-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Σαν τι να κάνω με το δείκτη; Να δοκιμάσω με άλλον;
Δεν κοιτάς μπας και έχει ξεκολλήσει σε κάποιο σημείο και κρεμάει αλλάζοντας μήκος;
Αν και αυτό που λες είναι παντελώς απίθανο........τότε θα του έδειχνε μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού και όχι λιγοτερη
-
Έχει βάλει κανένας τα συγκεκριμένα λιπαντικά;
valvoline synpower_5w-30
Σκέπτομαι σοβαρά στην επόμενη αλλαγή να τα βάλω μιας και είναι απαλλαγμένα από C3
Ο κατασκευαστης ζητά 5w30 Α3
Εδώ και έντεκα χρόνια και 104.000 χλμ. χρησιμοποιώ τα shell ect 5w30 C3 χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά με τρώει η περιέργεια αν θα έβαζα κάποιο λιπαντικό με φουλ saps εάν είχα καλύτερη ευστροφια.
Από την άλλη φοβάμαι μήπως με την αλλαγή αρχίσει να τσιμπάει λάδι. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Το πιο σφικτό που λες στις υψηλές, εγώ προσωπικά είχα λίγο αυτήν την αίσθηση κάθε φορά που άλλαζα λάδι τα πρώτα χιλιόμετρα και αυτό αφορούσε αλλαγή με το ίδιο λάδι.
Το παρατηρησα μονο με αυτα τα λιπαντικα το σφιξιμο μπορω να πω. Θα ηθελα να παω σε πιο ψιλο λαδακι παντως να δω πως θα ανταποκριθει το αμαξι.
Για την ιστορια, πρωτη φορα που εβαλα GM 10-40 το ιδιο 'σφιξιμο' ενιωθα και εγω. Απροθυμια να στροφαρει κλπ.Με κανενα αλλο λαδι δεν εχει ξανασυμβει.
Οκ αλλά να σημειωθεί ότι ούτε εγώ ούτε ο fiatz αναφερόμαστε στα GM 10W40.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Σαν τι να κάνω με το δείκτη; Να δοκιμάσω με άλλον;
Δεν κοιτάς μπας και έχει ξεκολλήσει σε κάποιο σημείο και κρεμάει αλλάζοντας μήκος;
Αν και αυτό που λες είναι παντελώς απίθανο........τότε θα του έδειχνε μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού και όχι λιγοτερη
Μα μεγαλύτερη δείχνει. Τεσπα ακόμα άκρη δε βρέθηκε, το φίλτρο αλλάχτηκε και είναι ο σωστός τύπος, τα λάδια στράγγισαν αφού όσο ήταν ανοιχτή η τάπα γίνονταν άλλες δουλειές περίπου κανένα 20λεπτο.
Το μόνο που μπορεί να συμβαίνει είναι όντως να έχει φύγει ο δείκτης από τη βάση του πράγμα πολύ απίθανο αλλά είναι το μόνο που δεν είδα. -
θα λιώσω δε μπορώ...
Τα λάδια δεν είναι σώβρακα να τα αλλάζουμε κατά το δοκούν, είδα αυτό έχει ωραίο εξώφυλλο κλπ.
Το κάθε λάδι σχηματίζει το δικό του 'βερνίκι' στα πιστόνια και αλλάζοντας συνέχεια μάρκες, δημιουργείτε περισσότερη φθορά στη μηχανή παρά καλό. -
Παιδια μια ερωτηση,αυριο εχω service 220.000 χλμ στο Nissan Primera και αποφασισα να κανω ενα 'καθαρισμα' στον κινητηρα με το προσθετο αυτο : Καθαριστικό εσωτερικού κινητήρων Liqui moly
Η ερωτηση μου ειναι η εξης,λεει οτι το προσθετω στο λαδι και το αφηνω 10 λεπτα και μετα κανω αλλαγη λαδιων.Οκ αλλα οταν το αμαξι παιρνει 3 λιτρα λαδι και εγω του προσθεσω αλλα 300-500 ml απο το προσθετο,αυτοματως ξεπερναω το οριο των 3 λιτρων,δεν δημιουργω καποιο προβλημα??? -
Ο χρήστης K2LINOS έγραψε:
Παιδια μια ερωτηση,αυριο εχω service 220.000 χλμ στο Nissan Primera και αποφασισα να κανω ενα 'καθαρισμα' στον κινητηρα με το προσθετο αυτο : Καθαριστικό εσωτερικού κινητήρων Liqui moly
Η ερωτηση μου ειναι η εξης,λεει οτι το προσθετω στο λαδι και το αφηνω 10 λεπτα και μετα κανω αλλαγη λαδιων.Οκ αλλα οταν το αμαξι παιρνει 3 λιτρα λαδι και εγω του προσθεσω αλλα 300-500 ml απο το προσθετο,αυτοματως ξεπερναω το οριο των 3 λιτρων,δεν δημιουργω καποιο προβλημα???Ποτέ μην το κάνεις αυτό έχουν καεί πολύ κινητήρας δεν υπάρχει λόγος , όταν από αλλαγή σε αλλαγή το λάδι είναι καθαρό που σίγουρα είναι (Nissan) γιατί να κάνεις πείραμα τα τι σου φταίει το αυτοκίνητό
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Με την ευκαιρία, εχω ακούσει πως αυτά τα καθαριστικά βγάζουν τη μούργα που συνήθως βρίσκεται στο κάρτερ η οποία καταλήγει να τρυπώνει όπου βρει και να βουλώνει το οτιδήποτε. Τώρα κατά πόσο ισχύει δεν ξέρω, αν κάποιος το γνωρίζει με σιγουριά (quadra ίσως?) ας μας λύσει και αυτή την απορία.
-
Κάποιος γκουρού των λιπαντικων ,είχε πει κάποτε για τα πρόσθετα λαδιού ,ότι το μόνο που προσφέρουν είναι να στουμπώσουν το φίλτρο λαδιου με αποτελέσματα δυσάρεστα για τα υπόλοιπα μέρη του κινητήρα.
-
Το φιλτρο δεν παιζει να βουλωσει γιατι ειναι προσθετο που το χρησιμοποιεις πριν την αλλαγη λαδιων,οποτε αλλαζονται ολα τα υγρα(λαδια) και φυσικα το φιλτρο!!!!Τωρα για το οτι καιγονται κινητηρες,πραγματικα πρωτη φορα το ακουω.Για πιο λογο να καει καποιος κινητηρας απο ενα προσθετο???
-
Ο χρήστης K2LINOS έγραψε:
Το φιλτρο δεν παιζει να βουλωσει γιατι ειναι προσθετο που το χρησιμοποιεις πριν την αλλαγη λαδιων,οποτε αλλαζονται ολα τα υγρα(λαδια) και φυσικα το φιλτρο!!!!Τωρα για το οτι καιγονται κινητηρες,πραγματικα πρωτη φορα το ακουω.Για πιο λογο να καει καποιος κινητηρας απο ενα προσθετο???Γιατί δουλεύει χωρίς λίπανση έστω γία λίγο και κολλάνε τα μέταλλα για τα καθαριστικά λέω
-
Έχεις την εντύπωση ότι αν στουμπωσει το φίλτρο λαδιού ότι έχεις λίπανση στον κινητήρα σου
Ένα καλό λιπαντικό φίλτρο λαδιού σε κάθε αλλαγή τού. δεν χρειάζονται πρόσθετα! -
Επίσης στην περίπτωση που αποκολληθούν κομμάτια και φρακάρει η σήτα της αντλίας λαδιού ..., σχετικό βιντεάκι:
-
Ο χρήστης christosd έγραψε:
Το φιλτρο δεν παιζει να βουλωσει γιατι ειναι προσθετο που το χρησιμοποιεις πριν την αλλαγη λαδιων,οποτε αλλαζονται ολα τα υγρα(λαδια) και φυσικα το φιλτρο!!!!Τωρα για το οτι καιγονται κινητηρες,πραγματικα πρωτη φορα το ακουω.Για πιο λογο να καει καποιος κινητηρας απο ενα προσθετο???
Γιατί δουλεύει χωρίς λίπανση έστω γία λίγο και κολλάνε τα μέταλλα για τα καθαριστικά λέω
Αυτο που λες ειναι παντελως λαθος!!!Το αμαξι δεν δουλευει ουτε 1'' χωρις λιπανση!!!Απο που το συμπερανες αυτο!!!!???Ποιος χαζος θα δουλευε τον κινητηρα χωρις λαδι??!!!!Το προσθετεις στο λαδι,δουλευει για 10 λεπτα και μετα αλλαγη λαδιου και φιλτρου.
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Επίσης στην περίπτωση που αποκολληθούν κομμάτια και φρακάρει η σήτα της αντλίας λαδιού ..., σχετικό βιντεάκι:η μοναδικη 'σιτα' που υπαρχει,αν μπορουμε να την πουμε σιτα,ειναι το φιλτρο λαδιου,το οποιο φυσικα αλλαζει με καινουριο κατα την αλλαγη λαδιου
-
-
10 λεπτά είναι αρκετά για να κάψετε την μηχανή βάζοντας κάποιο πρόσθετο στο λάδι για καθαρισμό δεν έχεις λάδι στην μηχανή σου αλλά νέφτι .....
Εγώ δεν πουλάω λάδια και πρόσθετα οποίος το κατάλαβε καλώς.
Εγώ πάντως είδα μηχανή να κολλάειSent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Επίσης ποιός ξέρει τί επίδραση έχουν στα ελαστικά μέρη του μοτέρ... ή στο λεπτό φιλμ λαδιού που πάντα υπάρχει στα μεταλλικά μέρη και θέλει λίγο χρόνο για να ξαναφτιαχτεί.
Σε γενικές γραμμές μοτέρ με το κατάλληλο λάδι δεν θέλει κανέναν καθαρισμό. Αν θέλετε να καθαρίσετε κάτι, ειδικά σε ντίζελ, είναι το ντεπόζιτο.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Επίσης ποιός ξέρει τί επίδραση έχουν στα ελαστικά μέρη του μοτέρ... ή στο λεπτό φιλμ λαδιού που πάντα υπάρχει στα μεταλλικά μέρη και θέλει λίγο χρόνο για να ξαναφτιαχτεί.Σε γενικές γραμμές μοτέρ με το κατάλληλο λάδι δεν θέλει κανέναν καθαρισμό. Αν θέλετε να καθαρίσετε κάτι, ειδικά σε ντίζελ, είναι το ντεπόζιτο.
Εγώ τους τα λέω αλλά ο διάολος δουλειά δεν έχει γάμ...τα παιδιά του
-
Παλιά είχα βάλει καθαριστικό λαδιού (το δουλεύεις 10 λεπτά και αλλάζεις λάδια μετά) το οποίο το «ξέχασα» κανά χρόνο μέσα
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]