-
oleoblitz δεν τα λες και no-name. Ιταλικά , τα βάζει και ο megane98 στο...megane σε 10w40 βέβαια και είναι μέχρι τώρα ευχαριστημένος. Να ήταν τουλάχιστον ACEA A3.. , βλέπω οτι είναι A2 δηλ. λίγο κατώτερα σε αντοχή.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εχω ωραια λαδοϊστορια που ξεχασα να μοιραστω μαζι σαςΜου λεει μη σε νοιαζει, σου εβαλε καλα λαδια λαδια για χειμωνα, που βγαζουν ανετα 10.000χλμ, σου εχει κι ο,τι περισσεψε στο πορτ μπαγκαζ αν χρειαστεις να συμπληρωσεις.
Κατεβαινω και βλεπω ενα no name 15-40
Με τόσα διαφορετικά μπουκάλια που βλέπω και με ότι υπολείμματα υπάρχουν στον κινήτρα απο προηγούμενα λάδια,( καθόσον κανένα συνεργείο δεν περιμένει να σταματήσει παντελώς η ροή απ΄ το άδειασμα του κάρτερ ), να μην ανησυχείς:
Είναι για χειμώνα και θα κρατήσουν πάνω απο 10.000χλμ.
Ο μ.ο. ιξώδους είναι 12W-33, ACEA A2,5/B4,2 ! -
άμα σου πω από πότε είναι αυτά
εδώ και 2 χρόνια (4 αλλαγές δλδ) βάζω castrol 5-40, ένα απ αυτά τα μπουκάλια δε τέτοιο έχει μέσα μιας και το αγοράζω σε 5κιλα
βασικά το μόνο που με πειράζει είναι το ιξώδες, αλλά απ την άλλη τα λυπάμαι να τα πετάξω με 2000 χλμ
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Άσε που έπρεπε να βάλεις κάποιο που να καλύπτει τις νεότερες προδιαγραφές της VW 507.00 , δηλ. το Mobil 1 ESP Formula 5W-30
Για κανεναν λογο. 502.00/505.00 λεει το βιβλιαρακι.
Κι επιμενω, μπορει στις φορμουλες να ισχυει, αλλα τα τεχνικα χαρακτηριστικα των λαδιων αλλα λενε...
Aσε το οτι το 1 στα τεστ δε παιρνει και τις καλυτερες κριτικες...Edit : τωρα που το κοιταω δεν υπαρχει καποιο mobil 1 5-40 approved απο την VW... οποτε ακυροοοο
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Edit : τωρα που το κοιταω δεν υπαρχει καποιο mobil 1 5-40 approved απο την VW... οποτε ακυροοοο
Χαλάρωσεεε
http://www.mobil.co.uk/UK-English-LCW/c ... 5w40.aspx#Mobil Super 3000 X1 has the following builder approvals: 5W-40
Opel GM-LL-B-025
MB Approval 229.3
**VW 502 00 / 505 00 **
Porsche A 40
Peugeot/Citroën Automobiles B71 2296
BMW Longlife 01
Renault RN0710, RN0700
LADA AvtoVAZ, Group 'Luxe' -
Edit : τωρα που το κοιταω δεν υπαρχει καποιο mobil 1 5-40 approved απο την VW... οποτε ακυροοοο
Χαλάρωσεεε
http://www.mobil.co.uk/UK-English-LCW/c ... 5w40.aspx#Mobil Super 3000 X1 has the following builder approvals: 5W-40
Opel GM-LL-B-025
MB Approval 229.3
**VW 502 00 / 505 00 **
Porsche A 40
Peugeot/Citroën Automobiles B71 2296
BMW Longlife 01
Renault RN0710, RN0700
LADA AvtoVAZ, Group 'Luxe'Ναι τι λεω? Αυτο αγορασα!
Το Mobil 1 δεν υπαρχει λεμε... Οχι το super 3000... -
Ανοίγεις τον explorer , πληκτρολογείς '10w40 τιμή' ή '5W40 τιμή' και πατάς το enter. Αν είσαι αστέρι στους Η/Υ επιλέγεις να σου βγάζει μόνο σελίδες από Ελλάδα , αλλά δεν είναι απαραίτητο . Τιμή είναι ελληνική λέξη έτσι κι αλλιώς , τα περισσότερα αποτελέσματα που θα σου βγάλει θα είναι από Ελλάδα.ρε συ μουσατε ξερω να κανω ψαξιμο , απλα οταν αναφερθηκε ο λαμπριανιδης εδω μεσα σωθηκε πολυς κοσμος και εγω μαζι μιας και στελνει στην επαρχια χωρις χρεωση , απλα επειδη πολλες φορες δεν εχει
κατι που θελω (οπως τωρα που θελω λαδια για τρακτερ) αν υπαρχει κανενας αντιστοιχος λαδας
με σιγουρα φτηνα και καλα λαδια .
αν θυμασαι του συγκεκριμενου τα ειχαν στειλει και αγγλια για αναλυσεις (μηπως ησουν και συ)
και ηταν ενταξει.
τελος παντων οπως και ναχει ευχαριστω που απαντησες. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
[
Το Mobil 1 δεν υπαρχει λεμε... Οχι το super 3000...Σωστά, αλλά ποιός ο λόγος σώνει και καλά να είναι 5W40 ; Τη VW δεν την ενδιαφέρει αυτό , μπορεί να είναι είτε 0W40 ή 5W40 ή 5W30 ή και 0W30 .
-
[
Το Mobil 1 δεν υπαρχει λεμε... Οχι το super 3000...Σωστά, αλλά ποιός ο λόγος σώνει και καλά να είναι 5W40 ; Τη VW δεν την ενδιαφέρει αυτό , μπορεί να είναι είτε 0W40 ή 5W40 ή 5W30 ή και 0W30 .
Tα 5w-40 ταιριαζουν περισσοτερο στο στυλ μου και στις θερμοκρασιες της Αθηνας. Τα προτιμω.
-
11,65 για Castrol Edge FST 5w-30 καλά είναι;
Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
-
Το όριο του ενός χρόνου (ανεξαρτήτως χλμ) το τηρείτε/θεωρείτε λογικό?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Το όριο του ενός χρόνου (ανεξαρτήτως χλμ) το τηρείτε/θεωρείτε λογικό?Προσωπικά, δεν το τηρώ εφόσον έχω διανύσει τα μισά χλμ των προδιαγραφών λαδιού και με δεδομένα την ήπια οδήγηση και το γεγονός ότι το όχημα φυλάσσεται σε κλειστή θέση , όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται απο 12-27οC.
Σε καμιά περίπτωση όμως δεν υπερβαίνω τους 18 μήνες. -
τι ζωη εχει ενα ανοιγμενο μπουκαλι 10-40, χρειαστηκε να συμπληρωσω πριν κανα τριμηνο και απο τοτε ηταν στο πορτμπαγκαζ.
να παρω φρεσκο ή δεν θα εχει προβλημα;;
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
τι ζωη εχει ενα ανοιγμενο μπουκαλι 10-40, χρειαστηκε να συμπληρωσω πριν κανα τριμηνο και απο τοτε ηταν στο πορτμπαγκαζ.να παρω φρεσκο ή δεν θα εχει προβλημα;;
Πετα το ,εχει ταγκιασει!!!
Μηπως εισαι υπερβολικα υπερβολικος;
-
απλα δεν ξερω...
τελικα το πεταω ή το βαζω;;
12 ευρω ειναι θα μου πεις, αλλα μαζευε και ας ειναι ρωγες...
-
να μην το πεταξεις βεβαια, μια χαρα ειναι το λαδι
-
Για κανά τρίμηνο τί να πάθει? Πες ότι ήταν μέσα στο μοτέρ και δουλευόταν με θερμοκρασίες κλπ...
Δεν είναι και αναψυκτικό να χάσει το ανθρακικό
Χιούμορ....Χιούμορ!! -
δεν μου κοβει ρε γμτ!!
-
Κόψε μία ντομάτα τριαντάφυλλο......αλατάκι,ρίγανη....λίγο ψωμάκι.......
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Το όριο του ενός χρόνου (ανεξαρτήτως χλμ) το τηρείτε/θεωρείτε λογικό?
Προσωπικά, δεν το τηρώ εφόσον έχω διανύσει τα μισά χλμ των προδιαγραφών λαδιού και με δεδομένα την ήπια οδήγηση και το γεγονός ότι το όχημα φυλάσσεται σε κλειστή θέση , όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται απο 12-27οC.
Σε καμιά περίπτωση όμως δεν υπερβαίνω τους 18 μήνες.Ανάλογα και το λάδι. Δεν έχουν όλα τις ίδιες αντοχές.
Ένας βασικός λόγος μείωσης της ζωής του λαδιού είναι οι εκκινήσεις ειδικά σε κρύο και οι μικρές διαδρομές που δεν ζεσταίνεται καλά. Τότε η υγρασία που υπάρχει ή δημιουργείται στην αρχή που ο θάλαμος καύσης δεν έχει ζεσταθεί μετατρέπεται σε θειικό οξύ που περνάει στο κάρτερ και το λάδι οφείλει να εξουδετερώσει. Η ζωή όμως ενός λαδιού που δεν προλαβαίνει να κρυώσει είναι τεράστια (έχουν κάνει μετρήσεις με ταξί και φορτηγά) αρκετές φορές παραπάνω από τα προτεινόμενα χλμ.
Εγώ βάζω καλά συνθετικά λάδια και όλες μου οι διαδρομές επαρκούν για να ζεσταθεί κλπ. Οπότε μια και πλέον κάνω πολύ λίγα χλμ και πολύ λίγες εκκινήσεις τα κρατάω παραπάνω.
Άσχετο αλλά κι εγώ στο υπόγειο γκαράζ τις ίδιες θερμοκρασίες έχω μετρήσει!
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]