-
greo η πιστη δεν ειναι θεμα λογικης οποτε τσαμπα κοπος
->
επειδη λοιπον ειναι θεμα συναισθηματος η πιστη, ειναι και η απιστια, οποτε on topic
-
greo σε αυτά τα ερωτήματα δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί δλδ. άφηνε τους Αζτέκους να κάνουν ανθρωποθυσίες (btw, η ταινία Apocalypto που νομίζω διαπραγματεύεται αυτό το θέμα είναι γροθιά στο στομάχι, αν και υπερβολική σύμφωνα με μερικούς ιστορικούς), αλλά και γενικά γιατί υπάρχει δυστυχία στον κόσμο. Οι θεολόγοι έχουν απαντήσεις, αλλά εγώ δεν τις γνωρίζω - θα ήθελα να διαβάσω σχετικά, αλλά δεν έχω χρόνο.
Σχετικά με το γιατί διάλεξε τη συγκεκριμένη στιγμή να εμφανιστεί και να σταυρωθεί ο Θεάνθρωπος, αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει κανένας άνθρωπος, 'άγνωσται αι βουλαί...' (δεν το συνεχίζω για να μην το 'εκτελέσω' στην ορθογραφία).
Μια Ανάσταση με πλήρη επισημότητα δεν θα έπειθε και τον πλέον κακόβουλο. Ακόμα και άνθρωποι που ήταν παρόντες σε θαύματα του Ιησού και τα είδαν να γίνονται μπροστά τους δεν πίστεψαν. Άλλοι που τα άκουσαν 2000 χρόνια μετά πίστεψαν.
'Ισως και να μην έχει νόημα να πιστέψεις όταν όλες οι αποδείξεις είναι μπροστά σου. Η πίστη δεν έχει να κάνει με τη λογική απόδειξη.
Jacob
-
Αυτο ειναι το σίγουρο.
Οπως για μενα ειναι σιγουρο ή μαλλον με ικανοποιεί περισσότερο ως χριστιανό ορθόδοξο οτι το πεπρωμενο μας το ξερει μονο ο θεος και οχι ο Αινσταιν!
Και μην μου πει κανενας περι μορφωσης και πιθανοτητων γιατι δεν εχουν καμμια σχεση με την θρησκεία. -
-
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/267018.html
Α, με πρόλαβες.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Οπως για μενα ειναι σιγουρο ή μαλλον με ικανοποιεί περισσότερο ως χριστιανό ορθόδοξο οτι το πεπρωμενο μας το ξερει μονο ο θεος και οχι ο Αινσταιν!
περίεργα γούστα
-
Γιατι να αραδιάζουμε μαθηματικούς τύπους για να βρούμε τις πιθανότητες που εχουμε να πέσουμε απο το πεζοδρόμιο και να μην ρίξουμε την ευθύνη στον θεό.
Πιο ξεκούραστο είναι. -
Γιατι να αραδιάζουμε μαθηματικούς τύπους για να βρούμε τις πιθανότητες που εχουμε να πέσουμε απο το πεζοδρόμιο και να μην ρίξουμε την ευθύνη στον θεό.
Πιο ξεκούραστο είναι.Πολυ σωστή επισήμανση!
Επίσης, γιατί να κουραζόμαστε να δουλεύουμε; Μπορούμε να ξαπλώνουμε στον καναπέ και να περιμένουμε να βρέξει λεφτά.
Αν δεν βρέξει ο θεός φταίει -
Πιο ξεκούραστο είναι.Εγώ που δεν βαριέμαι και το έχω μεράκι, να πατήσω κανά Τσίμπουρο με το αμάξι και να ρίξετε την ευθύνη στο Θεό;
-
Πιο ξεκούραστο είναι.Επίσης, όταν αρωστήσουμε μπορούμε να την αράξουμε και να περιμένουμε από το θεό να γίνουμε καλά. Ή αν χρειαστούμε να πάμε από το Α στο Β γρήγορα να μην κουραστούμε να εφεύρουμε αυτοκίνητα, τρένα, αεροπλάνα, κτλ, ας περιμένουμε από το θεό να τα ετοιμάσει και να μας τα φέρει έτοιμα...
-
Επίσης, όταν αρωστήσουμε μπορούμε να την αράξουμε και να περιμένουμε από το θεό να γίνουμε καλά. Ή αν χρειαστούμε να πάμε από το Α στο Β γρήγορα να μην κουραστούμε να εφεύρουμε αυτοκίνητα, τρένα, αεροπλάνα, κτλ, ας περιμένουμε από το θεό να τα ετοιμάσει και να μας τα φέρει έτοιμα...
Μα γιατί να σου τα εφεύρει όλα αυτά αφού μπορεί να σε τηλεμεταφέρει από το Α στο Β. Τι στο καλό δεν νιώθετε καθόλου εδώ μέσα !!!!!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πιο ξεκούραστο είναι.Εγώ που δεν βαριέμαι και το έχω μεράκι, να πατήσω κανά Τσίμπουρο με το αμάξι και να ρίξετε την ευθύνη στο Θεό;
Τι είναι το Τσίμπουρο?
-
Μεγάλο, μαύρο, χοντρό.
Επιδίδεται στο να προσκολλάται σε ανθρώπους και να τους πίνει το αίμα. Είναι ο μόνος τρόπος για να τρέφεται και να χοντραίνει περαιτέρω.Μόνη λύση, χαρτοπετσέτα, βενζίνη, φωτιά
Τσίμπουρος a.k.a. Παπάς
-
'Στην υγειά μας ρε παιδιά'
Καντε κουραγιο και ολα θα πάνε καλά.
Και αν πατησετε κανα παπά δεν χάλασε και ο κόσμος! ,Συνχωρεμένος! -
Στον Alpha είχε ρεπορτάζ για τα ακριβά αυτοκίνητα του παπαδαριού.
'Ξαφνικά' το ρεπορτάζ κόπηκε...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Στον Alpha είχε ρεπορτάζ για τα ακριβά αυτοκίνητα του παπαδαριού.'Ξαφνικά' το ρεπορτάζ κόπηκε...
Φυσικά και κόπηκε, θέλημα Θεού.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μεγάλο, μαύρο, χοντρό.
Επιδίδεται στο να προσκολλάται σε ανθρώπους και να τους πίνει το αίμα. Είναι ο μόνος τρόπος για να τρέφεται και να χοντραίνει περαιτέρω.Μόνη λύση, χαρτοπετσέτα, βενζίνη, φωτιά
Τσίμπουρος a.k.a. Παπάς
Ούτε που πήγε το μυαλό μου στο ταπεινό τσιμπούρι....
-
Μεγαλη εβδομάδα, και κόπηκαν οι συζητήσεις;
-
Μετα το Πάσχα οι εντυπώσεις.
Ας καθησουμε καλά τωρα όμως γιατί,,,,,, -
Μετα το Πάσχα οι εντυπώσεις.Πεσάχ θες να πεις
Το δικό μας το Πάσχα γιορτάζαμε τη νεκρανάσταση του Αδωνη.
Τώρα πως γίνετε στη θρησκεία σας να τελείτε μυστήρια τα οποία είναι c(L)opy paste από άλλο πολιτισμό αυτό θα μας το εξηγήστε εσείς οι πιστοί(το ποίμνοιο=πρόβατα=μπεεεεεε),από τον στολισμό του επιτάφιου που μας παραπέμπει στα Ελευσίνια μυστήρια μέχρι ότι ποιό κωμικοτραγικό έχει σκαρφιστεί η εβραιολατρεία σας προκειμένου να επιβιώσει μεχρι σήμερα.
Πως επίσης είναι δυνατόν σε μια νέα θρησκεία να έχουν συμπίψει ιστορικά γεγονότα (κατακλυσμός του Νώε=κατακλυσμός του Δευκαλίωνα κλπ κλπ)αλλά και τελετουργικά με αρχαίες θρησκείες,αυτό είναι απορίας άξιον......άρα μάλλον δεν μιλάμε για νέα θρησκείαΤεσπά,ας μισθώσει ο Ραγιάς για ακόμα μια φορά αεροπλάνο για τους 'ιερούς'' τὸπους των Εβραίων υποδέχοντας άγιο φως με τιμές ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!!
Πόσο ακόμα ποιό ξεφτιλισμένος και διανοητικά ανάπηρος μπορεί να είναι ένας λαός
Να γιατί ο ραγιάς τουρκοφέρνει και είναι πρωταθλητης στην επιδειξιομανία και τον καταναλωτισμό.Αυτά εν τω μεταξύ σε μια χώρα της.....Δύσης
Ας καθησουμε καλά τωρα όμως γιατί,,,,,,
Γιατί ΤΙ?
Θα μας κάψει ο Θεός ή ο Σατανάς?
Εγώ δεν είμαι ενταγμένος στο ποίμνοιό σας άρα δεν έχω την ανάγκη του Σατανά σαςΑντε καλό Πεσάχ.......
Περί εκκλησίας [#2]