-
Έχει κάποιος εμπειρία από ταξίδι στο bansko για σκι, οδικώς; Οποιαδήποτε συμβουλή, άποψη, ιδέα ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ!
-
Ετοιμάζομαι για Πισοδέρι Φλώρινας, λογικά θα φύγω στις 24/12 από Αθήνα. Ποιος είναι ο προτιμότερος δρόμος να πάω; Το destinator από Λάρισα με βάζει μέσα προς Κοζάνη. Στέκει;
Επίσης προτάσεις για Φλώρινα και τα περίχωρα είναι καλοδεχούμενες (τα τέκνα είναι 8&4 ετών )
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Ετοιμάζομαι για Πισοδέρι Φλώρινας, λογικά θα φύγω στις 24/12 από Αθήνα. Ποιος είναι ο προτιμότερος δρόμος να πάω; Το destinator από Λάρισα με βάζει μέσα προς Κοζάνη. Στέκει;Επίσης προτάσεις για Φλώρινα και τα περίχωρα είναι καλοδεχούμενες (τα τέκνα είναι 8&4 ετών )
ΙΜΟ Θα ανέβεις Αθηνών - Θεσ/νίκης και με τά την Λάρισα και πριν τα Τέμπη μπαίνεις για Κοζάνη μεσω Ελασσώνας - Σέρβια κλπ.
Να πας Νυμφαίο!!
-
To destinator βγάζει
[list:32yabwz0]
Χλμ Ώρες
566 / 7.34 από Κοζάνη
645 / 7.38 με Εγνατία
[/list:u:32yabwz0]
Αυτά λογικά σύμφωνα με τα όρια/εκτιμήσεις μέσης ταχύτητας που έχουν γίνει από την ομάδα της ngi.Και η γνώμη ενός φίλου
Αν πάς από τον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης, θα περάσεις από το Σαραντάπορο που έχει πολλές στροφές (ανεβαίνεις ένα βουνό και το κατεβαίνεις).
Εμείς πάμε από Βέροια. Η γέφυρα είναι λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη και πιάνουμε Εγνατία Οδό που πάς σφαίρα. Η κατάληξη της Εγνατίας για Φλώρινα, είναι λίγο έξω από την Φλώρινα. Από αυτή τη διαδρομή είναι πολύ πιο άνετο το ταξίδι διότι είσαι συνεχώς σε Αυτοκινητόδρομο και όχι σε τοπικές οδούς.
Από Εγνατία μου είπαν και οι ντόπιοι που μίλησα για να κλείσω δωμάτιο.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
To destinator βγάζει
[list:sqds8yll]
Χλμ Ώρες
566 / 7.34 από Κοζάνη
645 / 7.38 με Εγνατία
[/list:u:sqds8yll]
Αυτά λογικά σύμφωνα με τα όρια/εκτιμήσεις μέσης ταχύτητας που έχουν γίνει από την ομάδα της ngi.Και η γνώμη ενός φίλου
Αν πάς από τον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης, θα περάσεις από το Σαραντάπορο που έχει πολλές στροφές (ανεβαίνεις ένα βουνό και το κατεβαίνεις).
Εμείς πάμε από Βέροια. Η γέφυρα είναι λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη και πιάνουμε Εγνατία Οδό που πάς σφαίρα. Η κατάληξη της Εγνατίας για Φλώρινα, είναι λίγο έξω από την Φλώρινα. Από αυτή τη διαδρομή είναι πολύ πιο άνετο το ταξίδι διότι είσαι συνεχώς σε Αυτοκινητόδρομο και όχι σε τοπικές οδούς.
Από Εγνατία μου είπαν και οι ντόπιοι που μίλησα για να κλείσω δωμάτιο.
Oυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ ρε ευθειάκια! Στο Λάρισα - Κοζανη γουστάρω που γράφει το όριο κάθε στροφής στην άσφαλτο.
Λοιπόν θα πάς από μέσα για να περάσεις και την γέφυρα του Αλιάκμονα να κάνεις και ένα μαθηματάκι στα πιτσιρίκια και θα γυρίσεις από Εγνατία - Βέροια κλπ για να σταματήσεις μια και στην Βεργίνα για το άλλο μαθηματάκι -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Έχει ιδέα κανείς ποιές εταιρίες πετάνε για Αμστερνταμ από Θεσ/νίκη;
Όχι πάντως η klm, απ ότι βλέπω.To airtickets.gr θεωρείται τις προκοπής; Δε λέει και πολύ να πάω Αμστερνταμ μέσω Πράγας με 300+ ευρώ.
Χάρη, όλοι εδώ απο Θεσσαλονικη πετάνε για Dusseldorf με germanwings και μετά τρένο.
Για τσέκαρε λίγο τιμές, το τρένο θα σου πάει κανα 70-80πήγαινεελαΤσέκαρε και το whichbudget.com
edit
μάλλον το παράκανα με την τιμή για το τρένο
http://www.nshispeed.nl/ Παίζει πολύ φτηνοτερο αν το κλείσεις αρκετά νωρίτερα -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
...
Oυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ ρε ευθειάκια! Στο Λάρισα - Κοζανη γουστάρω που γράφει το όριο κάθε στροφής στην άσφαλτο.
Λοιπόν θα πάς από μέσα για να περάσεις και την γέφυρα του Αλιάκμονα να κάνεις και ένα μαθηματάκι στα πιτσιρίκια και θα γυρίσεις από Εγνατία - Βέροια κλπ για να σταματήσεις μια και στην Βεργίνα για το άλλο μαθηματάκιΠαλαιά, όταν είχα γαλλικά έστριβα (rallye, xantia - και τα δύο εντυπωσιακά αλλά και διαφορετικά στο στρίψιμο). Τώρα με τον υποστροφικό γιαπωνέζο ... πάω με ρυθμούς αποδεκτούς για τα 'θηλυκά' τις οικογένειας.
Θα γυρίσουμε απο τις στροφές, στην επιστροφή μάλλον θα κάνουμε μια στάση σε ένα βράδυ στο Λιβάδι. -
Πριν μπεις στη Φλώρινα έχει μια φαρδειά ευθεία με ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 50!!!
Αμέσως μόλις μπεις, στο κύκλο στρίψε για ΦΥΡΟΜ (νομίζω ο δεύτερος δρόμος που θα συναντήσεις), έχει ένα εστιατόριο Δορυφόρος - έχει χαλάσει τώρα, μη σταματήσεις
συνέχισε λίγο παρακάτω έχει άλλο καλύτερο, δεν θυμάμαι πως το λένε. Κορυφαία επιλογή στον πεζόδρομο η Πρέσπα (δεν είναι όλες τις ώρες ανοικτά).Μη παραλείψεις να ανέβεις στη Βίγλα, μπορείς να φας στο χιονοδρομικό ή να συνεχίσεις αμέσως μετά στο χωριό Πισοδέρι. Το Σάββατο δεν έχει πάρα πολύ κόσμο - τη Κυριακή το αδιαχώρητο. Οι στροφές ανεβαίνοντας είναι πολύ ωραίες για στρίψιμο, να τις δοκιμάσεις. Πρόσεξε όμως γιατί αυτός ο δρόμος είναι εθνική οδός και περνάνε Αλβανικές νταλίκες που σε αρκετές στροφές δεν χωράνε να περάσουν.
-
thanks
-
Στην φλώρινα έχει 2-3 απίστευτα εστιατόρια... Επικά!!! Α ρε, κάτι εποχές τραβιόμουν κάθε Σ/Κ εκεί.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στην φλώρινα έχει 2-3 απίστευτα εστιατόρια... Επικά!!! Α ρε, κάτι εποχές τραβιόμουν κάθε Σ/Κ εκεί.Έλα Στρασβούργο εχεί και εδώ κάτι επικά κότσια.
-
Eπική γκόμενα όπως που βαριόταν το ΚΤΕΛ έχει;
-
Δεν έχει
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στην φλώρινα έχει 2-3 απίστευτα εστιατόρια... Επικά!!! Α ρε, κάτι εποχές τραβιόμουν κάθε Σ/Κ εκεί.Για πες, έστω με πμ
-
'Το πέτρινο' ήταν ένα από αυτά, με φοβερά μανιτάρια. Δεν ξέρω αν είναι ακόμα καλό, μην σε πάρω και στον λαιμό μου.
-
Πρέσπα, έχει πακέτα να πάρεις για ψήσιμο στο σπίτι.
(και παίρνουν πολλοί) -
Ανασυρω το θεμα κα8ως 8α η8ελα αποψεις σχετικα με την επιλογη τοπο8εσιας διαμονης για ενα 4-5ημερο για ζευγαρι τελη του μηνα.
Η περιοχη ενδιαφεροντος εκτεινεται απο τη λιμνη Πλαστηρα εως Περτουλι-Νεραιδοχωρι. 8α προτιμουσα κατι γραφικο και προσιτο παρα αστερατες απροσωπες ξενοδοχειακες μοναδες.
Ευχαριστω για κα8ε προταση εκ των προτερων. -
Εγώ πρίν περίπου 2,5 χρόνια είχα μείνει στις Δρυάδες. Καλό αν θες κάτι φθηνό, αλλά μας είχε φανεί λίγο παρατημένο - ίσως λόγω του ότι είναι δημοτικό. Δεν ξέρω πως είναι τώρα. Δες και Το δασικό χωριό Δρυάδες.
Στο GPS έβαλα Ανθηρό Ίταμου Καρδίτας και βγάζει περίπου 320χλμ και 4μιση ώρες.Εγώ γενικά ψάχνω πλέον Agrotravel.
Από εκεί βρήκα μείναμε πρόσφατα στο Πισοδέρι.
-
Εγώ φίλε προτείνω Ελάτη. Είχα μείνει Ξενώνας Παπαναστασίου, χαλαρό ξενοδοχείο και άμεση πρόσβαση στο εστιατόριο απο κάτω όπου γινονται όργια στο φαγητό-οινοποσία.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου μια Παρασκευή όπου καταφθάνουμε στην Ελάτη 10 το βράδυ μια 11άδα ζευγάρια τακτοποιούμαστε στα δωμάτια και κατεβαίνουμε στο υπογείο κελάρι του Παπαναστασίου για μάσα και κράσους, μιλάμε ΚΟΛΑΣΗ.
Όυτε κούραση, ούτε χιλιόμετρα, σβήσαν όλα.
Κατα τις 2 χόρευα 'Μόνος μου το πέρασα κι αυτό' και 'Δεν θέλω τέτοιυς φίλους' -
+100 για Ελατη, αν ψαξεις μαλιστα βρισκεις και λογικες τιμες.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ