-
Ταξίδι σε Σερβία και Ουγγαρία απ' ότι ξέρω γίνεται με αστυνομικές ταυτότητες. Για μικρό παιδί όμως κάτω των 12 ετών που θα έρθει κοντά και που δεν έχει ταυτότητα, τι κάνουμε? Εκδίδουμε διαβατήριο μόνο γι' αυτό?
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Λοιπόν την Κυριακή αν δε με πιάσει βαρεμάρα λέω να πεταχτώ μία Μπρατισλάβα, είναι λιγότερο από μία ώρα δρόμος με το αμάξι και παίζει και ιπτάμενο δελφίνι ποταμισιο εναλλακτικό άμα βαριέσαι οδήγηση.
Έχει πάει κάνεις, καμία πρόταση;
Μονοήμερη και πίσω το απόγευμα.πολυ ωραια μονοημερη , θα ξαναπαω
μου αρεσε το κεντρο η παλαια πολη, ιδιαιτερα γραφικη και μαζεμενη
παρκαρα στο καστρο πανω και μετα το κατεβηκα ολο με τα ποδια 2-3 ωρες γυρω γυρω στα στενα
Πηγα και στο Slavin (καλα που ειχα το αμαξι μη με φαει ο ποδαροδρομος) και αυτο μου αρεσε
Ειχε μια ιδιαιτερη ατμοσφαιρα - respekt...
Πηγα και λιγο εξω απο την πολη στο καστρο Devin, δε πολυελεγε, δε το προτεινω
Επεισης εχει ενα εμπορικο στο ποταμι, περασα και για κατι ψωνια στο φευγα... αμα βγειτε απο κατω στο ποταμι εχει ωραια κατασταση με καφετεριες μπαρακια πανω στο ποταμι με κατι εξεδρες... πολυ καλη καφεδο-μπυρο καταστασηΟι γυναικες εχουνε καποια αγαπη στα τακουνια.. or...?
Καλα πετυχα μια τυπισα που περπαταγε εμπρος μου, πρεπει να χαζεψα... φαση Malena και να εχω σκαλωσει....και να πεις οτι φοραγε τιποτα τρομερο... ενα τζιν.. αλλα....τι να λεμε... με τακουνι ..
στην κολοτσεπη ειχε ενα μικρο κινητο για μουσικη... λεμε στο κινητο πρεπει να ασκουνταν τεραστιες δυναμεις, ηθελε να πεταχτει να φυγει ρε παιδι μου... τοσο τσιτα ηταν το τζινακι που δεν ...
ααχ....Τακουνάρες και στα γερμανόφωνα καντόνια έχουν μια λατρεία στα τακούνια
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ταξίδι σε Σερβία και Ουγγαρία απ' ότι ξέρω γίνεται με αστυνομικές ταυτότητες. Για μικρό παιδί όμως κάτω των 12 ετών που θα έρθει κοντά και που δεν έχει ταυτότητα, τι κάνουμε? Εκδίδουμε διαβατήριο μόνο γι' αυτό?Ναι
-
Μεταφέρθηκε σε καταλληλότερο μέρος.
thanks axel
-
Μήπως να περάσεις μια βόλτα από το topic της Θεσσαλονίκης;
-
Μεταξυ Μοναχου κ Βαρσοβιας τι προτεινετε;
Περιοδος 12-13 ή 18-19 Δεκεμβριου,
Διαμονη 3 νυχτες.
Γερμανια εχω ξαναπαει (Βερολινο) , δεν ξερω ποσο μοιαζουν οι πολεις. Βαρσοβια πηγαν προσφατα οι κουμπαροι μου , μου ειπαν πολυ καλα λογια για την πολη,κατοικους,φαγητο κ.λ.π..
Απο μια προχειρη αναζητηση αεροπορικα πιο φθηνα Βαρσοβια , ξενοδοχεια ακομα πιο φθηνα.. -
Βαρσοβια δες αν μπορεις να 'χεις ποδηλατο. Υπαρχει ανεση για τους ποδηλατες και οι αποστασεις ειναι μεγαλες αν θες να γυρισεις τα ατελειωτα παρκα της. Το saxon ειναι κοντα στο κεντρο (σροντμιστσιε, τι ευκολες λεξεις!) και ενα μικρο κι ευχαριστο ανατολικα ακριβως στην παλια πολη. Αν περασεις τον βιστουλα εχει αλλα τοσα. Ειναι και το lazienki αλλα θελεις μετρο (η μοναδικη γραμμη παει απο βορρα προς νοτο στα δυτικα του βιστουλα).
Η παλια πολη ειναι σχετικα μικρη, ευκολοπερπατητη, αν θες να συνεχισεις με ποδια συνεχιζεις στo nowe miasto κει διπλα.
Κεντρικος πεζοδρομος ειναι οι krakowskie przedmiescie & nowy swiat.Για φαγι βρες κανα μιλκομπαρο (bar mleczny). Μια αλυσιδα πολωνοφαγητου που θα βλεπεις συχνα [ντυνουν τις -παντα ασχημες- σερβιτορες με παραδοσιακη φορεσια] ειναι τουριστικη και με ανεση ακριβοτερη.
Για αναμεσα μοναχο-βαρσοβια, δες Λοτζ. Δεν πηγα αλλα κατι θετικα τα ακουσα.
-
Χειμωνιάτικα ποδήλατο στην Βαρσοβία. Λελ. Γιαννικ κοιταξες Ryan καθόλου;
Sent from Corsair's brick
-
λολ ουτε που προσεξα ημερομηνια
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Χειμωνιάτικα ποδήλατο στην Βαρσοβία. Λελ. Γιαννικ κοιταξες Ryan καθόλου;Sent from Corsair's brick
Απο Ελλαδα πεταει η Ραιαν για Βαρσωβια;
-
Απο Θεσσαλονίκη πετά. Απο Αθήνα δεν ξέρω
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Λοιπόν την Κυριακή αν δε με πιάσει βαρεμάρα λέω να πεταχτώ μία Μπρατισλάβα, είναι λιγότερο από μία ώρα δρόμος με το αμάξι και παίζει και ιπτάμενο δελφίνι ποταμισιο εναλλακτικό άμα βαριέσαι οδήγηση.
Έχει πάει κάνεις, καμία πρόταση;
Μονοήμερη και πίσω το απόγευμα.πολυ ωραια μονοημερη , θα ξαναπαω
μου αρεσε το κεντρο η παλαια πολη, ιδιαιτερα γραφικη και μαζεμενη
παρκαρα στο καστρο πανω και μετα το κατεβηκα ολο με τα ποδια 2-3 ωρες γυρω γυρω στα στενα
Πηγα και στο Slavin (καλα που ειχα το αμαξι μη με φαει ο ποδαροδρομος) και αυτο μου αρεσε
Ειχε μια ιδιαιτερη ατμοσφαιρα - respekt...
Πηγα και λιγο εξω απο την πολη στο καστρο Devin, δε πολυελεγε, δε το προτεινω
Επεισης εχει ενα εμπορικο στο ποταμι, περασα και για κατι ψωνια στο φευγα... αμα βγειτε απο κατω στο ποταμι εχει ωραια κατασταση με καφετεριες μπαρακια πανω στο ποταμι με κατι εξεδρες... πολυ καλη καφεδο-μπυρο καταστασηΟι γυναικες εχουνε καποια αγαπη στα τακουνια.. or...?
Καλα πετυχα μια τυπισα που περπαταγε εμπρος μου, πρεπει να χαζεψα... φαση Malena και να εχω σκαλωσει....και να πεις οτι φοραγε τιποτα τρομερο... ενα τζιν.. αλλα....τι να λεμε... με τακουνι ..
στην κολοτσεπη ειχε ενα μικρο κινητο για μουσικη... λεμε στο κινητο πρεπει να ασκουνταν τεραστιες δυναμεις, ηθελε να πεταχτει να φυγει ρε παιδι μου... τοσο τσιτα ηταν το τζινακι που δεν ...
ααχ....Οι κώλοι και τα ζυγωματικά που έχει αυτή η ράτσα είναι κινούμενα έργα τέχνης...
ουστ κοντοκώλες ελλεινίδες...
-
Λοιπόν , με λίγο ψάξιμο , αρχές Δεκέμβρη , βρίσκω Μόναχο με 130 € / άτομο ,με Luftansa ,με αποσκευές, ενώ σκέφτομαι να πάρω κ τον μικρό μαζί , για 3 διανυκτερεύσεις..
Ερώτηση προς τους γνωρίζοντες :
Το Μόναχο είναι kids friendly πόλη?
Από τα ταξιδιωτικά φόρουμ κ.λ.π βλέπω ότι η χριστουγεννιάτικη τους αγορά ξεκινάει 27 Νοεμβρίου 2014 ,οπότε φαντάζομαι γύρω στις 8 του μήνα που λέω να πάω θα είναι στολισμένο .Μπήκα λίγο στο booking να δω για ξενοδοχείο στο Μόναχο , πολύ υπερτιμημένα , σχετικά παλιά θα έλεγα , δεν πολυβρίσκεις κάποιο που να αξίζει για τα δικά μου γούστα και να κοστίζει max.120 ευρώ την βραδιά..
Στην εξίσωση (δίλημμα) μπήκε και η Πράγα.. Επίσης βρίσκω με 128 € εισιτήριο ,χωρίς όμως βαλίτσα , (+40 ευρώ πες αν πάρω μία) . Εκεί βρίσκω ομορφα κ μοντέρνα ξενοδοχεία , 4 αστέρων , με 80 € την βραδιά , με πρωινό. Δεν ξέρω κατά πόσο μοιάζει η Πράγα με Βουδαπέστη ή Βιέννη , όπου έχω πάει , αλλά από την άλλη και το Μόναχο δεν ξέρω κατά πόσο μοιάζει με το Βερολίνο..
Για Βαρσωβία με aegean , βρίσκω με 112 € το άτομο , χωρίς αποσκευές , ενώ βρίσκω και πολύ όμορφα ξενοδοχεία (πιο φθηνά από τις άλλες δύο..)
Θα ήθελα η πόλη που θα πάω να είναι όσο πιο ωραία στολισμένη (για να χαρεί ο μικρός ) , να κάνει λιγότερο κρύο , να είναι έυκολα επισκέψιμη είτε πεζός , είτε με Μ.Μ.Μ.
Να βάλω λοιπόν μία μικρή δημοσκόπηση?
Εποχή : Αρχές Δεκέμβρη
Διαμονή 3 νύχτες (με παιδί μαζί)
Μόναχο , Πράγα ή Βαρσωβία? -
Πράγα μπορει να έχει τρελό κρύο και πολύ κόσμο.Το ίδιο βεβαια και στις άλλες δυο πόλεις.
Απο ατμόσφαιρα βέβαια δε παίζεται. -
Κωστή νομίζω εσύ έμενες Πράγα?
Βαρσωβία κ Μόναχο έχεις πάει? -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Βαρσωβία κ Μόναχο έχεις πάει?Ναι έμενα 8 χρονια
Μοναχο εχω παει πολλες φορες μιας και ειναι σχετικα κοντα στη Πραγα γυρω στα 400km,μου αρεσει πολυ.Ωραία πόλη!Αμα πας μη χασεις το Deutsches Museum!
Βαρσοβια δεν εχω παει.Δε μπορω να σε βοηθησω ποια πολη να διαλεξεις αλλά αμα αποφασισεις εχω πολλες προτασεις και tips κυριως για Πραγα αλλα και Μοναχο. -
Μπορεί να φαίνεται κουλό για ορισμένους , όμως όπως έχω ξαναπει , κλείνω τα εισιτήρια αρκετά νωρίς , ώστε να πετύχω καλή τιμή και μετά με την ησυχία μου χαζεύω ξενοδοχεία κ.λ.π . αεροπορικά πήγαινε έλα 3 άτομα 338 ευρώ νομίζω είναι σπέσιαλ τιμή..
Οι κουμπάροι μου με πρόσφατη επίσκεψη τους στην Βαρσωβία ,τους εξέπληξε ευχάριστα ,πέρασαν πολύ ωραία ,φαγητό , ξενοδοχείο κ.λ.π , συνολικά σαν πακέτο (αεροπορικά +διαμονή) βγαίνει πιο φτηνή από τις άλλες δύο , από την άλλη με τσιγκλάει κ το Μόναχο κ η Πράγα..
Λόγω του παιδιού ,ο παράγων κρύο με φοβίζει λίγο , όμως για 3 μέρες νομίζω είναι ο.κ.. -
να πας στη πράγα αν δεν έχετε πάει...από πολωνία, σύμφωνα με ελληνοπολωνικο ζευγάρι φίλων , η κρακοβία και τα γύρω μέρη είναι αυτά που προτιμούν παρά η βαρσοβία
-
Να πας Στρασβούργο.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Βαρσωβία κ Μόναχο έχεις πάει?Η Βαρσοβια ειναι στο στιλ της Πραγας, αλλα πιο 'φτωχικη'. Εχει ιστορικο κεντρο και ωραια κτηρια, αλλα η Πραγα ειναι ολοκληρη μαγεια, οχι μονο το τουριστικο κεντρο. Δεν γινεται συγκριση μεταξυ των δυο.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ