-
Είναι το Ζευς με 40 ευρώ το 2κλινο(και πιο φθηνά αν δεν πάρεις το remote από το κλιματιστικό), πίσω από το γήπεδο, έχει ωραία θέα.
Χωρίς πλάκα θα σου πρότεινα το Παρκ Οτελ, σοβαρό και καλό, αλλά για wi-fi δεν ξέρω. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Είναι το Ζευς με 40 ευρώ το 2κλινο(και πιο φθηνά αν δεν πάρεις το remote από το κλιματιστικό), πίσω από το γήπεδο, έχει ωραία θέα.
Χωρίς πλάκα θα σου πρότεινα το Παρκ Οτελ, σοβαρό και καλό, αλλά για wi-fi δεν ξέρω.Θενκς, αλλά είναι όλα booked.... Απο εκεί σας γράφω τώρα -χρειάστηκε να γυρίσω πέντε για να βρω κάτι. Δεν έχει wifi, αλλά ο καλός ο ρεσεψιονιστ μου έδωσε ethernet καλωδιάκι, το κούμπωσα σε πριζούλα στο σαλόνι, χτυπάω και την απαραίτητη αλκοόλη και παπαρίζω ανέτως....
-
Ο χρήστης ililias, στις 01.04.2008 έγραψε:
Η Πίζα μπήκε μέσα μόνο και μόνο γιατί τα πιτσιρίκια τον πύργο θα τον θυμούνται (όπως και το Κολοσσαίο αν πάμε στη Ρώμη).
Επίσης μια μέρα Φλωρεντία, για χατήρι της συμβίας μου.
Προσωπικά θέλω Τοσκάνη (εκτός αουτοστράντα, ακριβώς, και διανυκτέρευση σε καμιά πανσιόν απ' αυτές που βλέπουμε στις ταινίες) και μια επίσκεψη στη Φερράρι και (γιατί όχι) στη Λάμπο... -
Καμιά πρόταση για κατάλυμα στην Άνδρο 'παίζει'; Θα πάμε παρέα 9 ατόμων το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος (αν μέχρι αύριο δεν προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές για εκείνες τις ημέρες). Πιο πολύ μας ενδιαφέρουν διαμερίσματα 4-5 ατόμων (ή και περισσοτέρων) και όχι δωμάτια ξενοδοχείων.
-
Βάλτα στο Ευρωπαϊκό τόπικ
-
Μια κ είχα ζητήσει συμπαράσταση εδώ πέρυσι, θα συνεχίσω εδώ.
Δεσμεύομαι όμως την επόμενη φορά να το βάλω στο Ευρωπαϊκό (και μια και ... μάλλον θα είναι Γερμανία, όλο κι ελπίζω σε καμιά συνάντηση).
Φόρτωσα την οικογένεια κ την κοπανήσαμε, Δευτέρα του Πάσχα. Βγήκαμε Ανκώνα Τρίτη μεσημέρι και βουρ για Περούτζια. Είχα κλείσει ξενοδοχεία έξω από τις πόλεις που θα μέναμε, οπότε μετά από το ξεφόρτωμα μπήκαμε στην πόλη. Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, μας έκοψε κ το κρύο. Αλλά το ευχαριστηθήκαμε.
Τετάρτη πρωί, φύγαμε για Σιένα. Πάλι αποφύγαμε αυτοκινητόδρομους, 'αριστερά' έλεγε ο ρουφιάνος, δεξιά εμείς. Κι όλο κι επανυπολόγιζε... Φτάσαμε, βάλαμε λ7 στα παρκόμετρα για 4 ώρες κ ξαμοληθήκαμε! Φάγαμε τις πίτσες μας κι ανυπολόγιστη ποσότητα παγωτών, καθιστοί στην πλατεία, και μετά ... SS 222. Σιένα - Φλωρεντία μέσα απ' το Κιάντι. Καταπληκτική διαδρομή! 'Φτάσατε στον προορισμό σας'. Έ;;; 'Περνάει από δω, ρε Βασίλη'; 'Τι να σου πω, πολλά σημάδια βλέπω στους τοίχους'... Κλείσαμε τους καθρέφτες και περάσαμε ξυστά, αλλά το ξενοδοχείο μας αποζημίωσε! Το βράδυ πήγαμε βόλτα (μια 25αριά χλμ δίπλα μας) στο Greve, του οποίου η κεντρική πλατεία είναι πανέμορφη! Φάγαμε δίπλα στο ξενοδοχειο, εγώ χτύπησα αλύπητα το σχεδόν ωμό κρέας - ενώ η συμβία μου με απειλούσε με αποχή. Γυναίκες! Ούτε να τρώνε δεν ξέρουν!
Πέμπτη, Φλωρεντία! Το πρωί να σκάει ο τζίτζικας, ξαφνικά το απόγευμα να βρέχει κ να κάνει κρύο. Αλλά, φυσικά, άξιζε ο κόπος! Η πόλη είναι ολόκληρη μια ζωγραφιά. Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο δίχως να θυμόμαστε ... αν είχαμε ακόμα πόδια. Αλλά ρίξαμε λίγο νερό πάνω μας κ πήγαμε σε μια υπέροχη τρατορία για φαγητό.
Παρασκευή πρωί, κινήσαμε για Πίζα. Τα γνωστά, Πύργος που γέρνει, καφές, πίτσα, παγωτά, και μετά ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΦΙΟΡΑΝΟ. Εννοείται μακριά από αυτοκινητόδρομους, εννοείται ότι καταλήξαμε στην αυλή μιας θείτσας (έχετε τπτ στο αυτοκίνητο που σας λέει από που να πάτε, παιδάκι μου; Γιατί όλους εδώ τους στέλνει...), περάσαμε από τους 2ο στους 8 βαθμούς μέσα σε μια ώρα, χαθήκαμε στους πανέμορφους δρόμους της Μόντενα, του Μαρανέλο κ του Φιοράνο (φτώχεια καταραμένη, που να σας τα λέω...) κ καταλήξαμε στο παλιό, βαρύ, αρχοντικό, όμορφο ξενοδοχείο. Στο (καταπληκτικό) εστιατόριό του, φάγαμε με ασημένια μαχαιροπήρουνα (κυριολεκτικά), ίσως το καλύτερο φαγητό που έχω δοκιμάσει ποτέ στην Ιταλία.
Σάββατο, τελευταία ημέρα. 8:27 έξω από τα μαγαζιά, είχαμε 1,5 ώρα για ψώνια!
Ναι, καλά... Εθνική εορτή στην Ιταλία, ΟΛΑ κλειστά.
Ευτυχώς, όχι ακριβώς όλα: Η Galleria Ferrari, άνοιξε!
Περνάει μια F430, χαζεύουμε όλοι, σταματάει μπροστά μου. 'Θέλετε να την οδηγήσετε;' Είχε αυτοκόλλητα 'test drive'. 'Μλκ, λες να είναι η τυχερή σου μέρα;' σκέφτηκα. '100 Ε τα 15 λεπτά', με ξύπνησε ο μλκοιταλός. 'Στην πίστα;' τον ρώτησα μ' ελπίδα. 'Στον δρόμο, φυσικά', μου απάντησε. Ρε ά πάαινε από 'δω, σαχλαμάρα. 100 Ε για 15 λεπτά με ταχύτητες μέχρι 50 χαω;;; Ο χαβαλές στο 'μουσείο' ήταν ένα λεωφορείο με υπερήλικες. Να βλέπεις γιαγιάδες με μαγκούρες, να μπαίνουν να δουν! Τις θαύμασα!
Αλλά δεν θαύμασα καθόλου την τουαλέτα τους. Ρε μλκοιταλοί, στη Galleria Ferrari βρισκόμαστε ρε! Χάθηκε να φτιάξετε μια προχώ χέστρα;;;
Τεσπα, πέρασαν οι ώρες κ φύγαμε για Ανκώνα. Μετά από 1 ώρα με πρώτη - νεκρά από Μπολώνια μέχρι Ίμολα, ο δρόμος ξαφνικά άνοιξε και ... προλάβαμε το καράβι. Πρώτη (και τελευταία) μας αουτοστράντα.
1.200 χλμ, ωραίοι δρόμοι, ωραία χωριά, ωραία ξενοδοχεία 4ων αστέρων (60 - 69 Ε το δίκλινο κι 70 - 79 Ε το τρίκλινο), εστιατόριο πολυτελείας με 129 Ε τα 6 άτομα για πολύ και ΚΑΛΟ φαγητό κ γλυκό / παγωτό, αναρωτιέμαι γιατί άργησα τόσο να το αποφασίσω... -
ωραιος
ξεχασες ομως να γραψεις τη καταναλωση καυσιμου.
-
-
Τελικά είναι νόμος ότι ο,τιδήποτε είναι 'κοντά' πάντα την πληρώνει. Έχω περάσει τόσες φορές απο Ιταλία και στα μισά μερη δεν έχω πάει.
Κατάφερα πέρυσι όμως να κάνω ένα Firenze Padova και αποζημιώθηκα Ειδικά η Padova... μακάριοι οι φοιτήσαντες εκείΔε βλέπω κανα σχόλιο για ιταλικές γυναικείες παρουσίες, πολλώ δε μάλλον φωτό
-
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δε βλέπω κανα σχόλιο για ιταλικές γυναικείες παρουσίες, πολλώ δε μάλλον φωτόΝα τον καψεις θες; Κι οι τοιχοι εχουν αυτια
-
Χιχιχιχιχι...
Αργός, όπως πάντα. -
Για ξεκαρφωμα την εβαλες τη φωτο. Εγω βλεπω σφιχτες αγκαλιες
Δε μας ειπες ΤΙ φαγατε, που ηταν το καλυτερο που δοκιμασες στην Ιταλια -
Ηλία, αφήνεις μαλλί;
-
Κι ότι έψαχνα να αλλάξω τα κορδόνια στα παπούτσια μου
Είναι πολύ σικάτες γκόμενες ρε πστ μου -
Διότι δεν βγαίνουν από το σπίτι χωρίς να φτιαχτούν. Όμορφες-άσκημες, όλες φροντίζουν να μη δείχνουν αφρόντιστες. Ανεξαρτήτως οικονομικής ή άλλης κατάστασης. Έτσι τις έμαθαν οι μάμας, έτσι κάνουν (και ορθώς). Μιλάμε βέβαια από Ρώμη και πάνω. Πιο κάτω η κατάσταση αλλάζει άρδην (σε βαθμό γνώριμο θα έλεγα ).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πιο κάτω η κατάσταση αλλάζει άρδην (σε βαθμό γνώριμο θα έλεγα ).Απορώ τι υπαινίσεσαι
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ηλία, αφήνεις μαλλί;Α, το πρόσεξες;
Ναι, όσο προλαβαίνω ακόμα. -
Λοιπόν αδελφοί, θέλω τα φώτα σας!
Τον άλλο μήνα θα πάω στα Γιάννενα σε ένα γάμο οδικώς, με αφετηρία το Πόρτο-Ράφτη όπου και κατοικοεδρεύουμε. Σκεφτόμουν λοιπόν με τη γυναίκα μου να μην πάμε από την κλασική διαδρομή Κόρινθο-Πάτρα-Ρίο-Αντίρριο κ.τ.λ. και να δοκιμάσουμε the hard way (Λειβαδιά-Ιτέα-Ναύπακτος κ.τ.λ.).
Ο λόγος είναι ότι θεωρώ πιο ενδιαφέρουσα -φυσιολατρικά- τη διαδρομή και σαφώς πιο οικονομική (βλ. διόδια). Στον αντίποδα, πιστεύω ότι θα ταλαιπωρηθούμε λίγο παραπάνω σε χρόνο.
Το έχει κάνει κανείς σας? Τί μου προτείνετε? Χιλιομετρικά φαντάζομαι δεν πρέπει να έχουν μεγάλη απόκλιση οι δύο διαδρομές... -
Για Γιάννενα με την εγνατία πλέον παίζει πολύ χαλαρα να σκεφτείς και Καλαμπάκα.
Για πείτε οι γνώστες
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ