-
Eπισης βλεπω πως αυτο που με ενδιαφερει εχει δυο εκδοσεις. ST και STI. Δε καταλαβαινω τι διαφορά,μετα απο προσπαθεια βρηκα αυτα.
http://www.lubadmin.com/upload/produit/FichePDF/lang_1/1008.pdfhttp://www.lubadmin.com/upload/produit/FichePDF/lang_1/1006.pdf
Που ειναι τα datasheet τους αλλα δε βρηκα καποια διαφορά
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Καλησπέρα μάγκες.Έχει αλλάξει κανείς από 10-40w σε 5-40w;Και άν ναι είδε διαφορές,κυρίως το χειμώνα;Αυτές τις ημέρες,με τον παγετό(έφτασε και -4), σαν να άκουσα τα ωστήρια βαλβ. λίγο 'τσαντισμένα'.Έχει να κάνει με το 10;
ΥΓ.Λογικά πρέπει να είναι πιο παχύρευστο,έτσι δεν είναι;
ΥΓ2.Εδώ και 5 χρόνια στο Mazda,χρησιμοποιώ το 10-40w της Dexelia,χωρίς να έχει χρειαστεί να συμπληρώσω ούτε δράμι....
Παρακαλώ τα φώτα σας.......10w40 και 5w40 ειναι τα σωστα νουμερα,
οπου w σημαινει winter και ειναι ακριβως ο δεικτης που αφορα την χρηση σε χειμωνιατικες συνθηκες (και τα κρυα ξεκινηματα), οσο μικροτερος τοσο πιο λεπτορευστο το λιπαντικο, μονο ομως μεχρι να ζεσταθει ο κινητηρας, μετα το λαδι συμπεριφερεται σαν 40αρι.Το που πάει το w είναι το θέμα;Άν έχεις αλλάξει από 10w σε 5w,τότε να μου πείς.......Δε ρώτησα τί σημαίνουν τα νούμερα.
ΥΓ.Κάποιος που να έχει αλλάξει;Σου απαντησα,
και ποιες ειναι οι διαφορες τους, και αν εχει να κανει με το 10, και αν ειναι πιο παχυρευστο, και τι θα περιμενεις απο την αλλαγη τους σε 5w40. -
Ο χρήστης Parhs έγραψε:
Eπισης βλεπω πως αυτο που με ενδιαφερει εχει δυο εκδοσεις. ST και STI. Δε καταλαβαινω τι διαφορά,μετα απο προσπαθεια βρηκα αυτα.
http://www.lubadmin.com/upload/produit/ ... 1/1008.pdf
http://www.lubadmin.com/upload/produit/ ... 1/1006.pdf
Που ειναι τα datasheet τους αλλα δε βρηκα καποια διαφοράΜάλλον είναι το ίδιο με επιπλέον προδιαγραφή για να καλύπτει και Renault.
Αν θες την ίδια μάρκα μπορείς να βάλεις τα Excellium 5-40 ή τα Solaris 5-30 LSX. Έχει να κάνει με το πως νιώθεις εσύ καλύτερα, σίγουρα όμως θα ήταν καλά για τον κινητήρα σου.... Από την άλλη με 200.000χλμ ίσως και να είναι υπερβολή, ίσως ο κινητήρας σου να μην μπορεί πια να τα εκιμήσει. Πάντως αξίζει να τα δοκιμάσεις. -
Χμ αν ηταν πιο καινουργιο ισως τα εβαζα. Αλλα μαλλον δεν αξιζει το κοπο καλυτερα να δωσω τα χρηματα αυτα να παρω ενα φαναρι που μου σπασαν να μη μπαινουν νερα.
Επειδη ειδα οτι τo ELF ειναι ιδιο πραγμα με το Total και βλεποντας μια μπροσουρα της Total ειδα πως το TOTAL QUARTZ 7000 10W40 ειναι και καλα αντικαταστατης του ELF Competition STI αρα μαλλον οτι βρω σε καλυτερη τιμη αξιζει..
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν το έχω κάνει σε Mazda αλλά σε άλλο αυτοκίνητο. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Συνήθως τα 5w40 είναι και καλύτερης ποιότητας απο τα 10w40Σ'ευχαριστώ φίλε μου..Λογικά τα 5w40 είναι συνθετικά....Τα Castrol είναι καλά λάδια;
-
Υπάρχουν και 10W40 fully synthetic λάδια. Και πολύ καλά, φυσικά.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε αποτρέπω απ' το να δοκιμάσεις 5W40.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Δεν το έχω κάνει σε Mazda αλλά σε άλλο αυτοκίνητο. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Συνήθως τα 5w40 είναι και καλύτερης ποιότητας απο τα 10w40
Σ'ευχαριστώ φίλε μου..Λογικά τα 5w40 είναι συνθετικά....Τα Castrol είναι καλά λάδια;
Τι μοντέλο και χρονολογίας Mazda έχεις? Η ασφαλής επιλογή είναι να ανοίξεις το βιβλίο του αυτοκινήτου σου και να βάλεις το πιο λεπτό που προτείνει. Υπάρχει κεφάλαιο που περιγράφει τι λάδια να βάζεις και πόσο καιρό να τα κρατάς.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Υπάρχουν και 10W40 fully synthetic λάδια. Και πολύ καλά, φυσικά.Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε αποτρέπω απ' το να δοκιμάσεις 5W40.
Εκτός απο τα Motul 300v που είναι ειδικά λάδια τα Amsoil και τα Redline που επίσης έχουν τις ιδιαιτερότητες τους ποιά άλλα;
-
Αυτά τα 3 είχα κι εγώ στο μυαλό μου.
-
Τι κόλλημα κι αυτό με τις αμερικανιές.......Ευρώπη ρε,εδω ζούμε.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Τι κόλλημα κι αυτό με τις αμερικανιές.......Ευρώπη ρε,εδω ζούμε.Κόλλημα; Ποιό κόλλημα. Μια παράθεση κάναμε του τι υπάρχει σε 10w40 συνθετικό. Κάτι επί του θέματος έχεις να προσθέσεις;
-
Εμένα ρωτάς αν έχω? Ο.Κ
Απλά το είπα,επειδή υπάρχουν γύρω στα 500 brands και ανέφερες τρία.....(ένα στην ουσία,γιατί τα άλλα δυο είναι......)
-
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι το κακό είχε που ανέφερα 3 (καλά) 10W40.
-
Παλικάρι,δεν αναφέρομαι σε εσένα.
Απλά τα ανέφερες και εσύ,όπως έγραψες άλλωστε. -
Απλά κι εγώ αυτά τα 3 θα ανέφερα, αν δεν τα ανέφερε ο Μιράζ.
Τέσπα, δεν έγινε και τπτ.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Παλικάρι,δεν αναφέρομαι σε εσένα.
Απλά τα ανέφερες και εσύ,όπως έγραψες άλλωστε.Και θα ξαναρωτήσω... Κάτι επι του θέματος δλδ 10w40 full συνθετικό; Αν δεν υπάρχει κάτι επι του θέματος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έκανες το πρώτο σου post.
-
Απλά ανέφερα τις αμερικανιές,που όπως θα θυμάσαι,είμαι αντίθετος.
Προσωπική άποψη,δεν υπάρχει φούλ συνθετικό 10w40.
Υπάρχει φούλ ημισυνθετικό 10w40,ή να το πω καλύτερα 100% ημισυνθετικό. -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Υπάρχει φούλ ημισυνθετικό 10w40,ή να το πω καλύτερα 100% ημισυνθετικό.Ενα ημισυνθετικο δεν ειναι ουτε 'φουλ' ουτε '100%' γιατι απλα ειναι μιγμα,
ενα μιγμα αποτελειται απο δυο τουλαχιστον στοιχεια οποτε στην καλυτερη περιπτωση θα ειναι 99%, ποτε 100%.
Γι΄αυτο το 100% συνθετικο και το full synthetic εγιναν αρκετα δικαστηρια μεχρι να οριστικοποιηθει,
δεν αξιζει να ξαναγυρναμε πισω. -
Παλικάρι κάτι κάνεις λάθος.Νομίζω οτι το έχεις μπερδέψει.
Όταν λέμε οτι είναι 100% ημισυνθετικό,εννοούμε 50% ορυκτό και 50% πρόσθετο.
Όταν λέμε ημισυνθετικό,μπορεί να εννοούμε το 99% που λές.Φιλικά.
-
Όλα μίγματα είναι οπότε μην το ψάχνετε. Τις προδιαγραφές να κοιτάτε γιατί άλλα αντέχουν 5.000χλμ και άλλα 25.000χλμ.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]