-
Καλα το DRIVE πρωτοπορει στις εξυπνες ατακες...Μερικες ειναι τοσο γελοιες ...
-
Απόσπασμα από άρθρο γνωστού περιοδικού από παρουσίαση 2 supercars...
(και καλά στιχομυθία ανάμεσα σε 2 συντάκτες)' -... Τo μαγικό πέπλο της 599 αρχίζει να απλώνεται. Το νιώθεις;
-Όχι. Μόνο μια καούρα στο στομάχι από τα γκάζια της 911 αισθάνομαι.
-Τελικά αν η μαλακία ήταν χρήμα θα έσβηνες και τον Αμπράμοβιτς... 'Συγνώμη αλλά το 15χρονο ξαδελφάκι μας θα έγραφε πιο σοβαρά πράγματα...
-
γραψε ποιο περιοδικο ειναι, δεν ειναι δυσφημιση αφου οι ιδιοι τα εγραψαν
-
όπως τα λέτε είναι. οι περισσότεροι που παριστάνουν τους δημοσιογράφους ειδικού τύπου και άσχετοι ημιμαθείς είναι και εξυπηρετούν συγκεκριμένες εταιρείες αυτοκινήτων. τεστ με προκαθορισμένα και αποτελέσματα και φρασεολογία.
-
Το drive και μενα δεν μ'αρεσει τοσο πια. Εχει πεσει πολυ διαιτα(σαν το παλιο autocar ειναι σε μεγεθος) και ολοι οι καλοι βλεπε Πολιτης Πατελος Τσιγκρης Χοιδας Σειτανιδης εχουν φυγει.Παρολα αυτα τα παιδια που χουν μεινει κανουν αξιολογη προσπαθια να κρατησουν το περιοδικο. Οσο για το FC θα ναι στο τευχος Ιουνιου απ οτι διαβασα.
Οι 4τ εχουν πολυ λιγες δοκιμες-τεστ σε σχεση με το μεγεθος του περιοδικου.
Το autobild ειναι πολυ απροσωπο αλλα πολυ καλο για τα λεφτα του και για καποιον που θελει να κανει ερευνα αγορας αυτοκινητου.
Το Car & Driver ειναι πολυ καλο σε γενικες γραμμες αλλα δεν εχει κατα την γνωμη μου feeling οπως και το car το οποιο ομως κανει κατα καιρους ωραια συγκριτικα.
Τωρα το Evo και το TopGear πιστευω ειναι τα καλυτερα. Πρωτα απ ολα εχουν και τα δυο feedback απο τα βρετανικα αδελφια τους. Προσωπικα το Evo παντα μου αρεσε ισως λογω ηλικιας( -
Για εμάς τους παλιούς οι 4τροχοί αποτελούν μονόδρομο (για συναισθηματικούς λόγους πλέον μια και το επίπεδο έχει πέσει αισθητά!). Υπήρξαν άρθρα που ακόμη και σήμερα 20-25 χρόνια μετά διαβάζονται με τρομερό ενδιαφέρον και σε μεταφέρουν σε αυτοκινητιστικούς παραμυθένιους κόσμους.
Να μη σχολιάσω το εν λευκώ και τον αντίλογο, άρθρα των οποίων μας προβλημάτισαν έντονα και ενίοτε διαμόρφωσαν το χαρακτήρα των πάλαι ποτέ εφήβων !!!!
Στις μέρες μας όλα τα τεστ μου φαίνονται ίδια, τα τεχνικά άρθρα είναι λίγα & πολλές φορές ελλειπή και επιπλέον έχω μόνιμα πλέον την εντύπωση ότι είμαι απόγονος του Νοστράδαμου μια και μπορώ να μαντέψω τους νικητές των συγκριτικών και την έκβαση των εκάστοτε γνωριμιών.
Anyway μπορεί να φταίει και το υψηλό επίπεδο των προϊόντων της αυτοκινητοβιομηχανίας ή η ανακάλυψη του άγιου δισκοπότηρου της αυτοκίνησης από μερικούς (VΑG - TOYOTA - MERC ) για την παντελή έλλειψη εκπλήξεων και ανατροπών στα τεστ.
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Στις μέρες μας όλα τα τεστ μου φαίνονται ίδια, τα τεχνικά άρθρα είναι λίγα & πολλές φορές ελλειπή και επιπλέον έχω μόνιμα πλέον την εντύπωση ότι είμαι απόγονος του Νοστράδαμου μια και μπορώ να μαντέψω τους νικητές των συγκριτικών και την έκβαση των εκάστοτε γνωριμιών.
καλα μην εισαι και τοσο σιγουρος
εχω διαβασει 2 φορες αρθρα σε διαφορετικα περιοδικα (evo-drive) , οπου και στα 2 η συγκριση ηταν μεταξυ bmw-audi.
καλυτερες επιδοσεις, καλυτεροι χωροι, καλυτερη ποιοτητα εσωτερικου, καλυτερα φρενα, καλυτερα κρατηματα , καλυτερα στα παντα τα audi του συγκριτικου, ομως και στα 2 συγκριτικα στο τελος κερδιζε η bmw λογω καλυτερης 'αισθησης' , 'οδηγικης εμπειριας' και 'σπορ γονιδιων'
-
drive τεύχος 7/'06
Νομίζω ήταν μια κρίση ανοησίας που πέρασε γιατί από τότε δεν είχα ξαναπετύχει τέτοιο μαργαριτάρι άρθρο.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
]....καλυτερες επιδοσεις, καλυτεροι χωροι, καλυτερη ποιοτητα εσωτερικου, καλυτερα φρενα, καλυτερα κρατηματα , καλυτερα στα παντα τα audi του συγκριτικου, ομως και στα 2 συγκριτικα στο τελος κερδιζε η bmw λογω καλυτερης 'αισθησης' , 'οδηγικης εμπειριας' και 'σπορ γονιδιων'Άσχετα αν συμφωνώ ή όχι με τέτοια αποτελέσματα η αλήθεια είναι ότι ακριβώς αυτό θέλουμε από τα τεστ. Αν θέλαμε απλά μια απαρίθμηση των επιδόσεων τα έχει η μπροσούρα του κατασκευαστή, δεν χρειάζεται να διαβάζουμε δοκιμές. Αυτό που δεν λέει η μπροσούρα (και οι αντιγραφές του δελτίου τύπου των εταιρειών που παρουσιάζονται από κάποιους σαν γνωριμία με το μοντέλο) είναι ακριβώς η αίσθηση που αποκομίζεις από το κάθε αυτοκίνητο, το χαρακτήρα του, την προσωπικότητά του την αίσθηση που σου προσφέρει και τελικά αυτό που το ξεχωρίζει από ένα άλλο πέρα από τους αριθμούς, σχόλια που δεν ενδιαφέρουν για πχ ένα πλυντήριο που μπορεί απλά αλλά πλήρως να περιγραφεί σαν Α ενεργειακής τάξης, χωράει 8 κιλά και τα στίβει στις 1200 στροφές κάνοντας τόσο θόρυβο και έχοντας τόσα προγράμματα.... Ε, τα αυτοκίνητα μπορεί να ξαναέγιναν λευκά αλλά δεν έχουν γίνει λευκές συσκευές.... ακόμα!
-
καλα μην εισαι και τοσο σιγουρος
εχω διαβασει 2 φορες αρθρα σε διαφορετικα περιοδικα (evo-drive) , οπου και στα 2 η συγκριση ηταν μεταξυ bmw-audi.
καλυτερες επιδοσεις, καλυτεροι χωροι, καλυτερη ποιοτητα εσωτερικου, καλυτερα φρενα, καλυτερα κρατηματα , καλυτερα στα παντα τα audi του συγκριτικου, ομως και στα 2 συγκριτικα στο τελος κερδιζε η bmw λογω καλυτερης 'αισθησης' , 'οδηγικης εμπειριας' και 'σπορ γονιδιων'
Αυτό ακριβώς εννοώ !!!!
Μάλλον θέλουν να μας τρελάνουν..... Στην τελική ας αφήνουν σε μας να βγάζουμε το συμπέρασμα αφού πρώτα έχουν αναλύσει διεξοδικά τα υπέρ και τα κατά κάθε αυτοκινήτου.
Στην τελική σε άλλα χαρακτηριστικά θα δώσει έμφαση ο οικογενειάρχης σε διαφορετικά ο κ@υλοτίμονος και δε θα χρειαστεί να έρθουν σε άμεση αντιπαράθεση με τους χορηγούς!!! -
Παραθέτω από streetka2: 'δε θα χρειαστεί να έρθουν σε άμεση αντιπαράθεση με τους χορηγούς!' Μάλλον εκεί βρίσκεται η ουσία.
Αλλάζω θέμα. Εδώ και χρόνια διαβάζω σχεδόν αποκλειστικά ξένα περιοδικά - μόνο 4Τ κι Evo αποσπασματικά από Ελληνικά. Δυστυχώς όμως η βιβλιοθήκη μου κι η υπομονή της συζύγου μου έχουν φτάσει στα όριά τους. Αναγκάζομαι λοιπον να αποχωριστώ τα Car, Evo, Top Gear, What Car (λίγα), Performance Car (ελάχιστα) Quattroruote της τελευταίας πενταετίας. Για να μην πάνε στην ανακύκλωση και δεν ξαναδιαβαστούν ποτέ, αν θέλει κάποιος ένα μέρος αυτών (ή και όλα!) θα τα δώσω με μικρότερη λύπη. Σε πολλά τεύχη βρίσκονται άρθρα - διαμάντια (ΟΚ μπορεί και μαργαριτάρια). Είναι κρίμα να πάνε χαμένα. Για πρακτικούς λόγους μπορώ να τα παραδώσω σε φίλους του φόρουμ στη Θεσσαλονίκη. Θα χαρώ αν έρθουν σε επαφή μαζί μου τυχόν ενδιαφερόμενοι.
-
διαβαζα ενα top gear που μοιραζαν τσαμπα και συναντησα το εξης παραδοξο..
τευχος Απριλιου 2009 σελιδα 32 ,το αρθρο του clarksonλεει ποσο πολυ αδικησε τη veyron μπλα μπλα μπλα...
σε καποιο σημειο πεταει το εξης:*'εξ'αιτιας των 800 ιππων που φτανουν στους εμπρος τροχους, τρως απανωτες κλωτσιες απο την υποστροφη ισχυος, ακομη ομως και σε αυτη τη κατασταση δε μοιαζει με καμια αλλη υποστροφη που εχω αντιμετωπισει σε οποιοδηποτε αυτοκινητο .κι αυτο γιατι υπαρχουν επιπλεον 200 ιπποι που εξακολουθουν να φτανουν στους πισω τροχους' *
εδω εχουν γινει οι εξης μαλακιες...
-
ειτε ο clarkson ξεχασε αυτα που ξερει και εχει ο ιδιος πει στο Supercar Showdown
Youtube Video -
ειτε ο 'δημοσιογραφος' -μεταφραστης θεωρησε αυθαιρετα οτι επειδη το αυτοκινητο εχει haldex δε μπορει να στειλει πολλη ροπη πισω .
ΟΜΩΣ στη veyron το haldex ειναι αναποδα τοποθετημενο σε σχεση με τα 'ταπεινα' κανονικα αυτοκινητα.
ο κινηρας βρισκεται πισω (ή καλυτερα στο κεντρο), ο αξονας μεταδοσης φευγει απο πισω και καταληγει εμπρος στο haldex, που βρισκεται πριν το εμπρος διαφορικο ,ακριβως το αντιθετο δηλαδη σε σχεση με ενα vovlo s40 T5 ή ενα s3 ( )αρα οπως σωστα λεει στο βιντεακι δινει 800 αλογα πισω και το πολυ 200 εμπρος
δειτε τι λεει απο το 4:40 και μετα...
παραξενα πραγματα... -
-
διαβαζα ενα top gear που μοιραζαν τσαμπα και συναντησα το εξης παραδοξο..
τευχος Απριλιου 2009 σελιδα 32 ,το αρθρο του clarksonλεει ποσο πολυ αδικησε τη veyron μπλα μπλα μπλα...
σε καποιο σημειο πεταει το εξης:*'εξ'αιτιας των 800 ιππων που φτανουν στους εμπρος τροχους, τρως απανωτες κλωτσιες απο την υποστροφη ισχυος, ακομη ομως και σε αυτη τη κατασταση δε μοιαζει με καμια αλλη υποστροφη που εχω αντιμετωπισει σε οποιοδηποτε αυτοκινητο .κι αυτο γιατι υπαρχουν επιπλεον 200 ιπποι που εξακολουθουν να φτανουν στους πισω τροχους' *
εδω εχουν γινει οι εξης μαλακιες...
-
ειτε ο clarkson ξεχασε αυτα που ξερει και εχει ο ιδιος πει στο Supercar Showdown
Youtube Video -
ειτε ο 'δημοσιογραφος' -μεταφραστης θεωρησε αυθαιρετα οτι επειδη το αυτοκινητο εχει haldex δε μπορει να στειλει πολλη ροπη πισω .
ΟΜΩΣ στη veyron το haldex ειναι αναποδα τοποθετημενο σε σχεση με τα 'ταπεινα' κανονικα αυτοκινητα.
ο κινηρας βρισκεται πισω (ή καλυτερα στο κεντρο), ο αξονας μεταδοσης φευγει απο πισω και καταληγει εμπρος στο haldex, που βρισκεται πριν το εμπρος διαφορικο ,ακριβως το αντιθετο δηλαδη σε σχεση με ενα vovlo s40 T5 ή ενα s3 ( )αρα οπως σωστα λεει στο βιντεακι δινει 800 αλογα πισω και το πολυ 200 εμπρος
δειτε τι λεει απο το 4:40 και μετα...
παραξενα πραγματα...Νταξ ρε συ πως κανεις ετσι.....εχουν γραψει κι αλλα χειροτερα....
-
-
Καλημέρα σε όλους .. είμαι νέος σχετικά στο forum και απλά σκέφτηκα να ανεβάσω ενα thread σχετικά με ένα καινούργιο περιοδικό αυτοκινήτων. Με τη διαφορά πως αυτό το περιοδικό δεν είναι σε έντυπη αλλά σε ηλεκτρονική μορφή. Είναι πολύ πλούσιο και πραγματικά αξίζει να ρίξετε μια ματιά..
-
εφτασα αργαααααααα και βασανιστικα στην 80 σελιδα να διαβασω καμια δοκιμη και αντικρισα press kit....
ΟΥΦ
-
Απο το ευρετήριο μπορείς να βρείς όλα τα περιεχόμενα με όλες τις δοκιμές αυτοκινήτων κάθε μήνα..
τώρα εάν δεν έχεις adsl μάλλον είναι λίγο αργά για σένα..sorry -
Έμαθα ότι οι εισαγωγικές εταιρίες προκειμένου να πάρουν καλές κριτικές για τα μοντέλα τους, όχι απλά «λαδώνουν» και καλοπιάνουν δημοσιογράφους, αλλά μέχρι και τα ακριβά τους μοντέλα δώρο κάνουν!
Ρωτώ λοιπόν ποιος θα μας προφυλάξει ;
Ποιος είναι ο άσπιλος και ο αμόλυντος ;
Ποιον να πιστέψουμε μετά από αυτά ;
Που θα πάρουμε την σωστή πληροφόρηση ;Το θέμα ενώθηκε με παλαιότερο [mod]
-
Πόσο στοιχίζει άραγε η εκτύπωση ενός περιοδικού ;
Εδώ λέει για 1 e !!!!
Αποστολή από: amatsaka στις 22/03/09, 22:10:42
Πριν απο καιρο η τυποεκδοτικη εδωσε προσφορα στη μοτοτεκ για εκτυπωση του μοτο με 1 (ενα) ευρο το περιοδικο οταν στο περιπτερο κοστιζε 6+. Φυσικα την απεριψαν γιατι προφανως βρηκαν φτηνοτερα. Κανετε εσεις τα μαθηματικα για να δειτε τι κερδιζουν οι ιδιοκτητες. Κερδη που απο 'τι φαινεται οι εργαζομενοι δεν περνουν μυρωδια...http://www.bikenet.gr/index.php?option= ... ic=19984.0
-
Βασικά, το κόστος της εκτύπωσης (δηλαδή το χαρτί, οι 'εκτυπωτές' και το δέσιμο) δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο...
Υπάρχουν όμως και άλλα σταθερά έξοδα, ενοίκια, μισθοί, ίσως royalties, φωτογράφοι, ατελιέ, αποσβέσεις μηχανημάτων, κτλ...
Απλά, πλέον φτάνουμε σταδιακά στην εποχή που θα κλείσουν πολλά έντυπα για διάφορους λόγους. Κατ' εμέ ο βασικός είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς πλέον έχουμε καταλάβει ότι προσπέκτους μπορούμε να διαβάζουμε και δωρεάν και δεν χρειάζεται να πληρώνουμε 5-6 ευρώ στο περίπτερο...
Αλήθεια, πρόσεξε κανείς τον αριθμό των αναγνωστών που οι ίδιοι οι 4Τ δημοσίευσαν στο τωρινό τεύχος;;; Κάτι πάνω από 100.000, τη στιγμή που έχω την εικόνα αντίστοιχης δημοσίευσης πριν από χρόνια με το νούμερο να είναι πάνω από 350.000...
Ναι μεν πρώτοι στα αντρικά περιοδικά, αλλά σε σχέση με το παρελθόν...
Ίσως λάβουν το μήνυμα...
-
Έχει πολλά χρόνια να δει τέτοιες κυκλοφορίες. Νομίζω αυτά είναι τα νούμερα αναγνωσιμότητας γιατί τα νούμερα κυκλοφορίας είναι ακόμα πιο κάτω....(και πιο έγκυρα βεβαίως..)
Ενδεικτικά
Οκτώβριος 17800 τεύχη
Σεπτέμβριος 19440
Αύγουστος 21247
Ιούλιος 19030Τα στοιχεία από εδώ http://www.europi.gr
Από τα άλλα περιοδικά το Drive είναι περίπου στα μισά κάθε μήνα , το Top Gear γύρω στα 5000 και το Car απλά δεν ανακοινώνει
Περιοδικά Αυτοκινήτου