-
Μια και οι περισότεροι ενδιαφέρονται για την Diesel έκδοση, έχει κάποιος πληροφορίες για την χρήση BioDiesel στους καινούριους Common Rail ;
-
Ο χρήστης kostas-pack έγραψε:
Σήμερα παιδιά το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών -Πατρών στο υψος του Ζευγολατιού στην καφετέρια σταματησε ενας τυπος ο οποίος ειχε το 1.6 βενζινα σε μαυρο χρώμα και 4χ2. Τον ρώτησα λοιπον τις εντυπώσεις του. Ο άνθρωπος εδειχνε κατενθουσιασμένος και μου το έδειξε.Οχι μόνο δεν είχε κανένα πρόβλημα αλλα μου ειπε οτι το προηγούμενο αυτοκίνητο ηταν ένα megane και ειχε κανει 320000 km με τον ιδιο κινητήρα που φοράει το duster. Αυτά προς το παρον.Κ4Μ λέμε
-
- Laurete 4*4 dci Basalte ESP (Pozpilot)
- Laurete 4*4 dci Λευκό (Dimtaz)
- Laurete 4*4 dci Basalte (Stathis 1980)
- Laurete 4x4 dci black (tetradusterios)
- Laurete 4x4 dci Basalte ASR ESP (Teohunter)
- Laurete 4*4 dci Λευκό ASR ESP (ikarus)
- Laurete 4X4 dci Μαύρο Nacre (Kriti40)
-
Ο χρήστης PozPilot έγραψε:
Και ας ανοίξω ένα θέμα προς συζήτηση.Στην ετήσια έκδοση του περιοδικού Drive 4x4, έκαναν ένα τεστ το βενζινοκίνητο 4χ4 στην ειδική πίστα για τετρακίνητα της Αθήνσς Deradura που βρίσκετε στα διόδια των Αφιδνών. Ο δημοσιογράφος λοιπόν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το αυτοκίνητο δεν είναι σαφέστατα το θηρίο που θα σε πάει εκτός δρόμου όπως Niva, Jimny μίας και δεν διαθέτει κοντές ή σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα όπως traction control σαν τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα αλλά ούτε και περπατάει καλά στο δρόμο μιας και βυθίζεται, μεταφέρει το βάρος του απότομα, γέρνει, το τιμόνι είναι ασαφές και δεν είναι σβέλτο, και φρενάρει άσχημα. Τελικά λοιπόν λέει: αφού δεν είναι καθαρά εκτός δρόμου όπως τα προαναφερθέντα και εντός δρόμου δεν είναι σαν ένα σύγχρονο SUV όπως SX4 ή Seidici άρα είναι πατάτα σαν ιδέα και υλοποίηση. Τον παίρνω λοιπόν τηλέφωνο και μιλώ μαζί του. Του θέτω λοιπόν την εξής ερώτηση. Εάν το αυτοικινητάκι ήταν diesel, μιας και λές ότι ο κινητήρας είναι αδύνατος χωρίς ροπές αναγκάζοντάσε να πηγαίνεις με φόρα σε δύσκολα σημεία καταπονώντας το πλαίσιο το οποίο δεν έχει διαπιστευτήρια αντοχής και διάθετει Antispin για να μην σε προδώσουν οι διαγώνοι τροχοί, τότε τι βαθμό θα έβαζες. Και απο δώ τα έφερε από εκεί τα πήγε μου κατέληξε σε jimny ή SX4/Seidici. Τι για χώρους του είπα, τι για πορτ παγκάζ μιας και πάω για οικογένεια, ανένδοτος ο τύπος.
Εσείς τι λέτε? Ειδικά οι κάτοχοι με χιλιομέτρα στα κατράν τους. Σε σχέση πάντα με ανταγωνιστές και οδηγική εμπειρία που πιθανά να είχατε με αυτούς ή την ευκαιρία να συμβιώσετε μαζί τους.
Συμβίωσα με ένα Suzuki Jimny ακριβώς 10 χρόνια. Καλό το αμάξι, δεν λέω.... Με πήγε παντού. Το πούλησα με 170.000 χιλ. Λίγα τα προβήματα που έβγαλε, αλλά με κατανάλωση πάνω από 8lit/100 χλμ, με σκληρή ανάρτηση, στα 100 χιλ/ωρα ετρεμε, πολύ θόρυβο κλπ κλπ.Κάθε περίπου 80 χιλ έπρεπε να κατέβω για να ισιώσει η μέση μου....
Όπου έχω πάει με το Jimny πήγα και με το Duster. Καμία σχέση απολύτως. Ξεκούραστο, άνετο, οικονομικό. Οι διαδρομές 4Χ4 που έκανα θα μπορούσαν να γίνουν και χωρίς τη χρήση του 4DW, το χρησιμοποίησα για προληπτικούς λόγους και λόγω ασφάλειας. -
Ο χρήστης kriti40 έγραψε:
Μάλλον άλλο χρώμα πέραν του Basalte του μάυρου και του άσπρου δεεεεεν ε?
-
Και τα τόσα καφετιά εδω πάνω!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Και τα τόσα καφετιά εδω πάνω!Μα δεν παίρνει κανένας μπλε Mineral που είναι
-
@ Tetradusterios. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι ίσως επειδή λόγω ESP είναι ειδική παραγγελία για αυτό και αργεί. Μόλον το δικό σου είναι από αυτά που η αντιπροσωπεία είχε προβλέψει στις παραγγελίες της.
@ Κostas-pack. Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα, με βοήθησες πολύ. Εγώ όμως δυστύχως έχω διαβάσει μόνο το τεστ του Duster και όχι το περιοδικό στο σύνολο του για να καταλάβω τρόπο σκέψης και γραφής. Βλέπεις έχω το απόκομα μόνο του Duster σκαναρισμένο. Αν μπορούσε κάποιος να μου στήλει με ένα mail τα παρακάτω τεστ των ανταγωνιστών θα ήταν καλά.
Skoda Yeti 1.8 TSI
Fiat Sedici
Daihatsu Terios 1.5
Mitsubishi ASX 1.8 DiD@Cosneo. Αυτός δεν το είπε ότι το το SX4 είναι καλύτερο εκτός δρόμου από το Duster. Αλλά επί λέξη είπε. Αφού δεν είναι το απόλυτο φθηνό εργαλείο, συνεχιστής της σχολής Niva/Jimny τότε μόνο με σύγρονα SUV μπορεί να συγκριθεί και κατ'επέκταση δεν είναι και το καλύτερο για τους λόγους που προανέφερα... πλεέι, δεν φρενάρει, καταναλώνει και θορυβεί.
@Storm. Ναι είναι οι ίδιοι που γράφουν το Drive. Τουλάχιστον η ίδια εκδοτική εταιρεία.
@Kriti40. Κριτικάτσι, σε ευχαριστούμε πολύ για τις εντυπώσεις και τις πληροφορίες σου. Άλλος κανείς?
@Orestisren. Κάποιος δεν είχε παραγγείλει ένα μπλέ αν θυμάμαι καλά? Καλά θυμάμαι αλλά που είναι?
-
Ένα μπλέ Mineral 1,6 2X4, έχει μια οικογένεια στη γειτονιά μου. Το βλέπω καθημερινά. Μια μέρα πιάσαμε την κουβέντα, ευχαριστημένοι ήταν το μόνο που μου είπαν ήταν οτι μετάνιωσαν που δεν πήραν το Diesel. Προσωπικά το χρώμα δεν μου αρέσει καθόλου. Το κάνει λίγο φτηνιάρικο. Θέμα γούστου είναι αυτό. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το μπλε Navy.
-
Ένα μπλέ Mineral 1,6 2X4, έχει μια οικογένεια στη γειτονιά μου. Το βλέπω καθημερινά. Μια μέρα πιάσαμε την κουβέντα, ευχαριστημένοι ήταν το μόνο που μου είπαν ήταν οτι μετάνιωσαν που δεν πήραν το Diesel. Προσωπικά το χρώμα δεν μου αρέσει καθόλου. Το κάνει λίγο φτηνιάρικο. Θέμα γούστου είναι αυτό. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το μπλε Navy.Λες ενα με Ρεθυμνιωτικες πινακιδες που κυκλοφορει στα Χανια, η καποιο αλλο..? Γιατι αν ειναι καποιο αλλο πρεπει να το εντοπισω.
Στα Χανια εχω δει (με χανιωτικες πινακιδες) 2 μαυρα βενζινη, το ενα 4Χ4 σιγουρα και ενα λευκο dCi 4Χ4 το οποιο το πετυχα στην Αθηνα ομως.. Απο εκει και περα εχω δει το μαυρο του kriti40 και ενα blue mineral και αυτο Ρεθυμνιωτικο..
Στο Ρεθυμνο ειχα δει 2-3 ακομα.. -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Ένα μπλέ Mineral 1,6 2X4, έχει μια οικογένεια στη γειτονιά μου. Το βλέπω καθημερινά. Μια μέρα πιάσαμε την κουβέντα, ευχαριστημένοι ήταν το μόνο που μου είπαν ήταν οτι μετάνιωσαν που δεν πήραν το Diesel. Προσωπικά το χρώμα δεν μου αρέσει καθόλου. Το κάνει λίγο φτηνιάρικο. Θέμα γούστου είναι αυτό. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το μπλε Navy.
Λες ενα με Ρεθυμνιωτικες πινακιδες που κυκλοφορει στα Χανια, η καποιο αλλο..? Γιατι αν ειναι καποιο αλλο πρεπει να το εντοπισω.
Στα Χανια εχω δει (με χανιωτικες πινακιδες) 2 μαυρα βενζινη, το ενα 4Χ4 σιγουρα και ενα λευκο dCi 4Χ4 το οποιο το πετυχα στην Αθηνα ομως.. Απο εκει και περα εχω δει το μαυρο του kriti40 και ενα blue mineral και αυτο Ρεθυμνιωτικο..
Στο Ρεθυμνο ειχα δει 2-3 ακομα..Που είσαι πράκτορα και σε είχαμε χάσει
-
Blue Mineral πρόκειται να παραγγείλω εγώ.(Το βγάζει και Blue Navy??)
-
Στο Ρέθυμνο είναι αυτότο μπλε που λέω. Στο Ρέθυμνο κυκλοφορούν πάρα πολλά και Duster και Dacia γενικότερα. Ξέρω ακόμη ένα στο βάμο που έχει και αυτό ρεθυμιώτικες πινακίδες.
-
Ο χρήστης duster έγραψε:
Blue Mineral πρόκειται να παραγγείλω εγώ.(Το βγάζει και Blue Navy??)Ναι και είναι πανέμορφο
-
Καφε cajou εχει κανεις;
-
Το παρήγγειλα κι εγώ την προηγούμενη εβδομάδα με παράδοση μέσα Αυγούστου. Το πήρα λευκό αλλά σκέφτομαι και το καφέ. Όσο υπάρχουν διαθέσιμα μου είπε μπορώ να αλλάξω.
Laurete 4x4 dci Λευκό (Hlias_GR)
-
Από γερμανικές ιστοσελίδες έχω 'ψαρέψει' τα ακόλουθα προβλήματα ή 'προβληματάκια' του Duster
- Δείκτης καυσίμου (γνωστό το πρόβλημα και απο την εδώ συζήτηση)
- Προβληματικό ραδιο σι ντι
- Πρόβλημα με τον εξαερισμό (το σωλινάκι ήταν γυρισμένο προς τα μέσα και μπήκε νερο στην καμπίνα)
- O δίσκος του (συμπλέχτη) δεν κλείνει γρήγορα
- Μια αναφορά βρήκα για που ανέφερε ότι το χειμώνα δεν έπερνε μπροστά. (δεν μπορώ να την ξαναβρώ)
Οι περισσότεροι πάντως μιλάνε με ενθουσιασμό γι αυτό το αμάξι.
(Οι παραπάνω απόψεις δεν είναι δικές μου, απλά τις μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη) -
Blue Mineral πρόκειται να παραγγείλω εγώ.(Το βγάζει και Blue Navy??)
Ναι και είναι πανέμορφο
Εγω πάντως θα πρότεινα το mineral
Κατα την γνώμη μου είναι το ποιο ωραίο χρώμα -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Κατα την γνώμη μου είναι το ποιο ωραίο χρώμαειναι το πιο.. 'sporty' θα ελεγα και σε σχεση με τα αλλα εγχρωμα μαλλον αυτο που σιχαινεται λιγοτερο χωματα κ σκονες.
Το βαθυ μπλε μ'αρεσε κι εμενα περισσοτερο αν και δεν ξερω πως θα γινει σε λιγα χρονια καθ'οτι μη-μεταλλικο. Παντως σε ρενω 12 ετων με βαθυ μπλε εχουν ξεθωριασει καπω-οροφη
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Κατα την γνώμη μου είναι το ποιο ωραίο χρώμα
ειναι το πιο.. 'sporty' θα ελεγα και σε σχεση με τα αλλα εγχρωμα μαλλον αυτο που σιχαινεται λιγοτερο χωματα κ σκονες.
Το βαθυ μπλε μ'αρεσε κι εμενα περισσοτερο αν και δεν ξερω πως θα γινει σε λιγα χρονια καθ'οτι μη-μεταλλικο. Παντως σε ρενω 12 ετων με βαθυ μπλε εχουν ξεθωριασει καπω-οροφη
Τα σκούρα μη μεταλλικά χρώματα -βασικά όλα εκτός από το άσπρο- τουλάχιστον στα παλαιότερα αυτοκίνητα μετά την 10ετία παρουσιάζουν ένα ξεθώριασμα. Όχι όμως ότι το θάμπωμα δεν έρχεται και στα μεταλλικά χρώματα.
Το γκρίζο που μοιάζει περισσότερο σε μπεζ κρύβει καλύτερα τις 'κακουχίες'.
Το μπλε μινεραλ είναι όμορφο σαν χρώμα, πολύ σωστά πιο sporty, αν και το Duster το συμπάθησα πολύ σε εμφάνιση σε μαυρο.
Dacia Duster