-
Ο χρήστης vassilis71 έγραψε:
Γειά σε όλους,Είμαι κάτοχος ενός Renault Scenic II (2007) turbo diesel 1,5 dci και αλλάζω λάδια κάθε 10.000 χιλ. Κάνω κάθε μέρα γύρω στα 80 χιλ. και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ και με πιο τύπο λαδιού να επιμηκύνω τα χιλιόμετρα αλλαγής λαδιών από 10.000 χιλ. σε 15.000 χιλ. Τώρα χρησιμοποιώ τα λάδια ELF TURBO DIESEL 10W-40.
Καλές επιλογές σε 100% Synthetic,
1)Motul 8100 X-cess 5W-40
2)Fuchs TITAN SUPERSYN 5W-40
3)Castrol Edge TD 5W-40 -
Έχει σημασία και τι χλμ είναι αυτά. Αν είναι όλα μαζί με ένα ξεκίνημα και εκτός πόλης μπορείς άνετα με ένα καλό λάδι να πας 15000 ή και αρκετά παραπάνω. Αν όμως κάνεις πολλά ψυχρά ξεκινήματα και τα χλμ είναι κυρίως σταμάτα ξεκίνα στην πόλη και ανεβάζεις συχνά πολλές στροφές καλύτερα να μην το παρακάνεις.
Το σωστό θα ήταν να έκανες ανάλυση του λαδιού σου στα 10000χλμ (χωρίς να τα αλλάξεις) και ανάλογα με τα αποτελέσματα να δεις αν μπορείς να τα κρατήσεις παραπάνω και πόσο. Μπορεί να έβρισκες ότι έτσι όπως τους φέρεσαι κρατάνε και 20000+χλμ! -
Mobil 1 5W30 vs. Motul 300V 5W30 --> http://www.youtube.com/watch?v=3cChm-dqZts
Δείτε τα αποτελέσματα της δυναμομέτρησης. Παίζουν όντως τέτοιες διαφορές σε ροπή και ιπποδύναμη;
-
κανενα eshop με λαδια υπαρχει?
-
-
Βρήκα ένα οργανάκι λαδιού και μου είπε ο πωλητής ότι ο αισθητήρας θερμοκρασίας δεν μπαίνει ούτε στην τάπα των λαδικών ούτε σε αν΄ταπτορα στο φίλτρο ΑΛΛΑ μπαίνει ένα Τ εκεί που είναι ο αισθητήρας της πίεσης λαδιού για το σχετικό λαμπάκι. Είναι λογικό??? Και αν ναι, δείχνει σωστά εκεί?
No ,it's does not replace ANY drain screw.Inside the kit is a 3 way T Piece,Remove your low oil warning light sensor from the engine.Install the 3 way T Piece in it's place.
Connect your existing low oil pressure warning light sensor and the new oil temp sensor into the t piece ports. -
Από την προηγούμενη αλλαγή λαδιού μου περίσσεψαν ~400ml λαδιού στο μπουκάλι τους. Μπορώ να τα χρησιμοποίησω στην επόμενη/μεθεπόμενη αλλαγή (ήτοι, 1-2 έτη αφού παρασκευάστηκε και ανοίχτηκε το μπουκάλι) ή εν τω μεταξύ θα έχει χάσει το λάδι τις ιδιότητες του;
-
Κανένα πρόβλημα.
-
Κωνβ, σήμερα έγινε η αλλαγή και έφυγε για ανάλυση ούρων, εεεε συγνώμη λαδιών προς αμέρικα... Λογικά προς τα τέλη της βδομάδας θα έχουμε άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
Τύφλα να χει ο puntolord, αυτό θα πω μόνο.
-
αναμένουμε Κων/νε με αγωνία
-
Εεεε ρε γλέντια
-
Ελπίζω μόνο να μην τά'χες στο μοτέρ πάνω από 25487χλμ!
-
Τόσο τα άφησε ο Μάριος; Όχι, εντάξει αν και είμαι κοντά
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τόσο τα άφησε ο Μάριος; Όχι, εντάξει αν και είμαι κοντάΣτην τύχη το έγραψα το νούμερο.
Αν και νομίζω, πως ο Μάριος ήταν δραματικά κοντά στα 30000χλμ, όταν τα αντικατέστησε.
-
Μήπως υπάρχει καμία πρόταση για βαλβολίνες, για fiat punto mk2 1.2 16v. Οι προδιαγραφές είναι
SAE 75W-80
API GL-5
MIL-L-2105 D LEV.
FIAT 9.55550
και το εργοστασιο προτείνει τις tutela, αλλά είναι λίγο δυσεύρετες.Ακόμα καλύτερα αν είναι κάποια βαλβολίνη που μπορώ να βρω σε ιντερνετικό μαγαζί!
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Από την προηγούμενη αλλαγή λαδιού μου περίσσεψαν ~400ml λαδιού στο μπουκάλι τους. Μπορώ να τα χρησιμοποίησω στην επόμενη/μεθεπόμενη αλλαγή (ήτοι, 1-2 έτη αφού παρασκευάστηκε και ανοίχτηκε το μπουκάλι) ή εν τω μεταξύ θα έχει χάσει το λάδι τις ιδιότητες του;1 ή 2 έτη αφού ανοίχτηκε το μπουκάλι μάλλον δύσκολο καθώς η οξείδωση θα είναι σε προχωρημένο στάδιο.
-
Εχθές από την Trade-Wind μου ήρθε η παραγγελία των λαδιών για το IMA. (σε λιγότερο από 12 ώρες λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η παραγγελία μέσω internet έγινε στις 01.30 ξημερώνοντας Δευτέρα).
1 US Gallon Mobil 1 0W-20 Advanced Fuel Economy
http://mobiloil.com/USA-English/MotorOi ... 0W-20.aspx
Κόστος 50 €.
(το service τη Δευτέρα το πρωί καθώς μέσα σε 5 μήνες αγγίξαμε τα 11,000 km....)
-
Ενδιαφέρον λάδι, αναρωτιέμαι αν υπάρχουν και άλλοι (πέρα από εμένα και τώρα εσένα) που βάζουν 20άρι.
Εγω προς το παρόν σε 3 οχήματα (στο άλλο είχα βάλει Amsoil ASM και τώρα περισσότερο επειδή είχα ήδη στο ντουλάπι και λιγότερο για δοκιμή έβαλα το αντίστοιχο 10w30 - ναι, σε Corsa '99 1.2 16V)
Λογικά θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι με υβριδικά ή κάποια honda που να έχουν 20άρι χωρίς να το ξέρουν από το εργοστάσιο. Εδώ βάζει καμία αντιπροσωπία default 20άρι άραγε (όπως έχω γράψει στο παρελθόν εμένα το manual λεει συνιστάτε 20αρι και βάζουν 10w40 )
α! και το λινκ χωρίς το httpS για να μην έχετε προβλήματα http://mobiloil.com/USA-English/MotorOi ... 0W-20.aspx
-
Μετά τη φυγή της Shell από την Ελληνική αγορά η αντιπροσωπεία στο ΙΜΑ βάζει τα 0W-20 της FUCHS. Το πρόβλημα είναι ότι τα χρυσοπληρώνεις.
Τo Mobil 1 το προτείνει η HONDA USA για το CIVIC που από το μοντέλο του 2009 και μετά στο εγχειρίδιο της αποκλείει ακόμα και τη χρήση του 5W-20 παρά μόνον σε περιπτώσεις ανάγκης και με ιδιαίτερη προσοχή ως ότου ζεσταθεί ο κινητήρας.
-
Ο χρήστης periklik έγραψε:
Μήπως υπάρχει καμία πρόταση για βαλβολίνες, για fiat punto mk2 1.2 16v. Οι προδιαγραφές είναι
SAE 75W-80
API GL-5
MIL-L-2105 D LEV.
FIAT 9.55550
και το εργοστασιο προτείνει τις tutela, αλλά είναι λίγο δυσεύρετες.Έβαλα τις EPGL-5 75W-90 της CYCLON (βρίσκεις παντού) και έστρωσε το κιβώτιο του Punto. Mε τις Tutela η πρώτη ζόριζε και όταν ήταν κρύο το πρωί και στις πολλές ζέστες.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]