-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Περιμενω συμπαρασταση απο Ernani!
Υποστηρίζω, πλην εξαιρέσεων, μόνο την ιαπωνική σχολή metal πλέον.
Πέρα από την πλάκα, πρόκειται για εξαιρετικό τραγούδι (με τη Simone Simons κιόλας ).
Εναλλακτικά, άκου κι αυτό:
Σε άλλο context και περισσότερο για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, οι δυο τελευταίες συμμετοχές του David DeFeis:
-
-
Επιστροφή των θρυλικών Warlord.
Νέο album σε συνδυασμό με συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Night Of The Fury (2012 Demo)
Youtube Video1st Intl. Night Of The Fury - Battle Choir Video - Lost And Lonely Days rehearsals
-
-
-
Bullet for My Valentine - Temper Temper
Τέταρτο album για την metalcore μπάντα από την Ουαλία. Χωρίς να φτάνει το εξαιρετικό Poison του 2005 και τις τραγουδάρες όπως το Tears Don't Fall, εντούτοις αποτελεί ένα ευχάριστο άκουσμα. Τα φωνητικά του Matt Tuck έχουν βελτιωθεί αισθητά, οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί ενώ και η παραγωγή είναι άριστη.
Ολόκληρο το album για ακρόαση:
ΥΓ. Αναμένεται με ενδιαφέρον το νέο album των κορυφαίων Killswitch Engage:
-
-
Θριαμβευτική επιστροφή και για τους epic metallers Stratovarius.
Για πρώτη φορά οι Stratovarius πλησιάζουν πολύ κοντά στο δραματικό ύφος των Sonata Arctica.
In 1984 the foundation will be built for a kingdom that will come.
-
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Θριαμβευτική επιστροφή και για τους epic metallers Stratovarius.Εγώ πάντα ως power/speed metallers τους είχα τους Stratovarius, οι οποίοι έχουν και καλό fanbase στη χώρα μας.
Χωρίς Timo Tolkki και Jorg Micheal πάντως δεν ξέρω αν μπορούν να λέγονται ακόμα Stratovarius.
-
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Σύντομα κοντά μας...
Δώσε πόνο
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Εγώ πάντα ως power/speed metallers τους είχα τους Stratovarius, οι οποίοι έχουν και καλό fanbase στη χώρα μας.
Σωστά. Ο όρος epic metal χρησιμοποιείται (αποκλειστικά και μόνο) στη χώρα μας από το 1984 και μετά, κυρίως λόγω των Warlord.
Χωρίς Timo Tolkki και Jorg Micheal πάντως δεν ξέρω αν μπορούν να λέγονται ακόμα Stratovarius.
Ποτέ μου δεν χώνεψα τον Timo Tolkki. Εκπληκτικός κιθαρίστας, αλλά χωρίς ουσία. Τους προτιμώ στην παρούσα φάση που θυμίζουν τους κατ' εμέ ανώτερους Sonata Arctica:
Μετά από αυτό το post θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για τις .
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Εγώ πάντα ως power/speed metallers τους είχα τους Stratovarius, οι οποίοι έχουν και καλό fanbase στη χώρα μας.
Σωστά. Ο όρος epic metal χρησιμοποιείται (αποκλειστικά και μόνο) στη χώρα μας από το 1984 και μετά, κυρίως λόγω των Warlord.
Mαλλον λόγω Sunknight στο Metal Hammer..ο οποίος τους έκανε και γνωστούς στο ελληνικό κοινό.Καλό παιδί μέχρι να αρχίσει τις θεωρίες για την σύνδεση φυλής-μουσικής.Χωρίς Timo Tolkki και Jorg Micheal πάντως δεν ξέρω αν μπορούν να λέγονται ακόμα Stratovarius.
Ποτέ μου δεν χώνεψα τον Timo Tolkki. Εκπληκτικός κιθαρίστας, αλλά χωρίς ουσία. Τους προτιμώ στην παρούσα φάση που θυμίζουν τους κατ' εμέ ανώτερους Sonata Arctica:
Πωω ζει ακόμα αυτός; Εγω τον ειχα αφήσει στα κλωτσομπουνίδια με τους υπόλοιπους, μπουκάλια στα κεφάλια κτλ..Καμμένος εντελώς αλλά έπαιζαν καλά
Youtube VideoΜετά από αυτό το post θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για τις .
On topic:
Ότι πρέπει για ανήσυχους νέους σε χωριό της Ελβετίας
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Mαλλον λόγω Sunknight στο Metal Hammer..ο οποίος τους έκανε και γνωστούς στο ελληνικό κοινό.Καλό παιδί μέχρι να αρχίσει τις θεωρίες για την σύνδεση φυλής-μουσικής.Ο Χάρης Πρασούλας ήταν αυτός που το ξεκίνησε στο περιοδικό Heavy Metal και όντως μετά άρχισε τις νεοναζιστικές ασυναρτησίες. Κάποια στιγμή, σταμάτησα να αγοράζω το περιοδικό, οπότε δεν ξέρω αν άλλαξε το nickname του σε Sunknight, αλλά την εποχή που διάβαζα το περιοδικό, χρησιμοποιούσε το Warlord σαν nickname (από την θρυλική μπάντα).
On topic:
Ότι πρέπει για ανήσυχους νέους σε χωριό της Ελβετίας
Το συγκεκριμένο το άκουγα χθες στη δουλειά.
Για τους ανήσυχους νέους της Ελβετίας... προτιμώ τη διασκευή από τους Celtic Frost που θερίζει.
-
Κι εγώ πιστεύω ότι ιδιαίτερα χωρίς τον Τ. Tolkki οι Stratovarius δύσκολα θα γίνουν αυτό που ήταν πριν, αν και δεν έχω ακούσει τα τραγούδια τους μετά την αποχώρηση του Tolkki. Ήταν η ψυχή του γκρουπ (με τα προσωπικά του προβλήματα), μουσικά, αλλά και στιχουργικά, οι περισσότεροι στίχοι δικοί του, λίγους ο Kotipelto.
Ιδιαίτερα σε κάτι γρήγορα 'Speed of light', 'Learning to fly', αλλά και επικά 'Elements', 'Visions'... Και 'Black Diamond'...
Jacob
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Για τους ανήσυχους νέους της Ελβετίας... προτιμώ τη διασκευή από τους Celtic Frost που θερίζει.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Βασικά αν ρωτήσεις κιθαρίστες θα σου πουν ότι ο συγκεκριμένος είναι πολύ μέτριος και μάλλον ποζεράς. Μόνο ταχύτητα και τίποτα άλλο. Όμως για το είδος του μάλλον ήταν ιδανικός. Επίσης ήταν ηγετική μορφή στη μπάντα και χωρίς αυτόν είναι ουσιαστικά άλλη μπάντα που απλά έχει κρατήσει παλαιότερο όνομα. Για μένα, σαν ντράμερ, η αποχώρηση του Jorg Michael είναι ακόμα σημαντικότερη γιατί ο τύπος είναι μηχανή φτιαγμένη για να παίζει power metal. Τίποτε το ιδιαίτερο γενικά, απλά κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των Stratovarius.
Και το προσωπικό αγαπημένο:
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Βασικά αν ρωτήσεις κιθαρίστες θα σου πουν ότι ο συγκεκριμένος είναι πολύ μέτριος και μάλλον ποζεράς. Μόνο ταχύτητα και τίποτα άλλο.
Ανήκει στη 'σχολή' Malmsteen, οπότε δεν θα τον έλεγα μέτριο:
http://www.youtube.com/watch?v=c0_9AzGz1Fk
(Flying Samir από το Classical Variations and Themes)Όμως για το είδος του μάλλον ήταν ιδανικός.
Εδώ διαφωνώ, γιατί πιστεύω ότι ως συνθέτης ήταν καθαρή αντιγραφή του Malmsteen, απλά δεν είχε τη μεγαλομανία του τελευταίου που έδιωχνε κακήν κακώς όποιον δεν πήγαινε με τα νερά του, με αποτέλεσμα οι Stratovarius να διατηρήσουν ένα σταθερό σχήμα που πιστοποίησε την ηχητική τους ταυτότητα. Αλλά αυτό ήταν αποτέλεσμα συνεργίας όλων των μελών και όχι αποκλειστικά του Tolkki. Εντάξει, πρόκειται για εντελώς υποκειμενική άποψη από κάποιον που άκουγε και ακούει Virgin Steele και Warlord.
-
Αγαπημένο είδος μουσικής [#2]