-
Σε μιτσουμπισι λανσερ 1.3 του ''95 βαζω μια συνθετικο, μια ημισυνθετικο και μια ορυκτελαιο(αναλογα τα οικονομικα και τα χλμ που προκειται να κανω) Το θεμα ειναι πως οτι και να βαλω ο μηχανικος μου βαζει παντα 15w-50! BP 7000, 3000 ή 2000 αντιστοιχα αλλα παντα 15-50.Δεν καιει λαδια.
Μου φενεται πολυ χοντρο λαδι ομως για χειμωνα...και ομως το προτεινει και το βιβλιο(ειναι πανω πανω στην λιστα με τα προτεινωμενα)! Απορω ομως γιατι τοσο χοντρο λαδι...! -
Ο χρήστης nippon έγραψε:
...
α) Το 15w50 ειναι πολυ πιο χοντρο απο το 5w40 και μαλλον ακαταλληλο αμα προκειται να χρησιμοποιηθει στο C4 της υπογραφης σου. Εν μεσω χειμωνα και απο τη στιγμη που ο κατασκευαστης προτεινει μονο 5w40 καλυτερα να μη βαλεις το 50αρι. Μπορει η αυξημενη καταναλωση λαδιου να οφειλεται σε προβλημα του οποιου η λυση να μην ειναι ακριβη.+1, π.χ. τσιμουχάκια βαλβίδων που έγραφε παλαιότερα ο miltellas
...
β) Ανωτερο τεχνολογικα ειναι το Total. Αλλα αντι να πας σε ενα 50αρι για δεν δοκιμαζεις ενα χοντρο 40αρι οπως το Red Line 5w40 ?H redline 10w40 ή το Amsoil AMO ή Motul 300V
...
γ) Λογικα η αποδοση του με ενα τοσο χοντρο λαδι θα πεσει. Καλυτερα να σου απαντησει καποιος πιο εμπειρος απο εμενα.Θα πέσει αλλά ... έχεις σημαντικότερα προβλήματα τώρα
...
δ) Αν ο κατασκευαστης σου προτεινει διαφορα ιξωδη για τον κινητηρα σου με το να πας στο παχυτερο λογικα δεν θα δημιουργηθει προβλημαΝομίζω όπως πως δεν προτείνει 50άρι η psa.
Το καλύτερο είναι να ψάξεις το αίτιο παρά να το καλύψεις (που μπορεί και να μην το καταφέρεις)
-
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
εχω ενα μοτεράκι 2λιτρο, το οποιο λόγο κακού στρωσίματος, το έχουν 'σκίσει', και καταναλώνει 1 λίτρο λαδι σε 2000χλμ.........Με βάση αυτά που γράφεις, θα πήγαινα σε ένα λάδι 10W-40.
Kαι επειδή δεν ειναι λογικό να καίγεται 1 λίτρο λάδι κάθε 2000χλμ, λάβε σοβαρά υπόψιν σου αυτό:...Το καλύτερο είναι να ψάξεις το αίτιο παρά να το καλύψεις (που μπορεί και να μην το καταφέρεις)
.......................................
Σε μιτσουμπισι λανσερ 1.3 του ''95 .........
Σε SEAT Ibiza 1,0 του ΄97 , απο το 2000 αλλάζω πάντα μόνος μου λάδια/φίλτρο και έβαζα μέχρι το 2005 λάδι ημισυνθετικό ΒP Visco 3000 10W-40, με αλλαγή στα 8.000χλμ.
Aπο τότε και μετά, βάζω λάδι απο το Lidl 15W-40, με αλλαγές κάθε 5000χλμ με φίλτρο πάντα. Εχοντας φτάσει αισίως τα 120.000 χλμ., απο τον δείκτη φαίνεται ότι δεν καίει ούτε 200ml λάδι απο αλλαγή σε αλλαγή.
Μικροί κινητήρες, παλιάς σχετικά τεχνολογίας σε ΙΧ 15ετίας και με πάνω απο 100.000χλμ, κατα τη γνώμη μου δεν θέλουν πλέον τίποτε καλύτερο απο λάδια, παρά μόνο έγκαιρη αλλαγή . -
Ειπα σημερα και εγω να κοιταξω τη σταθμη των λαδιων στα 3 Toyota.
Το Yaris '01 με 125.000χλμ και Mobil 1 10w30 ΗΜ μετα απο 2.500χλμ εχει καψει 150ml οπως ειχε καψει και την πρωτη φορα με τα ιδια λαδια.
Το Rav4 '08 με 31.000χλμ και Mobil 1 ESP 5w30 μετα απο 7500χλμ εχει καψει 250ml και ειναι η πρωτη φορα που μπαινει 30αρι λαδι.
Στο Auris '08 με 38.500χλμ και Motul 8100 Eco-clean 5w30 C2 δεν μπορω να δω αν εχει καψει καθολου λαδι γιατι η βεργα μετα απο 30 μετρησεις δειχνει ή πως ειναι στη μεση μεταξυ min και max ή πως ειναι στο διπλασιο του max
Εχω 2 αποριες:
-
Σκεφτομουν στο Rav4 στην επομενη αλλαγη να βαλω τα Motul 8100 Eco-clean 5w30 C2 που προτεινει η Motul στο site της για αυτο το μοντελο αλλα με ανησυχει η καταναλωση λαδιου. Το ξερω πως ειναι αμελητεα αλλα αμα καιει εστω και λιγο με ενα 30αρι A3/B3/B4 μηπως μου καψει πολυ παραπανω με το Motul που ειναι Α5/Β5 ?
-
Πηγα στην Toyota και μου ειπαν πως σε ολα τα Auris λαδωνεται η βεργα γιατι ειναι ετσι απο το εργοστασιο
Το θεμα ειναι, ειναι δυνατον να μην μπορεις να ελεγξεις την σταθμη λαδιου στο μοτερ σου ? Εκανα κυριολεκτικα 30 μετρησεις και ακρη δεν βρηκα. Υπαρχει καποιος αλλος κατοχος Auris που να εχει το ιδιο προβλημα με το δικο μου ή να δειχνει σωστα η βεργα του λαδιου σωστα τη σταθμη ωστε να ξερω τι γινεται και να μπορω να αντιμετωπισω την αντιπροσωπια ?
-
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Στο Auris '08 με 38.500χλμ και Motul 8100 Eco-clean 5w30 C2 δεν μπορω να δω αν εχει καψει καθολου λαδι γιατι η βεργα μετα απο 30 μετρησεις δειχνει ή πως ειναι στη μεση μεταξυ min και max ή πως ειναι στο διπλασιο του max
- Πηγα στην Toyota και μου ειπαν πως σε ολα τα Auris λαδωνεται η βεργα γιατι ειναι ετσι απο το εργοστασιο
Το θεμα ειναι, ειναι δυνατον να μην μπορεις να ελεγξεις την σταθμη λαδιου στο μοτερ σου ? Εκανα κυριολεκτικα 30 μετρησεις και ακρη δεν βρηκα. Υπαρχει καποιος αλλος κατοχος Auris που να εχει το ιδιο προβλημα με το δικο μου ή να δειχνει σωστα η βεργα του λαδιου σωστα τη σταθμη ωστε να ξερω τι γινεται και να μπορω να αντιμετωπισω την αντιπροσωπια ?
Η βεργα ειναι σαν ελατηριο;
Αν ναι δοκιμασε να την καθαρισεις στην ακρη και μετα να την τιναξεις για να βγει το λαδι που ειναι μεσα στο 'ελατηριο' και μετα καθαρισε την παλι. - Πηγα στην Toyota και μου ειπαν πως σε ολα τα Auris λαδωνεται η βεργα γιατι ειναι ετσι απο το εργοστασιο
-
Μπορεί ο δείκτης να λερωθεί με λίγο λάδι και να σε μπερδεύει, συνήθως όμως λερώνεται μόνο από τη μια πλευρά.
Αν ελέγξεις τη στάθμη 2-3 φορές, ο δείκτης λερώνεται όλο και λιγότερο. -
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
εχω ενα μοτεράκι 2λιτρο, το οποιο λόγο κακού στρωσίματος, το έχουν 'σκίσει', και καταναλώνει 1 λίτρο λαδι σε 2000χλμ. Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ τα Τοταλ 9000 5w-40, τα οποια κάθε λίγο κ λιγάκι προσθέτω λάδι. Ενας φίλος μου είπε να χρησιμοποιήσω YACCO VX 300 15w-50 (το οποιο περιέχει μαγνήσιο και στην περιγραφη πίσω γράφει 'grade SAE 15W50 allows a reduction of oil consumption), μαζί με ενα αλλο προιόν της YACCO το Antiusure Moteur. Το τελευταίο, απ ότι διαβάζω στην περιγραφή του, δημιουργεί λέει ενα προστατευτικό στρώμα στη μηχανή, και είναι ειδικό για τα μοτέρ που καίνε λάδια. Μάλλον είναι ενισχυτικό μετάλλων.Το μέν Τοταλ 9000 έχει specifications
ACEA A3/B4
API SM/CF
VW 502.00 / 505.00To δε ΥΑCOO
ACEA A3/B3
API SL/CF
DC 229.1
VW 505.00Εχω αρκετές ερωτήσεις... με κυριότερες τις εξής :
α) Σε ενα μοτέρ που η μαμα του προτείνει 5-40, είναι επικίνδυνο εν μέσω χειμώνα (ή και επικίνδυνο γενικότερα) να το αλλάξω σε 15-50 ? Δεν είναι πολύ πιο χοντρό το λάδι?
β) Απο τα specifications, πιο απο τα 2 είναι ανώτερο ή καλύτερο τεχνολογικά ?
γ) Αν τελικά την κάνω την αλλαγή λιπαντικών... τι να περιμένω να δω απο τον κινητήρα σε θέμα απόδοσης ? Και ήχου ?
δ) Τελικά όταν ενα μοτερ καιει λάδια, είναι σωστό να εμμένουμε στο λιπαντικό της μαμας, ή να πηγαίνουμε σε ενα πιο παχύ... μιας κ οι ανοχές στη μηχανη έχουν μεγαλώσει ?Bάλε Yacco 10-40, είναι πολύ ανώτερο από τα Total / Elf, και εμένα πριν χρόνια ( όταν είχα 48.000 χλμ ) μου έπινε 1 λίτρο στα 1000, με το Yacco σταμάτησε, τώρα είναι στις 320.000 χλμ και από τις 270.000 χλμ βάζω Lidl.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Η βεργα ειναι σαν ελατηριο;
Αν ναι δοκιμασε να την καθαρισεις στην ακρη και μετα να την τιναξεις για να βγει το λαδι που ειναι μεσα στο 'ελατηριο' και μετα καθαρισε την παλι.Ειναι η κλασικη μεταλλικη βεργα με 2 τρυπουλες για min και max. Την καθαρισα και τις 30 φορες αλλα σαφη ενδειξη δεν πηρα
Και να πω πως πρωτη φορα κοιταζω για λαδι...Μπορεί ο δείκτης να λερωθεί με λίγο λάδι και να σε μπερδεύει, συνήθως όμως λερώνεται μόνο από τη μια πλευρά.
Αν ελέγξεις τη στάθμη 2-3 φορές, ο δείκτης λερώνεται όλο και λιγότερο.Δυστηχως ενω στα αλλα αμαξια λερωνεται μονο η μια πλευρα σε αυτο λερωνονται και οι δυο
Μηπως ο BEAMS ξερει κατι παραπανω για το συγκεκριμενο μοντελο ?
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
α) Σε ενα μοτέρ που η μαμα του προτείνει 5-40, είναι επικίνδυνο εν μέσω χειμώνα (ή και επικίνδυνο γενικότερα) να το αλλάξω σε 15-50 ? Δεν είναι πολύ πιο χοντρό το λάδι?
β) Απο τα specifications, πιο απο τα 2 είναι ανώτερο ή καλύτερο τεχνολογικά ?
γ) Αν τελικά την κάνω την αλλαγή λιπαντικών... τι να περιμένω να δω απο τον κινητήρα σε θέμα απόδοσης ? Και ήχου ?
δ) Τελικά όταν ενα μοτερ καιει λάδια, είναι σωστό να εμμένουμε στο λιπαντικό της μαμας, ή να πηγαίνουμε σε ενα πιο παχύ... μιας κ οι ανοχές στη μηχανη έχουν μεγαλώσει ?α) Το 15w50 ειναι πολυ πιο χοντρο απο το 5w40 και μαλλον ακαταλληλο αμα προκειται να χρησιμοποιηθει στο C4 της υπογραφης σου. Εν μεσω χειμωνα και απο τη στιγμη που ο κατασκευαστης προτεινει μονο 5w40 καλυτερα να μη βαλεις το 50αρι. Μπορει η αυξημενη καταναλωση λαδιου να οφειλεται σε προβλημα του οποιου η λυση να μην ειναι ακριβη.
β) Ανωτερο τεχνολογικα ειναι το Total. Αλλα αντι να πας σε ενα 50αρι για δεν δοκιμαζεις ενα χοντρο 40αρι οπως το Red Line 5w40 ?
γ) Λογικα η αποδοση του με ενα τοσο χοντρο λαδι θα πεσει. Καλυτερα να σου απαντησει καποιος πιο εμπειρος απο εμενα.
δ) Αν ο κατασκευαστης σου προτεινει διαφορα ιξωδη για τον κινητηρα σου με το να πας στο παχυτερο λογικα δεν θα δημιουργηθει προβλημα. Αλλα και παλι καλυτερα ειναι να σου απαντησει καποιος με μεγαλυτερη εμπειρια απο εμενα.
Παλικαρι,καταρχας συγκρινεις ανομοια πραγματα,πραγμα το οποιο δεν ειναι σωστο,κατα την γνωμη μου.Αλλο ενα 15w50 ημισυνθετικο και αλλο ενα 5w40φουλ συνθετικο.Γιατι το total,ειναι ανωτερο τεχνολογικα?Γιατι ενα αμερικανικο προιον ειναι καλυτερο απο ενα ευρωπαικο?Πως ξερεις οτι η αποδοση θα πεσει?Και αν δεν εισαι τοσο εμπειρος στο θεμα οπως λες,γιατι εισαι τοσο απολυτος?
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Παλικαρι,καταρχας συγκρινεις ανομοια πραγματα,πραγμα το οποιο δεν ειναι σωστο,κατα την γνωμη μου.Αλλο ενα 15w50 ημισυνθετικο και αλλο ενα 5w40φουλ συνθετικο.Γιατι το total,ειναι ανωτερο τεχνολογικα?Γιατι ενα αμερικανικο προιον ειναι καλυτερο απο ενα ευρωπαικο?Πως ξερεις οτι η αποδοση θα πεσει?Και αν δεν εισαι τοσο εμπειρος στο θεμα οπως λες,γιατι εισαι τοσο απολυτος?'Παλικαρι'
καταρχην δεν μου αρεσει το υφος σου.
Δευτερον δεν ζητησα εγω τη συγκριση αλλα ο Hierophant.
Τριτον οπως ειπες το ενα ειναι ημισυνθετικο (Yacco) ενω το Total ειναι 100% συνθετικο οποτε απαντας μονο σου γιατι το συγκεκριμενο Total ειναι καλυτερο απο το συγκεκριμενο Yacco.
Τεταρτον ποιο απο τα δυο προιοντα ειναι αμερικανικο ?
Πεμπτον οταν ο κατασκευαστης προτεινει για ενα μοτερ μονο 5w40 και εσυ του βαλεις ενα πολυ παχυτερο 15w50 ειναι αυτονοητο οτι η αποδοση του θα πεσει (λευπτορευστο > παχυρευστο απο θεμα αποδοσης).Μαλλον δεν με ξερεις καθολου για αυτο λες οτι ειμαι απολυτος...
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Παλικαρι,καταρχας συγκρινεις ανομοια πραγματα,πραγμα το οποιο δεν ειναι σωστο,κατα την γνωμη μου.Αλλο ενα 15w50 ημισυνθετικο και αλλο ενα 5w40φουλ συνθετικο.Γιατι το total,ειναι ανωτερο τεχνολογικα?Γιατι ενα αμερικανικο προιον ειναι καλυτερο απο ενα ευρωπαικο?Πως ξερεις οτι η αποδοση θα πεσει?Και αν δεν εισαι τοσο εμπειρος στο θεμα οπως λες,γιατι εισαι τοσο απολυτος?
'Παλικαρι'
καταρχην δεν μου αρεσει το υφος σου.
Δευτερον δεν ζητησα εγω τη συγκριση αλλα ο Hierophant.
Τριτον οπως ειπες το ενα ειναι ημισυνθετικο (Yacco) ενω το Total ειναι 100% συνθετικο οποτε απαντας μονο σου γιατι το συγκεκριμενο Total ειναι καλυτερο απο το συγκεκριμενο Yacco.
Τεταρτον ποιο απο τα δυο προιοντα ειναι αμερικανικο ?
Πεμπτον οταν ο κατασκευαστης προτεινει για ενα μοτερ μονο 5w40 και εσυ του βαλεις ενα πολυ παχυτερο 15w50 ειναι αυτονοητο οτι η αποδοση του θα πεσει (λευπτορευστο > παχυρευστο απο θεμα αποδοσης).Μαλλον δεν με ξερεις καθολου για αυτο λες οτι ειμαι απολυτος...
Δεν γνωριζω το ονομα σου.Δεν μου λες γιατι το ενα ειναι καλυτερο απο το αλλο.......Αμερικανικο προιον ειναι το Red Line.....
Ξερεις τι σημαινει 'λιπαντικο για μεγαλυτερο φορτιο'?Επειδη γνωριζω το θεμα του συγκεκριμενου ανθρωπου καλυτερα απο σενα,για αυτο σου λεω οτι εισαι λαθος.....Σαφως και δεν σε ξερω,αλλα δεν ειδα πουθενα να λες'κατα τη γνωμη μου'οποτε.... -
Εννοουσες το Red Line και οχι το Total που νομιζα εγω.
Εχεις καπου να μας παραθεσεις στοιχεια για το Yacco ? Γιατι εγω στο ελληνικο site δεν καταφερα να βρω ακρη.
Αμα μου φερεις επαρκη στοιχεια για το Yacco 15w40 και τα συγκρινουμε με αυτα του Red Line 5w40 τοτε να το συζητησουμε.
Επισης οτιδηποτε γραφω αμα δεν παραθετω καποιο λινκ ή καποια βιβλιογραφια εννοειται πως ειναι η γνωμη μου.
Αμα γνωριζεις το θεμα του συγκεκριμενου ανθρωπου καλυτερα τοτε γιατι δεν του απαντας αλλα προτιμας να κριτικαρεις την απαντηση μου ?
Επισης μπορεις σε παρακαλω να μου εξηγησεις τι θα πει 'λιπαντικο για μεγαλυτερο φορτιο' ? -
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Εννοουσες το Red Line και οχι το Total που νομιζα εγω.
Εχεις καπου να μας παραθεσεις στοιχεια για το Yacco ? Γιατι εγω στο ελληνικο site δεν καταφερα να βρω ακρη.
Αμα μου φερεις επαρκη στοιχεια για το Yacco 15w40 και τα συγκρινουμε με αυτα του Red Line 5w40 τοτε να το συζητησουμε.
Επισης οτιδηποτε γραφω αμα δεν παραθετω καποιο λινκ ή καποια βιβλιογραφια εννοειται πως ειναι η γνωμη μου.
Αμα γνωριζεις το θεμα του συγκεκριμενου ανθρωπου καλυτερα τοτε γιατι δεν του απαντας αλλα προτιμας να κριτικαρεις την απαντηση μου ?
Επισης μπορεις σε παρακαλω να μου εξηγησεις τι θα πει 'λιπαντικο για μεγαλυτερο φορτιο' ?Σε καμμια περιπτωση,δεν θα χρησιμοποιησω αυτην τη σελιδα,για διαφημιση.Μπορεις να βρεις τα παντα στο yacco-lub.Συνεχιζεις και συγκρινεις ανομοια πραγματα....Αλλο 15w50 και αλλο 5w40..Πρεπει να το καταλαβεις.Να σου φερω επαρκη στοιχεια,ειλικρινα με προσβαλεις..........Το θεμα του ανθρωπου το γνωριζω και ηδη εχει δρομολογηθει η λυση του.....
Σαφως και μπορω αλλα πες μου απο που να αρχισω.....Γιατι απο οτι καταλαβα δεν ξερεις ουτε τι σημαινουν Α3/Α4,Β3/Β4.....
Και δεν το λεω υποτιμητικα,προς Θεου,απλα δεν ειναι η δουλεια σου...........Εγω τα ξερω επειδη ειναι η δουλεια μου εδω και 19 χρονια..........Και πιστεψε με την ξερω καλα............ -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Σε καμμια περιπτωση,δεν θα χρησιμοποιησω αυτην τη σελιδα,για διαφημιση.Μπορεις να βρεις τα παντα στο yacco-lub.Συνεχιζεις και συγκρινεις ανομοια πραγματα....Αλλο 15w50 και αλλο 5w40..Πρεπει να το καταλαβεις.Να σου φερω επαρκη στοιχεια,ειλικρινα με προσβαλεις..........Το θεμα του ανθρωπου το γνωριζω και ηδη εχει δρομολογηθει η λυση του.....
Σαφως και μπορω αλλα πες μου απο που να αρχισω.....Γιατι απο οτι καταλαβα δεν ξερεις ουτε τι σημαινουν Α3/Α4,Β3/Β4.....
Και δεν το λεω υποτιμητικα,προς Θεου,απλα δεν ειναι η δουλεια σου...........Εγω τα ξερω επειδη ειναι η δουλεια μου εδω και 19 χρονια..........Και πιστεψε με την ξερω καλα............Απο που συμπερανες οτι δεν ξερω τι σημαινουν τα Α3/Β3/Β4 δεν εχω καταλαβει
Μαλλον επειδη δεν ξερω την εννοια 'λιπαντικο για μεγαλυτερο φορτιο' και το all time classic 'στην Ελλαδα βαζουμε μονο 10w40 και ας λεει οτι θελει το μανουαλ γιατι ειμαστε ξεχωριστη χωρα απο τον υπολοιπο κοσμο
Δεν σου ζηταω να κανεις διαφημιση με το να βαλεις ενα λινκ. οπως τοσες φορες εχει γινει, που να παραθετεις βασικα στοιχεια του λιπαντικου.
Συγνωμη αν σε προσβαλω με το να σου ζηταω απλα pdf αρχεια που υπαρχουν στο ιντερνετ οπως αυτο εδω :
http://www.yacco-bulgaria.com/homologat ... 5-2007.pdfΣιγουρα αμα βαλεις και ενα 10w60 στο μοτερ ενος C4 ουτε τοτε θα καιει σταγονα.
Τωρα γιατι εσυ, ο επισημος αντιπροσωπος της Yacco για την Βορεια Ελλαδα οπως αναφερεις στο προφιλ σου, επιμενεις πως μονο το Yacco 15w50 και κανενα αλλο λαδι δεν κανει ειναι ευκολο να το καταλαβει καποιοςΑλλα αμα εχει 'δρομολογηθει' το θεμα ουτε λογος για συζητηση
-
επιχειρηματολογία .... ότι είμαι 40 χρόνια φούρναρης, δεν μου λέει απαραίτητα κάτι, ή ότι έχει δοθεί λύση ... αλλά απαξιώ να την αναφέρω στο forum. Μακάρι να είμαι 100% λάθος και να έχουμε όλοι μας, ερασιτέχνες και επαγγελματίες να πάμε έστω και ένα βήμα πιο μπροστά την γνώση/τρέλα μας, για τα λιπαντικά.
Φίλε Tzako, στο δικό μου πχ όχημα (volvo V50 1.8 ), που ο κατασκευαστής λέει 100% συνθετικό 0w30 ACEA A5/B5 API SL/CF, αλλά μετά από αναλύσεις παρατηρώ μια αυξημένη παρουσία χαλκού (μάλλον κουζινέτα), τι προτείνεις ? Σε άλλο Volvo 1.6 με λάδι 10-40 ACEA Α3/Β3 το φαινόμενο (χαλκός) είναι ακόμα πιο έντονο, πράγμα που μου δείχνει ότι το πιθανότερο δεν θα κερδίσω κάτι από ένα μόνο πιο χοντρό λιπαντικό.
Τα ACEA A5/B5 της Yacco (VX 1500 - SAE 5W30 -- VX 2000 - SAE0W30), πληρούν την Α5-2004 ή Α5-2008 ?
Thanks.
-
Επειδή είμαι σιγούρος πως μιλάμε για το δίλιτρο μοτέρ με τα 180 άλογα να πώ απλά πως η Citroen απαγορεύει οτιδήποτε πάνω από 40αρι γι αυτό το μοτέρ και προτείνει το 5W-40 για αυτό το μοτέρ. Το Total έχει έγκριση PSA και είναι σχεδιασμένο για να δουλευει καλα με το μοτέρ αυτό. Το να βάλεις ένα τόσο χοντρό λάδι το βρίσκω απλά άκυρο αφού θα μασκαρέψεις (ίσως) το πρόβλημα αλλά δεν θα το λύσεις ασέ που η ίδια η Yacco το συνιστά για οχήματα προ 2000.
Όσο για τα Yacco ναί είναι καλά λάδια αλλά το συγκεκριμένο είναι ακατάλληλο γι αυτό το μοτέρ. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Επειδή είμαι σιγούρος πως μιλάμε για το δίλιτρο μοτέρ με τα 180 άλογα να πώ απλά πως η Citroen απαγορεύει οτιδήποτε πάνω από 40αρι γι αυτό το μοτέρ και προτείνει το 5W-40 για αυτό το μοτέρ. Το Total έχει έγκριση PSA και είναι σχεδιασμένο για να δουλευει καλα με το μοτέρ αυτό. Το να βάλεις ένα τόσο χοντρό λάδι το βρίσκω απλά άκυρο αφού θα μασκαρέψεις (ίσως) το πρόβλημα αλλά δεν θα το λύσεις ασέ που η ίδια η Yacco το συνιστά για οχήματα προ 2000.
Όσο για τα Yacco ναί είναι καλά λάδια αλλά το συγκεκριμένο είναι ακατάλληλο γι αυτό το μοτέρ.ακριβώς για αυτό το μοτέρ μιλάω.
Παιδιά, σας παρακαλώ... μη δημιουργείται θέμα εξαιτίας μου. Μια ερωτηση έκανα.
Θα πρεπει να συννενοηθώ με τον προμηθευτή μου. Αρχικά σκέφτηκα να μου φέρει τα λάδια VX 600 της Yacco, τα 5w-40. Τώρα όμως που κοίταξα ξανά στο σιτε, στα full synthetic oils υπάρχουν και τα VX1000, τα οποια αναφέρουν μεταξυ άλλων : Very high performance 100% synthetic oil for powerful, high performance Petrol, Diesel and** LPG engines.**ACEA A3/B4,
API SM/CF,
BMW Longlife-01,
Mercedes-Benz MB-approval
229,5,
Porsche,
VW 502.00-505.00 -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
επιχειρηματολογία .... ότι είμαι 40 χρόνια φούρναρης, δεν μου λέει απαραίτητα κάτι, ή ότι έχει δοθεί λύση ... αλλά απαξιώ να την αναφέρω στο forum. Μακάρι να είμαι 100% λάθος και να έχουμε όλοι μας, ερασιτέχνες και επαγγελματίες να πάμε έστω και ένα βήμα πιο μπροστά την γνώση/τρέλα μας, για τα λιπαντικά.Φίλε Tzako, στο δικό μου πχ όχημα (volvo V50 1.8 ), που ο κατασκευαστής λέει 100% συνθετικό 0w30 ACEA A5/B5 API SL/CF, αλλά μετά από αναλύσεις παρατηρώ μια αυξημένη παρουσία χαλκού (μάλλον κουζινέτα), τι προτείνεις ? Σε άλλο Volvo 1.6 με λάδι 10-40 ACEA Α3/Β3 το φαινόμενο (χαλκός) είναι ακόμα πιο έντονο, πράγμα που μου δείχνει ότι το πιθανότερο δεν θα κερδίσω κάτι από ένα μόνο πιο χοντρό λιπαντικό.
Τα ACEA A5/B5 της Yacco (VX 1500 - SAE 5W30 -- VX 2000 - SAE0W30), πληρούν την Α5-2004 ή Α5-2008 ?
Thanks.
Και μια χαζή ερώτηση, αναφέρεις αυξημένα ποσοστά χαλκού από τα κουζινέτα ( δεν υπάρχει άλλο σημείο στον κινητήρα που να περιέχει χαλκό ) εκτός από το κάτω στρώμα των κουζινέτων, δηλαδή για να φτάσει στο σημείο να βρίσκουμε χαλκό στο λάδι σημαίνει ότι το πάνω στρώμα των κουζινέτων ( λευκό μέταλλο ή ότι άλλο είναι ) έχι φθαρεί ? Και αν συμβαίνει αυτό, υποθέτουμε ακόμα ότι όλα λειτουργούν σωστά σε αυτό τον κινητήρα, και κυρίως το λάδι ? Μήπως το παχύτερο λάδι προστατεύει καλύτερα τα κουζινέτα ( άσχετα αν δεν είναι κατάλληλο για τα υδραυλικά ωστήρια όπου υπάρχουν αυτά )
Ερώτηση κάνω.
-
αγαπητέ Quadra
το μοτέρ έχει μόνο 30.000χλμ .... θα δοκιμάσω και Μ1 0w40 στην επόμενη Αλλαγή, μήπως και ..... -
Τελικα βρηκα ακρη με τη βεργα του Auris: Οι πρωτες 2-3 ενδειξεις ειναι οι σωστες, μετα η βεργα λαδωνει και δειχνει λαθος.
Οποτε το Auris μετα απο 7.500χλμ εχει καψει γυρω στα 400ml. Παχυτερο λαδι δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να του βαλω απο τη στιγμη που το 5W30 ειναι παχυτερο απο το προτινωμενο 0w20.
Ισως το να καιει λιγο λαδι να ειναι καλο γιατι ετσι αναγκαζομαι να συμπληρωσω λαδι με αποτελεσμα να ανανεωνεται το ηδη υπαρχον στο καρτερ και να μπορω να επεκτεινω τα χιλιομετρα που κανω την αλλαγη λαδιων (σκεφτομουν στα 10.000χλμ, αλλα τωρω που του συμπληρωνω μπορει να το παω max 12.000xlm).
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Και μια χαζή ερώτηση, αναφέρεις αυξημένα ποσοστά χαλκού από τα κουζινέτα ( δεν υπάρχει άλλο σημείο στον κινητήρα που να περιέχει χαλκό ) εκτός από το κάτω στρώμα των κουζινέτων, δηλαδή για να φτάσει στο σημείο να βρίσκουμε χαλκό στο λάδι σημαίνει ότι το πάνω στρώμα των κουζινέτων ( λευκό μέταλλο ή ότι άλλο είναι ) έχι φθαρεί ? Και αν συμβαίνει αυτό, υποθέτουμε ακόμα ότι όλα λειτουργούν σωστά σε αυτό τον κινητήρα, και κυρίως το λάδι ? Μήπως το παχύτερο λάδι προστατεύει καλύτερα τα κουζινέτα ( άσχετα αν δεν είναι κατάλληλο για τα υδραυλικά ωστήρια όπου υπάρχουν αυτά )Ερώτηση κάνω.
Κατι μου λεει πως ξερεις ηδη την απαντηση
Μη μας κρατας σε αγωνια.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]