-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
http://www.mobil.com/USA-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMobil_1_ESP_Formula_5W-30.aspxΓιατι γραφουν της ACEA για το πετρελαιο και οχι και για της βενζινης; Δηλαδη το esp δεν ειναι πλεον Α3 οπως παλια;
http://www.acea.be/uploads/publications ... uences.pdf
σελ.4
NOMENCLATURE & ACEA PROCESS:
Each set of sequences is designated for consumer use by a 2 part code comprising a letter to define the CLASS (e.g. C), and a number to define the CATEGORY (e.g. C1).
In addition, for industry use, each sequence has a two-digit number to identify the YEAR of implementation of that severity level (e.g. A1 / B1-04).
The CLASS indicates oil intended for a general type of engine - currently A / B = gasoline and light duty diesel engines;**C = catalyst compatible oils for gasoline and diesel engines with after treatment devices. **
Other classes may be added in future if, for example, Natural Gas engines prove to require oil characteristics which cannot readily be incorporated into existing classes.
-
Ο χρήστης TheoSalas έγραψε:
... έχουμε sae paper (ένωση μηχανολόγων αυτοκινήτων αμερικής), έχουμε μελέτες από χιλιάδες αναλύσεις λαδιών...
Καλημέρα Νικόλα! Εννοείς το 2007-01-4133; 'The effect of oil drain interval on valvetrain friction and wear '
Ναι αυτήν λέω> Abstract:
Engine oils are subjected to a series of industry standard engine dynamometer tests to measure their wear protection capability, sludge and varnish formation tendencies, and fuel efficiency among several other performance attributes before they are approved for use in customer engines. However, these performance attributes are measured at the end of tests and therefore, do not provide any information on how the properties have changed during the tests. In one of our previous studies it was observed that engine oil samples collected from fleet vehicles after 12,000 mile drain interval showed 10-15 % lower friction and more importantly, an order of magnitude lower wear rate than those of fresh oils. It was also observed that the composition of the tribochemical films formed was quite different on the surface tested with the drain oils from those formed with fresh oils. The objective of this investigation is to demonstrate how the friction and wear performance changed with oil drain intervals. A fleet of three vehicles was run in Las Vegas and oil samples were collected at various drain intervals from 3000 miles to 15000 miles. As in the previous study, the results showed that the aged engine oils provide lower friction and much improved wear protection capability. These improvements were observed as early as the 3000 mile drain interval and continued to the 15000 mile drain interval. The composition of tribochemical films formed on the surface with the 3000 mile drain interval is similar to that formed with the 12000 mile drain interval as seen before. These findings could be an enabler for achieving longer drain interval although several other factors must to be considered.
Επίσης τη μεγάλη μελέτη λαδιών του BITOG που περιλαμβάνει χιλιάδες αναλύσεις λαδιών εδώ
Τέλος επαναλαμβάνω ότι αυτό που λέω είναι 'κάντε αυτό που γράφει το βιβλίο οδηγιών'. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.
@Bill σίγουρα ισχύει για την Όπελ, το είδα στο σαιτ τους. Αλλά υποθέτω και για τις άλλες εταιρείες.
-
ποσο κοστιζει μια αναλυση λαδιων? ποση ποσοτητα λαδιων στελνεις? σε τι μπουκαλακι μπαινει? Ελλαδα γινεται,ή μονο εξωτερικο?
-
Γύρω στα 200 με 250 ευρώ στο εξωτερικό,αν τα στείλει κάποιος της δουλειάς,π,χ αντιπρόσωπος χώρας.
50 ml,είναι υπεραρκετά. -
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
viewtopic.php?f=6&t=35916&p=2766905&hilit=blackstone#p2766905
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
viewtopic.php?f=6&t=35916&p=2766905&hilit=blackstone#p2766905
thanks Bill
τα 25 ευρω που λεει ο μουσατος αφορουν την αμοιβη της blackstone ή τα μεταφορικα?
μεταφορικα και αμοιβη ποσο κοστιζουν? Γινεται να σταλουν χρησιμοποιημενα λαδια με ταχυδρομειο σε φακελο? -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
μεταφορικα και αμοιβη ποσο κοστιζουν?
25e ή λίγο παραπάνω αν θέλεις και έλεγχο TBN (πόσα καθαριστικά έχει καταναλώσει)
Γινεται να σταλουν χρησιμοποιημενα λαδια με ταχυδρομειο σε φακελο?
Γίνεται.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Γίνεται.
επειδη εχω διαβασει οτι εχεις στειλει,εσυ σε τι μπουκαλακι τα βαζεις,και με ποια υπηρεσια τα στελνεις?
ευχαριστω για τις απαντησεις mousatos
-
viewtopic.php?f=6&t=35916&p=1590839&hilit=blackstone#p1590839
viewtopic.php?f=6&t=550&p=1298595&hilit=blackstone#p1298595
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πάρε έναν ουροσυλλεκτη και κάνεις μιά χαρά τη δουλειά σου -
ευχαριστω!
-
Πήρα τα λαδάκια μου (aral supertronic 5/30) και το φιλτράκι του και πήγα στο συνεργείο μου για την αλλαγη των 7.500 χιλιομέτρων που τηρώ πιστά απο την αρχή. Το θέμα μου είναι το εξής, επειδή στο συνεργείο στη ράμπα που βάζει το αμάξι και το σηκώνει για αλλαγή είχε άλλο αμάξι με βλάβη, έκανε το παρακάτω εγχείρημα το οποίο δεν το έχω ξαναδει. Άφησε το αμάξι κάτω χωρίς να το σηκώσει, φυσικά δεν έλυσε τάπα κάρτερ, έβγαλε τη βέργα που μετράμε τη στάθμη του λαδιου και έβαλε μια λαστιχένια σωλήνα, την οποία συνέδεσε με το μηχάνημα που τραβάει τα λάδια, άνοιξε τη στρόφηγγα και τράβηξε όλο το λάδι μέσα. Περίπου 2.8 λίτρα και άλλα 500 ml στο φίλτρο, σύνολο 3.3 λίτρα, όσο δηλαδή του είχα βάλει. Αφου ρούφηξε ολο το λάδι, στη συνέχεια με τη γνωστη διαδικασία έβαλε το νέο λάδι στο κινητήρα.
Η απορία μου είναι η εξής: Με αυτο τρόπο το παλιο λάδι δεν στραγγίζει ολόκληρο, σίγουρα μένουν αρκετά υπολείμματα, δεδομένου όμως οτι aral έβαζα και aral βάζω θέμα δεν υπάρχει.
Εχει τύχει σε άλλον να αλλάξει έτσι λάδια? Εγω έχω αλλάξει αμάτρητες φορές, πρώτη φορά το βλέπω, καμια παρατήρηση?
-
Κανένα πρόβλημα και φυσικά στραγγίζει ολοκληρο. Μόνος σου το ειπες.
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Πήρα τα λαδάκια μου (aral supertronic 5/30) και το φιλτράκι του και πήγα στο συνεργείο μου για την αλλαγη των 7.500 χιλιομέτρων που τηρώ πιστά απο την αρχή. Το θέμα μου είναι το εξής, επειδή στο συνεργείο στη ράμπα που βάζει το αμάξι και το σηκώνει για αλλαγή είχε άλλο αμάξι με βλάβη, έκανε το παρακάτω εγχείρημα το οποίο δεν το έχω ξαναδει. Άφησε το αμάξι κάτω χωρίς να το σηκώσει, φυσικά δεν έλυσε τάπα κάρτερ, έβγαλε τη βέργα που μετράμε τη στάθμη του λαδιου και έβαλε μια λαστιχένια σωλήνα, την οποία συνέδεσε με το μηχάνημα που τραβάει τα λάδια, άνοιξε τη στρόφηγγα και τράβηξε όλο το λάδι μέσα. Περίπου 2.8 λίτρα και άλλα 500 ml στο φίλτρο, σύνολο 3.3 λίτρα, όσο δηλαδή του είχα βάλει. Αφου ρούφηξε ολο το λάδι, στη συνέχεια με τη γνωστη διαδικασία έβαλε το νέο λάδι στο κινητήρα.Η απορία μου είναι η εξής: Με αυτο τρόπο το παλιο λάδι δεν στραγγίζει ολόκληρο, σίγουρα μένουν αρκετά υπολείμματα, δεδομένου όμως οτι aral έβαζα και aral βάζω θέμα δεν υπάρχει.
Εχει τύχει σε άλλον να αλλάξει έτσι λάδια? Εγω έχω αλλάξει αμάτρητες φορές, πρώτη φορά το βλέπω, καμια παρατήρηση?
Μόνο άλλες 100+ φορές πρέπει να έχει αναφερθεί η αναρρόφηση λαδιών
-
Μια χαρά αλλάζει έτσι το λάδι.
Το πρόβλημα είναι στο φίλτρο που δεν το αλλάζουν.
Tapatalk
-
Bill πιστεψε με απο τα μεσα του 90 εχω αλλαξει αμετρητες φορες λαδια, αυτο πρωτη φορα το βλεπω, ουτε το χα ακουσει.
leonp εγω το αλλαξα το φιλτρο, σε καθε αλλαγη το αλλαζω.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μια χαρά αλλάζει έτσι το λάδι....
Στα + ότι έτσι δεν μπορούν να σου χτυπήσουν την τάπα/βίδα του κάρτερ
-
Που είναι πανάκριβη απ'ότι γνωρίζω.....
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Που είναι πανάκριβη απ'ότι γνωρίζω.....Το κάρτερ είναι φτηνό;;;;
Edit: όχι ότι είμαι φίλος του ρουφήγματος των λαδιών , μάλλον το αντίθετο.
-
Έφτασαν τα άλτις!!!
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]