-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Το φτηνό λάδι, και το made in Greece μην το υποτιμάτε (άλλωστε γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε).
Παράδειγμα, η Mercedes στα τεχνικά της φυλλάδια με τις προδιαγραφές περιέχει μάρκες λαδιών και Aegean, και Cyclon, και EKO. Οποιος δεν πιστεύει έχω και λινκ.Kαλό είναι να είμαστε υποστηρικτές ελληνικών προίοντων αλλά όχι και με λιπαντικά! Δλδ λάδι των 4 ευρώ έχει την ίδια ποιότητα και πρόσθετα με ένα των 8 ευρώ; H EΛΒΙΑΝ που κάνει συλλογή λιπαντικών, λαδιών, τηγανέλαια και γενικώς βιομηχανικών υλικών τα πηγαίνουν σε γνωστές βιομηχάνιες του τύπο BP Ελληνική Α.Ε. Πετρελαιοειδών, ΑVIN Oil κλπ.Βέβαια θα μου πείτε 'που το ξέρεις ότι οι Castrol μαστρολ κλπ δε κάνουν το ίδιο', δε το ξέρω απλώς θέλω να πιστεύω ότι εταιρείες μεγάλες όπως Castrol, Valvoline, Eneos και άλλες δεν είναι απάτη. Γτ απ' ότι φαίνεται όσοι βάζουμε λιπαντικά με 6, 8+ ευρω είμαστε κορόϊδα.Εγώ προσωπικά από χρήση όσο αφορά BP δεν έχω και την καλύτερη και θεώρω ότι είναι υπερτιμήμενο τώρα για Avin δε ξέρω.
-
Όταν το GM 5-30 που καλύπτει τις προδιαγραφές όλων των γερμανών κατασκευαστών το βρίσκεις με 6-7 ευρώ το λίτρο, δεν έχει νόημα να δώσεις περισσότερα...
-
απο που προτεινετε να κανω Online αγορα λαδιου?που εχει πιο φτηνα?
10-40 ψαχνω. -
http://www.autobeat.gr/index.php?main_p ... _id=102060
No1 in Korea ( made in Korea by SK lubricants), group 3 .
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Όταν το GM 5-30 που καλύπτει τις προδιαγραφές όλων των γερμανών κατασκευαστών το βρίσκεις με 6-7 ευρώ το λίτρο, δεν έχει νόημα να δώσεις περισσότερα...Δεν είναι έτσι,τα είπαμε και παλιότερα.
Υπάρχει πχ λάδι 5w/30 για τον όμιλο VAG από γνωστή-πασίγνωστη εταιρία λιπαντικών (ξένη) με προδιαγραφές 506.00 και μπλα μπλα για 30(βενζίνη) και 45 000km(diesel) όπως ακριβώς ορίζει η αυτοκινητοβιομηχανία αλλά το λάδι είναι....ημισυνθετικό
Φυσικά η τιμή του είναι Α ευρώ και μιας άλης εταιρίας Α+B ευρώ.
Τι σημαίνει αυτό?
Οτι πρακτικά μπορεί ναι μεν να καλύπτει οριακά τις προδιαγραφές αλλά ένα φουλ συνθετικό με τις ίδιες προδιαγραφές πρακτικά λειτουργεί ποιό άνετα και προστατεύει καλύτερα το μοτέρ,οπότε όλα δεν είναι νούμερα και πιστοποιήσεις.
Γι αυτό και βλέπουμε μοτερ τα οποία είναι συντηρημένα με κωλόλαδα της φθήνιας όπως τα GM και τα motorcraft στα 100 000km κοπανάνε τα ωστήρια κι εσωτερικά έχουν μαζέψει ένα δάχτυλο καρβουνίλα.
Τι να συγκρίνουμε τώρα,mobil1,liqui moly,castrol κλπ με τις σαβούρες των GM kai motorcraft? -
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Όχι και στα 30000 αλλαγή λαδιών. Υπερβολή για να χαλάνε τα μοτέρ και να κερδίζουν οι αντιπροσωπίες.Συμφωνούμε αν και για τις συνθήκες της Γερμανίας πιστεύω ότι τα συγκεκριμένα διαστήματα αλλαγής είναι εφικτά.
Γι αυτόν ακριβώς το λόγο οι αντιπροσωπείες βάζουν τα κωλόλαδα που λέγαμε,για να είναι ανταγωνιστικό το πακέτο του service καθώς ο πελάτης δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει το λίτρο Χ λεφτά πχ για τα Liqui Moly,οπότε βάλε σαβούρα μέσα να είναι όλοι ευχαριστημένοι κι όταν σπάσει το μοτερ πάλι δουλειά θα κάνουμε....... -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
απο που προτεινετε να κανω Online αγορα λαδιου?που εχει πιο φτηνα?
10-40 ψαχνω.http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... 57&lang=el
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Όχι και στα 30000 αλλαγή λαδιών. Υπερβολή για να χαλάνε τα μοτέρ και να κερδίζουν οι αντιπροσωπίες.
Συμφωνούμε αν και για τις συνθήκες της Γερμανίας πιστεύω ότι τα συγκεκριμένα διαστήματα αλλαγής είναι εφικτά.
Γι αυτόν ακριβώς το λόγο οι αντιπροσωπείες βάζουν τα κωλόλαδα που λέγαμε,για να είναι ανταγωνιστικό το πακέτο του service καθώς ο πελάτης δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει το λίτρο Χ λεφτά πχ για τα Liqui Moly,οπότε βάλε σαβούρα μέσα να είναι όλοι ευχαριστημένοι κι όταν σπάσει το μοτερ πάλι δουλειά θα κάνουμε.......G60 θεωρείς τα liqui molly καλά λάδια? Μου τα είπαν ως καλά σε ένα κατάστημα εδώ στη Γερμανία, τη στιγμή που ήθελα να αγοράσω το motul 8100 excess 5w-40. Δεν είχαν τα motul κ θεώρησα ότι ήθελαν απλώς να μου τα πασάρουν. Είναι ίδιας κλάσης με τα castrol ή ένα κλικ πιο κάτω? Για τα motul παραπάνω τί λες? Τα βάζω στο 1,4fsi golf 5.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
G60 θεωρείς τα liqui molly καλά λάδια?
ΓΑΜΑΝΕ,αλλά ποιός τα πληρώνει όπως επίσης τα motul και τόσα άλλα.
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
http://www.texacobaltic.eu/en/products/cars/havoline-ultra-s-5w-30.htmlΑυτό τί λέει; Το έχει δοκιμάσει κανείς;
Καλά είναι ρε παιδιά,η texaco δεν είναι τυχαία εταιρία ανήκει δε πλέον στον όμιλο chevron,αμερικανιά.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
σιγά ρε συ, τα έχουν πολύ φθηνά εδώ... κ τα motul από το ebay είναι πολύ φθηνά...
δεν ξέρω πως, αλλά προχθές αγόρασα castrol 0w-30 edge fst με 7,2€ το λίτρο. Στα καταστήματα το είχαν γύρω στα 85€ το 5λιτρο.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
σιγά ρε συ, τα έχουν πολύ φθηνά εδώ... κ τα motul από το ebay είναι πολύ φθηνά...
δεν ξέρω πως, αλλά προχθές αγόρασα castrol 0w-30 edge fst με 7,2€ το λίτρο. Στα καταστήματα το είχαν γύρω στα 85€ το 5λιτρο.
Ε είναι φθηνά γιατί είναι made in germany γιατρέ μου,δεν είναι εισαγόμενα.
-
κι ένα ευκολο ψαχτήρι ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά για λάδια σασμαν/atf/τιμονιού κλπ
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/web. ... guide.html -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ε είναι φθηνά γιατί είναι made in germany γιατρέ μου,δεν είναι εισαγόμενα.
κατάλαβα. δλδ πρόκειται περί σοβαρής εταιρίας... θα το έχω υπόψη μου στις επόμενες αλλαγές... thanks a lot G60
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
κι ένα ευκολο ψαχτήρι ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά για λάδια σασμαν/atf/τιμονιού κλπ
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/web. ... guide.htmlκαι στα ελληνικά...
http://www.autopartscenter.gr/advancedSearch.aspx.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Όταν το GM 5-30 που καλύπτει τις προδιαγραφές όλων των γερμανών κατασκευαστών το βρίσκεις με 6-7 ευρώ το λίτρο, δεν έχει νόημα να δώσεις περισσότερα...
Δεν είναι έτσι,τα είπαμε και παλιότερα.
Υπάρχει πχ λάδι 5w/30 για τον όμιλο VAG από γνωστή-πασίγνωστη εταιρία λιπαντικών (ξένη) με προδιαγραφές 506.00 και μπλα μπλα για 30(βενζίνη) και 45 000km(diesel) όπως ακριβώς ορίζει η αυτοκινητοβιομηχανία αλλά το λάδι είναι....ημισυνθετικό
Φυσικά η τιμή του είναι Α ευρώ και μιας άλης εταιρίας Α+B ευρώ.
Τι σημαίνει αυτό?
Οτι πρακτικά μπορεί ναι μεν να καλύπτει οριακά τις προδιαγραφές αλλά ένα φουλ συνθετικό με τις ίδιες προδιαγραφές πρακτικά λειτουργεί ποιό άνετα και προστατεύει καλύτερα το μοτέρ,οπότε όλα δεν είναι νούμερα και πιστοποιήσεις.
Γι αυτό και βλέπουμε μοτερ τα οποία είναι συντηρημένα με κωλόλαδα της φθήνιας όπως τα GM και τα motorcraft στα 100 000km κοπανάνε τα ωστήρια κι εσωτερικά έχουν μαζέψει ένα δάχτυλο καρβουνίλα.
Τι να συγκρίνουμε τώρα,mobil1,liqui moly,castrol κλπ με τις σαβούρες των GM kai motorcraft?Την περίπτωση που αναφέρεις δεν την ξέρω αλλά εδώ μιλάμε για GM λάδια, αυτά που βάζουν στις αντιπροσωπείες.
...και πλέον τα βρίσκεις και με λιγότερο από 5 ευρώ το λίτρο
http://www.e-antallaktika.com.gr/gm-ope ... 42003.html (δεν έχω αγοράσει από εκεί).
Προσωπικά με αυτά τα λάδια και τους προγόνους τους, εδώ και ~125.000χλμ. δεν έχω κανένα πρόβλημα. -
Τα λάδια είναι πολύ, μα πολύ μεγάλη μπίζνα.
Τα 100% συνθετικά είναι λίγα στην αγορά και πολύ ακριβά αφού είναι λάδια εστέρων, τα Αμερικανικά δικαστήρια έχουν επιτρέψει διάφορες ονομασίες των συνθετικών λαδιών ανάλογα με την μέθοδο παραγωγής των λαδιών αυτών, ακόμα και αν προέρχονται από βασικό λάδι πχ Ηydrocracκing, από τότε χάθηκε η μπάλα, ο καθένας ονομάζει συνθετικό το δικό του λάδι αφού κινείται στα όρια της νομοθεσίας, τα πλήρως συνθετικά λάδια είναι λίγα και δεν έχουν σχέση με τη σαβούρα των συνθετικών της αγοράς που κοστίζουν τα 4-5 λίτρα όσο κοστίζουν 2 κυριακάτικοι καφέδες.
Το αν κάνουν δουλειά είναι άλλο θέμα, χρειάζεται ανάλυση που όμως αν την κάνεις σε κάθε αλλαγή γιατί σε κάθε αλλαγή βάζεις άλλο λάδι ψάχνοντας για το άγιο δισκοπότηρο είναι φτηνότερα να αγοράζεις τα ακριβώτερα λάδια της αγοράς, από την άλλη για να δείξει ένα λάδι άσχετα με τις αναλύσεις που βλέπουμε συχνά εδώ τι αξίζει, πρέπει να κάνει με το ίδιο λάδι το μοτέρ πάνω από 1000.000 χλμ. Αν αποφασίζουμε να αλλάζουμε κάθε φορά λάδι γιατί μας μύριζε ( αν μυρίζει βενζινη δεν φταίει το λάδι ) ή γιατί το χρώμα δεν ταιριάζει με το μπλουζάκι μας, ή γιατί βγήκε λίγο πιο ξανθό ή λίγο πιο μαυρούλι, τότε έχουμε πρόβλημα με τα ψυχολογικά μας.
Μιλάω πάντα για τα λάδια που χρειάζονται τα κοινά μας αυτοκίνητα, δεν μιλάω ούτε για ειδικά μοτέρ, ούτε για αγωνιστικά μοτέρ, ούτε για εξωγήινα μοτέρ. Πάντα αυτά που προτείνει το χαζομάνουαλ του τουτού μας είναι λάδι που θα κάνει τουλάχιστον 200.000 χλμ το μοτέρ με αυτό με τις συνήθεις αλλαγές που πάλι προτείνει ο κατασκευαστής, ο οποίος ξέρει πολλά περισσότερα από εμάς για το δικό του προϊόν, αλλά εμείς είμαστε μάγκες και ξέρουμε πάντα περισσότερα.
http://en.citizendium.org/wiki/Hydrocracking
http://www.britannica.com/EBchecked/top ... rocracking -
Μπορεις να μας πεις ποια λαδια ειναι πραγματικα συνθετικα? Υπαρχει περιπτωση λαδι με 20 ευρω το λιτρο να μην ειναι πληρως συνθετικο? Το eneos sustina ας πουμε...
-
Οι μεγάλες εταιρείες έχουν καλά λάδια. Πχ τα συνθετικά της Mobil μπορεί να μην είναι φουλ συνθετικά (να είναι Gr. III) αλλά δεν πρόκειται να δεις βρώμικους κινητήρες με τέτοια λάδια.
Βέβαια τα πουλάνε ακριβά και μπορεί να μη στοιχίζουν τόσο (γιατί δεν είναι Gr. IV) αλλά πουλάνε τεχνογνωσία.
Αν μπορείς φτιάξε κι εσύ τέτοια λάδια με Gr. III, άλλοι δεν μπορούν να φτιάξουν τέτοια λάδια χρησιμοποιώντας Gr. IV.Ποτέ οι εταιρείες δεν λένε τι συστατικά έχει το λάδι τους και πόσο στοιχίζει, μόνο πόσο το πουλάνε.
Αν είναι καλό το πουλάνε ακριβά. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τι να συγκρίνουμε τώρα,mobil1,liqui moly,castrol κλπ με τις σαβούρες των GM kai motorcraft?Τους λες ότι βάζουν κωλόλαδα και απαντάνε ότι είναι καλά λάδια προδιαγραφών.
Ναι, γι αυτό μαυρίζουν οι κινητήρες, βουλώνουν και χτυπάνε τα υδραυλικά ωστήρια.Είναι λάδια για να βγάλει την εγγύηση το αμάξι χωρίς πρόβλημα.
Μετά να αγοράσεις καινούριο, δεν θα το κρατήσεις 20 χρόνια.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]