-
Να καταθέσω και γω την γνώμη μου:
FUCHS full συνθετικό 5-40 σε b16a2 : μειώθηκε ο θόρυβος του μοτέρ (στην κρύα εκκίνηση και στο ρελαντί) χθες έκλεισα τα 2000 χιλιόμετρα μ αυτό το λάδι με πολλούς κόφτες ( = 8600+), κρατάει καστανόξανθο χρώμα και την 'κολλώδη' ιδιότητα του στο 'τεστ' ( )με τα δάχτυλα. -
Kαλό το τεστ με τα δάχτυλα, αλλά με 'πιστονιές' το δοκίμασες;
-
Ο χρήστης eikonikos έγραψε:
Να καταθέσω και γω την γνώμη μου:
FUCHS full συνθετικό 5-40 σε b16a2 : μειώθηκε ο θόρυβος του μοτέρ (στην κρύα εκκίνηση και στο ρελαντί) χθες έκλεισα τα 2000 χιλιόμετρα μ αυτό το λάδι με πολλούς κόφτες ( = 8600+), κρατάει καστανόξανθο χρώμα και την 'κολλώδη' ιδιότητα του στο 'τεστ' ( )με τα δάχτυλα.εικονικε τι εγινε ρε φιλε.τοσο καλο αυτι εχεις και καταλαβες την διαφορα στο μοτερ;
μηπως ειναι η ιδεα σου ;
μηπως εκανε ζεστη οταν το εβαλες μπροστα και νομιζες οτι απο τα λαδια ακουγεται πιο ηρεμα;
-
Παρηγγειλα 4λιτρα mobil esp formula 5-30 απο g-market.gr το μεσημερι και αυριο το πρωι θα τα εχω στα χερια μου με acs. Πλεον τις περισσοτερες παραγγελιες τις στελνουν δωρεαν με acs.
-
Καλά Χριστούγεννα εν πρώτοις
Πιστονιές;;; Χε χε, τι είναι τούτο drdino ; Τα λάδια τα συγκρίνω με όσα έχω βάλει ως τώρα, οπότε τα FUCHS είναι καλύτερα απ τα προηγούμενα, δεν ξέρω κάτι παραπάνω, μου έκαναν απλά εντύπωση πως μετά από τόσους κόφτες συνεχίζουν να διατηρούν την 'κολλώδη' ιδιότητα τους, πχ τα Shell Helix γίνονταν νερό (βρήκα τώρα λάδι να συγκρίνω... )
Italakia ναι, το μοτέρ μου ξεκινάει πλέον με λιγότερο μεταλλικό θόρυβο ενώ στο φάσμα από vtec (στα 6200) και πέραν των 8000 το νιώθω πως έχει 'αναπνεύσει'.Για το τελευταίο μην σχολιάσεις, μόνο κάτοχοι b series δεν χρειάζονται μετάφραση
Off topic: πάω να δω στο topic του καπνίσματος αν το έκοψες.... -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Γνωρίζει κανείς τι λάδια βάζει η αντιπροσωπεία στη ΜΒ B170;
Οποιαδήποτε με προδιαγραφές 229.3/229.31 και 229.5/229.51
Άλλες βάζουν συσκευασμένα της Mercedes, άλλες Castrol άλλες Mobil1 κτλ κτλ
Στο ιξώδες υπάρχουν πολλές επιλογές, Aral (0W30,5W30,0W40,5W40) Castrol (0W40,0W30,5W30) Mobil1(0W40,5W30) και διάφορα άλλα!
Για αλλαγή λαδιών μόνο είναι κρίμα να τα χρυσοπληρώσεις σε επίσημο!Είναι το πρώτο service (μόνο αλλαγή λαδιών και φίλτρων βέβαια...) αλλά επειδή έχω κι ένα-δυο θεματάκια να περάσω στην εγγύηση, πρέπει να τους κάνω έτσι κι αλλιώς μια επίσκεψη. Αν προλάβω θα περάσω να πάρω τα λαδάκια από το γνωστό κατάστημα (tw) γιατί φαντάζομαι η αντιπροσωπεία θα χρεώνει αρκετά παραπάνω από 12,5 ευρώ το λίτρο. Τα εργατικά βέβαια δεν τα γλυτώνω...
Ευχαριστώ -
Στα Α και Β βάζουν ημι 10-40 οπότε ότι κι αν πάς θα είναι καλύτερο
-
Καλησπέρα παιδιά.Εγώ χρησημοποιώ τα Μοtul 4100 turbolight 10w40.Είναι καλά λάδια.Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.Έχω όμως ακούσει πολύ καλά λόγια για τα Fuchs που είναι και γερμανικά.Έχω ένα opel corsa B 1000c του 2000 μοντέλο.Εσείς τι λάδια θα μου προτείνατε?
-
oλα τα λαδια καλα ειναι.
εσυ βαλε αυτα που λεει ο κατασκευαστης η βαλε οποια αλλη μαρκα θες αρκει να ειναι 10-40 η οτιδηποτε αλλο προτεινει.α και που σαι,δεν χρειαζεται να δωσεις μια περιουσια,ενα φθηνο λαδακι βαλε και εισαι πρωτος.
-
OK ευχαριστώ
-
Ο χρήστης meletis13forever έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά.Εγώ χρησημοποιώ τα Μοtul 4100 turbolight 10w40.Είναι καλά λάδια.Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.Έχω όμως ακούσει πολύ καλά λόγια για τα Fuchs που είναι και γερμανικά.Έχω ένα opel corsa B 1000c του 2000 μοντέλο.Εσείς τι λάδια θα μου προτείνατε?Εξαρτάται κυρίως από την χρήση που κάνεις.
-
Έχεις δίκιο.Συνήθως το αμάξι είναι φορτωμένο και μου ζοριζεται επειδή είναι χιλιαράκι.Λέω να βάλω πλήρως συνθετικά λάδια για καλύτερη συντήρηση.
-
πλήρως συνθετικό 10w40 μάλλον είναι μόνο το amsoil AMO 10w40.
Λογικά τα περισσότερα 5w40 και 0w40 είναι πλήρως συνθετικά.
Μπορείς να δεις την λίστα εδώ http://www.prcclub.gr/Topics/Lubricants/Lubricants.htm και να κοιτάξεις ιδιαίτερα την ρευστότητα ζεστό καθώς και τον δείκτη HTHS.
Πόση κατανάλωση λαδιού έχεις; Θερμοκρασίες ανεβάζει; -
Θερμοκρασίες μου ανεβάζει εύκολα αλλά λάδια δεν μου καίει.Εγώ έχω δει το Fuchs TITAN Supersyn ECOFLEX SAE 5W30 και λέω να το προτιμήσω.
-
Ο χρήστης meletis13forever έγραψε:
Θερμοκρασίες μου ανεβάζει εύκολα αλλά λάδια δεν μου καίει.Εγώ έχω δει το Fuchs TITAN Supersyn ECOFLEX SAE 5W30 και λέω να το προτιμήσω.αν και τολμηρή η κίνησή σου να πας σε 30άρι συμφωνώ. αν όμως συνεχίσει και σου καίει και μετά τα πρώτα 1000 χλμ (όπου μεταξύ των άλλων θα καούν τα παλαιά κατάλοιπα) τότε ίσως πρέπει να ψάξεις κάποιο ποιό ισχυρό 30άρι ή να γυρίσεις πάλι σε 40άρι. Ειδικά αν δεν στρώσουν τα πράγματα μετά από 2η αλλαγή με τα ίδια λάδια.
Ψάξε και την ποιότητα του παραφλού σου αν χρειάζεται να συμπληρώνεις συχνά -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
πλήρως συνθετικό 10w40 μάλλον είναι μόνο το amsoil AMO 10w40.Και το Motul 300V
-
- redline 10-40!
-
Ευχαριστώ παδιά.Στην επόμενη αλλαγή θα δοκιμάσω τα 5w30 Fuchs και βλέπουμε πως θα πάει το πράγμα.
-
Μόλις ήρθε το πολυαναμενόμενο mail από blackstone...
Επειδή έχω να παώ σε έναν γιατρό, θα ανεβάσω το pdf μόλις γυρίσω. -
Χρειάζεσαι γιατρό επειδή διάβασες το mail?
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]