-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Α, και ήρεμα με την τάπα, τα 'παμε.Απο τις πιο πολυτιμες συμβουλες, που συνηθως περνανε στα 'ψιλα'.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Παλικάρι κάτι κάνεις λάθος.Νομίζω οτι το έχεις μπερδέψει.
Όταν λέμε οτι είναι 100% ημισυνθετικό,εννοούμε 50% ορυκτό και 50% πρόσθετο.
Όταν λέμε ημισυνθετικό,μπορεί να εννοούμε το 99% που λές.Όχι μόνο τα λες, επιμένεις κιόλας αυτοσχεδιάζοντας μέχρι όσο δεν παίρνει... Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.....
Και αν δεν κάνω λάθος εμπορεύεσαι κιόλας λάδια....Αν και απο τους 'αρχηγούς' του φόρουμ,ειρωνεύεσαι χωρίς να σου έχω δώσει κανένα δικαίωμα γι αυτό.
Προφανώς σου το δίνει μάλλον η 'θέση 'σου.
Όταν λές' αυτοσχεδιάζεις',τι εννοείς?
Εσύ τουλάχιστον ξέρεις τι κάνω εγώ,εν αντιθέσει με μένα που δεν γνωρίζω κάτι,γιατί προφανώς η ανωνυμία λέει πολλά.
Για πάμε λοιπόν..... -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
To 5-30 είναι μεν αποδεκτό, όχι το πρώτης επιλογής δε. Στις αντιπροσωπείες και στους μηχανικούς του κώλου αναφέρομαι που ζουν ακόμα χρόνια πίσω. Πάλι καλά που δεν του βάλαν 10-40 'γιατί εδώ είναι Ελλάδα'.
Είναι εκτός εγγύησης;
Ναι είναι εκτός εγγύησης. Εντάξει 10W-40 θα ήταν too much...
Προσωπική άποψη να βάλει 5w30,αλλά να είναι PSA B 71 2290, αυτό που θα διαλέξει.
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
ΥΓ: Υπάρχει περίπτωση να μου τ αλλάξουν σε κανα συνεργείο με κανα 10ρικο άραγε; Όχι τπτ άλλο αλλά για να δώ πώς γίνεται να ξέρω απο δώ κ εμπρός.Υπάρχουν πολλά videos 'how to ...' στο net, ή σε κάποιο forum για το αμάξι σου. Ποιό έχεις;
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
To 5-30 είναι μεν αποδεκτό, όχι το πρώτης επιλογής δε. Στις αντιπροσωπείες και στους μηχανικούς του κώλου αναφέρομαι που ζουν ακόμα χρόνια πίσω. Πάλι καλά που δεν του βάλαν 10-40 'γιατί εδώ είναι Ελλάδα'.
Είναι εκτός εγγύησης;
Ναι είναι εκτός εγγύησης. Εντάξει 10W-40 θα ήταν too much...
Προσωπική άποψη να βάλει 5w30,αλλά να είναι PSA B 71 2290, αυτό που θα διαλέξει.
Ο κατασκευαστής ξέρει καλύτερα.
-
Υπάρχουν πολλά videos 'how to ...' στο net, ή σε κάποιο forum για το αμάξι σου. Ποιό έχεις;
hyundai lantra του 99' ωστόσο δεν έχω μέρος να το κάνω. Δηλ άν γινόταν θα γινόταν εκεί που το χω παρκαρισμένο,
-
καλησπερα,
ψαχνω να βαλω αλλες βαλβολινες απο τις μαμισιες tutela zc 75 synth μηπως και δεν γρατζουναει στις αλλαγες της 2ας -3ης.Σε 75w 80 gl5 εχει να προτεινει κανεις τιποτα καλο;
Αναμεσα σε fuchs-motul-red line-ELF τι εμπιστευεστε;Επισης κατι αλλο
motul Technosynthese 75w80
Viscosity grade SAE J306 75W-80
Density at 15°C (59°F) ASTM D1298 0.882
Viscosity at 40°C (104°F) ASTM D445 58.8 mm²/s
Viscosity at 100°C (212°F) ASTM D445 10.1 mm²/s
Viscosity index VIE ASTM D2270 160
Flash point ASTM D92 204°C / 399°F
Pour point ASTM D97 -36°C / -32°Ftutela 75synth
Density at 15°C (59°F) ASTM D1298 0.884
Viscosity at 40°C (104°F) ASTM D445 62.0 mm²/s
Viscosity at 100°C (212°F) ASTM D445 10.5 mm²/s
Flash point 210°C
Pour point -40°Cισχυουν αυτα που γραφουν οι κατασκευαστες;Η ειναι παπατζιλικια;Και αν ισχυουν τι απο αυτο το πινακακι προσεχουμε πολυ;
Και τι ειναι Technosynthese;Thanks
-
Ο χρήστης snuppy έγραψε:
Αναμεσα σε fuchs-motul-red line-ELF τι εμπιστευεστε;
Και τους 4 αν και θα προτιμούσα Γάλλο...
Και τι ειναι Technosynthese;
Υποθέτω το group III της motul .
-
Λιπαντικά με βάση συνθετικό και mineral λάδι.
-
QUALITY
A Technosynthese lubricant is a mix between Mineral and Synthetic based oils. MOTUL uses frequently the ESTER as Synthetic based oil into its formulations for Passenger car, Motorcycle and Heavy Duty engine oils.
Technosynthese is a MOTUL Brand since many years. -
Με λιγο ψαξιμο που εκανα
Density at 15°C (59°F) ASTM D1298 0.882
Viscosity at 40°C (104°F) ASTM D445 58.8 mm²/s
Viscosity at 100°C (212°F) ASTM D445 10.1 mm²/s
Flash point ASTM D92 220°C / 399°F4
Pour point ASTM D97 -36°C / -32°FViscosity at 40°C
Καλο ειναι να ειναι οσο πιο χαμηλα γινεται.Παιζει ρολο στα 'γρατζουνισματα' οταν ειναι κρυο το αμαξι.Οσο πιο μικρο τοσο καλυτερα.Viscosity at 100°C
Aυτο ειναι οταν ζεσταινεται το αμαξι.Απο οτι εχω διαβασει καλο ειναι να ειναι γυρω στο 10 mm²/s.Να μην ειναι πολυ χαμηλο.Viscosity index VIE ASTM D2270 160
Αυτο βγαινει απο το Viscosity at 40°C-100 °C.Μεγαλυτερο ειναι καλυτερο.Flash point 210°C
Pour point -40°CAυτα παιζουν ρολο για ακραιες θερμοκρασιες που ποτε δεν θα πιασουμε.Αν δεν εχουμε αγωνιστικο αμαξι που τρεχει σε πιστες,δεν αξιζει να τα κοιταμε εκτος και αν εχει πολυ χαμηλα ορια.
πχ Flash point 130°C
Pour point -10°Cπου ποτε δε θα δουμε νομιζω.
Τα ακριβα λαδια ειναι για αγωνιστικη χρηση.Εχουν μεγαλες αντοχες σε θερμοκρασιες αλλα δεν κανουν για απλα αμαξια.Εχουν δυσκολοτερες αλλαγες σε κρυο αμαξι. πχ. Viscosity at 40°C 80 mm²/s
Αν καπου κανω λαθος διορθωστε με .Να μαθω θελω και γω γιατι με τους μηχανικους-εμπορους εκει εξω ουτε συζητηση.Μονο το κερδος ψαχνουν,αδιαφορουν για το αν θα σου σκισει το σασμαν-διαφορικο μια λαθος βαλβολινη.
πιστευω η fuchs titan ειναι οτι καλυτερο για συνθετικο 75w-80 με βαση παντα τα τεχνικα χαρακτηριστικα.Θα ψαξω να δω που μπορω να βρω.Ο Λαμπριανιδης δεν εχει.
Density at 15ºC DIN 51757 0.882 g/ml
Flash Point, CoC DIN ISO 2592 190ºC
Pourpoint DIN ISO 3016 -48ºC
Foaming Tendency Seq. I/II/III ASTM D 892 10/0 ; 20/0 ; 10/0 ml
Dynamic Viscosity at -40ºC DIN 51398 37,000 mPas
Kinematic Viscosity at 40ºC DIN 51562-1 49.8 mm²/s
Kinematic Viscosity at 100ºC DIN 51562-1 9.4 mm²/s
Viscosity Index DIN ISO 2909 175Φαινεται καλη οπως και η elf nfp 75w 80 που εχει καλη φημη.
Density at 15ºC 0.89 g/ml
Flash Point, 215ºC
Pourpoint -42ºC
Kinematic Viscosity at 40ºC DIN 51562-1 51 mm²/s
Kinematic Viscosity at 100ºC DIN 51562-1 8.8 mm²/s
Viscosity Index 152 -
Ο χρήστης snuppy έγραψε:
.....Τα ακριβα λαδια ειναι για αγωνιστικη χρηση.Εχουν μεγαλες αντοχες σε θερμοκρασιες αλλα δεν κανουν για απλα αμαξια.Εχουν δυσκολοτερες αλλαγες σε κρυο αμαξι.
Αν καπου κανω λαθος διορθωστε με .Να μαθω θελω και γω γιατι με τους μηχανικους-εμπορους εκει εξω ουτε συζητηση.Μονο το κερδος ψαχνουν,αδιαφορουν για το αν θα σου σκισει το σασμαν-διαφορικο μια λαθος βαλβολινη.Όλα αυτά που λες αφορούν κυρίως το ιξώδες και ένα μικρό μόνο μέρος της συμπεριφοράς του. Που αποτελεί ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων και ιδιοτήτων ενός λιπαντικού για τις οποίες χρειάζονται πολλά περισσότερα τεστ για να περιγραφούν και εκτιμηθούν.
Το εύρος θερμοκρασιών που ποτέ δεν θα πιάσεις έχει σημασία στο να κρίνεις την ποιότητα και προέλευση/κατηγορία ποιότητας του λιπαντικού. Η ποιότητα αυτή μετράει στο πως θα συμπεριφερθεί στα δύσκολα ή και στη διάρκεια ζωής.
Όχι, τα ακριβά δεν έχουν δυσκολότερες αλλαγές σε κρύο αμάξι και όχι τα ακριβά δεν είναι για αγωνιστικά. Τα αγωνιστικά έχουν άλλες απαιτήσεις και το δικό σου έχει άλλες απαιτήσεις σε τομείς που το αγωνιστικό δεν έχει. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
.....Τα ακριβα λαδια ειναι για αγωνιστικη χρηση.Εχουν μεγαλες αντοχες σε θερμοκρασιες αλλα δεν κανουν για απλα αμαξια.Εχουν δυσκολοτερες αλλαγες σε κρυο αμαξι.
Αν καπου κανω λαθος διορθωστε με .Να μαθω θελω και γω γιατι με τους μηχανικους-εμπορους εκει εξω ουτε συζητηση.Μονο το κερδος ψαχνουν,αδιαφορουν για το αν θα σου σκισει το σασμαν-διαφορικο μια λαθος βαλβολινη.Όλα αυτά που λες αφορούν κυρίως το ιξώδες και ένα μικρό μόνο μέρος της συμπεριφοράς του. Που αποτελεί ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων και ιδιοτήτων ενός λιπαντικού για τις οποίες χρειάζονται πολλά περισσότερα τεστ για να περιγραφούν και εκτιμηθούν.
Το εύρος θερμοκρασιών που ποτέ δεν θα πιάσεις έχει σημασία στο να κρίνεις την ποιότητα και προέλευση/κατηγορία ποιότητας του λιπαντικού. Η ποιότητα αυτή μετράει στο πως θα συμπεριφερθεί στα δύσκολα ή και στη διάρκεια ζωής.
Όχι, τα ακριβά δεν έχουν δυσκολότερες αλλαγές σε κρύο αμάξι και όχι τα ακριβά δεν είναι για αγωνιστικά. Τα αγωνιστικά έχουν άλλες απαιτήσεις και το δικό σου έχει άλλες απαιτήσεις σε τομείς που το αγωνιστικό δεν έχει.Τhanks για την διορθωση σου.Καλο ειναι οσοι ξερουν να βοηθουν
-
Αγορά λιπαντικών από g-market προχωράμε κανονικά παιδιά?
-
Ναι αλλά πρέπει να πας να τα πάρεις από το πρακτορείο που είναι μετά το ΚΤΕΟ στη Λαχανογορά.
-
Πρός το παρόν, σε συνδυασμό ήπιας οδήγησης-αλλαγής στα 6-7.000 χλμ, βολεύομαι με αυτό :
![](http://i.ebayimg.com/00/s/NTI1WDM1MA==/$(KGrHqZ,!lQE65TwmP+GBPD+01EYN!~~60_35.JPG)
10W-40, ACEA A3, B4, API SL/CF και το 5λιτρο, στα 19€. -
Κι εγώ το έχω γυρίσει σε φτηνά ημισυνθετικά (και πιο συχνές αλλαγές) γιατί οι τιμές στα φουλ συνθετικά έχουν ξεφύγει.
Αν μειωθούν οι τιμές σε πιο λογικά επίπεδα θα έβαζα φουλ συνθετικά αλλά τώρα απλά δεν αξίζει. -
τα πιο φθηνα 5w40 motul που χω βρει...
http://www.c-service.gr/el/eshop-antala ... uct_id=863 -
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
http://www.c-service.gr/el/eshop-antala ... uct_id=863Μπέρδεμα. Πως διαπιστώνεις αν είναι γνήσια ή όχι;
Εγώ έχω χάσει τον μπούσουλα με αυτά που διαβάζω για λάδια 'μαϊμού' από Τουρκία και Αγία Βαρβάρα και τα πουλάνε σε διάφορα eshops σε χαμηλές τμές.
Έβαλα και εγώ λάδια από eshop ελληνικό και τώρα διαβάζω στο psclub ότι μάλλον είναι 'μαϊμού'.
Άντε να βγάλεις άκρη. Μπέρδεμα. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
http://www.c-service.gr/el/eshop-antala ... uct_id=863Μπέρδεμα. Πως διαπιστώνεις αν είναι γνήσια ή όχι;
Εγώ έχω χάσει τον μπούσουλα με αυτά που διαβάζω για λάδια 'μαϊμού' από Τουρκία και Αγία Βαρβάρα και τα πουλάνε σε διάφορα eshops σε χαμηλές τμές.
Έβαλα και εγώ λάδια από eshop ελληνικό και τώρα διαβάζω στο psclub ότι μάλλον είναι 'μαϊμού'.
Άντε να βγάλεις άκρη. Μπέρδεμα.τα χω ηδη...πριν ειχε 10w40 το μοτερ και με αυτα ειδα καποιες διαφορες...ειχε πιο σπορ ηχο,ελαφρως καλυτερη ευστροφια,
οποτε λογικα πρεπει να ταν original...
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]