-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
H ωραιότερη πόλη της Βουλγαρίας και αμέσως μετά η παραλιακή Βάρνα. Πολύ πράσινο, ωραίες γυναίκες, μεγάλη η κεντρική αγορά, μια βολτα στη τεχνιτη λιμνη αξίζει (γκρέμπνα μπάζα τη λένε οι Βούλγαροι και την Φιλιππούπολη την αποκαλούνε Πλόβντιβ).+1 Έμενα άνετα εκεί!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Έχει πάει κανας συμφορουμίτης Κορσική?
Ξέρουμε τπτ για τα φερυ από Γαλλία? με το δίπλωμα ταχυπλόου μπορώ να πάρω απόπλου απο νίκαια με την εύα ή έχω θέμα με τον νηογνώμοναΠήγα προ πέντε μηνών με το αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας τα http://www.corsica-ferries.fr/
Αν δε βαριεσαι γραψε λιγο εντυπωσεις απο κορσικη, εχω ακουσει αντικρουομενες αποψεις
Edit :
Κοντα 12 ωρες?? εχεις καμπινα?Δεν ξέρω για ποιο δρομολόγιο είναι αυτό τα 12ωρο, αλλά έχει και συντομότερες διαδρομές. Εγώ είχα πάει από Νίκαια-Μπαστιά 61/2 ώρες και Μπαστιά-Λιβόρνο 51/2 ώρες (εννοείται δεν χρειάζεται καμπίνα). Από Νίκαια-Μπαστιά ήταν και ημερήσιο, έφευγε 2 το μεσημέρι από Νίκαια, οπότε υπήρχε χρόνος για βόλτα και φαγητό στη Νίκαια και π.χ. για βραδυνή έξοδο στη Μπαστιά.
Γενικά η Μπαστιά είναι το πλησιέστερο λιμάνι στην Ηπειρωτική Ευρώπη (Γαλλία ή Ιταλία) οπότε είναι το προτιμότερο λιμάνι για συντομότερο πλου. Από εκεί υπάρχει ένας αξιοπρεπής δρόμος (κάτι σαν το βόρειο άξονα της Κρήτης) για την πρωτεύουσα (Αιάκειο, Ajaccio), λιγότερο από 2,5 ώρες και ένας λίγο πιο μέτριος δρόμος για το νοτιότερο άκρο του νησιού-Μπονιφάτσιο , έως 3 ώρες. Οπότε συμφέρει χρονικά η οδική πρόσβαση μέσα στο νησί, παρότι εκτός των δύο παραπάνω οδικών αξόνων οι δρόμοι είναι άθλιοι.
Γενικά η Κορσική μου άρεσε πολύ. Εξαρτάται και από την εποχή, αλλά όλο το χρόνο έχει πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις και το καλοκαίρι με τις παραλίες ακόμα περισσότερα. Είναι ένα πολύ ορεινό και γεμάτο δάση νησί με πολύ ωραίες παραλίες και 2-3 μεγάλες πόλεις. Έχει πολύ οργανωμένη τουριστική υποδομή για τα πάντα κυρίως για τη φύση κάμπινγκ, παραλίες, αθλήματα, κρουαζιέρες, εκδηλώσεις, εστιατόρια. Πολλά χαρτογραφημένα μονοπάτια για πεζοπορία, μεγάλη ενδοχώρα με απίστευτα γραφικές διαδρομές για οδήγηση , παραδοσιακές γεύσεις και χρώμα, νυχτερινή ζωή στις πόλεις, γενικά τα πάντα.
Για πιο συγκεκριμένα, π.χ. μέρη, διαδρομές το συζητάμε. -
Eμ για το Ajjacio-Bonifacio πάμε ρε
αν εχεις την ευγενή καλοσύνη, δώσε ό,τι ινφο έχεις γιατί το συζητάμε σοβαρά πλέον, οποτε είμαι στη φάση του evaluation
thx
-
Υπαρχει καποιος που να εχει παει καμπινγκ στη Δρακολιμνη (Παπιγκο) να μου πει ποτε προς το καλοκαιρι ειναι καλυτερα και τι να προσεξω? Ειναι ενα μερος που μου μ αρεσει πολυ και θα θελα να το δω-ζησω.
-
Ωπ δικός μας.
Καταρχήν παίζει κ εγώ τέλη Μαΐου να είμαι εκεί.
Θα θέλεις να πας Τέλη Μαΐου, Αρχές Ιουνίου, έτσι ώστε να έχουν λιώσει τα χιόνια. Έχει μια 'γερή' κατεβασιά που αν ανέβεις νωρίς, θα τα δεις όπως της φώτο πάνω (7 Μαΐου). Όμορφα μεν, αλλά θα χρειαστείς έξτρα εξοπλισμό (κραμπον πιολέ κτλ) για να μην έχεις θέμα με την κατάβαση κ τον πάγο. Στο διάστημα που σου είπα θα έχεις και σχετική δροσιά τη μέρα και δε θα υπάρχει πρόβλημα με πάγους. Ορειβατικά παπούτσια και αυτό μόνο.
Αν θες να κάνεις κάμπινγκ ντε κ καλά έξω, θα χρειαστείς βαρύτερα ζεστότερα ρούχα. Ανεβείτε νωρίς να βρείτε ένα απάνεμο σημείο, (αν κ κόβει κάπως επάνω). Μπορεί να είναι μαλακό το κλίμα τη διάρκεια της ημέρας, το βράδυ όμως θες ρούχα!! Εγώ σκέφτομαι να μεινω 1 βράδυ καταφύγιο (κόστος κάπου δεκα-λίγα ευρώ + ευκολίες τουαλέτας, μπάνιου και 3 4 πιάτα φαΐ να διαλέξεις).
Η φώτο απο πάνω είναι 23/6 πρόπερσι. Αν ανέβεις τόσο 'αργά', φρόντισε να πάρεις ρούχα ελαφριά μακριά γιατί ο ήλιος στα 2 χλμ ψηλά καίει ανελέητα. Καπέλο οπωσδήποτε (ήδη και πριν από το καταφύγιο δεν υπάρχει δέντρο για δείγμα).
Νερό φροντίστε να έχετε. Στο κομμάτι Μικρό Πάπιγκο - Καταφύγιο (που ουσιαστικά είναι η ανάβαση) πάρε μόνο μισό λίτρο νερό, θα βρεις 3 βρύσες καθ οδόν. Φτάνοντας πάνω και μετά το καταφύγιο δεν υπάρχει κάποια βρύση. Στα μέσα της διαδρομής Καταφύγιο - Δρακόλιμνη (αυτό είναι όλο κατηφόρα), μετά την εποχιακή λίμνη υπάρχει ένα μέρος:
στο οποίο ρέει νερό και είναι πόσιμο.Υψομετρικά το Καταφύγιο είναι στα 1900 μέτρα, το χαμηλό σημείο της φώτο είναι στα 1750 κ η δρακόλιμνη στα περίπου 2000.
Κάλτσες μακρυές, κομμένα νύχια ποδιών να μη σε χτυπήσει κανα δάχτυλο, μπάνιο στη δρακόλιμνη (γίνεται...)
και το νού σας για τη σπάνια πανίδα της περιοχής (αγριόγιδα)
Να σημειώσω ότι αν κατευθυνθείτε προς Δρακόλιμνη, δεν μπορείτε να το συνδυάσετε από εκεί με ανάβαση στην Γκαμήλα, την ψηλότερη κορυφή. Για να πας εκεί επιλέγεις αμέσως μετά το Καταφύγιο διαφορετική διαδρομή.
Οπωσδήποτε ανάβαση στο γρασσιδένιο λοφάκι της 1ης φώτο από κάτω που έχεις τρομερή θέα (και στο απέναντι ψηλότερο όπως φαίνεται αριστερά μπορείς) ( Η Γκαμήλα είναι η κορφή που ξεχωρίζει αμέσως δεξιά). Βλέπεις το Σμόλικα απέναντι, τη Βασιλίτσα πιο 'δεξιά', κομμάτια του Αώου και κανα 2 χωριά του δήμου Κόνιτσας.
Υπεργαμάτα ειναι κ τα αιωνόβια πεύκα που σκαρφαλώνουν στα βράχια
Η θέα:
Μιλάω με κολλητό συνοδοιπόρο που κατάγεται από Πάπιγκο (αυτός ξέρει τον υπεύθυνο του καταφυγίου) και πληροφορεί από πρώτο χέρι για την κατάσταση της διαδρομής.
-
-
ουμπερποστ!
-
Παπιγκο
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Εμπειρία γαρ
Επίσης, νονέ, αν αποφασιστεί ανάβαση στην απέναντι δρακόλιμνη, του Σμόλικα, ειδοποίησε γιατί εκεί έχουμε κονε για (τουλάχιστο) καλό φαΐ και τσίπουρα στην επιστροφή.
Το καλό με την 'απέναντι', Σμόλικα φάση ειναι οτι υπάρχει ψιλοβατός χωματόδρομος ως τα 1900 μ ύψος, τόσο βατά
και στα 50 λεπτά είσαι στη δρακόλιμνη. Μεγάλη διαφορά τα δέντρα, η διαδρομή τόσο από Πάδες, όσο κ από Παλιοσέλι είναι μεγαλείο μαύρης πεύκης και ρόμπολου.
ΥΓ1. ο πιο αστάθμητος παράγοντάς σας είναι ο καιρός
ΥΓ2. έχω στολίσει κ τις 2 αναβάσεις (οκ, περισσότερο του Σμόλικα από Πάδες) στο google earth. -
Υπερκαλυφθηκα μπορω να πω.. Σ ευχαριστω πολυ!
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
......Παρασκευή θα είμαι sultanahmet..τι θες να φέρω?
-
γνωρίζει κανείς από τα παιδιά εδώ μέσα Ρώσικα?
Θέλω σιγά σιγά να κάνω μια προεργασία για τις διακοπές του καλοκαιριού και να δω τι τιμές παίζουν από Ρώσους tour operators για all inclusive πακέτο..Πέρσυ στο Grecotel Oasis που μείναμε , μας έλεγαν ότι εκλειναν με φθηνότερες τιμές για τις ίδιες ημερομηνίες με εμάς (διαφορά 60 , 70 ευρώ / ημέρα ) , οπότε για διαμονή 7-10 ημερών είναι καλή διαφορά αν την γλυτώσω.. -
Sent from the chip in my skull
-
-
Είναι κανείς Ρεθυμνιώτης εδώ; Κατεβαίνω με την παρέα για έναν γάμο, αλλά θα μείνουμε 3-4 μέρες παραπάνω...
-
http://distractify.com/culture/32-surre ... toshopped/
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
......
Παρασκευή θα είμαι sultanahmet..τι θες να φέρω?
Με σκοτώνεις τώρα και μόλις ξεκίνησα δίαιτα Καλά να περάσετε
-
ειναι να κλεισω αεροπορικα για πολωνια και μολις αποκλειστηκε η ryanair.
που να ριξω τα ματια μου τωρα;
skyscanner και κλεινω οποιο με βολεψει απο κει; -
Οι χαμηλές προσφορές της ryan-air για εξωτερικό μέχρι για κρατήσεις ως 1η απρίλη δεν ήταν;
Γιατί δεν τις βρίσκω;
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
ειναι να κλεισω αεροπορικα για πολωνια και μολις αποκλειστηκε η ryanair.που να ριξω τα ματια μου τωρα;
skyscanner και κλεινω οποιο με βολεψει απο κει;ψάξε και στα site των εροπορικών που εκτελούν αυτά τα δρομολόγια.
Έχω πετύχει 200€ κάτω από skyscanner για Γερμανία μέσω του site της Lufthansa.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ