-
Αλίμονο.
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μιας κι έχω εξοχικό στο χωριό Μούχα (το πιο κοντινό χιλιομετρικά χωριό στο φράγμα), μην παραλείψεις με τίποτα να επισκεφτείς το Παρατηρητήριο, αν έχεις τζιπ πήγαινε και στο Καταφύγιο. **Να φας οπωσδήποτε πέστροφα στον Μίσσα **(είναι ανάμεσα στο φράγμα και τον Μπελοκομύτη). Πολύ όμορφο ξενοδοχείο είναι κι οι Ορειάδες στη Μούχα. Να νοικιάσεις θαλάσσια ποδήλατα στα Καλύβια Πεζούλας. -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Παίζει Χριστουγεννιάτικη εκδρομή στην Καστοριά, οπότε όποια γνώμη υπάρχει καλοδεχούμενη (για διαμονή, φαγητό, εκδρομές)Μιας και φαίνεται οτι είναι η πρώτη σας επίσκεψη προς εκείνα τα μέρη, (αναγκαστικά!!) θα πας εκεί που παμε ολοι μας.
Αν οι καιρικές και οδηγικές συνθήκες το επιτρέπουν βάλε στο πρόγραμμα μια βόλτα μέχρι τις Πρέσπες ( τελικός σταθμός Ψαράδες συνήθως) η στο Νυμφαίο....
Για πολύ κοντινές βόλτες θα σου πρότεινα το Δισπηλιό η και μια πεζοπορία γύρω στην χερσόνησο που είναι κτισμένη η πόλη,(γίνεται και με αυτοκίνητο αλλα δεν λέει).Φυσικά ολα εξαρτώνται απο τον καιρό.
Για διαμονή και φαγητό δεν εχω γνώμη μιας και εχουν περάσει και μερικά χρόνια απο την τελευταία ( καλοκαιρινή ) επισκεψη μου εκεί. -
+1 στα λεγόμενα του DAP. Επίσης, μην κάνεις το λάθος και δε φας στην Αμμουδάρα - δίπλα στο Άργος Ορεστικό - στην ομώνυμη ταβέρνα. Πρόσφατα Ψαράδες είχε πάει ο Jim Clark, για να μας πει - ρώτα τον - κι εκεί για διαμονή, εκτός αν ψάχνεις αποκλειστικά Καστοριά, στο κέντρο της οποίας υπάρχει ένα καταπληκτικό παλιό αρχοντικό αναστηλωμένο και μεταποιημένο σε ξενοδοχείο. Λογικά πρέπει να 'ναι αυτό. Και τα χωριά ανάμεσα Καστοριά-Κοζάνη και τα μέρη αυτά είναι επίσης πολύ όμορφα.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μιας και φαίνεται οτι είναι η πρώτη σας επίσκεψη προς εκείνα τα μέρη, (αναγκαστικά!!) θα πας εκεί που παμε ολοι μας.
Αν οι καιρικές και οδηγικές συνθήκες το επιτρέπουν βάλε στο πρόγραμμα μια βόλτα μέχρι τις Πρέσπες ( τελικός σταθμός Ψαράδες συνήθως) η στο Νυμφαίο....
Για πολύ κοντινές βόλτες θα σου πρότεινα το Δισπηλιό η και μια πεζοπορία γύρω στην χερσόνησο που είναι κτισμένη η πόλη,(γίνεται και με αυτοκίνητο αλλα δεν λέει).Φυσικά ολα εξαρτώνται απο τον καιρό.
Για διαμονή και φαγητό δεν εχω γνώμη μιας και εχουν περάσει και μερικά χρόνια απο την τελευταία ( καλοκαιρινή ) επισκεψη μου εκεί.Θα είμαστε οικογενειακώς με τα γυναικοκόπαιδα οπότε πεζοπορίες δεν προβλέπονται, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες
+1 στα λεγόμενα του DAP. Επίσης, μην κάνεις το λάθος και δε φας στην Αμμουδάρα - δίπλα στο Άργος Ορεστικό - στην ομώνυμη ταβέρνα. Πρόσφατα Ψαράδες είχε πάει ο Jim Clark, για να μας πει - ρώτα τον - κι εκεί για διαμονή, εκτός αν ψάχνεις αποκλειστικά Καστοριά, στο κέντρο της οποίας υπάρχει ένα καταπληκτικό παλιό αρχοντικό αναστηλωμένο και μεταποιημένο σε ξενοδοχείο. Λογικά πρέπει να 'ναι αυτό. Και τα χωριά ανάμεσα Καστοριά-Κοζάνη και τα μέρη αυτά είναι επίσης πολύ όμορφα.
Ετοιμάζομαι από τώρα ... σε ευχαριστώ
Μιας κι έχω εξοχικό στο χωριό Μούχα (το πιο κοντινό χιλιομετρικά χωριό στο φράγμα), μην παραλείψεις με τίποτα να επισκεφτείς το Παρατηρητήριο, αν έχεις τζιπ πήγαινε και στο Καταφύγιο. **Να φας οπωσδήποτε πέστροφα στον Μίσσα **(είναι ανάμεσα στο φράγμα και τον Μπελοκομύτη). Πολύ όμορφο ξενοδοχείο είναι κι οι Ορειάδες στη Μούχα. Να νοικιάσεις θαλάσσια ποδήλατα στα Καλύβια Πεζούλας.
Στον Μίσσα είναι πολύ ωραία και χειμώνα στο μέσα μαγαζί και το καλοκαίρι μέσα στα δέντρα σε ξύλινη εξέδρα πάνω απο το ποτάμι, Μπελοκομύτης το χωριό μου
-
Μεσα στην Καστοριά τρως στην πλατεία στο Ντολτσό. Υπάρχει το ομώνυμο και ένα ακόμα που δεν το θυμάμαι πως το λεν.
-
+1 για Ντολτσό
Και για καφέου με θέμα την λίμνη Προφήτης Ηλίας -
Καλησπέρα σε όλους...
Επανέρχομαι μετά από μια περίοδο αρκετά μεγάλης αποχής...
Λέγαμε με το 'πρόσωπο' να πάμε μια εκδρομούλα στα Τρίκαλα Κορινθίας. Μιλάμε για 2 διανυκτερεύσεις μόνο, Παρασκευή και Σάββατο, ή το επόμενο (7-8-9) ή το μεθεπόμενο (14-15-16) ΠΣΚ. Γνωρίζει κάποιος κάποιο οικονομικό ξενώνα που να αξίζει να μείνει κανείς. Ό,τι έχω βρει είναι στα 80+ €/βραδιά (160+ € το διήμερο) τα ΠΣΚ και λόγω συνθηκών έψαχνα για κάτι πιο οικονομικό και ας μην είναι και μέσα στην πολυτέλεια.
-
Ριχνε ματιες στο www.oladeals.gr, εχει και αναζητηση για να βαλεις αυτο που θες.
-
H alepouditsa εχει και χάρτη. Σαφώς ανώτερο.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Θα είμαστε οικογενειακώς με τα γυναικοκόπαιδα οπότε πεζοπορίες δεν προβλέπονται, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίεςΝα πατε οπωσδηποτε στον προϊστορικο οικισμο στο Δισπηλιο. Ειναι διπλα στην πολη, εχει ενα μικρο μουσειο και αναπαρασταση των προϊστορικων σπιτιων πανω στη λιμνη. Θα αρεσει στα παιδια.
Επισης πριν απο 2 χρονια ανοιξε το σπηλαιο. Ειναι στο 'γυρο' της λιμνης. Ειναι μικρο αλλα πολυ ομορφο, με υπογεια νερα, γεφυρακια κτλ.
Το λαογραφικο μουσειο, στο Ντολτσο, ειναι ενα παλιο αρχοντικο, πολυ καλα διατηρημενο. Δυστυχως ο ηλικιωμενος κυριος που εκανε καταπληκτικη ξεναγηση, δεν ειναι πλεον εκει, αλλα και παλι αξιζει.
Το εστιατοριο Ντολτσο ειχε καει πριν απο κανενα χρονο. Δεν ξερω αν ξανανοιξε, αλλα αν λειτουργει ειναι must.
Καλη ταβερνα ειναι 'Το στέκι (της παρέας)', με αξιοπρεπέστατη κουζίνα και όμορφο, μοντέρνο περιβάλλον. Βρίσκεται στην είσοδο της πόλης δίπλα στην κεντρική οδό Γράμμου.
Επισης 'Η Χλόη', στην ομώνυμη συνοικία. Κλασική ταβέρνα με κρέατα, λιμνίσια ψάρια και λίγα μαγειρευτά. Καλές τιμές, κατώτερη από τα άλλα δύο, ειδικά σε περιβάλλον.
Μπορείτε να δοκιμάσετε ψάρια της λίμνης, κεφτεδάκια με μακάλο (πεντανόστιμο κουρκούτι με πιπέρι), λαχανοντολμάδες και χοιρινό με αρμιά (αλμυρό λάχανο κάπως σαν τουρσί, λιγο βαρυ για βραδινο), τηγανιά με κόκκινη σάλτσα, φασόλια γίγαντες στο φούρνο, διάφορες πίτες.
Το Σιδηροχωρι, στο δρομο προς το Βιτσι, εχει καταπληκτικη θεα στη λιμνη και κανα δυο ωραιους ξενωνες, αλλα δεν 'λεει' για διαμονη με παιδια, θα βαρεθειτε. Αξιζει ομως για καφεδακι με θεα.
Για διαμονη η πολη εχει πολλα και καλα ξενοδοχεια, ψαξτε και θα βρειτε.Ολες οι οδηγιες που δωσαν και οι παραπανω φιλοι ειναι απολυτα σωστες. Πρεσπες, Νυμφαιο, τα εγκαταλειμενα χωρια στα Κορεστεια, το μουσειο του Π. Μελα στο ομωνυμο χωριο, το χιονοδρομικο της Βιγλας και του Βιτσιου ειναι ολα κοντα. Αλλα και στην πολη να μεινετε, εχει πολλα να κανετε και ωραια σημεια γυρω απο τη λιμνη (να κανετε οπωσδηποτε το γυρο της χερσονησου).
-
Γνωστός μου είπε ότι άνοιξε Χριστουγεννιάτικο χωριό Ξωτικών στα Τρίκαλα! Έχει πάει κάποιος ?
-
Ο thanasisN ποσταρε προσφατα σχετικη φωτογραφια. Κατι θα ξευρει λογικα..
-
ναι το έδειξε στη Σκορδά χθες
-
επειδη σας ξερω ολους οτι εχετε μια αδυναμια στο κλαμπ μεντ. κομμενα αυτα που ξερατε
εχει αυτο το γοογλε αντ
Oubliez la Grèce
Prix bas, soleil : Turquie ! Le tout compris au Club Med
http://www.clubmed.chξεχαστε την ελλαδα πηγαινετε στην τουρκια (που να τους γεμισει η παραλια τσουχτρες)
-
Βόλος έριξε η κληρωτίδα για τριήμερο
ακούω προτάσεις για επισκέψεις, φαγάδικα, must see κλπ.
-
Σε 2 βδομάδες φεύγω για Ρίο (ντε Τζανέιρο ) και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα.
Συμβουλές, προτάσεις, στοιχεία που χρήζουν προσοχής-προετοιμασίας ;
Είμαι στο σημείο μηδέν και βαριέμαι φριχτά να ασχοληθώ -
Γ@μα το, αν βαριεσαι τοσο μην πας
-
Να ασχοληθώ να ρωτήσω τον αδερφό που επέστρεψε πριν κανα δίμηνο, ή δεν πρόκειται να βγεις απ το ξενοδοχείο?
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Γ@μα το, αν βαριεσαι τοσο μην παςΕίναι τζάμπα τα εισητήρια και το ξενοδοχείο, δυσκολεύομαι ακόμα κι εγώ να μην πάω
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ