-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Tι ισχυει με το οριο ηλικιας για ενοικιαση αυτοκινητου?Για γουρουνα τι χρειαζεται?
Δίπλωμα αυτοκινήτου για γουρούνα. Λογικά να το έχεις 1-2 χρόνια.
Σίγουρο αυτό? Σε παρόμοια περίπτωση μας είχε ζητηθεί δίπλωμα μηχανής (!). Στους ξένους τουρίστες μόνο διαβατήριο και στους Έλληνες ακόμα και κώλο ζητάνε
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Tι ισχυει με το οριο ηλικιας για ενοικιαση αυτοκινητου?Για γουρουνα τι χρειαζεται?
Δίπλωμα αυτοκινήτου για γουρούνα. Λογικά να το έχεις 1-2 χρόνια.
Σίγουρο αυτό? Σε παρόμοια περίπτωση μας είχε ζητηθεί δίπλωμα μηχανής (!). Στους ξένους τουρίστες μόνο διαβατήριο και στους Έλληνες ακόμα και κώλο ζητάνε
Σίγουρο. Δεν ξέρω για τις πολύ μικρές γουρούνες, αλλά μια μεσαία προς μεγάλη θέλει αυτοκινήτου.
-
Χτυπάει το τηλέφωνο προχθές νωρίς το απόγευμα. Αλαφιασμένος Ούγγρος στο άλλο άκρο της γραμμής.
'Είμαι στο Βάι, έχω χάσει το κλειδί του αυτοκινήτου' (Grande Punto)To πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό να του πω ήταν 'My friend you drunk the orange juice' αλλά αμφιβάλω αν καταλάβαινε.
Το καλό γι αυτόν ήταν ότι είχε χάσει το απλό κλειδί χωρίς τα κουμπιά. Το απλό κάνει 150 ευρώ, με τα κουμπιά κάνει κάπου 250.
Πλήρωσε λοιπόν τα 150 ευρώπουλα, πλήρωσε και άλλα τόσα για το ταξί (απο Ηράκλειο) και του στείλαμε το δεύτερο κλειδί!!! -
Ας προσεχε!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Χτυπάει το τηλέφωνο προχθές νωρίς το απόγευμα. Αλαφιασμένος Ούγγρος στο άλλο άκρο της γραμμής.
'Είμαι στο Βάι, έχω χάσει το κλειδί του αυτοκινήτου' (Grande Punto)To πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό να του πω ήταν 'My friend you drunk the orange juice' αλλά αμφιβάλω αν καταλάβαινε.
Το καλό γι αυτόν ήταν ότι είχε χάσει το απλό κλειδί χωρίς τα κουμπιά. Το απλό κάνει 150 ευρώ, με τα κουμπιά κάνει κάπου 250.
Πλήρωσε λοιπόν τα 150 ευρώπουλα, πλήρωσε και άλλα τόσα για το ταξί (απο Ηράκλειο) και του στείλαμε το δεύτερο κλειδί!!!Το σωστό θα ήταν να χρεωθεί ολόκληρο το σετ κλειδιών+κλειδαριών+αλλαγή κωδικοποίησης immobilizer, αφού τώρα αν κάποιος βρει το κλειδί και ξέρει σε ποιό αμάξι αντιστοιχεί (συνήθως τα νοικιασμένα έχουν και ταμπελάκι με πινακίδα ), μπορεί να το διαρρήξει πολύ εύκολα ή ακόμα και να το κλέψει.
ΥΓ: βέβαια ως τακτικός πελάτης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, δε με συμφέρει αυτό που λέω.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πλήρωσε λοιπόν τα 150 ευρώπουλα, πλήρωσε και άλλα τόσα για το ταξί (απο Ηράκλειο) και του στείλαμε το δεύτερο κλειδί!!!Το σωστό θα ήταν να χρεωθεί ολόκληρο το σετ κλειδιών+κλειδαριών+αλλαγή κωδικοποίησης immobilizer, αφού τώρα αν κάποιος βρει το κλειδί και ξέρει σε ποιό αμάξι αντιστοιχεί (συνήθως τα νοικιασμένα έχουν και ταμπελάκι με πινακίδα ), μπορεί να το διαρρήξει πολύ εύκολα ή ακόμα και να το κλέψει.
ΥΓ: βέβαια ως τακτικός πελάτης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, δε με συμφέρει αυτό που λέω.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, το κλειδί το είχε στη τσέπη του μαγιό του και του έπεσε μέσα στη θάλασσα οπότε οι πιθανότητες να το βρει κάποιος είναι λίγες.
-
Τί μπορεί να πάθει ένα αυτοκίνητο όταν μείνει σε στάση πολύ καιρό??? ΠΟΛΛΑ!!!!
Ένα Fiat Gr Punto λοιπόν, μαζί με πολλά άλλα αδερφάκια του πέρασε το χειμώνα - αρχές Νοεμβρίου μέχρι αρχές Απριλίου - σε μια μεγάλη έκταση. Ήρθε ο καιρός να βγεί στο δρόμο. Πήγαν να το πάρουν από εκείνο το οικόπεδο και τί να δούν? Με το που άνοιξαν τη πόρτα απίστευτη μπόχα. Κάποιος 'καλός' αρουραίος πέρασε το χειμώνα μέσα στο αμάξι, Άφησε τα 'κακάκια' παντού. Στα καθίσματα, στο δάπεδο αλλά η αδυναμία του ήταν μέσα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Εκεί μέσα γινόταν το έλα να δείς. Τίγκα στο σκατό που λέει και ο λαός μας. Πήγε το αμάξι στο συνεργείο, καθαρίστηκε, έβαλαν ότι καθαριστικά υπήρχαν αλλά άδικος κόπος. Η μπόχα δεν έφευγε. Ξαφνικά όμως ανακαλύφθηκαν κι άλλες ζημιές. Ο ποντικός είχε κυριολεκτικά φάει όλο το πλαστικό της τρόμπας της βενζίνης η οποία αν δεν κάνω λάθος βρίσκεται κάτω από το πίσω κάθισμα. Είχε φάει και τα 3 από τα 4 καλώδια του A/C μιας και το κλιματιστικό δούλευε μεν αλλά μόνο στη θέση 4.
Τώρα, το πως μπήκε μέσα στο αμάξι δεδομένου ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα ήταν κλειστά είναι μυστήριο. Οι μηχανικοί λένε ότι μπήκε από την τρόμπα κάτω από το κάθισμα αφού έφαγε το κυκλικό πλαστικό. Να μπήκε από τη μηχανή κάτω από τα πεντάλ???
Το αμάξι πάντως δεν μπορούσε να νοικιαστεί για 2 μήνες. Η πλάκα είναι ότι όταν το αμάξι μεταφέρθηκε στο συνεργείο και καθαρίστηκε, την επόμενη μέρα βρέθηκαν κι άλλα 'κακά' κάτι που σημαίνει ότι ο ποντικός εξακολουθούσε να μένει στο αμάξι. Μετά από 10 μέρες κάποια στιγμή μας έκανε την τιμή να αποχωρήσει αφήνοντας την τρομερή μυρωδιά του. Όταν λέω ότι το αμάξι δεν νοικιάστηκε 2 μήνες δεν υπερβάλω. Μιλάμε για πολύ άσχημη μυρωδιά. Ίσως η περίοδος να ήταν μικρότερη αν δεν υπήρχε φόρτος εργασίας με τα άλλα αυτοκίνητα και δεν μπορούσε όλος ο κόσμος να ασχολείται με ένα αυτοκίνητο. Η μυρωδιά πάντως ακόμα μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν εμφανής, Δεν υπάρχει καθαριστικό που να μην χρησιμοποιήθηκε. Τελικά, κατά κάποιο τρόπο νικήθηκε με την πάροδο του χρόνου και με μπόλικη ναφθαλίνη την οποία τώρα μπορεί οποιοσδήποτε να μυρίσει. Την προτιμώ πάντως από τα .. κακά του ποντικού!!! -
Ένα Fiat Gr Punto λοιπόν, μαζί με πολλά άλλα αδερφάκια του πέρασε το χειμώνα - αρχές Νοεμβρίου μέχρι αρχές Απριλίου - σε μια μεγάλη έκταση. Ήρθε ο καιρός να βγεί στο δρόμο. Πήγαν να το πάρουν από εκείνο το οικόπεδο και τί να δούν? Με το που άνοιξαν τη πόρτα απίστευτη μπόχα. Κάποιος 'καλός' αρουραίος πέρασε το χειμώνα μέσα στο αμάξι, Άφησε τα 'κακάκια' παντού. Στα καθίσματα, στο δάπεδο αλλά η αδυναμία του ήταν μέσα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Εκεί μέσα γινόταν το έλα να δείς. Τίγκα στο σκατό που λέει και ο λαός μας. Πήγε το αμάξι στο συνεργείο, καθαρίστηκε, έβαλαν ότι καθαριστικά υπήρχαν αλλά άδικος κόπος. Η μπόχα δεν έφευγε. Ξαφνικά όμως ανακαλύφθηκαν κι άλλες ζημιές. Ο ποντικός είχε κυριολεκτικά φάει όλο το πλαστικό της τρόμπας της βενζίνης η οποία αν δεν κάνω λάθος βρίσκεται κάτω από το πίσω κάθισμα. Είχε φάει και τα 3 από τα 4 καλώδια του A/C μιας και το κλιματιστικό δούλευε μεν αλλά μόνο στη θέση 4.
Τώρα, το πως μπήκε μέσα στο αμάξι δεδομένου ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα ήταν κλειστά είναι μυστήριο. Οι μηχανικοί λένε ότι μπήκε από την τρόμπα κάτω από το κάθισμα αφού έφαγε το κυκλικό πλαστικό. Να μπήκε από τη μηχανή κάτω από τα πεντάλ???
Το αμάξι πάντως δεν μπορούσε να νοικιαστεί για 2 μήνες. Η πλάκα είναι ότι όταν το αμάξι μεταφέρθηκε στο συνεργείο και καθαρίστηκε, την επόμενη μέρα βρέθηκαν κι άλλα 'κακά' κάτι που σημαίνει ότι ο ποντικός εξακολουθούσε να μένει στο αμάξι. Μετά από 10 μέρες κάποια στιγμή μας έκανε την τιμή να αποχωρήσει αφήνοντας την τρομερή μυρωδιά του. Όταν λέω ότι το αμάξι δεν νοικιάστηκε 2 μήνες δεν υπερβάλω. Μιλάμε για πολύ άσχημη μυρωδιά. Ίσως η περίοδος να ήταν μικρότερη αν δεν υπήρχε φόρτος εργασίας με τα άλλα αυτοκίνητα και δεν μπορούσε όλος ο κόσμος να ασχολείται με ένα αυτοκίνητο. Η μυρωδιά πάντως ακόμα μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν εμφανής, Δεν υπάρχει καθαριστικό που να μην χρησιμοποιήθηκε. Τελικά, κατά κάποιο τρόπο νικήθηκε με την πάροδο του χρόνου και με μπόλικη ναφθαλίνη την οποία τώρα μπορεί οποιοσδήποτε να μυρίσει. Την προτιμώ πάντως από τα .. κακά του ποντικού!!! -
Για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Σίφνο, να ψάξω τις μεγάλες εταιρείες στα site τους (ή εδώ Αθήνα) Ή να ψάξω να βρω τοπικούς πωλητές εκεί? Έχει κανείς εμπειρεία/να προτείνει κανέναν?
Thanks! -
Πλήρωσε λοιπόν τα 150 ευρώπουλα, πλήρωσε και άλλα τόσα για το ταξί (απο Ηράκλειο) και του στείλαμε το δεύτερο κλειδί!!!Ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο ταρίφας που πηρε λεφτά για την κουρσα, χωρίς μάλιστα επιβάτη να τον ζαλίζει
-
Παίδες η δυνατότητα για επιλογή επιπλέον οδηγού έχει κάποια πρακτική αξία? Έχει να κάνει με το αν γίνει καμιά στραβή όταν το οδηγάει άλλος? π.χ. είμαστε παρέα τριών, και οδηγάμε και οι 3 και πολύ πιθανόν να μοιραζόμαστε την οδήγση στις 4 μέρες που θα έχουμε νοικιάσει σε νησί. Αξίζει να επιλέξουμε επιπλέον οδηγό κατά την κράτηση? Ρισκάρουμε κάτι αν όχι?
Επίσης, από την εμπειρία σας, να κλείσουμε από internet ή θα μας πασάρουν ότι να' ναι και άρα καλύτερα να μιλήσουμε τηλεφωνικά ή όταν φτάσουμε εκεί?
Thanks!
-
Το αμάξι πάντως δεν μπορούσε να νοικιαστεί για 2 μήνες. Η πλάκα είναι ότι όταν το αμάξι μεταφέρθηκε στο συνεργείο και καθαρίστηκε, την επόμενη μέρα βρέθηκαν κι άλλα 'κακά' κάτι που σημαίνει ότι ο ποντικός εξακολουθούσε να μένει στο αμάξι. Μετά από 10 μέρες κάποια στιγμή μας έκανε την τιμή να αποχωρήσει αφήνοντας την τρομερή μυρωδιά του. Όταν λέω ότι το αμάξι δεν νοικιάστηκε 2 μήνες δεν υπερβάλω. Μιλάμε για πολύ άσχημη μυρωδιά. Ίσως η περίοδος να ήταν μικρότερη αν δεν υπήρχε φόρτος εργασίας με τα άλλα αυτοκίνητα και δεν μπορούσε όλος ο κόσμος να ασχολείται με ένα αυτοκίνητο. Η μυρωδιά πάντως ακόμα μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν εμφανής, Δεν υπάρχει καθαριστικό που να μην χρησιμοποιήθηκε. Τελικά, κατά κάποιο τρόπο νικήθηκε με την πάροδο του χρόνου και με μπόλικη ναφθαλίνη την οποία τώρα μπορεί οποιοσδήποτε να μυρίσει. Την προτιμώ πάντως από τα .. κακά του ποντικού!!!Μεγάλο λάθος να αφήνεις αυτοκίνητο στο ύπαιθρο για πολύ καιρό. Ποντίκια, κουνάβια και ποιος ξέρει τι άλλο καιροφυλακτούν να τα φάνε κυριολεκτικά! Λάστιχα, πλαστικά, μονωτές καλωδίων, επενδύσεις καθισμάτων.. τα πάντα κινδυνεύουν να γίνουν τροφή! Χρειάζονται προφυλάξεις. Το καλύτερο είναι ο χώρος να είναι περιφραγμένος και προστατευμένος από τα τρωκτικά με δολωματικούς σταθμούς κλπ.
-
Ειναι αυτο που κυκλοφορουσε παλια σαν ''ανεκδοτο''.. κλεισε μια γατα σε ιταλικο αυτοκινητο για να δεις σε ποση ωρα θα βγει εξω. Βαλτην σ ενα γιαπωνεζικο να δεις ποτε θα πεθανει απο ασφυξια (εννοωντας οτι δεν περναει ουτε αερας απ τις οποιες τρυπες εχει τ αμαξωμα)
-
Ο χρήστης eeg74 έγραψε:
Μεγάλο λάθος να αφήνεις αυτοκίνητο στο ύπαιθρο για πολύ καιρό. Ποντίκια, κουνάβια και ποιος ξέρει τι άλλο καιροφυλακτούν να τα φάνε κυριολεκτικά! Λάστιχα, πλαστικά, μονωτές καλωδίων, επενδύσεις καθισμάτων.. τα πάντα κινδυνεύουν να γίνουν τροφή! Χρειάζονται προφυλάξεις. Το καλύτερο είναι ο χώρος να είναι περιφραγμένος και προστατευμένος από τα τρωκτικά με δολωματικούς σταθμούς κλπ.Έχεις δίκιο αγαπητέ αλλά τα έχουν σκεφτεί αυτά κι άλλοι. Περιφραγμένοι και προστατευμένοι χώροι/ οικόπεδα που να χωράνε από 150-200 αμάξια που είναι οι δικές μας ανάγκες και να ζητάνε λιγότερο από 5 ευρώ το μήνα το αμάξι που πληρώνουμε εμείς - τουλάχιστον στην περιοχή του Ηρακλείου είναι, να μην πω ανύπαρκτοι, δύσκολο να βρεθούν. Εκτός των άλλων κάθε φύσης τρωκτικά κυκλοφορούν παντού στις πόλεις, μπορούν να 'εισβάλουν' σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο που είναι σε στάση. Να μην μιλήσουμε για τις άπειρες περιπτώσεις που όμορφες και γλυκιές γατούλες μπήκαν σε χώρους κινητήρων και έγιναν κιμάς καταστρέφοντας το μοτέρ όταν ο ιδιοκτήτης πήγε να βάλει μπροστά και παγιδεύτηκαν στα λουριά. Είναι να μην σου τύχει δηλαδή.
-
Μπορείς τότε να βάζεις ναφθαλίνη σε στρατηγικά σημεία του αυτοκινήτου. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.
-
Χθεσινό σκηνικό
Άγγλος παραλαμβάνει προπληρωμένο αυτοκίνητο. Του λέει ο υπάλληλος ότι θα πάρει ένα Auris, ο Άγγλος παίρνει ανάποδες, βγάζει τα χαρτιά του και δείχνει μια φωτό αυτοκινήτου που μοιάζει με παλιό Accent κουπέ.
'Εμένα αυτό το αυτοκίνητο μου αρέσει, αυτό πλήρωσα, αυτό θέλω'
'Το αυτοκίνητο που σας έδειξαν δεν παράγεται πια αλλά παρόλα αυτά σας δίνω ένα πολύ καλύτερο'
'Ναι αλλά εγώ θέλω μόνο με 2 πόρτες'
'Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια αυτοκίνητα, μόνο κάτι μικρά τύπου Smart, IQ'
'Το ξέρω ότι δεν υπάρχουν πολλά, μου αρέσουν τα σπάνια αυτοκίνητα'
' Βρε καλέ μου βρε χρυσέ μου, το Auris είναι μεγαλύτερο και καλύτερο απο αυτό που ζητάτε. Έχει 6 ταχύτητες, έχει 100 αλογάκια, έχει start/stop, έχει άνεση και ποιότητα κλπ κλπ'
'Δεν μου αρέσει το Yaris είναι μικρό'
'Έχετε μπερδευτεί κύριε, άλλο A-U-R-I-S και άλλο Yaris'
'Πάμε να μου το δείξεις κι αν δεν μου αρέσει θα κάνω παράπονο'Πάνε λοιπόν. Μόλις το βλέπει ο Άγγλος λέει
'aaaa very nice car'
-
Δε βλέπω κάτι το μεμπτό στη συμπεριφορά του Άγγλου. Ήταν υποχρεωμένος να γνωρίζει την γκάμα της Toyota και ποιο είναι το Auris; Γιατί το διαφημιστικό είχε φωτογραφία το παλιό Accent;
-
Μεμπτη ηταν η συμπεριφορα του, οχι οτι δεν γνωριζε το auris.
Εν τοιαυτη περιπτωσει ειναι συνηθισμενη πρακτικη η αναβαθμιση ή η παροχη αυτοκινητου αλλης μαρκας απ ολες τις εταιριες, αρα ο τυπας εκτος απο αγενης ειναι και τρομπας
-
Έχω παραγγείλει ένα προϊόν κι ο υπάλληλος προσπαθεί να μου πλασάρει κάποιο άλλο. Τυχαίνει να μην ξέρω τα διάφορα μοντέλα, οπότε μου κακοφαίνεται και διαμαρτύρομαι. Όταν τελικά δω το προϊόν, το αποδέχομαι. Πού ακριβώς έγκειται ο τρομπισμός;
-
Σε όλα τα φυλλάδια γράφουν ότι το μοντέλο είναι ενδεικτικό και όχι δεσμευτικό, αυτό δεν έγραφε;
Sent from my GNex using smoke signals.
RENT A CAR