-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Μια απο τα ίδια και εδώ! Καδένα σε Μ111 μοτέρ της Merc,διπλή παρακαλώ,απροβληματιστοι κάτοχοι κτλ
Καδένα σε Μ271, όπως η χρυσή καντένα του γύφτου, μονή και αναλώσιμη πλέον, συνήθως μέχρι τα 140K χλμ οι περισσοτεροι την εχουν αλλαξει, εαν δεν το κάνουν είτε είναι τυχεροί είτε τα πέρνουν όλα στο χέρι και μετά ψάχνουν να βρουν τι έφταιξε!Εγώ με 95000χλμ και την παρήγγειλα μαζί με τεντωτήρα γιατί έχει λίγο καιρό που μου ακούγεται περίεργα στις εκκινήσεις!
Ομορφιές ->
M111 rules
-
Μπράβο σε όλους σας και για τις γνώσεις μου μας προσφέρετε.
Με προβλημάτισε όμως αρκετά το συγκεκριμένο topic.
Η κατασκευάστρια εταιρία στο δικό μου μοτέρ που είναι με καδένα (audi BZB 1.8TFSI σε συνδιασμό με Stronic/DSG για την ακρίβεια), λέει ότι δεν χρειάζεται ΠΟΤΕ αλλαγή ή κάποια συντήρηση, παρά μόνο οπτικός έλεγχος.Παρότι αυτό πολλοί μπορεί να το θεωρούν πλεονέκτημα (και είναι αν σκεφτείς ότι 300-400€ είναι με περαστικά μία αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρων στην αντιπροσωπεία), εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω (και με αγχώνει) είναι πως ξέρω εγώ ότι χρειάζεται τελικά κάτι (πχ αλλαγή τεντωτήρων)?
Θα πρέπει να αρχίσω να το ακούω να 'κροταλίζει' για να το πάω να το κοιτάξουν ή να αλλάξουμε κάτι?
Μπορώ να κάνω κάτι προληπτικά πχ ώστε να μην ξυπνήσω ένα πρωί (που λέει ο λόγος) και πάω για καφέ με τις βαλβίδες μου και το μοτέρ μου παραμάσχαλα?Σημειώνω ότι το αμάξι τρώει αρκετά km και εθνική και (πλέον και) πόλη , έχει 60.000km όπου δεν έχουν γίνει όλα με το ροδοπέταλο στο χέρι και το 'αυγό' κάτω από το δεξί πόδι. (συν τις ώρες φυσικά που έχει γράψει ακίνητο λόγω μποτιλιαρίσματος)
-
Καλά και εγώ μετά από οπτικό έλεγχο θα την αλλάξω
Οπότε το δεν αλλάζεται παρά μόνο οπτικός έλεγχος μετέφρασε το ως 'δεν είναι γενικευμένο να κρεμάει και να χρήζει αντικατάστασης αλλά αναλόγως, πολλά μπορούν να συμβούν'
Εάν ο κινητήρας πάντως σου ακούγεται καλά και δεν παρατηρείς κάτι (μιας και δε μιλάμε για το μέσο όρο, ψείρας είσαι) τότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς άδικα! Γράφε χλμ και όταν έρθει η ώρα του ελέγχου ρίξε της μια ματιά! -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Καλά και εγώ μετά από οπτικό έλεγχο θα την αλλάξωΟπότε το δεν αλλάζεται παρά μόνο οπτικός έλεγχος μετέφρασε το ως 'δεν είναι γενικευμένο να κρεμάει και να χρήζει αντικατάστασης αλλά αναλόγως, πολλά μπορούν να συμβούν'
Εάν ο κινητήρας πάντως σου ακούγεται καλά και δεν παρατηρείς κάτι (μιας και δε μιλάμε για το μέσο όρο, ψείρας είσαι) τότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς άδικα! Γράφε χλμ και όταν έρθει η ώρα του ελέγχου ρίξε της μια ματιά!Οπτικος ελενχος ;Δηλαδη ανοιγεις καπακι;
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
M111 rules
Τη χροιά από τρακτέρ να μην είχε και θα ήταν διαμαντάκι
Οπτικος ελενχος ;Δηλαδη ανοιγεις καπακι;
Σε 271 το ψευτοκάπακο βγάζεις και λίγο πολύ βλέπεις σε τι κατάσταση είναι!
Και όσο για τη διαδικασία αλλαγής σε εξωτερικό συνεργείο που ρώτησα μου είπε ο μάστορας ότι για να την αλλάξει θα ξεβιδώσει εκκεντροφόρους, η δικιά του μέθοδος για να γλιτώσει χρόνο και σκάσιμο φαντάζομαι, οπότε το πιο πιθανό είναι ότι θα τον ξαναδώ στην κόλαση!
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
M111 rules
εγώ γουστάρω για το γεγονός ότι όσο γκαζώνεις τόσο ακούγεται να 'λυσάει' ο κομπρέσσορας.
Πέρνα αυτού, ευχαριστώ και για το tip. (αν και δεν ξέρω πρακτικά τι σημαίνει 'οπτικός έλεγχος'. Θα τον δούν ότι είναι οκ δηλαδή? )
Η αλήθεια είναι ότι ο κινητήρας ακούγεται βελούδινα (προς το παρόν τουλάχιστον)...
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
M111 rules
[
Εχει εναν ηχο ολο καυλα , τις τελευταιες μερες του δινω και καταλαβαινει κιολας για να ξεμπουκωνει μετα τους 4 μηνες ακινησιας . Βγαζει μια αλητεια . Εχω και μαρτυρα δια τηλεφωνου.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
M111 rules
εγώ γουστάρω για το γεγονός ότι όσο γκαζώνεις τόσο ακούγεται να 'λυσάει' ο κομπρέσσορας.
Πέρνα αυτού, ευχαριστώ και για το tip. (αν και δεν ξέρω πρακτικά τι σημαίνει 'οπτικός έλεγχος'. Θα τον δούν ότι είναι οκ δηλαδή? )
Η αλήθεια είναι ότι ο κινητήρας ακούγεται βελούδινα (προς το παρόν τουλάχιστον)...
Kαι εγώ αυτό έλεγα όταν ήμουν περίπου στα δικά σου!
Αλλά πλέον μέχρι και ο κολλητός μπαίνει στο τουτού για να πάμε κάπου και νομίζει ότι το έχω πειράξει
Δεν έχει τον πολύ ενοχλητικό ήχο στο ρελαντί (που ακούγεται τουλάχιστον μέχρι να ανεβεί η πίεση λαδιού για μερικά sec) αλλά στο στροφάρισμα είναι πιο τραχύς!Επίσης το έχω απορία για τον τεντωτήρα, εάν υπάρχει κάποια λύση για τον χαρακτηριστικό ήχο της κρύας εκκίνησης, υδραυλικός και με μια οπή που απορείς τι γίνεται σε μοτέρ με αραιές αλλαγές λαδιών! Έψαχνα να βρω εάν παίζουν πατέντες έτσι για διάβασμα αλλά τζίφος!
-
μεγάλη ευκολία ο καδένας... ειδικά όταν χαλαρώσει , δεν το πάρεις χαμπάρι και πάρεις το μοτέρ παραμάσχαλα
και υπάρχει κόσμος που πιστεύει οτι είναι μεγάλο ατού -
Ενώ ο ιμάντας πριν κοπεί και πάρεις τις βαλβίδες στο χέρι σε προειδοποιεί;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Ενώ ο ιμάντας πριν κοπεί και πάρεις τις βαλβίδες στο χέρι σε προειδοποιεί;Όχι αλλά αν τηρείς τα διαστήματα service και δεν το πας τάπα συνέχεια δεν κόβεται.
-
Και στην καδένα εάν ρίχνεις μια ματιά που και που δεν έχει θέμα, είναι πιο εύκολα αντιληπτό το πρόβλημα εάν υπάρχει και στις περισσότερες περιπτώσεις βγάζει πολλά παραπάνω χιλιόμετρα απότι μερικά σετ ιμάντα (για το κόστος που θα αναφέρουν κάποιοι) Το θέμα αντοχή το αφήνετε στην άκρη
-
Ενώ ο ιμάντας πριν κοπεί και πάρεις τις βαλβίδες στο χέρι σε προειδοποιεί;Ο ιμαντας ελέγχεται τακτικά Γιατί οφείλει ως αναλώσιμος ... Η Καδενα δεν κόβεται , χαλαρώνει και αν δεν το πάρεις χαμπάρι την γαμισες... Σου λένε και οι κλαμπανοι οι πωλητές 'δεν τον πειραζεις και ποτε ' και Έχεις το κεφαλι σου ήσυχο
-
Στο manual λέει να την ελέγχεις. Αν δεν το διαβάζει κανείς και βασίζονται στους πωλητές δικό τους θέμα.
Στο Rav4 του πατέρα μου πάντως μετά από 220.000χλμ περίπου είναι μια χαρά.
Το δικό μου στα τόσα χιλιόμετρα θα χρειαζόταν 4 φορές αλλαγή ιμάντα. -
Και βεβαία εάν περιμένεις το θεό, τον διαιτητή, η την τουρκοκρατία!..... έχασες φιλέ μου το παιχνίδι.
Σίγουρα υπάρχει βιβλιαράκι. Σίγουρα υπάρχουν προδιαγραφές κατασκευαστή. Οι αμφισβητίες πληρώνουν πολλαπλά.
Κανένας μα κανένας τυπικός δεν έφτιαξε βαλβιδόσουπα με ιμάντα.
Α. -
Στο manual λέει να την ελέγχεις. Αν δεν το διαβάζει κανείς και βασίζονται στους πωλητές δικό τους θέμα.
Στο Rav4 του πατέρα μου πάντως μετά από 220.000χλμ περίπου είναι μια χαρά.
Το δικό μου στα τόσα χιλιόμετρα θα χρειαζόταν 4 φορές αλλαγή ιμάντα.καθε 120 δεν ορίζει η φιατ ?
προσωπικά επειδή έχω οχημα και με καδένα προτιμώ ιμάντα -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ο ιμαντας ελέγχεται τακτικά Γιατί οφείλει ως αναλώσιμος ... Η Καδενα δεν κόβεται , χαλαρώνει και αν δεν το πάρεις χαμπάρι την γαμισες... Σου λένε και οι κλαμπανοι οι πωλητές 'δεν τον πειραζεις και ποτε ' και Έχεις το κεφαλι σου ήσυχο
Aκόμα και να τον ελέγξεις τον ιμάντα δε σου εξασφαλίζει οτι δε θα βρεθεί στο δρόμο του ένα ποντίκι ή ένα γατί.
Άσε που μπορεί να την πάθεις όπως την είχαμε πάθει εμείς σε ένα 131 που είχαμε παλιά, ομολογουμένως άψογα συντηρημένο, στο οποιο ένα γρέζι στο κάτω γρανάζι έκοψε 2 δόντια από τον σχετικά καινούριο ιμάντα και πήραμε τις βαλβίδες στη μασχάλη. Δεν το συζητάμε λοιπόν για το ποιο είναι πιο ευπαθές και επίφοβο. Από την άλλη για την καδένα θα πρέπει να είσαι βλάκας και εσύ και ο μάστορας για να φτάσει στο σημειο να χαλαρώσει τόσο ώστε να πάθεις ζημιά, χωρίς να το καταλάβει κανείς. -
Μη το λες, π.χ το πόλο που έχω είναι γνωστό ότι σε αρκετούς εχει πηδήξει η καδένα χωρίς να εχει χαλαρώσει προηγούμενος, είναι γνωστό κατασκευαστηκο πρόβλημα, πολλοί την παλεύουν αλλάζοντάς καδένα ανα κάποιο χρονικό διάστημα αλλά προφανώς σίγουρος δεν μπορεί να είσαι!
Αντίθετα θυμάμαι ένα παλιό κορσακι α που είχαμε παρατήσει κ σε μια φάση ο χαλασμένος λόγο στασιμότητας ημαντας είχε κοπεί χωρίς να πάθει τίποτα το σκυλη το μαύρο, ακόμα το έχουμε εκείνο το βρώμο κορσα ! Απεθαντο μιλάμε
-
Moυ αρέσουν τα συμπεράσματα που βγάζετε όλοι.
-
Από το ένα άκρο στο άλλο.
Αλλαγή καδένας.Καθε ποτε?