-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Που πήγε το Mobil ESP 5W30 ρε γμτ , δεν το έχει στο trade-wind εδώ και καιρό που το ψάχνω
Έχει μόνο το απλό Mobil 1 5w30Μπορεις να το βρεις και εδω :
http://www.g-market.gr/index.php?page=s ... mid=100033
Να'σαι καλά
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Μπορείς απλά να πάρεις μια μεγάλη πλαστική σύριγγα από φαρμακείο (συνήθως είναι των 50ml) και να προσαρμόσεις ένα λαστιχάκι διαφανές με μήκος γύρω στους 50-70 πόντους και φτιάχνεις μια υποτυπώδη αντλία αναρρόφησης λαδιών. Βέβαια θα πρέπει να αντλήσεις αρκετές φορές για να αφαιρέσεις σεβαστή ποσότητα λαδιού, αλλά μπρος στα κάλλη τι ναι ο πόνος . Κόστος γύρω στο 1ευρώ.Με δεδομένο πως τα λάδια είναι ήδη 5 μηνών μήπως είναι προτιμότερο να πάω να τα αλλάξω και να τσεκάρω επιτόπου την σωστή ποσότητα ;
-
Πώς φαίνεται η κρίση... Ο Λαμπ σταμάτησε τα δωράκια.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πώς φαίνεται η κρίση... Ο Λαμπ σταμάτησε τα δωράκια.Τον Ιουλιο παντως μου εστειλε ενα λιπαντικο σπρευ Gung και ενα φτερο για ξεσκονισμα.
-
Eμένα τπτ αυτήν την φορά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eμένα τπτ αυτήν την φορά.Τον Ιούλιο που πήρα λάδια δεν μου έστειλε τίποτε
-
Εχω παρει 4 φορες απο το 2009 εως σημερα, ποτε δεν πηρα δωρακι.
-
Εσένα σε έπιασε νωρίτερα η κρίση.
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σχόλια για ταύρο και κακτάκι να λείπουν.
Γούτσου
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτό ρε παιδιά είναι ASL; Επειδή δεν το γράφει στο μπιτόνι.
Yeap ...
ASL δεν γράφει πουθενά εκτός ίσως απο πίσω αν και δεν θυμάμαι. Ισως το όνομα να βγαίνει απο το Amsoil Synthetic oi**L **Με γειές ...
-
Απλά δεν είχα μπροστά μου το μονολιτρο και κόλλησα λίγο προς στιγμήν.
Ok, thanks!
-
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω λάδι 0W-30 σε Suzuki Swift Sport. H Suzuki προτείνει 5W-30 ή 10W-40...
-
Ο χρήστης giorgio_f έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω λάδι 0W-30 σε Suzuki Swift Sport. H Suzuki προτείνει 5W-30 ή 10W-40...Αν καλύπτει τις υπόλοιπες προδιαγραφές που απαιτεί ο κατασκευαστής καλό θα κάνεις, κακό δεν θα κάνεις. Απλά θα έχεις πιο εύκολο ξεκίνημα με μειωμένες τριβές με κρύο κινητήρα (θεωρητικά, στην πράξη στα ίδια θα είσαι, αμελητέα η διαφορά) ενώ στα ζεστά θα είσαι στα ίδια.
-
Ευχαριστώ! Κι εγώ κάτι τέτοιο φανταζόμουν. Ως προς τις λοιπές προδιαγραφές τις καλύπτει πλήρως...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω λάδι 0W-30 σε Suzuki Swift Sport. H Suzuki προτείνει 5W-30 ή 10W-40...
Αν καλύπτει τις υπόλοιπες προδιαγραφές που απαιτεί ο κατασκευαστής καλό θα κάνεις, κακό δεν θα κάνεις. Απλά θα έχεις πιο εύκολο ξεκίνημα με μειωμένες τριβές με κρύο κινητήρα (θεωρητικά, στην πράξη στα ίδια θα είσαι, αμελητέα η διαφορά) ενώ στα ζεστά θα είσαι στα ίδια.
Διαφωνώ. Το 0-30 είναι πιο λεπτόρευστο, και σε υψηλές θερμοκρασίες δεν αντέχει όσο το 5 30. Πας γυρεύοντας για στρόφαλο. Αν του πίνεις το αίμα καλοκαίρι, 10 40 και χειμώνα 5 30.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σημερα που τσέκαρα τα λάδια στο picanto είδα πως έχει παραπάνω λάδι από το κανονικό (είναι αρκετά πάνω απο το full). Μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα κάποια στιγμή, τί να κάνω ;
Ναι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό (αν και το τι και πόσο εξαρτάται από το αυτοκίνητο και την τύχη σου).
Εφόσον με το μάτι όλα δείχνουν καλά και δεν βλέπεις τίποτα μαγιονέζες από την τρύπα πλήρωσης λαδιών θα ρουφήξεις το επιπλέον με την ειδική αντλιούλα αλλά θα το φυλάξεις. Μετά θα πας για καμιά παρατεταμένη βόλτα πατημένος ώστε να ζεσταθεί καλά και αν τυχόν έχει μαζευτεί πολλή βενζίνη στα λάδια αυτή θα εξατμιστεί. Τέλος βλέπεις αν έπεσε η στάθμη. Αν έπεσε ξαναβάζεις τα λάδια που φύλαξες αλλά τα αλλάζεις γρήγορα γιατί η ποιότητα των λαδιών θα έχει επηρεαστεί από τη βενζίνη. Αν δεν έπεσε ήταν λάθος όποιου τα έβαλε...Πήγα σήμερα στο συνεργείο που είχε κάνει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το τελευταίο σέρβις, τους είπα τα καθέκαστα και τελικά είδαν και αυτοί πως τα παραπάνω λάδια ήταν τελικά περίπου μισό λίτρο
Στη συζήτηση που έγινε μου τα μασήσανε σε στύλ 'δεν ξέρουμε πως έγινε, να αφαιρέσουμε το παραπάνω λάδι κλπ ' και αφού τους είπα παρακαλάτε μην έχει γίνει ζημιά τους έβαλα και τα άλλαξαν με καινούργια. Τί μπορεί να προκαλέσει η παραπάνω ποσότητα λαδιού ; -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Αν καλύπτει τις υπόλοιπες προδιαγραφές που απαιτεί ο κατασκευαστής καλό θα κάνεις, κακό δεν θα κάνεις. Απλά θα έχεις πιο εύκολο ξεκίνημα με μειωμένες τριβές με κρύο κινητήρα (θεωρητικά, στην πράξη στα ίδια θα είσαι, αμελητέα η διαφορά) ενώ στα ζεστά θα είσαι στα ίδια.
Διαφωνώ. Το 0-30 είναι πιο λεπτόρευστο, και σε υψηλές θερμοκρασίες δεν αντέχει όσο το 5 30. Πας γυρεύοντας για στρόφαλο. Αν του πίνεις το αίμα καλοκαίρι, 10 40 και χειμώνα 5 30.
Δεν θα το δεχτώ έτσι χωρίς δικαιολογία, 30άρια είναι και τα δύο άρα είναι αντίστοιχα στις ψηλές θερμοκρασίας (εφόσον είναι αντίστοιχης ποιότητας). Περιμένω να μου πεις ότι υπάρχει κάτι παραπάνω για να δικαιολογήσει αυτό που λες πέρα από τη διαφορά εύρους ιξώδους κατά 5 μόνο μονάδες....
-
Ο μόνος λόγος για να προτιμήσεις ένα 0W30 αντί για 5W30 είναι αν το πρωί του χειμώνα έχει πολύ κάτω από το μηδέν.
Για (νότια) Ελλάδα ένα συνθετικό 10W30 είναι καλύτερη επιλογή. -
Μπορεί να καταστραφεί ένας κινητηρας αν του βάλουμε λάθος λάδια? Πιο συγκεκριμένα, αν σε εναν πετρελαιοκινητήρα που απαιτει λάδια 10/40 turbodiesel του βάλουμε 10/40 για βενζινοκινητήρα?
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]