-
Ποιά περιοδικά αυτοκινήτου διαβάζετε, ελληνικά και ξένα; Ποιά θεωρείτε τα καλύτερα και γιατί;
-
Ποιά περιοδικά αυτοκινήτου διαβάζετε, ελληνικά και ξένα; Ποιά θεωρείτε τα καλύτερα και γιατί;
-
-
Κάπου το έχω ξαναδεί αυτό το θέμα...
-
Πιστευω οτι Drive και 4T ειναι τα καλυτερα. Για πιο εξιδικευμενα R&D και Power
-
To site ειναι κατω, για το drive μιλαω, και οι περισσοτεροι καλοι του συντακτες την εχουν κανει,ξερει κανεις τιποτα?
-
τι κατω;
-
Mήπως έχεις μέρες να φας ρε συ spyros?
-
Ο χρήστης spyros έγραψε:
To site ειναι κατω, για το drive μιλαω, και οι περισσοτεροι καλοι του συντακτες την εχουν κανει,ξερει κανεις τιποτα?Το site του Drive, απ'ότι βλέπω λειτουργεί. Γνωστός μου όμως (κάτοικος της γειτονιάς της πεθεράς μου) ο οποίος έκανε συχνά πυκνά τεστ για το περιοδικό (έβλεπα τα αυτοκόλλητα στις πόρτες των αυτοκινήτων), την έκανε και αυτός τον τελευταίο καιρό, και τώρα απ'ότι μου είπε δουλεύει σαν 'εξωτερικός' συνεργάτης κάνοντας τεστ για διάφορα περιοδικά του χώρου. Η κρίση δυστυχώς δεν άφησε ούτε αυτό το κομμάτι στην 'απ' έξω'... στο τέλος θα μείνουν όσοι αντέξουν!
-
Internet παρόντος παν περιοδικό παυσάτω.
Περιοδικά μόνο σε κανένα κουρείο ή ιατρείο όσο περιμένεις τον 'χαρούμενο' μπαρμπέρη ή τον γιατρό να σε περιποιηθεί. Κι αυτά(=περιοδικά) μόνο όταν δεν υπάρχει τιβι ή ηλιόσπορος.
-
Μονο τους 4τροχους διαβαζα απο τοτε που μπορουσα να κανω ανετα αναγνωση...μετα αρχιζα να σκαλιζω και το αρχειο τους στο υπογειο αφου τα πρωτα τευχη που εχει ο πατερας μου εχουν μονοψηφιο ή διψηφιο αριθμο με καποια να εχουν χαθει στη μετακομιση ή απο υγρασια .
Παντως εδω και κανα 6μηνο-χρονο δεν αγοραζω πια γιατι εχει καταληξει διαφημιστικο φυλλαδιο ,ενω εξωφθαλμα πλεον τα παιρνουν απο συγκεκριμενους...οπως ολοι αλλωστε...Γι αυτο internet και 4τforum και επισκεψεις σε εκθεσεις. Στο κατω κατω πιο πολλα θα μαθω απο εναν κατοχο ευχαριστημενο ή δυσαρεστημενο, ή θα δω με τα ιδια μου ματια.Κατα καιρους επεφταν στα χερια μου και καποια power tecniques για τα οποια μονο καλα λογια εχω να πω αφου γραφουν μηχανολογοι και φαινεται οτι ξερουν τα παιδια.
-
Το Drive είναι πολύ πιθανό να έχει την τύχη του Autocar. Ένθετο σε κάποια εφημερίδα σ/κ.
Αυτή τη στιγμή το μοναδικό περιοδικό που θα άξιζε να δώσω χρήματα είναι το Evo αλλά και πάλι σπάνια.
Αν εξαιρέσουμε τους 4Τ και το Evo όλα τα άλλα είναι φυλλάδες που γεμίζουν τα περίπτερα.
Καμμία κρίση και φούμαρα. Έβαλαν τα χεράκια τους κι έβγαλαν τα ματάκια τους. Όσοι διατήρησαν τόσα χρόνια μια κάποια σοβαρότητα συνεχίζουν κανονικά. Όσοι επέλεξαν να είναι διαφημιστές και προπαγανδιστές αντιπροσωπειών θα έχουν την κατάληξη που τους αξίζει. -
και το Evo αστειο περιοδικο ειναι.
ειχα παρει το Evo 4-5 φορες παλιοτερα και ολο για σουμπαρου και μισουσβησει εγραφε.
αστειο περιοδικα , συντακτες,δοκιμαστες εντελως μακακες.
το drive ειναι λιγο πιο σοβαρο αλλα δεν μπορει φαινεται να ανταγωνιστει του 4τροχους.
το μονο που κανουν ειναι δυναμομετρηση και οδηγση στην πιστα.
και ρωτω εγω ,ποιος σοβαρος ανθρωπος θα τους παρει στα σοβαρα;
μονο κατι πιτσιρικαδες προφανως. -
Προσωπικά έχω μείνει κολλημένος στους 4Τ (θέμα συνήθειας ). Ενίοτε παίρνω και το autobild τις Παρασκευές.
-
το drive ειναι λιγο πιο σοβαρο
Αυτή η φράση απλά δεν υφίσταται. Από το 2005 και μετά έχει πάρει τη μέγιστη κάτω βόλτα. Από τους τσουτσουνομεγενθυντές και τα ροζ τηλέφωνα μέχρι τις ανοησίες που γράφονταν στα και καλά fight club και τα flame άρθρα. Από παρεϊστικο περιοδικό εξελίχθηκαν σε ένα συνδυασμό ανώριμου και γελοίου. Ατάκες του τύπου 'Μιλάμε για μεγάλο εργαλείο...' σε παρουσίαση supercar όπως η 599 πχ δεν έχει καμμία σχέση με το περιοδικό που διαβάζαμε στο τέλος του προηγούμενου αιώνα...
Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν βέβαια. -
δεν πα να κοψουν το λαιμο τους.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
το drive ειναι λιγο πιο σοβαρο
Αυτή η φράση απλά δεν υφίσταται. Από το 2005 και μετά έχει πάρει τη μέγιστη κάτω βόλτα. Από τους τσουτσουνομεγενθυντές και τα ροζ τηλέφωνα μέχρι τις ανοησίες που γράφονταν στα και καλά fight club και τα flame άρθρα. Από παρεϊστικο περιοδικό εξελίχθηκαν σε ένα συνδυασμό ανώριμου και γελοίου. Ατάκες του τύπου 'Μιλάμε για μεγάλο εργαλείο...' σε παρουσίαση supercar όπως η 599 πχ δεν έχει καμμία σχέση με το περιοδικό που διαβάζαμε στο τέλος του προηγούμενου αιώνα...
Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν βέβαια.Συμφωνώ για τις 'λαικές' φράσεις και για κάποια άλλα 'στραβά' τα τελευταία χρόνια αλλά για να πω την αλήθεια τα fight club (αλλά και κάποια άλλα πρωτότυπα συγκριτικά περιστασιακά) κάθε χρόνο (να υποθέσω με βάση τα παραπάνω ότι δεν θα γίνει φέτος? Ήδη πέρασε ο Φλεβάρης Μάρτης που γινότανε συνήθως. ) ήταν άρθρα τα οποία διαβάζω-μελετώ για χρόνια (τώρα αν υπήρχαν κάποια περίεργα νούμερα θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν ψεύτικα). Νομίζω ότι ήταν (είναι) κάτι το οποίο έπρεπε να καθιερωθεί σε όλα τα περιοδικά είτε σε αυτή τη μορφή (δύσκολο) είτε σε πιο λαιτ έκφραση. Π.χ. το συγκριτικό των 4Τ μεταξύ M3-C63 το οποίο περιελάμβανε και συγκριτικό στις Σέρρες ήταν πάρα πολύ καλό και το έχω διαβάσει πολλές φορές.
Το EVO έχει και αυτό νομίζω κάποιο ενδιαφέρον συνολικό. Περιστασιακά πρωτότυπα συγκριτικά και οι περισσότερες δοκιμές έχουν κάποιο ενδιαφέρον (όχι όλες). Ενα πολύ καλό που έχει το συγκεκριμένο και το οποίο επίσης έλειπε είναι ο αναλυτικός οδηγός για μεταχειρισμένα. Δεν είναι εγκυκλοπαίδεια αλλά έπαιρνες μια εικόνα συνολική.
Το κακό με τα περισσότερα περιοδικά τα τελέυταία χρόνια είναι ότι οι δοκιμές απόκτησαν Lifestyle χαρακτήρα (μεγάλο 'κακό' έχει κάνει και η εκπομπή Top Gear, της οποίας το ελληνικό περιοδικό απλά δεν διαβάζεται από όποιον έχει κάποιες γνώσεις και ενδιαφέρον για την αυτοκίνηση). Προσπάθεια για ανεύρεση πρωτότυπων εκφράσεων που 9 στις 10 καταλήγουν σε κρυάδες, 'καλλιτεχνικές' φωτογραφίες (που δεν μπορείς να διακρίνεις τις γραμμές ή τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου) κ.α.
-
Προφεσορα παντου συμφωνουμε!!!
Λιγα για το Drive λοιπον
Τη στιγμη που οι υπολοιποι ασχολουνται με Auris vs Cuore.
Corsa 1,4 vs megane 1,4.. Και λοιπες αηδιες που ο οποιοσδηποτε μπορει να παρει για τεστ και να συμπερανει,
το drive ειχε τουμπανα για συγκριτικα.... και σου εδειχνε αμαξια που ως επι το πλειστον δεν μπορουσες να ακουμπησεις..
Για αυτα τα πραματα ειναι τα περιοδικα και οχι για μπακατελες που μπορουμε και μονοι μας να τεσταρουμε.
Για μενα Drive, Auto build, Top gear, Evo , 4troxoi με τη σειρα..
-
Το fight club είχε ένα μικρό νόημα όταν οδηγούσαν τα αμάξια οδηγοί αγώνων μέχρι και το '04 νομίζω. Μετά που ανέλαβε ο κάθε karagiozinen ήταν μια σκέτη κοροϊδία και μπούρδα.*
Αραιά και που δεν ξέρω αν έκαναν κάποιο σοβαρό άρθρο (έχω σταματήσει να αγοράζω τεύχη αρκετά χρόνια) και μόνο ότι έπεφτε στα χέρια μου τυχαία διάβαζα αν και αυτό ήταν αρκετό για να βλέπω ότι δεν άλλαζε κάτι στο περιοδικό.
Έχω πχ το τεύχος του Αυγούστου 99 που είχαν πάει 355 και 911 στο Nurburgring (το οποίο δεν έχω βαρεθεί να διαβάζω τα τελευταία 10 χρόνια!!!) και έχω και του Ιουλίου 06 που σχολιάζουν 911 turbo και 599 λες και απευθύνονται σε 12χρονα.
Η πλάκα είναι ότι επέλεξαν να εκφράσουν συγκεκριμένη άποψη για θέματα άσχετα με αυτοκίνηση, την οποία άποψη άλλαζαν όποτε γούσταραν. Πχ το 2004 προσκυνούσαν τους ολυμπιονίκες με αφιερώματα επί αφιερωμάτων και πέρσυ το καλοκαίρι έκραζαν το κύκλωμα της κοροϊδίας με τους ντοπαρισμένους αθλητές κλπ. Κυριολεκτικά ότι νά ναι και εντελώς ασόβαρη εικόνα για περιοδικό.*-Η 2λιτρη 147 με selespeed (ότι χειρότερο για γρήγορη οδήγηση) γρηγορότερη από το εξίσου δυνατό αλλά ελαφρύτερο και χειροκίνητο Fiesta ST
-H Brera δεν έχει απενεργοποιούμενο ESP και γι αυτό έκοβαν πολύ πριν κάθε στροφή για να μην ενεργοποιηθεί (...δηλαδή έλεος!!!!)
-Η 335 είναι πιο γρήγορη από τη Ζ4Μ στην πίστα...και πολλά πολλά άλλα....
@MANGO
Γι αυτά τα πράγματα είναι το Evo που έχει φοβερό υλικό από το αγγλικό τεύχος. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
...
Γι αυτά τα πράγματα είναι το Evo που έχει φοβερό υλικό από το αγγλικό τεύχος.Συμφωνώ και επαυξάνω! Όχι μόνο για το Evo όμως αλλά γενικά τα αγγλικά περιοδικά είναι πάρα πολύ καλά και για αυτό τα τελευταία 1-2 χρόνια αγοράζω περισσότερα αγγλικά παρά ελληνικά. Είναι λίγο ακριβά αλλά το καλό πράγμα πάντοτε κοστίζει. Και ειδικά τα εξειδικευμένα (Porsche, BMW, Mercedes κ.α.) είναι απίστευτες αποθήκες γνώσεων και αξίζουν κάθε εκατοστό και γραμμάριο που καταλαμβάνουν. Δεν έχω πετάξει ούτε ένα αγγλικό και περιστασιακά τα ξεθάβω και τα ξαναδιαβάζω. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι δεν θα δεις εύκολα γλυψίματα και σπανίως θα χρειαστεί να πας 'πίσω από τις λέξεις' (όπως Ελλάντα) για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής-δημοσιογράφος. Τα γράφουν χύμα και καθόλου τσουβαλάτα ακόμη και (μερικά, όχι όλα!) τα 'εξειδικευμένα'...
Περιοδικά Αυτοκινήτου