-
''οι 4τροχοι εδειξαν 7,7μεση , 9,7μεγιστη. Το Drive εδειξε μεση 7,6, αναφεροντας χαρακτηριστικα στο αρθρο, σε back to back αναμετρηση με το Panda diesel σε συνθηκες πολης με φαναρια, κινηση κτλ, το twinair αε ενα ενδιαμεσο κομματι της διαδρομης τους, εγραψε 8,3λιτρα και το diesel 6,1. Στην συνεχεια ανφερεται οτι ο δοκιμαστης το πηρε στα σοβαρα, απενεργοποιησε την ενδειξη 'eco' του twinair για καλυτερο ελεγχο του γκαζιου, και με μεγαλη προσπαθεια καταφερε ενα 7,6. Το diesel αντιστοιχα εγραψε στο τελος της διαδρομης, 5,7λιτρα, δηλαδη 25% οπως αναφερει χαρακτηριστικα.''
είδα και εγω αυτό το τεστ, και πανω που μου άρεσε το panda 0.85 και έλεγα να το πάρω, πάγωσα. Το συγκεκριμενο τεστ δείχνει 2 πράγματα. Η ότι ο 0.85 της φιατ είναι πατάτα, ή οτι οι και καλά σούπερ δοκιμαστές των περιοδικών δεν έχουν ιδέα πως να οδηγούν οικονομικά..και εξηγουμαι...εχω ενα cuore toy 99 me 280.000 χιλιόμετρα, με μοναδικη βλαβη 1 λαμπα που μου έκαψε στις 100.000 χλμ..που δείχνει ότι , ναι οι βενζινοκινητήρες είναι αξιόπιστοι ανάλογα με την χρήση που κάνουμε. προσωπικά μου αρέσει να οδηγώ ηρεμα.. θελετε να δειτε καταναλωσεις? 4,5 σε ταξιδι με 90-100 , 5,3 με 120 και 6,2 μεσα στην πολη .Και χωρις εκο και αλλα ηλεκτρονικα καλουδια , και αλλες μπουρδες. θα περιμενω να δω και αλλες δοκιμές του 0.85 μέχρι να αποφασίσω...ντιζελ δεν παιρνω με τίποτα!!!!!!
-
Κακώς επιχειρείς να βγάλεις σοβαρά συμπεράσματα από το τι γράφουν οι πλέον ακατάλληλοι. Μόνο από κατόχους μπορείς να ενημερωθείς σοβαρά για το τι κάνει το κάθε αμάξι σε πραγματικές συνθήκες. Ο 0.9 μόνο πατάτα δεν είναι. Το θέμα είναι ότι αν οδηγείς τόσο οικονομικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον αποκτήσεις. Ο 0.9 είναι εν τέλει πιο κατάλληλος για αυτόν που θέλει κάτι παραπάνω σε επιδόσεις παρά για κάποιον που κυνηγάει την απόλυτη οικονομία.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ο 0.9 είναι εν τέλει πιο κατάλληλος για αυτόν που θέλει κάτι παραπάνω σε επιδόσεις παρά για κάποιον που κυνηγάει την απόλυτη οικονομία.αν και οι της FIAT αλλα ευαγγελιζονται. για την ακριβεια τα ακριβως τα αντιθετα. εκτος και αν η οικονομια ερχεται ετσι κι αλλιως αμα οδηγεις ηρεμα πραγμα που μου φαινεται οτι...στεκει!! Ε τοτε δεν ειναι αναγκη καποιος να το παρει το μοτερ αυτο. ας κοιταξει σε 1.2 ή και σε αλλη μαρκα!
παντως απο τα (πολυ) λιγα που εχω καταλαβει μεχρι στιγμης και αυτο ειναι κατι που οσο περναει ο καιρος το επιβεβαιωνω, ειναι πως η κατασκευη του δικυλινδρου ειναι ΚΑΘΑΡΑ θεμα marketing και πως δεν εχει μεχρι στιγμης τα επιθυμητα αποτελεσματα τοσο σε καταναλωση, οσο και σε γενικοτερες πωλησεις=εμπιστοσυνη των υποψηφιων αγοραστων.
μεχρι 3κυλινδρα ειναι μια χαρα σε (μικρα) αμαξια. πιο κατω αρχιζουν τα... πειραματα!! -
Ο χρήστης elcano έγραψε:
''οι 4τροχοι εδειξαν 7,7μεση , 9,7μεγιστη. Το Drive εδειξε μεση 7,6, αναφεροντας χαρακτηριστικα στο αρθρο, σε back to back αναμετρηση με το Panda diesel σε συνθηκες πολης με φαναρια, κινηση κτλ, το twinair αε ενα ενδιαμεσο κομματι της διαδρομης τους, εγραψε 8,3λιτρα και το diesel 6,1. Στην συνεχεια ανφερεται οτι ο δοκιμαστης το πηρε στα σοβαρα, απενεργοποιησε την ενδειξη 'eco' του twinair για καλυτερο ελεγχο του γκαζιου, και με μεγαλη προσπαθεια καταφερε ενα 7,6. Το diesel αντιστοιχα εγραψε στο τελος της διαδρομης, 5,7λιτρα, δηλαδη 25% οπως αναφερει χαρακτηριστικα.''είδα και εγω αυτό το τεστ, και πανω που μου άρεσε το panda 0.85 και έλεγα να το πάρω, πάγωσα. Το συγκεκριμενο τεστ δείχνει 2 πράγματα. Η ότι ο 0.85 της φιατ είναι πατάτα, ή οτι οι και καλά σούπερ δοκιμαστές των περιοδικών δεν έχουν ιδέα πως να οδηγούν οικονομικά..και εξηγουμαι...εχω ενα cuore toy 99 me 280.000 χιλιόμετρα, με μοναδικη βλαβη 1 λαμπα που μου έκαψε στις 100.000 χλμ..που δείχνει ότι , ναι οι βενζινοκινητήρες είναι αξιόπιστοι ανάλογα με την χρήση που κάνουμε. προσωπικά μου αρέσει να οδηγώ ηρεμα.. θελετε να δειτε καταναλωσεις? 4,5 σε ταξιδι με 90-100 , 5,3 με 120 και 6,2 μεσα στην πολη .Και χωρις εκο και αλλα ηλεκτρονικα καλουδια , και αλλες μπουρδες. θα περιμενω να δω και αλλες δοκιμές του 0.85 μέχρι να αποφασίσω...ντιζελ δεν παιρνω με τίποτα!!!!!!
Και γιατι να αλλαξεις αμαξι;Κρατα αυτο που εχεις!
-
Ο χρήστης elcano έγραψε:
''οι 4τροχοι εδειξαν 7,7μεση , 9,7μεγιστη. Το Drive εδειξε μεση 7,6, αναφεροντας χαρακτηριστικα στο αρθρο, σε back to back αναμετρηση με το Panda diesel σε συνθηκες πολης με φαναρια, κινηση κτλ, το twinair αε ενα ενδιαμεσο κομματι της διαδρομης τους, εγραψε 8,3λιτρα και το diesel 6,1. Στην συνεχεια ανφερεται οτι ο δοκιμαστης το πηρε στα σοβαρα, απενεργοποιησε την ενδειξη 'eco' του twinair για καλυτερο ελεγχο του γκαζιου, και με μεγαλη προσπαθεια καταφερε ενα 7,6. Το diesel αντιστοιχα εγραψε στο τελος της διαδρομης, 5,7λιτρα, δηλαδη 25% οπως αναφερει χαρακτηριστικα.''είδα και εγω αυτό το τεστ, και πανω που μου άρεσε το panda 0.85 και έλεγα να το πάρω, πάγωσα. Το συγκεκριμενο τεστ δείχνει 2 πράγματα. Η ότι ο 0.85 της φιατ είναι πατάτα, ή οτι οι και καλά σούπερ δοκιμαστές των περιοδικών δεν έχουν ιδέα πως να οδηγούν οικονομικά..και εξηγουμαι...εχω ενα cuore toy 99 me 280.000 χιλιόμετρα, με μοναδικη βλαβη 1 λαμπα που μου έκαψε στις 100.000 χλμ..που δείχνει ότι , ναι οι βενζινοκινητήρες είναι αξιόπιστοι ανάλογα με την χρήση που κάνουμε. προσωπικά μου αρέσει να οδηγώ ηρεμα.. θελετε να δειτε καταναλωσεις? 4,5 σε ταξιδι με 90-100 , 5,3 με 120 και 6,2 μεσα στην πολη .Και χωρις εκο και αλλα ηλεκτρονικα καλουδια , και αλλες μπουρδες. θα περιμενω να δω και αλλες δοκιμές του 0.85 μέχρι να αποφασίσω...ντιζελ δεν παιρνω με τίποτα!!!!!!
Μην ξεχνάς και τον παράγοντα βάρος .Το δικό σου coure ζήτημα να ζυγίζει 800 κιλά,όταν το νέο panda 0.9 φτάνει τα 1050 κιλά σε όλες τις μετρήσεις ζυγαριάς των περιοδικών.Τη χαμηλότερη κατανάλωση στα μίνι από ότι λένε τα περιοδικά(πάρε το καινούριο τεύχος autocar) έχουν το τελευταίο cuore αλλά και το vw up(σαν 1000άρακι ατμοσφαιρικό με 870-900 κιλά).Πολύ καλά τα πάνε και τα τρίδυμα aygo και σια στην κατανάλωση,πάλι λόγω βάρους.Το 0.9 panda παίζει και το ρόλο εκτός πόλης(πιο ολοκληρωμένο),αλλά σαν τούρμπο αυτοκίνητο η κατανάλωση του επηρεάζεται εύκολα ανάλογα με το πόσο πατάς το γκάζι,και επειδή συνήθως γαργαλάει η τουρμποροπή το πατάς συνήθως
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Ο 0.9 είναι εν τέλει πιο κατάλληλος για αυτόν που θέλει κάτι παραπάνω σε επιδόσεις παρά για κάποιον που κυνηγάει την απόλυτη οικονομία.
αν και οι της FIAT αλλα ευαγγελιζονται. για την ακριβεια τα ακριβως τα αντιθετα. εκτος και αν η οικονομια ερχεται ετσι κι αλλιως αμα οδηγεις ηρεμα πραγμα που μου φαινεται οτι...στεκει!! Ε τοτε δεν ειναι αναγκη καποιος να το παρει το μοτερ αυτο. ας κοιταξει σε 1.2 ή και σε αλλη μαρκα!
παντως απο τα (πολυ) λιγα που εχω καταλαβει μεχρι στιγμης και αυτο ειναι κατι που οσο περναει ο καιρος το επιβεβαιωνω, ειναι πως η κατασκευη του δικυλινδρου ειναι ΚΑΘΑΡΑ θεμα marketing και πως δεν εχει μεχρι στιγμης τα επιθυμητα αποτελεσματα τοσο σε καταναλωση, οσο και σε γενικοτερες πωλησεις=εμπιστοσυνη των υποψηφιων αγοραστων.
μεχρι 3κυλινδρα ειναι μια χαρα σε (μικρα) αμαξια. πιο κατω αρχιζουν τα... πειραματα!!τι κανόνας είναι οι 3 κύλινδροι ? δικός σου ??
το 0,9 είναι μοτεράρα
-
μαλλον αυτο θα κανω...απ οτι βλεπω σον τυπο πεφτει πολυ θαψιμο (συγκαλυμενο) για το 0.9, και με φρεναρε..προσπαθουν να μας παρουσιασουν τα ντιζελ σαν μεσιες...κατσε να δεις τι θα γινει μετα απο καιρο , με τον ανεφοδιασμο απο τα ανοθεφτα καυσιμα της πατριδας μας, και την εξονυχιστικη συντηρηση των συνεργειων μας
-
Ο χρήστης elcano έγραψε:
μαλλον αυτο θα κανω...απ οτι βλεπω σον τυπο πεφτει πολυ θαψιμο (συγκαλυμενο) για το 0.9, και με φρεναρε..προσπαθουν να μας παρουσιασουν τα ντιζελ σαν μεσιες...κατσε να δεις τι θα γινει μετα απο καιρο , με τον ανεφοδιασμο απο τα ανοθεφτα καυσιμα της πατριδας μας, και την εξονυχιστικη συντηρηση των συνεργειων μας- ο 0,9 δεν είναι ντιζελ...
- τα ντιζελ υπάρχουν χρόνια στην αγορά... είναι ακόμα επικίνδυνα για το αναπνευστικό αλλά είναι πολύ πιο οικονομικά από την βενζίνη
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Ο 0.9 είναι εν τέλει πιο κατάλληλος για αυτόν που θέλει κάτι παραπάνω σε επιδόσεις παρά για κάποιον που κυνηγάει την απόλυτη οικονομία.
αν και οι της FIAT αλλα ευαγγελιζονται. για την ακριβεια τα ακριβως τα αντιθετα. εκτος και αν η οικονομια ερχεται ετσι κι αλλιως αμα οδηγεις ηρεμα πραγμα που μου φαινεται οτι...στεκει!! Ε τοτε δεν ειναι αναγκη καποιος να το παρει το μοτερ αυτο. ας κοιταξει σε 1.2 ή και σε αλλη μαρκα!
μεχρι 3κυλινδρα ειναι μια χαρα σε (μικρα) αμαξια. πιο κατω αρχιζουν τα... πειραματα!!O 2κύλιδρος είναι ένα καλό διαφημιστικό κόλπο αλλά σαν απόδοση δεν χωράνε αμφιβολίες. Κάνει ότι υπόσχεται. Το θέμα είναι η λανθασμένη κατ΄εμέ πολιτική που ακολούθησε η Fiat και θέλησε να τον προβάλει ως το μεγαλύτερο εχθρό της βενζίνης. Όπως συνηθίζω να λέω τα άλογα θέλουν σανό για να πάνε. Το συγκεκριμένο μοτέρ έπρεπε πρωτίστως να διαφημίζεται για τα άλογα, τη ροπή και τις επιδόσεις που προσφέρει και μετά για όλα τα άλλα.
-
O twinair κανει οτι υποσχεται σε επιπεδο αποδοσης, και ακομα παραπανω. Σε επιπεδο καταναλωσης, σηκωνει πολυ συζητηση.
Μαλλον το τμημα Marketing της μαμας Fiat τα εχει κανει λιγο σαλατα...
Πιο ρεαλιστικο θα ηταν να τον ειχαν προμοταρει ως τον πιο ισχυρο και αποδοτικο 900αρη που εχει βγει ποτε, με ρεαλιστικη καταναλωση για τις εξαιρετικες επιδοσεις που πετυχαινει, και λιγοτερο για την οικονομια καυσιμου που μπορει να επιτυχει.
Οπως και να εχει, πατατα κινητηρας ΔΕΝ ειναι, απλως οι Ιταλοι εχουν μπερδεψει λιγο τα μπουτια τους σε επιπεδο επικοινωνιας...
Στην τελικη, μεχρι στιγμης τουλαχιστον, με την υπαρχουσα αγορα αυτοκινητου, στην συγκεκριμενη κατηγορια δεν μπορει κανεις να τα εχει ολα. Εαν πρωταρχικος σκοπος ειναι η οικονομια καυσιμου, τοτε τα Ιαπωνικα μαλλον τα καταφερνουν καλυτερα σε συνδυασμο με ικανοποιητικη αποδοση-επιδοσεις. Αυτα χανουν ομως σε οδικη συμπεριφορα, στυλ, και εμφανιση
απο τα Ευρωπαικα, και ειδικα τα Ιταλικα. Μια ενδιαμεση λυση μπορει ενδεχομενως να βρεθει στο...'ψυγειακι' της VAG, κανοντας εναν συμβιβασμο στις επιδοσεις (οχι οτι σερνεται στην κυριολεξια, απ' οτι λενε, απλως δεν πρωταγωνιστει σε αυτο τον τομεα, οπως οι Ιταλοι, και καποια Κορεατικα συνολα...), και στην εμφανιση, κυριως για καποιους Ιταλοφιλους, που το απεχθανονται αισθητικα.
Το Panda τελος, εχει αλλο ενα μεγαλο ατου, που επισης τουλαχιστον εγω δεν το εχω εισπραξει ως θετικη πληροφορια απο τυχον διαφημιση μεσα απο την Fiat.
Aυτο ειναι οι σχετικα λιγο πιο υπερυψωμενη θεση οδηγησης, αλλα και γενικοτερα οι θεσεις για τους επιβατες, κατι που εκτος απο κορυφαια ορατοτητα (σημαντικο για αυτοκινητο πολης) προσδιδει μεγαλυτερη ευκολια-ανεση στο μπες-βγες.
Με αυτα τα κριτηρια, συν την ενδιαφερουσα οδικη συμπεριφορα, για την κατηγορια, πιστευω οτι το Panda θα πρεπει να τοποθετειται στην αγορα, εναντι του ανταγωνισμου, και οχι την μειωμενη καταναλωση, η οποια επιτυγχανεται ικανοποιητικως στην ακριβοτερη diesel εκδοση, (αλλα προφανως και στην βενζινοκινητη των 1200κ.εκ οπου πιθανοτατα με το προσθετο βαρος σε σχεση με την προηγουμενη γενια οι επιδοσεις θα ειναι οριακα επαρκεις για την κατηγορια...) που αντικειμενικα προοριζεται για αυτους που κανουν αρκετα περισσοτερα χλμ απο τον τυπικο μεσο ορο των 15κ περιπου...
Εαν στην χωρα μας, βελτιωσουν λιγο ακομα την...τσιμπημενη τιμολογιακη πολιτικη τους, ή προσφερουν καλυτερο/πληρεστερο εξοπλισμο με τις υπαρχουσες τιμες, τοτε δικαιως θα μπορει και να κατακτησει την κατηγορια.
Σε διαφορετικη περιπτωση, εστω οριακα, υπαρχουν εξισου ενδιαφερουσες προτασεις, (τουλαχιστον επι της ουσιας, και οχι απαραιτητως στην εμφανιση...) με χαμηλοτερο αντιτιμο... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μεχρι 3κυλινδρα ειναι μια χαρα σε (μικρα) αμαξια. πιο κατω αρχιζουν τα... πειραματα!!τι κανόνας είναι οι 3 κύλινδροι ? δικός σου ??
το 0,9 είναι μοτεράρα
δεν ειπα για καποιο κανονα, απλα εκφραζω την αποψη μου για το ποιο θεωρω ως τεχνολογικα 'επιθυμητο' σε αυτη την κατηγορια.
και αυτο μαλλον επιβεβαιωνεται απο το οτι οι υπολοιπες αυτοκινητοβιομηχανιες απλα δεν εχουν καν στο μυαλο τους την λογικη του δικυλινδρου. αν γινει το αντιθετο -σε καποια χρονια ισως- εδω θα ειμαστε (ζωη να'χουμε) για να αναθεωρησω.
απο 3κυλινδρα ομως η αγορα καλα παει.
συμφωνω και επαυξανω οτι ειναι μοτεραρα και παραδεχομαι τους ιταλους που τολμησαν. τον τοποθετουν ομως σε μια κατηγορια οπου η καταναλωση παιζει ακομα και πρωτο ρολο στην επιλογη ενος αυτοκινητου. αποδιδει αλλα καιει κιολας. δεν συζητω καν για την τιμη του. οσον αφορα τον diesel, ο καθενας εχει τις αποψεις και τις προτεραιοτητες του. -
το 0.9 με τους 65 ιππους θα το φέρουν άραγε. Πιστευω θα είναι καλύτερη και πιο αξιόπιστη επιλογή
-
Ο χρήστης elcano έγραψε:
το 0.9 με τους 65 ιππους θα το φέρουν άραγε. Πιστευω θα είναι καλύτερη και πιο αξιόπιστη επιλογή- επειδη ειναι πιεσμένος ο 85αρης?
- Επειδή ενα αμάξι ειναι καλύτερο οταν ειναι επιταφειος?
-
Ο χρήστης elcano έγραψε:
το 0.9 με τους 65 ιππους θα το φέρουν άραγε. Πιστευω θα είναι καλύτερη και πιο αξιόπιστη επιλογή65 αλόγατα,9 κιλά ροπή σε αμάξι 1050 κιλά? Σε autobianchi σύμφωνοι.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
το 0.9 με τους 65 ιππους θα το φέρουν άραγε. Πιστευω θα είναι καλύτερη και πιο αξιόπιστη επιλογή
65 αλόγατα,9 κιλά ροπή σε αμάξι 1050 κιλά? Σε autobianchi σύμφωνοι.
έχεις οδηγήσει οτομπιάνκι?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
έχεις οδηγήσει οτομπιάνκι?
Ξερω ότι υπήρχε και abarth.Αλλα λογικά και κάποια αργή βασική έκδοση.Το είπα λόγω βάρους-διαστάσεων το παραπάνω.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Και η απλή έκδοση με τον 'αρχαίο' 903άρη, ήταν σβέλτη, ακόμη και με σημερινά δεδομένα. Η Abarth κιόλας, θα ντρόπιαζε ακόμη και σήμερα πολλά αυτοκίνητα.
Γενικώς τα Autobianchi δεν ήταν ποτέ αργά και δεν είχαν τέτοια φήμη.
-
+1
-
Ασε που για την εποχή ηταν πανάκριβο παιχνίδι ...
-
- 8.000 σ.α.λ.!
Fiat Panda Mk III (Model 169, 2003-2012)