-
Tολμάω να δημιουργήσω αυτο το θέμα, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να μοιραστούμε εμπειρίες μας καλές ή κακές απο μια ή περισότερες ενοικίασεις αυτοκινήτων που κάνατε ή εμπειρίες απο φίλους που ακούσατε. Όσο αφορά το δίλλημα του αν πρέπει να αναφέρονται οι εκάστοτε εμπειρίες, αυτο το αφήνω σε εσάς και στους mod.
Θα ξεκινήσω με κάπως ανάλαφρη διάθεση. Στην πορεία θα θυμηθω ατελείωτα περιστατικά, που τα περισότερα βγάζουν αρκετό γέλιο αλλά για τώρα θα ξεκινήσω με κάτι απίστευτο. Εχω δεί πολλά αλλά αυτο πρώτη φορά μου συνεβη. Είμαι εγώ στο κεντρικό κατάστημα του Ηρακλείου οπότε χτυπάει το τηλέφωνο. Ένας πελάτης - Γερμανός - πανικόβλητος μου ανακοινώνει ότι τα φρένα του αμαξιού δεν δουλευουν. Στην ερώτηση μου 'Πού βρίσκεστε' μου λέει: 'Στην Κάτω Ζάκρο'
Αρχίζω τις ερωτήσεις τύπου 'τί θόρυβο ακούτε', 'κάθε πότε το ακούτε', 'μήπως χτυπήσατε το αμάξι απο κάτω' και γενικά ρώτησα ότι μου κατέβαινε στο μυαλό για να διαπιστώσω πόσο σοβαρη είναι η βλάβη.
Το συμπέρασμα απο αυτά που μου είπε ήταν ότι σίγουρα ο θόρυβος που ακουγόταν δεν ήταν απο το ABS - πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται - δεν ήταν πρόβλημα αναρτήσεων και ότι δεν έμενε τίποτα άλλο απο το πρόβλημα...τακακίων. Παρόλο που τσεκάραμε το αρχείο του αυτοκινήτου όπου δεν φαινόταν ότι τα τακάκια χρειάζονταν αλλαγη ο πελάτης όμως επέμενε για ένα μεταλικό ήχο στα φρένα και ότι φοβόταν να το οδηγήσει.
Το θέμα όμως ήταν ότι για να στέλναμε οδική βοήθεια ή να στέλναμε μηχανικό να αλλάξει τα τακάκια θα έπερνε τουλάχιστον 3 ώρες οπότε του ζήτησα αν ήθελε να πάρει το αμάξι και να πάει σιγά σιγά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο όπου θα αλλάζαμε το αμάξι. Συμφώνησε ο Γερμανός και πράγματι πήρε το αμάξι και ξεκίνησε. Νωρίς το βράδυ έφτασε στον Άγιο Νικόλαο οπου τον περίμενα και του άλλαξα το αμάξι. Μπαίνω εγώ στο 'χαλασμένο' με την ιδέα να το πάω κι εγώ σιγά σιγά στο Ηράκλειο. Ξεκινάω, δοκιμάζω τα φρένα αλλά τίποτα. Δούλευαν ρολόϊ. Ξαβαδοκιμάζω το ίδιο. Βάζω δύναμη, μπαίνει το ABS και το αμάξι φρενάρει πολύ αποτελεσματικά. Γυρίζω πίσω και προλαβαίνω το Γερμανο, μπαίνουμε στο αμάξι και πάμε μια βόλτα. Τα φρένα λειτουργούσαν άψογα.
'Καλά τί θόρυβο άκουγες' του λέω
Ποιός ήταν ο θόρυβος? Ένα ελαφρυ τριξιμο που ακούμε πολλές φορές όταν υπάρχει σκόνη ή λάσπες στα δισκόφρενα ή/και τα τακάκια.
Καλά εμενα δε με πείραξε που πήγα στον Άγιο Νικόλαο στης 10 το βράδυ, ο άλλος που οδήγησε δε ξέρω κι εγώ πόσες ώρες απο την Κάτω Ζάκρο μέχρι τον Άγιο με μέση ταχύτητα 30-40??? -
Tολμάω να δημιουργήσω αυτο το θέμα, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να μοιραστούμε εμπειρίες μας καλές ή κακές απο μια ή περισότερες ενοικίασεις αυτοκινήτων που κάνατε ή εμπειρίες απο φίλους που ακούσατε. Όσο αφορά το δίλλημα του αν πρέπει να αναφέρονται οι εκάστοτε εμπειρίες, αυτο το αφήνω σε εσάς και στους mod.
Θα ξεκινήσω με κάπως ανάλαφρη διάθεση. Στην πορεία θα θυμηθω ατελείωτα περιστατικά, που τα περισότερα βγάζουν αρκετό γέλιο αλλά για τώρα θα ξεκινήσω με κάτι απίστευτο. Εχω δεί πολλά αλλά αυτο πρώτη φορά μου συνεβη. Είμαι εγώ στο κεντρικό κατάστημα του Ηρακλείου οπότε χτυπάει το τηλέφωνο. Ένας πελάτης - Γερμανός - πανικόβλητος μου ανακοινώνει ότι τα φρένα του αμαξιού δεν δουλευουν. Στην ερώτηση μου 'Πού βρίσκεστε' μου λέει: 'Στην Κάτω Ζάκρο'
Αρχίζω τις ερωτήσεις τύπου 'τί θόρυβο ακούτε', 'κάθε πότε το ακούτε', 'μήπως χτυπήσατε το αμάξι απο κάτω' και γενικά ρώτησα ότι μου κατέβαινε στο μυαλό για να διαπιστώσω πόσο σοβαρη είναι η βλάβη.
Το συμπέρασμα απο αυτά που μου είπε ήταν ότι σίγουρα ο θόρυβος που ακουγόταν δεν ήταν απο το ABS - πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται - δεν ήταν πρόβλημα αναρτήσεων και ότι δεν έμενε τίποτα άλλο απο το πρόβλημα...τακακίων. Παρόλο που τσεκάραμε το αρχείο του αυτοκινήτου όπου δεν φαινόταν ότι τα τακάκια χρειάζονταν αλλαγη ο πελάτης όμως επέμενε για ένα μεταλικό ήχο στα φρένα και ότι φοβόταν να το οδηγήσει.
Το θέμα όμως ήταν ότι για να στέλναμε οδική βοήθεια ή να στέλναμε μηχανικό να αλλάξει τα τακάκια θα έπερνε τουλάχιστον 3 ώρες οπότε του ζήτησα αν ήθελε να πάρει το αμάξι και να πάει σιγά σιγά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο όπου θα αλλάζαμε το αμάξι. Συμφώνησε ο Γερμανός και πράγματι πήρε το αμάξι και ξεκίνησε. Νωρίς το βράδυ έφτασε στον Άγιο Νικόλαο οπου τον περίμενα και του άλλαξα το αμάξι. Μπαίνω εγώ στο 'χαλασμένο' με την ιδέα να το πάω κι εγώ σιγά σιγά στο Ηράκλειο. Ξεκινάω, δοκιμάζω τα φρένα αλλά τίποτα. Δούλευαν ρολόϊ. Ξαβαδοκιμάζω το ίδιο. Βάζω δύναμη, μπαίνει το ABS και το αμάξι φρενάρει πολύ αποτελεσματικά. Γυρίζω πίσω και προλαβαίνω το Γερμανο, μπαίνουμε στο αμάξι και πάμε μια βόλτα. Τα φρένα λειτουργούσαν άψογα.
Ποιός ήταν ο θόρυβος? Ένα ελαφρυ τριξιμο που ακούμε πολλές φορές όταν υπάρχει σκόνη ή λάσπες στα δισκόφρενα ή/και τα τακάκια.
Καλά εμενα δε με πείραξε που πήγα στον Άγιο Νικόλαο στης 10 το βράδυ, ο άλλος που οδήγησε δε ξέρω κι εγώ πόσες ώρες απο την Κάτω Ζάκρο μέχρι τον Άγιο με μέση ταχύτητα 30-40??? -
Σ' ενα πικαντο που νοικιασα περσι, το τιμονι ετρεμε σαν κομπρεσερ μετα τα 100 και μετα τα 130 αναβε το λαμπακι κινητηρα! Παιρνω τηλεφωνο το γραφειο και μου απαντανε ως εξης: Τα γνωριζουμε αυτα, δεν υπαρχει προβλημα! Για να υπαρξει προφανως επρεπε να παρουμε φωτια...
Σ' ενα accent παλι , ειχαν βαψει τον προφυλακτηρα χωρις βερνικι απο πανω με αποτελεσμα οπου ακουμπαει να ξεφτιζει. Αφου λοιπον καποιος η εγω ακουμπησα ανεπαισθητα καπου το χρωμα εφυγε και ο τυπος μου ζητουσε 80ε για να το φτιαξει. Μου λεει 'επειδη εισαι γνωστος, παντο σ΄ ενα δικο σου να σου πει τιμη. Ο δικος μου φυσικα μου ειπε οτι ειναι καγκουροδουλεια και πες του να παει να @&*^%^&$ .Στην επιστροφη το γυρισα με 2α και πατιναρισμενο συμπλεκτη Τελικα του εδωσα 50 και την υποσχεση οτι θα του κανω τοσο καλη διαφημιση που θα με ευχαριστει για μια ζωη. Και επι της ευκαιριας προκειται για σχετικα καινουριο γραφειο στις αρχες της αγγελακη και για ονομα εχει το ψηλοτερο βουνο της Ελλαδας. Οποιος θελει πιο πολλες πληροφοριες πμ -
Δεν έπρεπε να του δώσεις δεκάρα τσακιστή. Ακόμα και αν όταν το πήρες δεν τσέκαρες το αμάξι να δείς την κατάστασή του, δεν ενημέρωσες τον υπάλληλο/ υπέυθυνο για την κακή κατάσταση του προφυλακτήρα, δεν έπρεπε να του δώσεις τίποτα. Εκτός βέβαια αν σου είχε πάρει ανοιχτή κάρτα οπότε δεν γινόταν τίποτα.
-
Οταν το πηρα ο προφυλακτηρας ηταν βαμμενος... Και του ειχα δωσει φυσικα και καρτα@#$&@#$@$#@$^$#^
Παντως προτιμω να νοικιαζω χιλιογρατζουνισμενα χρεπια παρα καινουρια γιατι στο καινουριο καποια λακαμια θα γινει και θα το πληρωσεις, ενω στο αλλο αντε να το παρει χαμπαρι.... -
Είχα κλείσει από Hertz Στοκχόλμης , μέσω νετ, ένα μικρό A-class αυτοκίνητο για μια εβδομάδα (full insurance με μικρό deductible και απεριοριστα χιλιόμετρα).
Πράγματι παρέλαβα ένα Φορντ ΚΑ, σε πολυ καλή τιμή και με λίγα χιλιομετρα. Αμ δε. Το αμάξι τράβαγε έντονα δεξιά και είχε τεράστιο τζόγο στο τιμόνι. Μην γνωρίζοντας τα δικαιώματά μου, το κράτησα όλη την εβδομάδα, έκανα περί των 3.000χλμ και το επέστρεψα ενώ παράλληλα τους έστειλα και ένα mail με τις παρατηρήσεις μου.
Μετά από ένα μήνα πάλι το ίδιο σκηνικό. Κλείνω από νετ, ένα μικρό αυτοκίνητο και όταν πάω να το παραλάβω μου δείνουν τα κλειδιά ενός Βόλβο..
Απορία εγώ. Ρωτάω την κυρία (Hertζ Malmo), κάποιο λάθος έχει γίνει, εγώ έχω κλείσει μικρό. Και μου απαντάει ότι επειδή δεν έμεινα ευχαριστημένος από την τελευταία ενοικίαση (και ότι όντως είχα δίκιο) μου το νοικιάζουν στην τιμή του μικρού και μου έδωσαν και δωρεάν ναβιγκατορ. Μην ξέροντας τι βόλβο είναι πήγα να το πάρω στο διπλανό γκαράζ και ήταν ένα Volvo S40, πεντακύλινδρο, βενζίνη με ... 30χλμ στο κοντέρ. Μύριζε καινουργίλα ακόμα. Αυτοκίνητο φουλ έξτρα, με δέρματα, κλιματισμό κτλ.. Και τιμή όσο και το ΚΑ!!
-
-
Σχεδόν καθε καλοκαίρι νοικιάζω για ένα 10ήμερο απο συγκεκριμένη εταιρία. Τα πιο πρόσφατα ήταν Opel Zafira, Kia Picanto, Kia Ceed και Hyundai I10, τα οποία όλα ήταν σχεδόν καινούρια σε χιλιόμετρα παραλαβής αντίστοιχα (200, 200, 500 και ...28) και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.
Εμπειρία έχω απο νοικιάρικο Opel Corsa στη Κρήτη που το αυτοκίνητο μας άφησε απο συμπλέκτη λίγα μέτρα μετά την παραλαβή, η οποία δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού ήταν άπλυτο, βρώμικο μέσα, με παραθυρο του οδηγού που δεν κατέβαινε αφού δεν είχε λεβιέ, και χωρίς βενζίνη. Το αυτοκίνητο παρελήφθει με την υπόσχεση ότι σε 24 ώρες το πολύ θα είχα ένα άλλο σε καλύτερη κατάσταση και πιο ... φυσιολογικό. Η βλάβη του συμπλέκτη όμως πίεσε τον χρόνο και έτσι ή αλλαγή έγινε σε 2 ώρες με ένα Astra SW (προηγούμενο μοντέλο) το οποίο στον χώρο αποσκευών είχε μέχρι και ... ομπρελα για την θαλασσα. Κατα την παράδοση μετά απο μια εβδομάδα μου είπαν ότι είναι το προσωπικό αυτοκίνητο ενός απο τους συνεταιρους που είχαν το γραφείο. Αν εξαιρέσω την 2ωρη αρχική καθυστέρηση στο αεροδρόμιο δεν υπήρξε εκνευρισμός κλπ παρατράγουδα αφού εξ'αρχής μου απολογήθηκαν για το λάθος, στην παραδοση λάθους Corsa και μια σειρά λαθών απο τον υπάλληλο. Ενα χρόνο μετά το Picanto που μου έδωσαν ήταν άψογο.
Αγωνία αλλά και γέλιο είχε σε ολοκαίνουριο Fiat Stilo 5θυρο για 3ήμερο Αγ. Πνευματος που μια μέρα μετα άναψε το φωτάκι του αερόσακου και το μόνο γραφείο που απαντούσε (Σάββατο απόγευμα) ήταν του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, ήμουν στη Ναυπακτο, ο συνοδηγός με σογιαδάκι έτοιμος να επέμβει σε περίπτωση που έβγαινε ο αερόσακος ... ... και ο νεαρός μου είπε να μην ανυσηχώ αφού και στα 3 που είχαν, παρουσίασαν βραχυκύκλωμα και η περίπτωση αλλαγής ή επισκευής ήταν ... δύσκολη έως αδύνατη. Το μόνο που ενοχλούσε ήταν ότι είχα μονίμως ένα έντονο κόκκινο φως μπροστά στα μάτια μου. Πάντως και σαν test drive που θεώρησα ότι το έκανα αφού μόλις είχε ξεκινήσει να πουλιέται στην Ελλάδα, το αυτοκίνητο ήταν χάλια. Αδύναμο για το βάρος του (1200 κυβικά), 6τάχυτο κιβώτιο χωρίς ακριβή κουμπώματα ... στο τέλος απλώς το πήγαινα μια πάνω και μία κάτω και ότι κούμπωνε και παρα πολύ σκληρά καθίσματα. -
Στην Μύκονο:
έχω νοικιάσει Jimny το οποιό στην δεύτερη βόλτα δεν έστριβε αριστερά και δεν μπορούσα να το γυρίσω πίσω με τίποτα!Στην Μήλο:
πριν 10 χρόνια έχω νοικιάσει Vitara όπου μπαίνοντας να φύγω έρχεται ο τύπος στην πόρτα και μου λεει
'Φίλε μην βγείς χωματόδρομο'Στην Τήνο:
Πήγα να πλακωθώ με το γραφείο ενοικιάσεων
είχε δικό του ημερολόγιο τις 3 μέρες τις μέτραγε για 4. Ήρθε η τουριστικη Αστυνομία και τις μέτρησε σωστά και πήγα απέναντι στον άλλο μετά για σπάσιμοΣτην Μύκονο η budget είναι αξιοπρεπέστατη
-
Για Κρήτη ξέρουμε τίποτα? Το σκέφτομαι για καλοκαίρι φέτος...
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Για Κρήτη ξέρουμε τίποτα? Το σκέφτομαι για καλοκαίρι φέτος...Έχουμε τον megane98. Θα σε εξυπηρετήσει όπως μπορεί...
-
Μία φορά νοίκιασα αυτοκίνητο και αυτό από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για 4 ημέρες (για να πάμε Λουξεμβούργο).
Βρήκα το αμάξι μέσω internet (νομίζω europecar ή κάτι τέτοιο, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς, το έχω κάπου στο σπίτι), το οποίο βρήκα μετά από απλή αναζήτηση στο google. Οι τιμές του ήταν 10-20% φθηνότερες από τις τιμές που ανέφεραν τα site εταιρειών όπως η Avis, Hertz, κτλ... Ζήτησα ένα 'Opel Astra diesel or similar' και η τιμή ήταν 40 ευρώ/ημέρα για 4 ημέρες. Αφού έκλεισα το αμάξι μου έστειλαν e-mail για να πληρώσω μέσω κάρτας, καθώς και από ποιο γραφείο θα το πάρω.
Ενοικιάστηκε από την Avis (το γραφείο τους στο αεροδρόμιο) και στο γραφείο αγόρασα επίσης ασφάλεια με 100% απαλλαγή για 40 ευρώ συνολικά (άρα μου βγήκε 200 ευρώ τις 4 μέρες, αλλά ότι και να πάθαινε το αμάξι δεν μ' ένοιαζε...), που μου πρότειναν οι υπάλληλοι εκεί. Εννοείται δεν είχα περιορισμό στα χλμ. Στο γραφείο οι υπάλληλοι ήταν εξυπηρετικότατοι, στο πάρκινγκ το ίδιο. Μου έδωσαν χάρτη, αλλά και οδηγίες για το πως θα πάω στο Λουξεμβούργο, τι να αποφύγω (από κίνηση) και πόση ώρα περίπου θα πάρει. Φυσικά (όπως όλοι οι Ολλανδοί) μιλούσαν εξαιρετικά Αγγλικά... Και επίσης φυσικά μου εξήγησαν ακριβώς τις υποχρεώσεις μου (βασικά να το επιστρέψω με γεμάτο ρεζερβουάρ σε 4 ημέρες και να μην πάω σε χώρες της Αν. Ευρώπης - Πολωνία, Τσεχία και πέρα...). Ευγενικότατοι και φιλικότατοι.
Το αμάξι ήταν ένα πεντακάθαρο και ολοκαίνουριο Astra SW 1.7 cdti (εγώ περίμενα κανένα 3θ ή 5θ), με μόλις 2000χμ στο κοντέρ. Το αυτοκίνητο όχι μόνο ήταν εξαιρετικά καθαρό μέσα - έξω, αλλά μύριζε και καινούριο και φυσικά δεν είχε πουθενά υποψία φθοράς, γρατζουνιάς ή κάτι που να μην λειτουργεί όπως πρέπει. Ακόμα και στη γυναίκα μου, που μπορεί να βρει έναν κόκο σκόνης από 1000χλμ, έκανε εντύπωση το πόσο καθαρό και περιποιημένο ήταν.
Μετά από 4 ημέρες και γύρω στα 1100χλμ και αφού το Astra αποδείχθηκε εξαιρετικός σύντροφος στο γαμήλιό μας ταξίδι (αθόρυβο - μόνο στο ρελαντί άκουγες κροτάλισμα, στο ταξίδι τίποτα, άνετο, οικονομικό - μέση κατανάλωση 5,5lt/100km, αρκούντως δυνατό - το τράβηγμα με 6η και 1900σαλ θα μου μείνει...- και σαφώς πιο διασκεδαστικό από το 5θ - προφανώς λόγω του μεγαλύτερου βάρους πίσω), επεστράφη στο ίδιο σημείο και η αντιμετώπιση ήταν εξίσου καλή (μου έκανε εντύπωση πάντως ότι ούτε που το κοίταξαν... προφανώς εάν βρουν κάτι σου στέλνουν το ραβασάκι μετά, μέσω της κάρτας, αν και στο δικό μου θα το κάλυπτε η ασφάλεια...)
Γενικά εξαιρετική εμπειρία με χαμηλό κόστος, τόσο για το ίδιο το αυτοκίνητο (με τα ίδια λεφτά την ίδια περίοδο στο Ελλαντιστάν νοίκιαζες ημικατεστραμμένο getz στην καλύτερη... ), όσο και για καύσιμα(ντήζελ στο Λουξεμβούργο γύρω στο 0,90, στην Ολλανδία στο 0,98). Για να νοικιάσεις ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο (Astra, Golf, Focus) στην Ελλάδα εκείνη την εποχή ήθελες πολύ περισσότερα λεφτά και θα έπαιρνες ένα ψόφιο 1,4...
Σημειωτέον (και ) οι δρόμοι στην Ολλανδία είναι ότι καλύτερο έχω δει ποτέ (αθόρυβοι, καμία ανωμαλία, εξαιρετικό κράτημα) και ΧΩΡΙΣ διόδια (διαδρομή από Schipol - Amsterdam μέχρι Maastricht και το Βέλγιο). Στο Βέλγιο οι δρόμοι ίδιοι με τους Ελληνικούς (φασαρία και ανωμαλίες), στο Λουξεμβούργο ένα κλικ καλύτεροι, αλλά στενοί (τι να τους κάνουν μεγαλύτερους εξάλλου;;; 10 οικογένειες όλοι κι όλοι... Μεταξύ τους είναι... ). Πουθενά, σε καμία χώρα διόδια (ακούει το ΥΠΕΧΩΔΕ;;; )
-
Θαφτηκε το θέμα και στεναχωριέμαι. Ας το ξεθάψω αλλά για κακό σκοπό. Νοίκιασα πρίν 3 μέρες ένα Panda αμάξι σε ένα Έλληνα. Όλα καλά κανένα πρόβλημα. Του το παρέδωσα με γαμάτο ντεπόζιτο και του είπα να το επιστρέψει γεμάτο.
'Όλα καλά' , μου λέει ο τύπος.Στην πορεία άρχισε να μας παίρνει τηλέφωνα και να αλλάζει γνώμη για το πού ήθελε να επιστρέψει το αμάξι. Πότε έλεγε στο βορά πότε στο νότο. Τελικά τα βρήκαμε. Θα το επέστρεφε στα Χανιά. Πήγε χθες το βράδυ ο Χανιώτης συνάδελφος να παραλάβει το αυτοκίνητο, κοιτάζει το ντεπόζιτο και το βλέπει μισό. Όταν ΄ζήτησε απο τον πελάτη να πληρώσει τη διαφορά άρχισε τις μαγκιές ο τύπος.
'Μα δεν μου είπε κανείς να το φέρω γεμάτο' και λοιπές παπαριές. Τελικά με τα χίλια ζόρια έβγαλε 15 ευρώ ο π@π@π@ς και τα έδωσε του συναδέλφου. Μόνο στα χέρια που δεν ήρθαν. Ποιός θα πληρώσει τη διαφορά των 15-20 ευρώ που έμεινε σε καύσιμο?ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΕΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ ΑΜΑΞΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ - ΠΟΛΥ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ - ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ!!!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Θαφτηκε το θέμα και στεναχωριέμαι. Ας το ξεθάψω αλλά για κακό σκοπό. Νοίκιασα πρίν 3 μέρες ένα Panda αμάξι σε ένα Έλληνα. Όλα καλά κανένα πρόβλημα. Του το παρέδωσα με γαμάτο ντεπόζιτο και του είπα να το επιστρέψει γεμάτο.
'Όλα καλά' , μου λέει ο τύπος.Στην πορεία άρχισε να μας παίρνει τηλέφωνα και να αλλάζει γνώμη για το πού ήθελε να επιστρέψει το αμάξι. Πότε έλεγε στο βορά πότε στο νότο. Τελικά τα βρήκαμε. Θα το επέστρεφε στα Χανιά. Πήγε χθες το βράδυ ο Χανιώτης συνάδελφος να παραλάβει το αυτοκίνητο, κοιτάζει το ντεπόζιτο και το βλέπει μισό. Όταν ΄ζήτησε απο τον πελάτη να πληρώσει τη διαφορά άρχισε τις μαγκιές ο τύπος.
'Μα δεν μου είπε κανείς να το φέρω γεμάτο' και λοιπές παπαριές. Τελικά με τα χίλια ζόρια έβγαλε 15 ευρώ ο π@π@π@ς και τα έδωσε του συναδέλφου. Μόνο στα χέρια που δεν ήρθαν. Ποιός θα πληρώσει τη διαφορά των 15-20 ευρώ που έμεινε σε καύσιμο?ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΕΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ ΑΜΑΞΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ - ΠΟΛΥ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ - ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ!!!!!
Δεν κρατατε στοιχεια πιστωτικης οταν υπογραφει και να του παρετε απο εκει τη διαφορα?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
'Όλα καλά' , μου λέει ο τύπος.Μάλλον νόμιζε πως το γαμάτο γεμάτο...
ΣΗΜ: προς νομικάριους και λοιπούς αναξιοπαθούντες: σημαίνει διάφορο
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
'Όλα καλά' , μου λέει ο τύπος.Μάλλον νόμιζε πως το γαμάτο γεμάτο...
ΣΗΜ: προς νομικάριους και λοιπούς αναξιοπαθούντες: σημαίνει διάφορο
Καλά ντε μη βαράς ένα λάθος κάναμε.
-
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
Δεν κρατατε στοιχεια πιστωτικης οταν υπογραφει και να του παρετε απο εκει τη διαφορα?
Αυτο.
Δεν εχω νοικιασει ποτε αυτοκινητο χωρις να παρουν καρτα και να βαλουν καποιο 'hold'.
Συνηθως απο το Ε. Βενιζελος δυο η τρεις φορες το χρονο για δυο με τρεις εβδομαδες.
Στο τελος παντα πληρωνω με μετρητα αλλα παντα ζητανε την πιστωτικη.
Πολλες φορες αμα ειμαι στον Βενιζελο νωρις και δεν το ελεγχουν παντα λενε οτι θα το ελεγξουν αργοτερα και δεν ειχα ποτε προβλημα.Νικος
-
Κ ρωταω εγω ο χαζος τωρα, τι σημαινει 'θα το ελεγξουν αργοτερα κ εγω δεν εχω προβλημα'? Αν δηλαδη βρουν ή 'βρουν' ζημιες που δεν εχεις κανει εσυ, δεν σε νοιαζει οτι θα το ελεγξουν αργοτερα ενω εσυ δεν θα εισαι εκει ΚΑΙ ενω εχεις δωσει την καρτα σου?
-
Οταν το επιστρεφεις το οχημα ελεγχεται παρουσια σου, οπως και οταν το παραλαμβανεις, και υπογραφεις. Φυσικα οτι υπαρχει να χρεωθει χρεωνεται εκεινη την στιγμη
Sent from my MB525 using classified alien technology
RENT A CAR