-
Μόνο;;;
ΟΚ let me rephrase, με τέτοια αεροδυναμική.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παιδια γεια σας.Ευχομαι σε λιγο καιρο να ειμαι κατοχος ενος duster 1.5 diesel.Μεχρι σημερα κυκλοφορουσα με ενα τεριος 1,5 ωσπου το προηγουμενο σαββατο το αυτοκινητο ενεπλακη σε τροχαιο.Δεν το οδηγουσα εγω αλλα συγγενης μου ο οποιος αν και νοσηλευομενος σε νοσοκομειο ειναι καλα στην υγεια του.Φυσικα το αυτοκινητο κατεστραφη ολοσχερως απο την μετωπικη ανω των 80κμ την ωρα αλλα την δουλεια του την εκανε!!!Τωρα οι επιλογες μου ειναι η να ξαναγορασω τεριος μετ/νο η duster diesel.Φυσικα η επιλογη μου ειναι η δευτερη γιατι ενα τεριος με τον εξοπλισμο που το θελω φτανει 16500 ευρω!!Και φυσικα η βενζινη παιρνει την ανηφορα.Θα ηθελα να σας ρωτησω το esp χρεωνεται 800 ευρω γιατι καπου εδω μεσα ειδα οτι στοιχιζει λιγοτερο!!!
το diesel δεν παίρνει την ανηφόρα;
1.648 η μέση τιμή 95αρας
1.472 η μέση dieselξέρω ότι κάνεις οικονομία απλά σχολίασα ακριβώς αυτό που έγραψες... κι εγώ ντίζελ θα έπαιρνα ειδικά με αυτόν τον ατμοσφαιρικό που φοράει και καίει τα κέρατά του με τόσο βάρος.
Eδώ το diesel πήρε την ανηφόρα με την βενζίνη να μένει σχετικά πιο σταθερή
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μόνο;;;ΟΚ let me rephrase, με τέτοια αεροδυναμική.
Ναι είναι πολύ ελαφρύ
Το πρόβλημα μ' αυτό το αυτοκίνητο είιναι το κιβώτιο που είναι τραγικά κοντό και στα δικήνητητα και στα τετρακίνητα.Μπορούσαν στο τετρακίνητο να έχουν κοντή 1η και 2α αλλά οι άλλες σχέσεις να είναι πιο μακριές.Το ίδιο και στο πεντατάχυτο δικήνητο.Αυτό θα χάλαγε τις ρεπριζ του αυτοκινήτου βέβαια(ειδικά του 4κίνητου που εν κινήσει πετάει λόγο του κοντού κιβωτίου) αλλά θα μείωνε αρκετά την κατανάλωση αλλά θα προστάτευε και τον κινητήρα καθώς δεν αναγκαζόταν να έχει τόσες πολλές στροφές χωρίς να κινείτε με μεγάλη ταχύτητα(4100 έχει όταν το αυτοκίνητο κινείτε με 130 )
Πάντα για βενζίνη μιλάμε.Στο diesel είναι αλλιώς τα πράγματα -
Το δικίνητο σπάνια θα πατήσει χώμα και το κοντό κιβώτιο του δίνει καλές επιδόσεις στην άσφαλτο. Καλό είναι να έχει νεύρο. Και το QQ 1,6 έτσι είναι. Και στο 4κίνητο νομίζω κάνει καλό ιδίως στην εκκίνηση που δίνει άμεσα δύναμη και ώθηση.
Σε βάρος πάντως πρέπει να είναι το ελαφρύτερο 'μικρομεσαίο' το δε 0,42 αεροδυναμικού συντελεστή είναι στα πλαίσια των SUV (Tiguan 0,37, Patriot 0,40 όπως και πολλά άλλα γύρω στο 0,40 ... που παραμένουν μη ανακοινώσιμα από τις εταιρίες).Το 4κίνητo diesel μόνο έχει 6τάχυτο?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το δικίνητο σπάνια θα πατήσει χώμα και το κοντό κιβώτιο του δίνει καλές επιδόσεις στην άσφαλτο. Καλό είναι να έχει νεύρο. Και το QQ 1,6 έτσι είναι. Και στο 4κίνητο νομίζω κάνει καλό ιδίως στην εκκίνηση που δίνει άμεσα δύναμη και ώθηση.
Σε βάρος πάντως πρέπει να είναι το ελαφρύτερο 'μικρομεσαίο' το δε 0,42 αεροδυναμικού συντελεστή είναι στα πλαίσια των SUV (Tiguan 0,37, Patriot 0,40 όπως και πολλά άλλα γύρω στο 0,40 ... που παραμένουν μη ανακοινώσιμα από τις εταιρίες).Το 4κίνητo diesel μόνο έχει 6τάχυτο?
Τα τετρακίνητα έχουν εξατάχυτο γενικά(και τα βενζινοκίνητα και τα dieselοκίνητα)
Τα δικήνητα είναι 5τάχυτα -
Ο χρήστης kriti40 έγραψε:
Από 5,4 εως 6,5 το πάω εγώ. Μιλάω για μεικτή κατανάλωση. Αν χρησιμοποιείς 4χ4 σε ανάβαση χωματόδρομου τότε αγγίζει τα 9λιτ/100 χιλ.
Έχω σχεδόν 15.000 χιλ. Έχω ανέβει σε χιόνια και σε απαιτητικους χωματόδρομους στα λευκά όρη. πάει παντού και δεν μασάει. και το πιο σημαντικό δεν σε κάνει φραπέ στο ταρακούνημα......Σε ευθεία σήμερα έφτασα την κατανάλωση 5.0!!! μετά στην ανηφόρα 6.6 !και στο γυρισμό 5.1 !!!!
-
Ο χρήστης MJT έγραψε:
Stathis1980 σε ευχαριστω!
Και απο αξιοπιστια πως παει? Τι λες μετα τα 15000 χλμ ?
εβγαλε κανενα προβλημα?
Απο θορυβο?Εσωτερικα εννοω!
Σορυ που ρωτω ολα αυτα αλλα δεν εχω που αλλου να μαθω αξιοπιστες πληροφοριες!
Γι αυτο αν εχεις και κατι α προσθεσεις πες το.Καλησπέρα.
Δεν έχει παρουσιάσει κανενα πρόβλημα, ....ακόμα τουλάχιστον. Για Diesel το περίμενα πιο θορυβώδες, όμως δεν είναι. Αυτό που με ξάφνιασε ευχάριστα είναι η ροπή του. Επειδή κάνω πολλά χιλιόμετρα η άνεση στο ταξίδι είναι στα συν του. -
Ο χρήστης stathis1980 έγραψε:
Από 5,4 εως 6,5 το πάω εγώ. Μιλάω για μεικτή κατανάλωση. Αν χρησιμοποιείς 4χ4 σε ανάβαση χωματόδρομου τότε αγγίζει τα 9λιτ/100 χιλ.
Έχω σχεδόν 15.000 χιλ. Έχω ανέβει σε χιόνια και σε απαιτητικους χωματόδρομους στα λευκά όρη. πάει παντού και δεν μασάει. και το πιο σημαντικό δεν σε κάνει φραπέ στο ταρακούνημα......Σε ευθεία σήμερα έφτασα την κατανάλωση 5.0!!! μετά στην ανηφόρα 6.6 !και στο γυρισμό 5.1 !!!!
Μετά τα 6.000 χιλ καίει ακόμη λιγότερο. Στην ευθεία χωρίσ ζόρισμα κλπ παει και με 4,7/100
-
Για Diesel το περίμενα πιο θορυβώδες, όμως δεν είναι.Ο χώρος του κινητήρα, πλευρικά, εσωτερικά του καπό κλπ έχουν μόνωση?
-
Από οτι θυμάμαι εσωτερικά του καπό έχει σίγουρα. πλευρικά δεν θυμάμαι.
-
Μετά τα 6.000 χιλ καίει ακόμη λιγότερο. Στην ευθεία χωρίσ ζόρισμα κλπ παει και με 4,7/100
-
Ο χρήστης MJT έγραψε:
Τελικά πόσο είναι η πραγματική κατανάλωση στο diesel 1.5dci? Μπορει να μου πει καποιος?
Αξιζει diesel η βενζινη?Έχω τον ίδιο κινητήρα σε Scenic 1.5. Έχει, όμως 6τάχυτο κιβώτιο (εγώ, βέβαια, ξεχνάω ότι υπάρχει 6η ταχύτητα και αφού κάνω 100 χιλιόμετρα με την 5η 'ανακαλύπτω' την 6η...) και μάλλον είναι πιο βαρύ από το Duster. H κατανάλωσή του είναι 7 lt/ 100 km με μέση ωριαία ταχύτητα 45 km/h. Αυτή η μέτρηση έγινε ολόκληρο το περσινό καλοκαίρι, που δε μηδένισα καθόλου τους δείκτες του trip control για περισσότερα από 3.500 km. Οι διαδρομές περιλάμβαναν μποτιλιαρισμένα Τέμπη, μικροδιαδορμές για μπάνιο στη Χαλκιδική και πολλές διαδρομές σε πόλη (Λάρισα - Θεσσαλονίκη). Συγκριτικά, σε ίδιες, περίπου, διαδρομές το Twingo Cinetic (Αυτόματο) της συζύγου καίει 7 με 7,5 lt / 100 km βενζίνης, ενώ το Renault 19 Energy πάνω από 10 lt/100km.
-
Το 1.5 diesel εχει 6ταχυτο κιβωτιο?
Αυτη που λετε ειναι και η πραγματικη καταναλωση παιδια?Γιατι και γω οδηγω ενα corolla βενζινη και εχω καταλαβει οτι καπου με 'κλεβει', ετσι νομιζω τουλαχιστον!!!!!
Δεν ξερω,σκεφτομαι σοβαρα να το παρω γιατι πιστευω οτι και λογο καταναλωσης και λογο τιμης σε σχεση με την βενζινη θα καιει λιγοτερα απο ενα 1400αρι βενζινη + οτι θα εχω και τους χωρους.
Αυτο που με κραταει ειναι μηπως αρχισουν τα προβληματα οσον αφορα την DACIA,αν και πιστευω προσωπικα οτι βαδιζει στα χναρια της SKODA. -
Παντως σκοπευω να το δω και απο κοντα,αν ειχε και καλυτερη τιμη,οπως στην Ευρωπη ή και στη Ρουμανια,σιγουρα θα ηταν 1ο στις πωλησεις.
-
Ο χρήστης MJT έγραψε:
Το 1.5 diesel εχει 6ταχυτο κιβωτιο?
Αυτη που λετε ειναι και η πραγματικη καταναλωση παιδια?Γιατι και γω οδηγω ενα corolla βενζινη και εχω καταλαβει οτι καπου με 'κλεβει', ετσι νομιζω τουλαχιστον!!!!!
Δεν ξερω,σκεφτομαι σοβαρα να το παρω γιατι πιστευω οτι και λογο καταναλωσης και λογο τιμης σε σχεση με την βενζινη θα καιει λιγοτερα απο ενα 1400αρι βενζινη + οτι θα εχω και τους χωρους.
Αυτο που με κραταει ειναι μηπως αρχισουν τα προβληματα οσον αφορα την DACIA,αν και πιστευω προσωπικα οτι βαδιζει στα χναρια της SKODA.Το 1,500diesel έχει 6 ταχυτο κιβώτιο , αν κλέβει δεν ξέρω αλλά θα το μετρήσω. Κάνε πρώτα ένα test drive σίγουρα θα έχεις μια καλή εντύπωση, αν μένεις επαρχία λογο diesel.
Υ Γ και το corolla είναι corolla!! Στην οικογένεια έχουμε ένα corolla του 92 (σκυλί)προτίμησα να δώσω το fabia όμως .
-
Σε οσα αυτοκινητα ειχα που ειχαν μετρητη καταναλωσης εκλεβαν περιπου 1lt/100km το πολυ.Διαβαζοντας καποια ξενα τεστ δειχνουν την πραγματικη καταναλωση γυρω στα 7.5lt/100km μεικτη ,δηλαδη λιγοτερο απο ενα 1.4 'κουρσακι' και 3lt λιγοτερο απο το βενζινοκινητο 1.6. Γνωριζει κανει σας που μπορω να βρω τις επιδοσεις του dci οπως 0-100 , η τις ρεπριζ η ποσο κανει για το χιλιομετρο για να δουμε τις διαφορες με το βενζινοκινητο;
-
Τωρα διαβασα και αυτο..
Τo 2011 το Dacia Duster θα είναι πλέον διαθέσιμο και με τον κινητήρα diesel dCi 90 DPF. Το συγκεκριμένο μοντέλο αποδεικνύεται εξαιρετικά φιλικό προς το περιβάλλον και παράλληλα πολύ οικονομικό, χάρη στις εκπομπές του CO2 που δεν ξεπερνούν τα 139γρ/km, και την κατανάλωση σε μικτές συνθήκες, που είναι μόλις
5.3 λίτρα/100km. -
Καλή φάση.
-
Έχω σχεδόν 15.000 χιλ. Έχω ανέβει σε χιόνια και σε απαιτητικους χωματόδρομους στα λευκά όρη. πάει παντού και δεν μασάει. και το πιο σημαντικό δεν σε κάνει φραπέ στο ταρακούνημα......
Kriti 40 εκανες το service στα 15.000 χιλιομετρα?αν το εκανες γραψε ποσο κοστισε και τη αλλαξαν.!
-
Rallye Aïcha des Gazelles
Dacia Duster