-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Εγώ θα έβαζα το amsoil mct επειδή είναι μάλλον ποιο ισχυρο και από το mcf! , αν δεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά.Πολύ έρωτας με αυτά τα Scamsoil
-
Δεν αντιλέγω (έχω κάνει και αναλυση στο MCF, Δες εδώ http://users.forthnet.gr/ath/mesastoura/ ότι ξεκινά απο black-stone ) , περισσότερη έμμονη όμως έχω όσο αφορά την ρευστότητα.
Φυσικά και μπορεί να επιλέξει ένα από τα πολλά άλλα, MOTUL, CASTROL, REDLINE, κλπ, π.χ. http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... &Itemid=57 -
Καλησπέρα,
Πλησιάζοντας τα 23000ΚΜ με τα ίδια λάδια (Castrol Edge Turbo Diesel 0W30), τα έλεγξα από το δείκτη για να δω απώλειες μιας και στο BC έβγαζε πως είναι στο full και.......ήταν ελάχιστα κάτω από την ένδειξη ΜΑΧ!!
Υπομονή άλλα 5000-6000ΚΜ και πάμε σε αλλαγή με τα Castrol Edge Formula RS 0W-40 ....έτσι για αλλαγή....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Πλησιάζοντας τα 23000ΚΜ με τα ίδια λάδια (Castrol Edge Turbo Diesel 0W30), (...)
Υπομονή άλλα 5000-6000ΚΜ και πάμε σε αλλαγήΚαι μια ανάλυση τότε, από περιέργεια.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πλησιάζοντας τα 23000ΚΜ με τα ίδια λάδια (Castrol Edge Turbo Diesel 0W30), (...)
Υπομονή άλλα 5000-6000ΚΜ και πάμε σε αλλαγήΚαι μια ανάλυση τότε, από περιέργεια.
Ακόμα δεν έχει έρθει το κιτ της Blackstone που παρήγγειλα, πρέπει να το παραγγείλω ξανά μάλλον.....
-
Πολλά τα χλμ, όντως θα ήθελα να δω ανάλυση... και είναι και diesel.
Εμένα το κίτ μου έχει έρθει αλλά θέλω γύρω στους 2-3 μήνες για αλλαγή ακόμα...
(το ότι έχω αναμίξει τρία είδη λαδιών που περισσεύανε από τις δύο προηγούμενες και την μία επόμενη αλλαγή μπορεί να μην είναι ενδεικτική για το λάδι αλλά υποθέτω δεν παύει να δείχνει τις φθορές του κινητήρα!! Τα λάδια της συνταγής είναι 1,5lt AMSOIL AFL 5W-40, 3,5 lt Motul 8100 X-max 5W-30 και 1,5lt Castrol Syntec 0W-30) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πολλά τα χλμ, όντως θα ήθελα να δω ανάλυση... και είναι και diesel.
Εμένα το κίτ μου έχει έρθει αλλά θέλω γύρω στους 2-3 μήνες για αλλαγή ακόμα...
(το ότι έχω αναμίξει τρία είδη λαδιών που περισσεύανε από τις δύο προηγούμενες και την μία επόμενη αλλαγή μπορεί να μην είναι ενδεικτική για το λάδι αλλά υποθέτω δεν παύει να δείχνει τις φθορές του κινητήρα!! Τα λάδια της συνταγής είναι 1,5lt AMSOIL AFL 5W-40, 3,5 lt Motul 8100 X-max 5W-30 και 1,5lt Castrol Syntec 0W-30)Βασικά δεν ξέρω άλλον εδώ μέσα να έχει γράψει πως έχει αφήσει τα λάδια τόσα πολλά ΚΜ....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Τα λάδια της συνταγής είναι 1,5lt AMSOIL AFL 5W-40, 3,5 lt Motul 8100 X-max 5W-30 και 1,5lt Castrol Syntec 0W-30)όλα αυτά είναι GroupIV/V σωστά;
-
Άλλαξα τα λάδια προχθές στο ibiza και αντί των motul 8100 5-40 ,που βάζω συνήθως έβαλα shell Helix ultra 5-40,γιατί δεν έβρισκα τα motul στο νησί.
Νιώθω σαν να στροφαρει λίγο δυσκολότερα ο κινητήρας,αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου.Από καταναλώσεις κτλ θα τα πούμε εν καιρώ... -
σιγουρα η ιδεα σου ηταν
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
σιγουρα η ιδεα σου ητανδεν θα ήμουν τόσο σίγουρος.
Και πάλι το ίδιο λάδι να έβαζε μπορεί να καταλάβαινε διαφορές επειδή με τα χιλιομετρα το λάδι αλλάζει συμπεριφορά, π.χ. σε 1η φάση λεπταίνει και σε 2η φάση παχαίνει - που είναι και το χειρότερο δες sludge - κάτι μάλλον σπάνιο στην Ελλάδα που αλλάζουμε τα λάδια ακόμα και 1/4 από το διάστημα του κατασκευαστή. -
Έστειλα κι εγώ σήμερα τα δικά μου για ανάλυση (ΤΒΝ συμπεριλαμβανομένου).
castrol GTX 10-40 με 10.000 χλμΜου μύριζαν βενζίνη
Πόσο περίπου κάνει η όλη διαδικασία? (χρονικά)
-
3-4 εργάσιμες υπό νορμάλ συνθήκες.
Σου μύριζαν βενζίνη; Το έβαλες μπρος για να το βάλετε στην ράμπα και το έσβησες κατευθείαν;
-
ιδέα, το άφησα κι έφυγα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Έστειλα κι εγώ σήμερα τα δικά μου για ανάλυση (ΤΒΝ συμπεριλαμβανομένου).
castrol GTX 10-40 με 10.000 χλμΜου μύριζαν βενζίνη
Πόσο περίπου κάνει η όλη διαδικασία? (χρονικά)
Μήπως είναι δίχρονο??
-
Καλησπέρα,
θα ήθελα τη βοήθειά σας στην επιλογή λιπαντικού για Ford Mondeo μοντέλο 2003 που πλησιάζει τα 100.000 χλμ. Κίνηση κατα 70% εκτός πόλης σε νορμαλ ταχύτητες. Η Ford προτείνει λάδι 5W-30 που να ανταποκρίνεται στην προδιαγραφή WSS-M2C913-Β και μέχρι στιγμής αυτό έχω χρησιμοποιήσει (Ford Formula E, SAE 5W-30, API SL, ILSAC GF-3, ACEA A1/B1). Το θεωρείτε αξιόπιστο ή να προτιμήσω κάποιο άλλο και ποιο? -
Μια χαρά είναι το 5W30 για τη χρήση που κάνεις.
Αν πάρεις άλλη μάρκα, μάλλον θα πάρεις καλύτερο λάδι. Αυτό καλύπτει την προδιαγραφή αλλά μπορείς να βρεις καλύτερο στα ίδια λεφτά.
-
Θα με βοηθούσε αν μου προτείνατε 2-3 συγκεκριμένα λιπαντικά καθώς δεν ειμαι και πολυ σχετικός με αυτά. Με μια ματιά που έριξα αρκετά 5W-30 λάδια δεν αναφέρουν προδιαγραφή Ford και άλλα αναφέρουν την WSS-M2C929-A. Επίσης αν παίζουν σημαντικό ρόλο τα υπόλοιπα στοιχεία των προδιαγραφών (API, ILSAC, ACEA) ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός για την περίπτωση?
-
Ο χρήστης Fisher έγραψε:
Καλησπέρα,
θα ήθελα τη βοήθειά σας στην επιλογή λιπαντικού για Ford Mondeo μοντέλο 2003 που πλησιάζει τα 100.000 χλμ. Κίνηση κατα 70% εκτός πόλης σε νορμαλ ταχύτητες. Η Ford προτείνει λάδι 5W-30 που να ανταποκρίνεται στην προδιαγραφή WSS-M2C913-Β και μέχρι στιγμής αυτό έχω χρησιμοποιήσει (Ford Formula E, SAE 5W-30, API SL, ILSAC GF-3, ACEA A1/B1). Το θεωρείτε αξιόπιστο ή να προτιμήσω κάποιο άλλο και ποιο?η προδιαγραφή A1 είναι υποδεέστερη της 913-Β όσο έχει να κάνει με την προστασία του μοτέρ, αλλά προσφέρει την καλύτερη οικονομία καυσίμου. Στο δικό μου αυτοκίνητο volvo v50 1,8 που μάλλον έχουμε τον ίδιο κινητήρα λέει λάδια με προδιαγραφές 913-β , αν δεν βρεις εναλλακτικά Α1/Β1, αλλά αν κινήστε με πολλά χαω στην ΕΟ και σε βουνά ή φορτωμένο 0w30 A5/B5.
δες κι εδώ ... http://www.opieoils.co.uk/c-789-acea.aspx
κάτι τέτοιο σου ταιριάζει
http://www.opieoils.co.uk/p-991-fuchs-t ... e-oil.aspx semisynthetic
http://www.opieoils.co.uk/p-876-motul-8 ... hetic.aspx full syntheticμέχρι τώρα έχεις γράψει 100.000χλμ με 5-30 Α1/Β1 ?
κάθε πότε (χλμ) αλλάζεις λάδια ?
εντυπώσεις μετά από 100.000χλμ ? -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
μέχρι τώρα έχεις γράψει 100.000χλμ με 5-30 Α1/Β1 ?
κάθε πότε (χλμ) αλλάζεις λάδια ?
εντυπώσεις μετά από 100.000χλμ ?Ναι, μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ το λάδι που προτείνει η Ford (Ford Formula E, 5W-30), το οποίο καλύπτει την WSS-M2C913-Β και επιπλέον αναγράφει: API SL, ILSAC GF-3, ACEA A1/B1.
Λάδια αλλάζω κάθε 10.000 χλμ με τη στάθμη να βρίσκεται στο ίδιο σημείο.
Εντυπώσεις σχετικά καλές και όσον αφορά τη λειτουργία του κινητήρα αλλά και στην κατανάλωση, αν και τις θεωρώ αρκετά υποκειμενικές από τη στιγμή που δεν το έχω συγκρίνει με κάποιο μοντέλο με αντίστοιχο κινητήρα (1.8, 125PS).
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]