-
Εκ των τεσσάρων λιπαντικών θα απέκλεια σίγουρα τα Lamco.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ta dexelia για 10k χλμ με μέτρια προς σκληρή ενίοτε χρήση είναι καλά δλδ?Αν βρείς τα ακριβώς ίδια Elf σε καλύτερη τιμή εκτός αντιπροσωπείας πάρε αυτά
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ta dexelia για 10k χλμ με μέτρια προς σκληρή ενίοτε χρήση είναι καλά δλδ?
Αν βρείς τα ακριβώς ίδια Elf σε καλύτερη τιμή εκτός αντιπροσωπείας πάρε αυτά
Δεν τα χρεώνουν ακριβά (παραδόξως!) και απ ότι βλέπω ο Λαμπριανίδης δεν έχει ελφ.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ta dexelia για 10k χλμ με μέτρια προς σκληρή ενίοτε χρήση είναι καλά δλδ?
Αν βρείς τα ακριβώς ίδια Elf σε καλύτερη τιμή εκτός αντιπροσωπείας πάρε αυτά
Δεν τα χρεώνουν ακριβά (παραδόξως!) και απ ότι βλέπω ο Λαμπριανίδης δεν έχει ελφ.
Για Γαλλικά υπάρχει και ο Γκαγκαστάθης στην Θεσσαλονίκη. Έχει και σελίδα αλλά δεν την θυμάμαι, ο drdino ομως την ξέρει και έχει καλές τιμές. Προσωπικά για ένα ευρώ διαφορά δεν θα έμπαινα καν στην διαδικασία.
-
-
Παιδια χρειζομαι την βοηθεια σας. Εχω ενα lancer 99 μοντελο 1,3 κυβικα. Σημερα πηρα τα λαδια για την Σαββατιατικη αλλαγη τους και μαζι πηρα και ενα καθαριστικο για πριν την αλλαγη. Το αμαηι εχει περιπου 200·000 χλμ με αλλαγες λαδιων απο 7000 μεχρι 10000. Τον τελευταιο καιρο που χρησιμοποιω λαδι 10-40 ημισυνθετικο βλεπω οτι μου καει λιγο εντος οριων. Το καθαριστικο αυτο πως να το χρησιμοποιησω; Αν πχ μου εχει πεσει η σταθμη στον δεικτη λαδιου κοντα στο min μπορω να το βαλω. Το μπουκαλι ειναι 1 λιτρου και ο υπαλληλος μου ειπε βα το βαλω ολο για 10 λεπτα στο ρελαντι.
Υπαρχει περιπτωση να εχω καποιο προβλημα μετα;πχ να εχουν μεινει υπολειματα απο το καθαρισμα και με τα καινουρια λαδια να αναμειχθουν.
Φυσικα μετα θα αλλαχτει και φιλτρο. -
δώσε περισσότερες πληροφορίες για το καθαριστικό. Προσωπικά, δεν θα έβαζα καθαριστικό στον κινητήρα μου, αφού καθαριστικά έχουν και τα λάδι.
θα δοκίμαζα κάποιο με προδιαγραφές VW50300 ή 50400 ή 50601 που έχουν πολλά καθαριστικά
έχω δει άνθρωπο, που σε παλιό αυτοκίνητο 20ετίας, αντί για λάδι να βάζει πετρέλαιο και να το αφήνει να δουλέψει 2min στο ρελαντί, για να καθαρίσει λέει το μοτέρ
-
το καθαριστικο ειναι το motor flush της gunk και το πηρα απο λαμπριανιδη...λεει made in usa αλλα δεν λεει προδιαγραφες...μονο οδηγιες...ειμαι σε διλημμα....
-
λέει ότι το βάζεις 5min, σε κρύο μοτέρ, πριν αλλάξεις τα λάδια .
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ετσι γραφει...εκει μου ειπαν 10 λεπτα με κρυα μηχανη σε ρελαντι και να μην πατησω καθολου γκαζι....πως το βλεπεις??
-
αει πετα την μαλακια που σου εδωσαν και μην ασχολησαι με μπουρδες.
-
Ο χρήστης karasarinis έγραψε:
Παιδια χρειζομαι την βοηθεια σας. Εχω ενα lancer 99 μοντελο 1,3 κυβικα. Σημερα πηρα τα λαδια για την Σαββατιατικη αλλαγη τους και μαζι πηρα και ενα καθαριστικο για πριν την αλλαγη. Το αμαηι εχει περιπου 200·000 χλμ με αλλαγες λαδιων απο 7000 μεχρι 10000. Τον τελευταιο καιρο που χρησιμοποιω λαδι 10-40 ημισυνθετικο βλεπω οτι μου καει λιγο εντος οριων. Το καθαριστικο αυτο πως να το χρησιμοποιησω; Αν πχ μου εχει πεσει η σταθμη στον δεικτη λαδιου κοντα στο min μπορω να το βαλω. Το μπουκαλι ειναι 1 λιτρου και ο υπαλληλος μου ειπε βα το βαλω ολο για 10 λεπτα στο ρελαντι.
Υπαρχει περιπτωση να εχω καποιο προβλημα μετα;πχ να εχουν μεινει υπολειματα απο το καθαρισμα και με τα καινουρια λαδια να αναμειχθουν.
Φυσικα μετα θα αλλαχτει και φιλτρο.Τα καθαριστικά δουλεύουν και καθαρίζουν, πρέπει όμως τα μοτέρ να καθαρίζονται κάθε 3-4 αλλαγές λαδιών, αλλιώς υπάρχει ένα μεγάλο ρίσκο σε κινητήρες με πολλά χλμ που δεν έχουν βάλει ποτέ τους καθαριστικό και δεν χρησιμοποιούσαν καλής ποιότητας λάδια και δεν τα άλλαξαν συχνά, υπάρχει λοιπόν ο φόβος με το καθαριστικό να ξεκολλήσει κάποιο μεγάλο κομμάτι από τη μούργα και να πάει να φράξει κάποια δίοδο λαδιού στο στρόφαλο ή κάπου αλλού που είναι στενή δίοδος, εκεί επέρχεται και ο θάνατος του κινητήρα, κάτι σαν το έφραγμα στον άνθρωπο.
Συχνές αλλαγές λαδιού και φίλτρου με καλά επώνυμα λάδια ( κυρίως συχνές αλλαγές ) είναι η σωστή λύση.
-
Όταν λες συχνές αλλαγές δλδ ανά πόσα χλμ. Γιατί σήμερα σχεδόν όλες οι εταιρίες αν δεν κάνω λάθος μιλάνε για αλλαγή ανά 15000 χλμ?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Όταν λες συχνές αλλαγές δλδ ανά πόσα χλμ. Γιατί σήμερα σχεδόν όλες οι εταιρίες αν δεν κάνω λάθος μιλάνε για αλλαγή ανά 15000 χλμ?15000χλμ. δεν θα τα άφηνα με τίποτα, καλά εγώ στο θέμα του λαδιού είμαι η υπερβολή της υπερβολής, αλλάζω λάδια κάθε εξάμηνο άσχετα αν έχω κάνει 4,5,6, χιλιάδες σε αυτό το διάστημα και φροντίζω να είναι Νοέμβριο η μια αλλαγή και Απρίλιο η άλλη.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Τέτοιου είδους καθαριστικά χρησιμοποιούμε μόνο σε περίπτωση που έχει δημιουργηθεί 'λάσπη' (sludge) στον κινητήρα μας. Οπως πολύ σωστά έγραψε ο 21Quadra για να αποφευχθεί ο κίδυνος εμπλοκής από την χρήση του καλύτερα να αλλάζει πιο γρήγορα τα λάδια για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.
Αν δεν έχει δημιουργηθεί 'λάσπη', δεν βλέπω το λόγο για να χρησιμοποιήσεις τέτοιου είδους καθαριστικά. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Όταν λες συχνές αλλαγές δλδ ανά πόσα χλμ. Γιατί σήμερα σχεδόν όλες οι εταιρίες αν δεν κάνω λάθος μιλάνε για αλλαγή ανά 15000 χλμ?Εγώ πάντως αν είχα καινούριο αυτοκίνητο δεν θα τα άφηνα τα λάδια με τίποτα τόσα πολλά χλμ. Στο δικό μου αλλάζω κάθε 5 000 χλμ. Ειδικά σε turbo μοτέρ δεν το συζητώ ...
-
Κάθε 5000? Λίγο υπερβολικό δεν είναι αυτό βρε παιδιά, δεδομένης της τεχνολογίας που έχει επιτευχθεί στα λάδια σήμερα?
-
προσωπικά αλλάζω λάδια κάθε 10.000km κυρίως γιατί θεωρώ ότι είναι η χρυσή τομή ανάμεσα στο πρακτικό και στο 'πετάω τα λεφτά μου στο συνεργείο'( ).
Αν σας φαίνονται πολλά τα 15.000km, τότε τι να πει το BC μου που μετράει πυκνότητα και ιξώδες του λαδιού και συνεχίζει να επιμένει (παρόλη την οδήγηση που του κάνω) ότι αντί να αλλάξω τα λάδια στα 30.000km (που έδειχνε καινούριο), πρέπει να τα αλλάζω κάθε 28.000km. (το service έχει παραμείνει στα 30.000km ).
Και όσους με ξέρουν, γνωρίζουν ότι δεν το πάω και νορμάλ το αμάξι => θα έπρεπε να είχε πέσει αισθητά το χρονικό διάστημα αλλαγής λαδιού.
Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι μετά από μερικό καιρό πέσει στα 25.000km, πάλι υπερβολικά νωρίς θα τα αλλάζω.
Οπότε μάλλον υπερβολικοί είμαστε όταν αλλάζουμε λάδια σε καινούρια οχήματα κάτω από 7500km (με δεδομένη πολύ άγρια χρήση).ΥΓ:το αστείο είναι ότι με το που αλλάζω τα λάδια από εκεί που έγραφε υπολοιπόμενο διάστημα για αλλαγή λαδιών 18000km, ξαναπάει στα 28.000km
YΓ2:Για να μη μιλάμε στον αέρα, εγώ βάζω long life λάδια πλήρως συνθετικά 0-30W. -
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Στο δικό μου αλλάζω κάθε 5 000 χλμ.Επειδή χάσαμε τον άλλο που άλλαζε κάθε 5 χιλ. χλμ. στη BMW του, μήπως μπορείς να μας δίνεις τα δικά σου ελαφρώς μεταχειρισμένα συνθετικά λάδια;
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
προσωπικά αλλάζω λάδια κάθε 10.000km κυρίως γιατί θεωρώ ότι είναι η χρυσή τομή ανάμεσα στο πρακτικό και στο 'πετάω τα λεφτά μου στο συνεργείο'( ).Αν σας φαίνονται πολλά τα 15.000km, τότε τι να πει το BC μου που μετράει πυκνότητα και ιξώδες του λαδιού και συνεχίζει να επιμένει (παρόλη την οδήγηση που του κάνω) ότι αντί να αλλάξω τα λάδια στα 30.000km (που έδειχνε καινούριο), πρέπει να τα αλλάζω κάθε 28.000km. (το service έχει παραμείνει στα 30.000km ).
Και όσους με ξέρουν, γνωρίζουν ότι δεν το πάω και νορμάλ το αμάξι => θα έπρεπε να είχε πέσει αισθητά το χρονικό διάστημα αλλαγής λαδιού.
Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι μετά από μερικό καιρό πέσει στα 25.000km, πάλι υπερβολικά νωρίς θα τα αλλάζω.
Οπότε μάλλον υπερβολικοί είμαστε όταν αλλάζουμε λάδια σε καινούρια οχήματα κάτω από 7500km (με δεδομένη πολύ άγρια χρήση).ΥΓ:το αστείο είναι ότι με το που αλλάζω τα λάδια από εκεί που έγραφε υπολοιπόμενο διάστημα για αλλαγή λαδιών 18000km, ξαναπάει στα 28.000km
YΓ2:Για να μη μιλάμε στον αέρα, εγώ βάζω long life λάδια πλήρως συνθετικά 0-30W.Όταν τα αλλάζεις τα μυρίζεις αν μυρίζουν βενζίνη ?
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]