πάντα με ανταγωνιστές και οδηγική εμπειρία που πιθανά να είχατε με αυτούς ή την ευκαιρία να συμβιώσετε μαζί τους.
Φιλε μου καλημερα. Εχω διαβασει και εγω εξονυχιστικα αυτο το τευχος και θα με συγχωρεσουν οι φιλοι του drive αλλα τα περισσοτερα που γραφει ειναι μπουρδες. Για παραδειγμα δες την 'βαθμολογια' που αφορα την ευκολια αναβασης. Το terios για παραδειγμα επειδη το εχω δει στην πραξη δεν μπορει να ανεβει ουτε μια μικρη ανηφορα ενω το duster ανεβηκε στην πλευρα με την κλιση στις 30 μοιρες (παντα για ξεκινημα μιλαμε και οχι με φορα). Και ομως εαν βαθμολογουσαμε εμεις θα βαζαμε ενα 2 στο τεριος και 6 στο duster. Διαβασε την βαθμολογια που εβαλαν και θα καταλαβεις γιατι την εβαλαν. Σαν πρωην κατοχος ενος suzuki jimny εχω αρκετη εμπειρια. Για παραδειγμα γραφουν οτι σπιναρουν οι διαγωνιοι τροχοι(duster). Σε ποιο 4χ4 δεν σπιναρουν που δεν εχει μπλοκε στον πισω αξονα και οχι μπλοκε απο αυτα της πλακας; Για αυτο μη δινεις και τοσο μεγαλη σημασια. Προσοχη σε καμμια περιπτωση δεν μηδενιζω την δουλεια που κανουν στο περιοδικο απλα εκφραζω την αποψη μου
-
Κανείς με βενζινοκινητήρα???
-
Κάτι έχω χάσει μάλλον, αλλά αν καταλαβα καλά τα SX4/Sedici με τον τεράστιο μπροστά προβολο, τα ασφάλτινα λάστιχα, την 'μηδενική' άρθρωση και την σκληρή αναρτηση (για να μην πω και για τον 'οικολογικό' του συμπλέκτη) βγαίνει εκτός δρόμου καλύτερο από το Duster?
-
Και που εισαι ακομα οπως ελεγαν και οι πιο παλιοι απο εμας. Σε λιγο θα αντιστραφουν οι οροι. Το duster θα ειναι ενα καλο αυτοκινητο για την ασφαλτο.Ενω το sx4 για την εκτος δρομου. Πολυ λιγοι ειναι αυτοι που γνωριζουν καλα το αντικειμενο της δουλειας τους. Δυστυχως.
-
Ο χρήστης duster έγραψε:
Κανείς με βενζινοκινητήρα???Μην το ψάχνεις εδω μέσα όλοι diesel έχουν.Μάλλον θα κάνεις την αρχή
-
Ο χρήστης tetradusterios έγραψε:
:yikes: Και τα δύο δικά σου είναι?
Καλό θα ήταν να χα δύο Ορέστη. Οχι το basalte είναι δικό μου. έβαλα πραγγελεία 15/3 και μου λένε για παράδοση τέλη Σεπτέμβρη. Απίστευτο. Αν είναι έτσι τότε να το πάρω από το νέο έτος. Το λευκό είναι μιας φίλης που δεν γράφει στο Forum.
Μήπως κάνεις κάποιο λάθος για τη παράδοση;
Γιατί εγώ έκανα παραγγελεία 31/3/11 και μου είπαν αρχές Ιουλίου
Κάτι δεν πάει καλά;- Laurete 4*4 dci Basalte ESP (Pozpilot)
- Laurete 4x4 dci Basalte ASR ESP (Teohunter)
-
Και ας ανοίξω ένα θέμα προς συζήτηση.Στην ετήσια έκδοση του περιοδικού Drive 4x4,
Δεν ξέρω αν το Drive 4x4 έχει σχέση με το κλασσικό περιοδικό Drive αλλά θυμάμαι που τις εποχές του 1990-2000 το Drive έπαιρνε σαφώς θέση υπέρ των Ιαπωνικών και κυρίως υπέρ των Suzuki ... και τότε που ήμουν 'μικρούλης' με είχε πείσει και είχα πάρει το Swift ...
-
Σήμερα παιδιά το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών -Πατρών στο υψος του Ζευγολατιού στην καφετέρια σταματησε ενας τυπος ο οποίος ειχε το 1.6 βενζινα σε μαυρο χρώμα και 4χ2. Τον ρώτησα λοιπον τις εντυπώσεις του. Ο άνθρωπος εδειχνε κατενθουσιασμένος και μου το έδειξε.Οχι μόνο δεν είχε κανένα πρόβλημα αλλα μου ειπε οτι το προηγούμενο αυτοκίνητο ηταν ένα megane και ειχε κανει 320000 km με τον ιδιο κινητήρα που φοράει το duster. Αυτά προς το παρον.
-
- Laurete 4x4 dci Basalte ASR ESP (Teohunter)
- Laurete 4*4 dci Λευκό ASR ESP (ikarus)
Παράδοση αρχές Ιουλίου
Dacia Duster