-
Αν μπαίνει κάποιος σε σκέψεις όπως κι εγώ άλλωστε, τότε μια μικρή εταιρεία λιπαντικών είναι πιο σίγουρη επειδή οι λαμογιές υποθέτω γίνονται στα μεγάλα ονόματα και ακριβά λιπαντικά.
O Quadra21 αναφέρθηκε στη BP που έκανε παραγωγή τα mobil 1 στην Ελλάδα. Ήταν το 2001( το θυμάμαι επειδή μου είχε συμβεί κάτι δυσάρεστο εκείνη την εποχή και ήμουν συνέχεια στους δρόμους με το γκάζι τέρμα) που έβαλα το mobil 1 15W50 . Τότε η Mobil αποχώρισε από την Ελληνική αγορά και τα επόμενα mobil που αγόρασα είχαν πίσω τη σφραγίδα της BP . Δεν ήταν κάτι παράνομο πιστεύω αφού το ανέφεραν πίσω στην ετικέτα αλλά την ευστροφία που είχα δει με τα original δεν τη ξαναβρήκα με τα mobil της BP και γι'αυτό σταμάτησα να τα βάζω μετά από λίγο καιρό.
Μαλλον κάποια πρόσθετα που συνέβαλαν στην ευστροφία πρέπει να είχαν πάει περίπατο.
Μετά από μια 5ετία; η mobil ξαναεπέστρεψε στην Ελλάδα.O G60 πριν λίγα χρόνια είχε αναφέρει οτι αγόρασε total made in Greece(ήθελε όμως made in france και του κακοφάνηκε όταν είδε τα πλαστικά μπουκαλάκια να έχουν τα διακριτικά ενός ελληνικού εργοστασίου ) , αν και δεν είναι κακό πιστεύω αρκεί να το γνωρίζεις και να τα αγοράζεις εν γνώση σου. Πρέπει να αγοράζουμε προϊόντα made in Greece , τα οποία όμως θα πρέπει να πωλούνται τουλάχιστον στην ίδια τιμή με τα εισαγόμενα αν όχι φτηνότερα.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Αν μπαίνει κάποιος σε σκέψεις όπως κι εγώ άλλωστε, τότε μια μικρή εταιρεία λιπαντικών είναι πιο σίγουρη επειδή οι λαμογιές υποθέτω γίνονται στα μεγάλα ονόματα και ακριβά λιπαντικά.O G60 πριν λίγα χρόνια είχε αναφέρει οτι αγόρασε total made in Greece(ήθελε όμως made in france και του κακοφάνηκε όταν είδε τα πλαστικά μπουκαλάκια να έχουν τα διακριτικά ενός ελληνικού εργοστασίου ) , αν και δεν είναι κακό πιστεύω αρκεί να το γνωρίζεις και να τα αγοράζεις εν γνώση σου. Πρέπει να αγοράζουμε προϊόντα made in Greece , τα οποία όμως θα πρέπει να πωλούνται τουλάχιστον στην ίδια τιμή με τα εισαγόμενα αν όχι φτηνότερα.
Μου ειναι δυκολο να πιστεψω οτι τα προιοντα μιας μεγαλης πετρελαικης εταιρειας που συσκευαζονται η' κατασκευαζονται
σε δευτερη χωρα διαφερουν σε συσταση απο το αρχικο προιον.
Ειναι αδυνατον να μην υπαρχει καποιος στοιχειωδης δειγματολειπτικος ελεγχος στο τελικο προιον,
δεν αποκλειεται να κανω λαθος ,αλλα ξερω ξενες εταιρειες που σε τετοια θεματα δινουν απιστευτη προσοχη
και στις συγκεκριμενες θεσεις δεν εχουν καν Ελληνες υπαλληλους. -
Nα συμπληρωσω.
Κορυφαιο λιπαντικο για εμενα το Mobil 1 0/40..χαρακτηριστικα στον ΘΕΟ το ιδιο και το μοτοσυκλετικο λαδακι τους.
ομως παιζει ρολο για εμενα σοβαρο η τιμη και η συμπεριφορα στα μοτερ/σασμαν μου...
αρα στο value for money ,φιλικα το λεω κερδιζω πολλα με τα Αμερικανακια...
επιχειρηματολογηστε τωρα ομορφα και πειτε μου οσοι ειστε κατα σε αυτο που λεω ,πως το τεκμηριωνετε.
ναι τα elf,fuchs,mobil,τα castrol δεν τα γουσταρω,ειναι πολυ καλα λαδια...αλλα αφου ειναι πιο ακριβα απο τα AMSOIL τουλαχιστον για τις ακρες που εχω εγω ακριβα,και στα χαρτια και στην συμπεριφορα ειναι αυτο που ζηταω εγω..
ενας που παιρνει MOBIL με 18€ το λιτρο,πως μπορει να μιλησει για value for money...
αρα στο Topic περι λιπαντικων εδω μεσα ο καθεανας λεει οτι ειναι ευχαριστημενος κτλ..
οκ και εγω αν εβαζα καθε μερα 100 αρα στο AUDI ευχαριστημενος θα ημουν...ομως οικονομοτεχνικα σε κινηση μεσα στην πολη,ενας που εβαζε 95 αρα καθαρη..πιο κερδισμενος δεν θα ηταν?
εκει εστιαζω...οικονομοτεχνικα..ειπα το επαγγελμα μου εχει να κανει με αριθμους!!!
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Αν μπαίνει κάποιος σε σκέψεις όπως κι εγώ άλλωστε, τότε μια μικρή εταιρεία λιπαντικών είναι πιο σίγουρη επειδή οι λαμογιές υποθέτω γίνονται στα μεγάλα ονόματα και ακριβά λιπαντικά.
O G60 πριν λίγα χρόνια είχε αναφέρει οτι αγόρασε total made in Greece(ήθελε όμως made in france και του κακοφάνηκε όταν είδε τα πλαστικά μπουκαλάκια να έχουν τα διακριτικά ενός ελληνικού εργοστασίου ) , αν και δεν είναι κακό πιστεύω αρκεί να το γνωρίζεις και να τα αγοράζεις εν γνώση σου. Πρέπει να αγοράζουμε προϊόντα made in Greece , τα οποία όμως θα πρέπει να πωλούνται τουλάχιστον στην ίδια τιμή με τα εισαγόμενα αν όχι φτηνότερα.
Μου ειναι δυκολο να πιστεψω οτι τα προιοντα μιας μεγαλης πετρελαικης εταιρειας που συσκευαζονται η' κατασκευαζονται
σε δευτερη χωρα διαφερουν σε συσταση απο το αρχικο προιον.
Ειναι αδυνατον να μην υπαρχει καποιος στοιχειωδης δειγματολειπτικος ελεγχος στο τελικο προιον,
δεν αποκλειεται να κανω λαθος ,αλλα ξερω ξενες εταιρειες που σε τετοια θεματα δινουν απιστευτη προσοχη
και στις συγκεκριμενες θεσεις δεν εχουν καν Ελληνες υπαλληλους.group VAG..
seat,scoda,audi,vw..
ιδιο σασι,ιδιο μοτερ..και ομως ΚΑΝΕΝΑ audi σχεδον δεν βγαζει προβλημα σε σημεια που βγαζει ενα seat ή ενα vw..
τι θες?αντλιες βενζινης,πολλαπλασιαστες,γραναζια σασμαν?
τσεκαρε το αυτο..υπαρχουν παρτιδες που προοριζονται για αγορες συγκεκριμενες με συγκεκριμενες προδιαγραφες...
αλλο Mobil 01/40 θα παει Καναδα αλλο στην Ζιμπαμπουε...αλλα πορτοφολια και δικηγοροι στον Καναδα..αλλα στον Ασπροπυργο.. -
τι διαφορες μπορει να εχει το m1 0-40 με το m1 5-30 esp?Σκεφτομαι να χρησιμοποιησω ενα απο τα 2 σε opel astra 1.8 (Z18xe)
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
Nα συμπληρωσω.Κορυφαιο λιπαντικο για εμενα το Mobil 1 0/40..........αλλα αφου ειναι πιο ακριβα απο τα AMSOIL τουλαχιστον για τις ακρες που εχω εγω ακριβα,και στα χαρτια και στην συμπεριφορα ειναι αυτο που ζηταω εγω..
ενας που παιρνει MOBIL με 18€ το λιτρο,πως μπορει να μιλησει για value for money:..........
Και η δικη μου αποψη μεχρι τωρα τουλαχιστον στα αυτοκινητα που τα εχω δοκιμασει ειναι οτι τοσο
τα mobil 1 0w40 οσο και τα Αmsoil ειναι κορυφαια,
προσφατα ομως τα mobil τα αγορασα 11και κατι ευρω και οχι 18, ακομα και σε γνωστο s/m τα ειχαν 58 ευρω τα 4 lt. -
Τσίμπησα ένα 4λιτρο Mobil esp 5-30 από Λαμπριανίδη, 50€ Κλασικά αλλαγή ανά 8.000χλμ, πάλι θα ξινίσουν στο συνεργείο που θα με δουν να πηγαίνω με δικά μου λάδια
-
Nα τα χρεώνουν λογικά να προμηθευόμαστε λάδια απ΄αυτούς.
Όχι 26 ευρώ το λίτρο το castrol edge 5-30
Με τέτοιες τιμές είναι απολύτως λογικό όσοι γνωρίζουμε 2-3 πράγματα παραπάνω να βρίσκουμε λύσεις αλλού.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Τσίμπησα ένα 4λιτρο Mobil esp 5-30 από Λαμπριανίδη, 50€ Κλασικά αλλαγή ανά 8.000χλμ, πάλι θα ξινίσουν στο συνεργείο που θα με δουν να πηγαίνω με δικά μου λάδιαΜια απο τα ιδια συν του οτι τα λαδια που πηγαινω περνανε απο εξονυχιστικο ελεγχο για το αν καλυπτουν την 'πολυ απαιτητικη' προδιαγραφη API SM
τι διαφορες μπορει να εχει το m1 0-40 με το m1 5-30 esp?Σκεφτομαι να χρησιμοποιησω ενα απο τα 2 σε opel astra 1.8 (Z18xe)
Για πολλους, και πιθανοτατα και την Mobil, το Μ1 0w40 θεωρειται το κορυφαιο λιπαντικο της εταιριας. Καλυπτει τις ιδιες βασικες προδιαγραφες με το Mobil 1 ESP οπως API SM, ACEA A3/B3/B4 και καλυπτει και την μεχρι προτινος βασικη προδιαγραφη της Opel την GM-LL-A-025 (τωρα εχει αντικατασταθει απο την Dexos 1 αλλα ακομα ειναι ελαχιστα τα λιπαντικα που την υποστηριζουν στην Ελλαδα).
Σχετικα με τις διαφορες τους σε θεματα στροφαρισματος ή οικονομιας καυσιμου δεν ξερω να σου απαντησω γιατι περα απο τις βασικες προδιαγραφες τα δυο αυτα λαδια καλυπτουν διαφορετικες προδιαγραφες κατασκευαστων με αποτελεσμα το καθενα να χρησιμοποιείται συνηθως σε διαφορετικους κινητηρες.
Nα τα χρεώνουν λογικά να προμηθευόμαστε λάδια απ΄αυτούς.
Όχι 26 ευρώ το λίτρο το castrol edge 5-30
Με τέτοιες τιμές είναι απολύτως λογικό όσοι γνωρίζουμε 2-3 πράγματα παραπάνω να βρίσκουμε λύσεις αλλού.
+1. 16 Ευρω το λιτρο το 5w40 της Toyota το οποιο καλυπτε μονο την API SL και εγραφε στην ετικετα Synthetic, ουτε 100% Synthetic ουτε Fully Synthetic
-
Τα καλά λάδια έχουν ακριβύνει πολύ και αποφάσισα να κατέβω κατηγορία σε όλα τα αμάξια.
Αγόρασα δύο 4λιτρα Aral 10W40 ημισυνθετικά (παλαιών προδιαγραφών SL)που ήταν σε προσφορά και του χρόνου βλέπουμε.
-
Επειδη χρειαζονται και τα 3 αμαξια συμπληρωμα και εψαχνα αρκετα τις τελευταιες βδομαδες για καποιο λεπτο 5w30 εχω καταληξει στα Amsoil XL 5w30(θα επαιρνα τα ASL αλλα χρειαζομαι την API SM...) και Total Ineo Ecs 5w30.
Τα πρωτα τα βρηκα 7.5Ευρω το λιτρο απο τον επισημο αντιπροσωπο (τρομερη τιμη) και τα δευτερα 8.5-9.0 Ευρω (επισης τρομερη τιμη) απο το ιντερνετ.
Το μονο αρνητικο στα Amsoil ειναι οτι καλυπτουν την Α1/Β1 και οχι την Α5/Β5 αλλα πιστευω οτι αφου καλυπτουν την API SN, GF-5 και GM Dexos-1 (επισημα καλυπτουν την API SN και GF-5) δεν θα εχω προβλημα να τα χρησιμοποιησω σε ατμοσφαιρικα μοτερ μεχρι 2.000κ.ε.
Επειδη ειχα μεινει πολυ ευχαριστημενος απο την Amsoil στο παρελθον κλινω προς αυτα...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα καλά λάδια έχουν ακριβύνει πολύ και αποφάσισα να κατέβω κατηγορία σε όλα τα αμάξια.Με λίγο ψάξιμο και ανοιχτό πνεύμα (να δεχτείς λάδι μάρκας άλλης) μπορείς να βρεις ακόμα καλά λάδια. Μην ξεχνάς ότι τα καλά συνθετικά αντέχουν περισσότερο από τα ημισυνθετικά. Εγώ θα προτιμώ να κρατάω τα καλά φούλ συνθετικά για 15.000χλμ από το να έβαζα ημι και να τα κράταγα για 7.500χλμ. (βάλε και το πιο συχνό φίλτρο, εργατικά και μπελά) Αν το χειριστείς έτσι ίσως δεν αξίζει η υποβάθμιση. Κάποιοι είχαν κάνει τέτοια σύγκριση αλλά και με αναλύσεις λαδιών και κατέληξαν σε αυτό, ότι τελικά το συνθετικό σου έρχεται φτηνότερα! (υποθέτω ότι ήταν εταιρεία παραγωγής συνθετικών λαδιών!)
@Nippon εγώ αντίθετα προτιμώ τα SL αντί τα SM. Λένε ότι στους κινητήρες αρέσουν τα πρόσθετα που καταργήθηκαν στην SM προς χάρη της αντιρρυπαντικότητας.... Εμένα που είναι και παλιός ακόμα περισσότερο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
@Nippon εγώ αντίθετα προτιμώ τα SL αντί τα SM. Λένε ότι στους κινητήρες αρέσουν τα πρόσθετα που καταργήθηκαν στην SM προς χάρη της αντιρρυπαντικότητας.... Εμένα που είναι και παλιός ακόμα περισσότερο.Το εχω ξαναδιαβασει αυτο και πιθανοτατα θα ισχυει απλα ειναι δυσκολοτερο να βρεις τωρα πια Α5/Β5 5w30 SL απο οτι SM.
Ασχετο αλλα τα επομενα λαδια μου μπορει να ειναι SN.
Οχι οτι ειναι καμια προδιαγραφη της προκοπης η API.
Στο ιστογραμμα της Lubrizol ειναι μια πολυ βασικη προδιαγραφη που ζηταει ελαχιστα. Οι ACEA και οι προδιαγραφες των κατασκευαστων ειναι πολυ αυστηροτερες και τωρα πια αυτες ειναι το κριτηριο μου για επιλογη λιπαντικου.Υ.Γ: Την API SM την χρειαζομαι μονο για να ειμαι ΟΚ με την αντιπροσωπια στο θεμα εγγυησης αλλιως ουτε που θα με απασχολουσαι.
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
@Nippon εγώ αντίθετα προτιμώ τα SL αντί τα SM. Λένε ότι στους κινητήρες αρέσουν τα πρόσθετα που καταργήθηκαν στην SM προς χάρη της αντιρρυπαντικότητας.... Εμένα που είναι και παλιός ακόμα περισσότερο.
Το εχω ξαναδιαβασει αυτο και πιθανοτατα θα ισχυει απλα ειναι δυσκολοτερο να βρεις τωρα πια Α5/Β5 5w30 SL απο οτι SM.
Ασχετο αλλα τα επομενα λαδια μου μπορει να ειναι SN.
Οχι οτι ειναι καμια προδιαγραφη της προκοπης η API.
Στο ιστογραμμα της Lubrizol ειναι μια πολυ βασικη προδιαγραφη που ζηταει ελαχιστα. Οι ACEA και οι προδιαγραφες των κατασκευαστων ειναι πολυ αυστηροτερες και τωρα πια αυτες ειναι το κριτηριο μου για επιλογη λιπαντικου.Υ.Γ: Την API SM την χρειαζομαι μονο για να ειμαι ΟΚ με την αντιπροσωπια στο θεμα εγγυησης αλλιως ουτε που θα με απασχολουσαι.
Δεν έχεις κανένα θέμα με την εγγύηση,μην αγχώνεσαι(Νόμος 1400,ή 1482 του 2002,αν θυμάμαι καλά.
-
Επανέρχομαι...
Τελικά, αφού προς το παρόν δε βρίσκω τα Mobil 1 0W-40 σε καλή τιμή, & πέρα από τα Aral 0W-40 που πρότεινε φίλος, τι άλλο 100% συνθετικό θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για το γνωστό μοτέρ 1.4 16V VAG (75 & 101PS), ώστε να έχω μειωμένη κατανάλωση λιπαντικού αλλά & ομαλή λειτουργία (όχι απαραιτήτως 0W-40);
Τπτ σε Amsoil μήπως; -
Μπορεί κάποιος γνώστης να μας πει τη γνώμη του για το http://www.amsoil.com/storefront/afl.aspx για χρήση σε καινούριο ατμοσφαιρικό κινητήρα?
-
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Μπορεί κάποιος γνώστης να μας πει τη γνώμη του για το http://www.amsoil.com/storefront/afl.aspx για χρήση σε καινούριο ατμοσφαιρικό κινητήρα?Γιώργο,καλησπέρα.
Για ποιόν κινητήρα μιλάμε? -
Βασικά πρόκειται για 2 κινητήρες: σε ένα colt 1,3 και σε ένα ceed 1,4
-
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Βασικά πρόκειται για 2 κινητήρες: σε ένα colt 1,3 και σε ένα ceed 1,4Καλό το ams,αλλά αμερικάνικο,(άλλοι κινητηρες,άλλες κλιματολογικές συνθήκες).Προσωπική μου άποψη,βρές ένα ευρωπαικό λιπαντικό Α3/Β4,SM/CF,ήSL/CF,και είσαι ο.κ.
-
Άλλοι κινητήρες; Άλλες κλιματολογικές συνθήκες;
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]